Fualaau

O a ituaiga o fualaʻau e talafeagai mo Siberia

O le totoina o fua suamalie i le itu i matu o se pisinisi faigata, ae sili atu ona mafai. I totonu o lenei tusiga e mafai ona e maua se lisi o ituaiga o kulimi oloo malulu, lea o le a le gata ina mafai ona manumalo, ae ia faʻamalieina foi oe i le tele o le seleselega.

Amoleka

O le fualaau suamalie lenei, o ona fua o loʻo i ai le suamalie suamalie. Taulimaina togi muamua, ae le o le toe faʻaleleia, e le sili atu i le tasi i le vaitau. O vine e laʻititi lona lapopoa, ei ai se foliga faʻasolosolo, o le mamafa o le mamafa e 30-35 kalama. Faatasi ai ma le tausiga saʻo mai se togavao, e mafai ona e aoina mai le lua kilokalama o mumu lanu mumu, manogi ma matua suamalie. O ituaiga o Strawberry "Amoleka" i lalo o le malosi e faafetaiaʻia ai le malulu o le taumalulu ma le vave vevela o suiga o le vevela, faapea foi ma faamaʻi afaina. O se tasi o tulaga lelei o lenei ituaiga o strawberries - o le tetee atu i fualaau o vine, lea e aumaia ai le tele o faafitauli i faifaatoaga. O le tele lava o taimi, o le fualaau '' Amolemu '' ua faʻaaogaina mo le taumafa fou, ae e mafai foi ona faʻamago ma teu vine i le pusaaisa e aunoa ma le tofo. O lenei vailaʻau e faʻatagaina ai femalagaaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le toe faʻatau atu - o le sisiva e le tuʻuina le sua i totonu ma tumau lona foliga lelei.

Toto i luga o lau 'upega tafaʻilagi ituaiga o fualaʻau suamalie e pei: "Queen Elizabeth", "Elsanta", "Marshal", "Asia", "Albion", "Malvina", "Masha", "Queen", "Rusia", " Tausamiga, Kimberly ma le Alii.

Alexandrina

O lenei fualaʻau i le ogatotonu o taumafa - 'ai muamua fua i le faaiuga o Iulai. O fualaau aina suamalie e laiti - 10-20 kalama, o mea uma e mulimuli ane mulimuli ane ai le gasologa o ovary. O le foliga e lapotopoto, o le lanu e mumu, pe afai o le a gaʻo fualaʻau i luga o le vao, o le a avea i latou ma lanu uliuli. O lapisi e tetele, ma le atinaʻeina o laʻau, i luga o laulaau e manino le vaaia veinlets. O fualaau aina e maua ai le malosi o le kiona, ae aua nei galo le leai o se vai i le vevela o le taumafanafana. A oʻo ina tupu i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona alofia le tele o le eleele ma e tatau ona faʻamautinoa le lelei o le ea. O nei faaletonu i le tausiga lea e mafua ai lenei ituaiga o fualaʻau e mafai ona afaina i maʻi funga. O lenei ituaiga o faʻatoʻaga o loʻo manaʻomia tele i totonu o faifaatoaga. Muamua lava, ona o le faigofie o le germination - "tupu lelei Alexandrina" i le taimi o le toe gaosia e fatu. O le suamalie suamalie o le fualaau aina e avea ai le maota e talafeagai mo le taumafaina i le taimi lava e uma ai lona aoina ma pe a maeʻa togafitiga vevela.

E te iloa? I totonu o le greenhouses o loʻo maua ai mea matagofie o strawberries - Pineberry. O fua nei paʻepaʻe pe moli ia i ai se tofo aloaʻia o le pineapple!

Borovitskaya

O lenei fualaʻau e mafua mai i le tuai o le seleselega. Laʻau vao, ma le tele o lau. Fua na aoina i le uluai seleselega, laʻititi o le laʻau - 30-40 kalama, i taimi mulimuli ane - o laʻititi e laʻititi. O latou foliga o le lapotopoto, o le pulupulu e suamalie ma pala, o uiga o le tofo o loʻo i se tulaga lelei. Strawberry "Borovitskaya" faʻafefe le malulu o le eleele, ae o le taimi umi o fualaau aina i le amataga o le taumalulu e faʻaititia ai le aofai o le seleselega e mafai ona seleseleina i itulagi ma vevela vevela.

Darenka

O lenei ituaiga o fugalaau o loʻo matua i le faaiuga o Me, e mafai ona maua i luga o fata i faleoloa se tasi o muamua. O taʻavale e saʻo, o laʻau e salalau, lapoa lapoa, sina paʻu. O fua e mumu mumu, lapotopoto, o le mamafa o le mamafa e 7-9 kata. O le tofo e suamalie ma inu, o le manogi e tumau mo se taimi umi pe a maeʻa le aoina. O le seleselega e talafeagai mo le faia o compotes, faʻasao ma le maisa.

Marshmallow

Eseese "Zephyr" sa gaosia i lalo o le saosaoa taʻitaʻi a le au Toma Tenimaka. O fua o le lanu mumu lanu moana, o le mamafa e le itiiti ifo ma le 50 kalama, ma o lo latou tele e le avea ma mea papaʻu ao faagasolo le lelei. Faatasi ai ma se tasi togavao e mafai ona e aoina mai a itiiti mai o le kilokalama i le tafa. Laʻauina vao, ma aʻa malolosi e le pau i le eleele i lalo o le mamafa o vine. O mea maualuga e maua mai e manaʻomia ona tausia faʻatasi ma le faʻasusu. O lenei ituaiga o strawberries e puipuia i le malulu malulu ma le malulu o le tau mafanafana; e le o fefefe ai foi faʻamaʻi faʻamaʻi. O fualaau suamalie, suamalie ma manogi e gafatia ai femalagaaiga, o lea o lenei ituaiga e masani ona tuputupu ae mo le faamoemoe o le toe faatauina atu. E le afaina fualaʻau i le taimi o le malolo ma le vevela.

Afai ei ai sau fasi fanua, e mafai ona e fausia se moega lapisi po o se moega faʻasaga mo le totoina o le strawberries.

Kama

O lenei faʻasagaga vave-ripening - o fua muamua e amata ona fua i le ogatotonu o Me, ma i totonu o le greenhouse growing conditions - ia Aperila. O vine vao e faʻatusatusa, ma fugalaau fugalaau tetele i lalo o lau. O fua o se lanu moana lanu mumu, i le foliga o se tafatafa tafatafa, e lelei le fua o le seleselega - i luga o le tasi togavao e mafai ona sili atu nai lo le kilokalama o suamalie suamalie, i le fua muamua o lo latou mamafa o le 50-65 kalama, i le isi - o le tele e faaitiitia, ae le itiiti ifo i le 30-40 g O le laau e le lelei i le tausiga, faʻasaga i le malulu ma le lāmala, faʻapea foʻi ma le toilalo o le pala. O fualaau aina e fetaui lelei mo le gaosiga faapisinisi ona o le lelei o le tofo, o le pulupulu malosi ma le mafai ona taofiofia le tino i taimi o felauaiga.

E taua! A oʻo ina totoina le strawberries, ia manatua e manaʻomia e soʻo se ituaiga mea e gaosia i ni moega fou i le 3-4 tausaga. E sili ona lelei le totoina i nofoaga na tupu ai le kulimi, pasili ma pateta.

Maryshka

O lenei ituaiga o le taunuuga o le galuega a le au faipisinisi a Tusia. O le "Maryshka" o se ituaiga o ituaiga-ituaiga eseese, ae i le taimi lava e tasi, afai e te ufiufi i se ata tifaga i le amataga o le tautotogo, o le fua muamua e mafai ona matua i le faaiuga o Me. Pipi o lapoa lapoa, e oo atu i le 50-60 gr. ma, o le mea taua, i le seleseleina mulimuli ane o fualaau aina e le faʻaleagaina. O fua o lenei ituaiga e mumu sesega i lanu ma maua ai se manogi malosi, o lo latou foliga e faalagolago i le malosi o fua o vine i luga o le ata. Fans o le "Maryshki" matau le faigofie o le faapipiiina o fualaau aina - latou te ola i luga o laulaau, ma o latou tele lapopoa e le mafai ona le iloa se fualaau. Faatasi ai ma se tasi togavao e mafai ona aoina mai i le kilo kilokalama o vine. Talu ai ona o le "suamalie" o le pulupulu - o fualaau aina e feaveaia e aunoa ma le faaleagaina. O le vailaʻau e faʻafefe ai le kiona, lamala ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le pala ma le laʻau. "Maryshka" e talafeagai mo le faʻaaogaina i ni meaola fou ma le aisa, faʻapea foʻi ma le gaosiga ma le taoina.

Siaki i ituaiga sili ona lelei o lapisi tetele.

Omsk vave

Mai le igoa o lenei ituaiga, ua amata ona manino mai o le amataga o lenei ituaiga o fualaau aina - o le fua muamua e amata i le ogatotonu o Me. O laʻau e mumu ma e faʻalelei, o lo latou mamafa e seasea sili atu i le 10 kalama. E tatau ona maitauina le taʻua o le manogi manogi e tumau pea i fualaau aina e tusa lava pe i ai se taimi pe a maeʻa ona aoina. I le tofo e sili atu le malosi o le malamalama. O le suamalie e tumau i le vaitau o taumafanafana. I luga o le vao e ola ai le tele o laulaau e natia ai le tamai strawberries. O lenei vailaʻau e puipuia i gutu malulu ma nisi o "faʻamalase" faʻamaʻi - felafolafoaʻi lauolaola ma siʻusiʻu. E tatau foi ona maitauina le puipuia o le puipuiga i fualaau masi. "Omsk Early" e talafeagai mo le taumafa fou, ae i se faiga ua gaosia, o ona fua e maua ai se fiafia sili atu.

E mafai ona aʻafia laʻau i le lanu enaena, fusarium ma le veteumlous wilt.

Pavlovchanka

O le ituaiga o le Strawberry "Pavlovchanka" ua saunia mo le seleselega i le amataga o Iuni - o se ituaiga lea o le uluaʻi fua. O vine o ni futu lapotopoto, e le tele - 25 gr., A o le seleselega mulimuli ane e laʻititi lava. Lanu lanu mumu mumu po o le piniki uliuli, o le tofo oona e malosi i le tofo, e tatau ona maitauina o le fualaau aina ua aoina mai se suamalie suamalie suamalie. O lenei vailaʻau e faʻafefe ai malulu malulu, ae e nofouta i le leai o se susu i le taimi o le faʻasusu. O faʻamaʻi e tele lava ina mafatia mai i faʻamaʻi ma le pala ma le laʻau. O le ituaiga "Pavlovchanka" e seasea mauaina i luga o fata i totonu o faleoloa - o lona laitiiti e le mafai ona tauva ma fualaʻau tetele o isi ituaiga vine, ae peitai, o lenei ituaiga e lauiloa i togalaau aina - fualaau suamalie e talafeagai mo siamu, fualaau suamalie, ma le taumafa saʻo mai le togalaau.

E te iloa? Mo le tele o seneturi i Falani, o loʻo i ai se tu masani e tuʻuina atu le sukalati ma le kulimi i le ulugalii fou. O le mea moni e faapea o lenei pisi o se aphrodisiac natura, e talitonuina o le 'aina o ia e mafai ona faʻaleleia atili ai manaʻoga faʻafeusuaiga, faʻapea foʻi ma le faateleina o avanoa e maua ai se tamaititi.

Fesoasoani Muamua

Ina ia maua lenei ituaiga, na faʻaaogaina e tagata faʻatoʻaga ituaiga e lua o strawberries - "Fairy" ma le "Torpedo". Taligaʻau "Muamua Grader" faʻasalalau ma faʻatuina, ma lau laʻau e lelei ona atiaʻe. E tatau ona maitauina le foliga vaaia o ona fugalaau - petals o lanu uliuli lanu enaena ma pito i luga, o mea e pei o petals of violets. Fua tele - i le uluai seleselega o lo latou mamafa e mafai ona oʻo atu i le 35-40 kalama, i le fuaina mulimuli (ma e mafai ona oʻo i le 6 taimi) o le mamafa e faʻaititia i le 7-15 kalama. O le gaosiga e maualuga ma tumau i le vaitau o taumafanafana. O le "first grader" e puipuia mai le malulu, lamala, ma faʻamaʻi. Ae o tagata fiafia o lenei ituaiga o loʻo taʻu mai ai o timuga ma le malulu o le vavao e mafai ona tupu mai le vao ma le pala. O le tuputupu aʻe o strawberries e tatau ona tuʻuina atu le tele o le taimi e togafitia ai togafitiga o laau totő ma le fatuina o tulaga lelei mo lona tuputupu ae tatau. O fua e suamalie, faatasi ai ma le suamalie ma le manogi, lea e mafai ai ona feaveaia le seleselega seleseleina i luga o mamao mamao.

Toto togalaau i le autumn ma le tautotogo.

Tanya

O le eseesega lea o ituaiga o strawberries o le vaitau vave. Taligata "Tanya" o loo felafolafoaʻi ma lau malolosi, lea e natia ai fualaau aina e tusa ma le 15 kalama. O latou foliga o loʻo taamilomilo, faʻatasi ai ma se mea e le lelei. E tatau ona maitauina le tetee malosi o le strawberries e le gata i le malulu, ae faapena foi ile malulu. O se fua lelei o le "Tanya" o loo faaalia i le lua tausaga muamua, pe a uma - o se fesiitaiga i se nofoaga fou e manaomia. O fualaau aina suamalie e suamalie ma manogi, e talafeagai mo le taumafaina i foliga fou ma pe a maeʻa togafitiga vevela.

Talisman

O se ituaiga o faʻasaga i le vave-oʻo mai o le matua. O fua muamua e mafai ona 'ai i le faaiuga o Iulai. O le ituaiga o le toe faʻaleleia, o lona uiga o le toe suʻesuʻeina o fua, e masani lava - i le tautoulu. O le mamafa o fua muamua o le 10-25 g., O le fua o le fua o le fua, o le tasi laau e mafai ona e aoina mai e sili atu nai lo le kilokalama o sasala e pei o le oval, e faʻalelei i luga ma luga. O le togavao e faʻatusatusa, faʻatasi ma le laulauina o lauulu o se paolo malulu. O le vailaʻau e faʻafefe ai le malulu ma le lāmala. O le tele o taimi, o le "Talisman" e mafai ona maua i togalaau faʻasalalau ma eria i le taulaga, mo le faʻatau atu e toetoe lava a le tupu. O fua suamalie ma manogi lelei e faʻaalia lelei ai lo latou tofo i le fou ma le gaosia o foliga.

Torpedo

O lenei fualaʻau e aofia ai le ogatotonu o vaitau e le o toe faʻaleleia. Fualaau '' Torpedo 'le tele o le laʻau, o latou mamafa e le sili atu i le 10-15 kalama, o le pulupulu e pupuʻu ma oona, faatasi ai ma se faʻamalolo faʻapitoa i le tofo. Laʻau vavalaʻau, laʻititi le laʻau, o laulaʻau e laʻititi, lanu meamata i le lanu. O le foliga o le fua o le fua ua maeʻa, oval. Eseese "Torpedo" o le aofaʻi lautele ma talafeagai mo le faʻaaogaina fou uma, ma pe a uma le faʻamalo poʻo le vevela.

E taua! A uma ona toto ile laufanua aua neʻi galo e uiga i le mulutulutiina o le palapala ile laʻau. O lenei faiga e faʻaititia ai le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma e fesoasoani foi i le faʻaleleia atili o le tuputupu ae o fualaau talavou.

Festival Chamomile

O le vaeluagalemu lea o le vaitau, o le taimi muamua ua sauni e selesele i le ogatotonu o Iuni. E mafua mai i ituaiga eseese, ae o fualaau fou taitasi e selesele ai le seleselega. Ae ui i lea, o vine e ola i lapoa tetele - e oo i le 40 kalama. O le aano o se mea malie, faatasi ai ma le malamalama. Afai e te tuʻuina atu fua i ni nai aso e faʻamaʻa, ona tofo ai lea o latou tofo mai lenei mea e suamalie. O le ituaiga "Festival Chamomile" e iloga i le lelei o le malulu ma le puipuiga o le tele o faʻamaʻi "faʻamalami", e aofia ai le laʻau ma le paʻu palapala. E fiafia le Faatoaga i lenei ituaiga ona o le tausiga le lelei ma le mafai ona fua mai i le taimi atoa o le togalaau. O Berries e faʻaleleia lelei o latou foliga i le taimi o femalagaaiga ma faʻafefe.

E mafai foi ona ola vao i le fale, i totonu o se kiona, ma e leai ni palapala.

O le faiva

Strawberry "Fairy" e amata ona fua mai i le ogatotonu o Iuni, o fua muamua e tele, o lo latou mamafa e le sili atu i le 35-40 kalama, ae o le seleselega fou e avea ma mea papaʻu. O le foliga o le fua o le lapotopoto, o le aano o le tino e lapoʻa ma felanulanuaʻi, lanu mumu uila. O le suamalie e suamalie, o le manogi vaivai e faʻaalia. E ui i lona laitiiti, "Fairy" e maualuga lona gaosiga, ma le tausiga lelei, e mafai ona e aoina i le tasi ma le afa kilokalama o vine. O paʻu ma laʻau e faʻatusatusa ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O le vailaau e manatu o le malulu ma e mafai ona ola i le malulu malulu e oo atu ile - 25 ° C. I le faaopoopo atu i le 'ai saʻo mai le togalaau, o vine e faʻaaogaina e fai ai siamu, marmalades, fualaau suamalie, faʻapea foʻi ma le maalili. O lenei ua e iloa o le filifilia o le ituaiga sao e tusa ai ma tulaga tau i le itulagi, e mafai ona e ola i lau togalaau "masiofo o vine" - manogi suamalie ma manogi. O le tausiga lelei o fua ma le tausisia o tulafono o mea tau gaosi oloa pe a totoina ma tuputupu ae o le a faateleina ai ou avanoa o le manuia.