Laʻau

Hilocereus - cactus faʻamalosi ma fugalaau tetele

O Gilocereus o se tagata e sili ona ofoofogia o le aiga o Cactus, lea e tatau ai le suafa o le tupu i totonu o le cacti. O ona fugalaau e pei o le kiona-paʻepaʻe paʻepaʻe ma fiafia i se manogi manogi i lalo o le ufiufi o le po. O le atunuu moni o le laau o Amerika Tutotonu, ae e vaʻaia lelei i vaega o le telefoni ma vaega eleele o isi konetineta.

Uiga o le Botanical

O le Hilocereus cactus o se laau lapopoa tele, lea e avea ai ma vao vao e oo i le 2 mita le maualuga. O laʻau o le laau e lautele (e oʻo i le 7 inisi le lautele) ma le tino, ua ufitia i paʻu paʻu ma vali i le lanumeamata. E masani lava o le 'au o loʻo i ai se fasi seleni ma se paʻu paʻu. Laʻau malosi e fetolofi i tafatafa o le tafaʻi ma faʻamau i luga. O le umi o le ogaumu e mafai ona oʻo atu i le 3 m. I totonu o le vasega, e maua ai ni aʻa o le ea, lea e maua ai meaʻai mai le ea, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu i le lagolago. Lisi o laulaau 1-10 mm le umi e faia i luga o le itu. O le tele o spines e malulu pe pisa. E iai ituaiga eseese e leai ni aʻa.

I le matua o le 2-4 tausaga, o le sosocereus e tupu ma faʻamalolo fugalaau e lava. Fugalaau o lanu paʻepaʻe, lanu violē po o manulele o loʻo i luga o pito ma tatala i le po. E ala i le taeao, o tele (10-30, ma o nisi taimi 40 cm) tele e pisi ai a latou gaʻo. O le totonugalemu o le fugalaau e faʻapipiʻiina i maʻa samasama. O le laau e eleelea e iniseti ni iniseti, ma mulimuli ane e maua ai fua o fualaau suamalie - pitahaya.







O le tele o le fua e mafai ona eseese mai le tele o le kiwi i se tamai meloni. O fualaau taʻitasi e maua ai le paʻu piniki ma le lanu violē ma tupuga vaivai. I lalo ifo o ia mea o loʻo taoto ai se mea suamalie ma manaia. O le pulupulu e mafai ona valivali paʻepaʻe poʻo le piniki. E maua tamai fatu uliuli i le atoa o le fusi. I lalo o tulaga talafeagai, e mafai ona fuga mai le hilocereus ma fua mai i le fa 4 taimi i le tausaga.

Eseesega

I le ituaiga o hilocereus, e tusa ma le 25 ituaiga. O i latou uma e talafeagai mo le galueaina ma le galue i le fale. Sei o tatou nonofo i ituaiga e sili ona manaia.

Hilocereus o Costa Rican. O loʻo i ai ni vaʻaiga fulufulu mafiafia, i pito o fugalaau tetele. Le lanu o petals e paʻepaʻe ma se lanu viole. A maeʻa le palota, o le ovoid pitahaya e matua. O lona paʻu e lanu violē lona lanu, ma o le tino e mūmū. O ituaiga e masani lava i Peru, Costa Rica ma Nicaragua.

Hilocereus o Costa Rican

Hilocereus vavae-apaau. O loʻo fai ai ni vavao faʻatautaia, o lona maualuga ma lona maualuga e le sili atu i le 15 cm. O laʻau faʻapipiʻi e valiina i lanu o le katasama, fuga lanu violē ma se puʻupuʻu puupuu e faia io latou pito. O fualaau aina ua lapotopoto e 7 cm le lautele. O le ituaiga e taatele i Costa Rica.

Redi-winged Hylocereus

Hilocereus vaimalie. O le ituaiga o manu e iloga mai le umi (e oʻo i le 5 m) ma le faʻamalosi. O pito pito i tua o laʻau o loʻo ufiufi i ni paʻu o nila mafiafia ae pupuu. I le taimi o le fugalaau, o le fugalaau e paʻepaʻe le kiona e fai ma le lautele e oʻo i le 27 cm. O se fua tele fua tele e ufiufi i le paʻu mumu ma o loʻo i ai se paʻe paʻepaʻe ma fatu uliuli.

Hilocereus e le mautonu

Hilocereus fanua. O le laau e mumusu, o le afifiina e oʻo i le 2 mita le umi. Faʻasaga le ufiufi o manulele samasama vaivai. Lulu (e oʻo i le 30 cm) fugalaau e vali paʻepaʻe ma maua lanu lanumeamata mumu. I fualaau piniki, o le aano o le samasama po o le lanu lanu ma se manogi manogi.

Hilocereus fanua

Hilocereus sikuea. O le laau o loʻo i ai se auʻau fetolofi ma ni pito pito tolu. O le pito i lalo o le upega o loʻo valiina i totonu o se lanu lanumeamata ma e ufiufi i fugalaʻau o pulu samasama ma enaena. O fugalaau e tele, e sinasina le kiona.

Hilocereus sikuea

Hilocereus Ocampus. O se mea masani i Guatemala ma Mexico e pei o vine. O ona lanumeamata lanu meamata ma lona umi e oo atu i le 6 cm le umi o le 2.5-3 m. I pito o le fugalaau o fugalaau e faia i fuga o le kiona ma paʻepaʻe paʻepaʻe. Lanu mumu pe samasama o se manogi manaia.

Hilocereus Ocampus

Hilocereus faʻatolu. Tufatufaina i Jamaica, Cuba ma Haiti. O le laau e matua manifinifi lava, liana-like stems, valiina i se lanu lanu meamata. O le aʻa e tolu ona pito mafiafia, e ufiufi i ni aʻa e seasea. Faatasi ai ma le umi atoa o le tipu, e tele aʻa malolosi. O pito pito i lalo o le upega e ufiufi i fugalaau e tasi le kiona-e oʻo i le 20 cm le umi e oʻo i le 20 cm. O le fua o se lanu mumu lanu, e oo i le 5 cm le lautele.

Hilocereus faʻatolu

Hylocereus toe gaosia

Mo le faʻalauteleina o fatu o le soacereus, o le paʻu, fatugogogogo ma se tausaga e le sili atu ma le 2 tausaga o loʻo faʻaaogaina. Mo le totoina, o se faʻafefiloi o vaega tutusa o oneone ma pepa palapala e talafeagai. O le siakiina o pepa poo le faalauteleina o le omea o loʻo faataatia i le pito i lalo ole fagu. O le eleele e faʻamalieina lava ma o fatu e loloto i le 1-1.5 cm. O le pusa e ufiufi i se ata tifaga o loʻo tuʻuina i totonu o se potu susulu ma se vevela o le ea e tusa ma le 20 ° C. O pine muamua e aliaʻe i le 15-25 aso.

Faatasi ai ma le totoina o laau, ua faʻaaogaina ai se vaega o le aʻa. E totoe i le ea fou mo aso e lua mo le faʻamago. O totoga e totōina i le oneone oneone ma tuu i totonu o se nofoaga malulu. I totonu o le masina, a o aʻafia, e masani ona fufuluina le pana ma faaopoopo le vai i le apa. A maeʻa foliga o latou aʻa, o le hylocereus e masani lava ona masani i le la susulu.

Tausiga Tausi

O Hilocereus e le manaʻomia se tausiga faʻaeteete i le fale. E sili ona fiafia o ia i mea mama. E faigofie ona faʻatau ni mea tuʻufaʻatasia mo cacti. E manaomia e le laau se gafatia tele, talu ai ona o le aʻa o le tino ua atiae. I eria e leai se malulu, e mafai ona e totoina le hylocereus i luga o le eleele. E fiafia o ia i se tau vevela, ae e mafai ona faʻafeteina le 0 ° C.

Mo le totoina o se tagata matutua matua, filifili nofoaga mafanafana, lafulagi po o sina paolo. E fautuaina e toto se cactus i autafa o se lagolagosua e mafai ai ona togi.

O Hilocereus e le masani ona faasūsūina, faʻamago i taimi uma se eleʻele eleʻele i le va o vai. I le taimi o le mafanafana, o le eleele e faʻafefeteina i le vaiaso, ma i le taumalulu latou te malolo mo le masina. O le tuʻuina atu o se vaitau malolo, e mafai ona e ausia vave le tele o lau fugalaau.

O aʻafiaga ono tutupu

O Hilocereus e malosi lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Pau lava le faafitauli atonu e fesoʻotaʻi ma le tausiga le talafeagai. Faʻatasi ai ma le suavai i aʻa poʻo le vai e ulu atu i le meaʻai, o aʻafiaga o le pala e foliga mai e mafai ona faʻaumatia ai le laau atoa. O le tulaga ua faateleina i le maualalo o le vevela o le ea.

I le vevela, vevela vevela e mafai ona faʻaosoina se osofaʻiga o se apogaleveleve mite poʻo se mealybug. Faʻaauau pea togafitiga poʻo togafitiga e le iniseti.

Faaaoga

O le salalau i luga o le fuga o gilocereus ma fugalaau tetele e iai mea teuteu maualuluga. Afai e te totoina se cactus i luga o le pa o le togalaau po o luga o le faapaologa, o le a faasolosolo faasolosolo malie lava i le mea atoa, ma i le taimi o le fugalaau o le a teuteuina le teritori ma fugalaau manogi.

O Hilocereus e lauiloa ona o lo latou malosi, o lea e masani ona faʻaaogaina e fai ma faʻatauga mo isi suauu ma epiphytes.

I tausaga talu ai, ua tupu lenei cactus mo le lelei o fua suamalie. O le pitahaya, na iloa e oo lava i taimi o Maya, sa le galo ona galo mo le tele o seneturi. Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, o fua manogi e matua manaomia. O le oloa e taugata mo ona fualaʻau ma mea e faʻaogaina ai meaola. O fua e aina e pei o se mea tutoʻatasi, ma faʻaaoga foi e faʻafofo ai meaai ma meaʻai. E mafai foi ona e maua ni vaiinu mai pitahaya, e aofia ai le ava malolosi.