Currant

Shchitovka currant: fua e faʻafefe ai i latou, ata

Ina ia mafai e lau fuatini ona tuʻuina atu se seleselega lelei, e tatau ona e tausia lelei, ma o mea e pulea lelei ai mea e aofia ai iinei. O se tasi o mea e sili ona lauiloa o meaola faalafua o currants - shieldka. A aunoa ma le taimi e pulea ai, o nei iniseti e mafai ona faʻaogaina le faaleagaina o le laau. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i metotia o le amanaiaina o meaola, auala o le pulea lelei ma le puipuia.

Faʻafefea ona iloa se meaola

O le talipupuni o le fua o le fuamoa poʻo le aluga o le currant e laʻititi i le tele; o le mea lea, e le faigofie tele ona iloa tagata taitoatasi. O tagata e lelei le vaʻaia, e mafai ona matauina le saoasaoa o le gaoioi o iniseti laiti i laulaʻau ma le ogalaau o vine.

Afai e le lelei le faʻaaliga, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se tioata tetele. Vaʻaia ma le faʻaeteete ia nofoaga i luga o paranesi, i mea e faʻaumatia ai pepa. O le pito i lalo o le laupepa o le nofoaga e sili ona fiafia i ai mo le fuaina o fualaau aina. E mafai ona iloa tagata matutua e aunoa ma se tioata tetele, latou te foliga mai o speks i luga o laʻau ma lau.

O le ā le leaga

O le Shchitovka o ni faʻamaʻi matautia e mafai ona faʻaumatia faʻatoʻaga uma ma currants i ni nai tausaga. I le gaosiga, pe a iloa se tele o nei meaola faalavela, ua tuʻuina atu faʻamalosi ile puipuiga ma le faʻasaina o le auina atu i fafo o vine ma fualaau.

E pauu i luga o le vao faʻatasi ai ma faʻaulufale mai fafo, faʻatau eleele, poʻo le "alu ese" auala (matagi, timu, manu, ma isi mea).

E te iloa? E sili atu ma le 2400 ituaiga o iniseti iniseti.

O nei meaola faalavela e mafai ona susu uma ai le telefoni siaki o laulaʻau, o le mama ma le vine. Afai e te le faia ni fua e faʻafetaui ai mea leaga, ona e lamatia lea o le faʻaumatia atoa o laau.

O vao vao o le a faasolosolo malie lava ona faʻavaivaia laulaʻau ma lala, o se taunuuga, o le a mate le vao, ma o le a faʻafeiloaʻi ai iniseti talimalo i se isi laau.

Taimi o le olaga

O vao vao e tele lava ina aafia ai le aluga o le fua. O le faataamilosaga tau atinae o nei meaola faalafua ua taua tele. O le fafine, lea na faʻamaʻaina, fafaga i luga o le sua o vine ma lau mo le isi tolu masina e sosoo ai, ma tuʻu ai fua pe a uma le aso e uma ai.

E tusa ai ma punaoa eseese, e mafai e se tasi o tamaitai ona taoto mai le 250 i le 500 fuamoa. A maeʻa lena mea, e oti le fafine. O tamaitai ei ai se talipupuni ma se faʻasalaga lautele ma le faʻafefeteina, i lalo tonu lava o fua uma. O le faʻaleleiaina o le fafine e faʻamalo ese, ma tuʻu ai le tele o potu mo le tele o fuamoa.

I ia tulaga, e mafai ona faasaoina fuamoa i tulaga sili ona leaga o le tau, ae i le amataga o Me, o le fafine shchitovki na te fuaina fua i luga o laupepa ma laititi paʻu laupapa.

I le taimi mulimuli ane, o vaega o le uluaʻi tausaga (aliali) e sau mai fuamoa, lea e faasolosolo lava ina salalau solo i totonu o le togavao (sei vagana ai lala toto).

E le gata i lea, o vao vao e mafua ai le afaina tele: lapisi tioata, paʻu palapala, aphid, mumu.

E le gata i lea, o le agavaʻa e alu i laʻasaga o le atinaʻe mai i tua o le lona lua tausaga e oʻo ai i alii ma tamaitai matutua. I totonu o le tolu masina, o le iniseti ua matua atoatoa ma ua sauni mo le faiga o faʻamaʻi.

O le pasene o tamaʻitaʻi i le faitau aofaʻi o uluga o loʻo i luga o le 25-30%. A maeʻa feusuaiga o fafine, e oti tane. O le faagasologa o le matua matua o fuamoa e ave 9-10 masina. I le itu i saute o lo matou atunuu, shchitovki e iai le taimi e faʻatino ai lua augatupulaga i le tausaga.

Faailoga mai fafo o le faaleagaina

Pe a faʻapipiʻi e shchitovki vao vao, e tele ni faʻailoga mai fafo o le faʻaleagaina. I luga o laʻau o le vao e foliga mai o lanu samasama lanu samasama, lea e iu lava ina tele.

E le gata i lea, afai tatou te le amataina le puleaina o manu i se taimi talafeagai, o nisi laʻau o le vine e amata ona faʻavaivai ma pauu. E le gata i lea, e mafai ona maitauina e amata foi ona vevela vaovao laiti ma laiti.

E taua! Aua le togafitia currants i le ava malosi poo le kerosene, aua o nei mea e ono mafua ai le faaleagaina o le laau.

O le isi faʻailoga mai fafo o le faaleagaina o le vaomatua ma puʻepuʻe o le i ai o se vai faʻamautu i luga ole laupepa. O lenei laupega e taua foi o le paʻu, ma o ia lava mea e tutusa lelei ma mea e faʻaleagaina. Ma afai ei ai le tele o nei meaʻai faʻavevela i luga o vao vao, ona amata lea ona tafe ifo i lalo le lau ma lala.

Aiaiga faʻasao ma faʻataunuʻu

O se tasi o togafitiga e sili ona lelei e puipuia ai le aluga o fualaau aina e pei o le vavao o vao i le taimi o le tautotogo. A maeʻa le kiona ma amata aso muamua mafanafana, ona aveese lea o le mauga ma aveese.

O le isi vaega o le puipuia o iniseti talita i luga o currants o le totoina o vao i karbofos ao leʻi amataina le ola. O lenei iniseti o se mea sili ona lelei i le tau faasaga i le puipuia o le tele o mea tutupu o iniseti, ae e faalagolago tele i le taimi ole faagasologa o togavao.

E taua le malamalama o lenei fualaau oona e le fesoasoani e faʻamalosia ai fuamoa o gaʻo, ae o tagata matutua o le a le mafai ona ola i currants pe afai e togafitia i le karbofos.

O lenei faʻamalolo mo le 14 aso e tumau pea i luga o laulaʻau ma lālā o le fua, ma i le faʻaaliga muamua o talipupuni na te fasiotia ai i latou. O le karbofos o loʻo galue i se auala faʻamalosi, e le mafai e mea faʻamaʻi ona 'aina fua.

O le auala lelei foi e puipuia ai, o le totoina o laau toto o pine ma pine. Ma o le sili atu ona sili atu ona lelei i lenei mea o le a avea, o le sili atu foi ona lelei auala e puipuia ai.

Taumafaiga malosi

Afai e te matauina faailoga muamua o le scarab i luga o le vine, ona tatau loa lea ona vavae ese le togavao (mafai ona ufiufi i se pusa paʻu). A maeʻa lenei mea, suʻesuʻe ma le totoa pe faʻaleagaina ia vao vavalalata.

Ma le isi, e tatau ona e taitaia se taofiofi malosi o manufeʻai, ma e mafai ona e faʻaumatia latou i sauniuniga vailaʻau, faʻapea foʻi ma metotia a tagata.

Sauniuniga mai le shchitovki

Muamua lava, ou te fia matauina o le tele o sauniuniga inisetila e le aoga i le feteenaʻi ma iniseti mumu matutua, o le mea lea e tatau ona aveeseina e ala i masini.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le omomi, se sipuni o le cotton po o se pulumu fulunifo. E tatau ona fufulu le omomi i se vaifofo o le fasimoli poʻo soʻo se isi mea e teu ai. E talafeagai le fufuluina o laulaau taʻitasi ma talavou laiti.

E tusa lava pe tusa o le lua itula e te faʻaaluina i le masini e fufulu ai le vaomatua, aua le faʻavalevalea e fai, ma aua nei misia lau, e tusa lava pe foliga mai ia te oe e le o latou maofa. A uma mea uma, afai e te le aveesea uma iniseti mai le togavao, ona amata lea ona toe faʻateleina ma mafai ona taia i vao vavalalata.

E te iloa? O nisi o ituaiga o shells e mafai ona oʻo atu i le 8 augatupulaga i le tausaga.
E tatau ona manatuaina o le fafine shchitki e puipuia lelei fuamoa mai i aʻafiaga o iniseti, o lea e le lava le suʻeina. E le gata i lea, o le tele o pulumu e ono laitiiti.

E sili le faʻaaogaina o fesoʻotaiga faʻaletonu. Faatasi ai ma fualaau o lenei vaega i le taua faasaga ia Schitovki o le sili ona lauiloa ma aoga o Aktara.

Ae afai e te le maua le avanoa e faʻatau ai, e mafai ona e faʻaogaina tala nei: Apache, Tanrek, Mospilan, Colorado, ma isi. Faʻaaoga nei fualaau faʻatau e tatau ona faapenei: o le iniseti e faʻafefe i le vai e tusa ai ma faatonuga, pe a maeʻa ona faʻafefiloi uma le pale currant i se pakete ma se vaifofo.

O lenei metotia e sili atu le aoga nai lo le pulumu masani, ma le tele o taualumaga, o le avanoa e fasiotia ai tamaʻitaʻi uma e faʻaleleia le tele o taimi.

E mafai ona e faʻaaogaina organophosphate (Spark, Actellik, Ala, Kemifos, ma isi mea) poʻo iniseti o hormonal (Pyriproxifen, Admiral). O le faʻagasologa o soʻo se tasi o nei tupe e tatau ona faʻatinoina e le silia ma le tolu taimi i le vaitau ma se vaitaimi o le vaiaso e tasi. Afai ei ai au faʻafitauli o le siama o organophosphorus (o nisi taimi e tupu ai), e sili pe a le faʻaaoga nei vailaʻau. E le gata i lea, o latou aʻafiaga e afaina ai tagata mamaʻi, tamaiti ma fafine maʻitaga.

Fualaau faʻapitoa

Ina ia faʻafetaia le talipupuni i le togalaau, e mafai ona e faʻaaoga fualaau lauiloa. Ua leva ona iloa e tinamatua ma tamamatua le auala e taulima lelei ai fualaau faisua. O nisi nei o suʻega sili ona aoga:

  • Soap-suauu solution. Ina ia faia e manaʻomia lou suʻeina o le fasimoli ma le sunflower po o le suāuʻu olive i le tele o le 1: 3. O le taunuuga o le faʻamalosi e talafeagai e fufuluina ai laʻau ma vine o currants. A maeʻa le 8-10 itula, ona fufulu lea o le avega i le vai. E manaʻomia le faʻatinoga 2-3 o ia taualumaga faʻatasi ma le va o le 7-10 aso.
  • Tincture o le kalaka. 7-10 faʻalaʻau (paʻu) o le kalaka ua tuʻuina i totonu o se ipu vai. A maeʻa lena, o le a aofia ai le anotusi mo le 2 aso. O lenei meafaigaluega e mafai ona fufuluina fuatini pe faʻamalolo (naʻo le tulaga lenei, e tatau ona faʻamaʻaina le tincture e ala i le gau).
  • Tincture o le pepa. Sili 50 g o le pepa fou i le afa lita o le vai mama. O le taunuuga o le vai e tatau ona tuu i se nofoaga pogisa, mago mo se aso. Ma le isi, e tasi le lita o le vai e ave le 10 ml o le tinisi ma le 5 g o le fasimoli. O le mea e tupu mai ai e mafai ona sosolo i laau vao.
  • Tinomi o le tapaa. Liligi le 1 le lita o le vai vevela i mea e aofia ai ma le 80 kalama o tapaa. Faʻaauau le mafaufau i le aso atoa. O le isi, faʻamalo le tincture ma faʻafefe i totonu o le lita o vai. O lenei mea faigaluega e mafai ona suʻeina ma fufulu otaota.
E taua! E le mafai ona i lalo ifo o le la le lūlūina o vine. E sili ona lelei lenei mea i le taeao po po o le leva o le afiafi.

Ae ia manatua o metotia faaleaganuu, e ui lava e saogalemu, e le aoga e pei o sauniuniga iniseti. O le mea lea, afai o le aʻafiaga o le tauiviga ma metotia faaleaganuu e le o iai, ona amata loa lea o le tau faasaga i faʻamaʻi manu e ala i sauniuniga faʻapitoa.

O lea ua manino nei o nei meaola faalafua e ala mai i se taamilosaga o le olaga, ma e le faigofie tele ona faatoilaloina tamaitai femalagaaʻi faatasi ai ma le fesoasoani a sauniuniga iniseti. Ae afai e te le faagaloina uma togafitiga (puipuiga) ma vave ona tausia le vao vao, o le fua o lau fualaau i lau togalaau o le a le aliali mai.