Fualaau aina

O ai e mafai ona 'ai i le vere ma pe faapefea ona taulimaina mai pu? Faʻalelei togafitiga faʻapitoa ma togafitiga kemisi

O le Sorrel o se mea totino faʻamalosi e maua mai i vitamini, minerale ma meaola oona. I nisi tulaga, e mafai ona faaleagaina le fale ma e le talafeagai mo le taumafa. E tupu tele lenei mea, ae aisea e tupu ai lenei mea?

Mafaufau pe aisea e tupu ai laulaau, o ai e 'ai se mea leaga, o le a tonu le mea e tatau ona fai, pe faapefea ona togafitia mea faʻamaʻi, pe faapefea ona togafitia le laau ina ia leai ni pu ma e le oti?

Aisea ua uma ai greens i totonu o le lua?

Ata i luga o laupepa o le faafitauli taulalea masani, faʻamaonia - faʻamaʻi, e mafai ona tele. O ai e ai laulaau o le laau i le togalaau - mafaufau i lalo.

Green begs

Atonu o se kukume lanumeamata (laʻau lau), ia mautinoa o ia o loʻo ola i luga o laau, e faigofie lava ona liliu le laulaau.

E mafai ona iloa pe o le tolotolo o le manufeʻai o se paolo lanu samasama, poʻo le lanumoana lanumeamata lava ia ma le ebb o se pusa.

Slugs

Afai o laulaau e le na o pu, ae o se alalaʻau siliva foi, o lona uiga o lenei mea e mautinoa lava o slugs. Ae latou te fiafia e susulu ma susu le tau.

Scoop (sorrel sawfly)

O le laʻau o se isi meaola - o se pepe ma ni lanu enaena uliuli e oʻo ile 5 cm le umi.

Aʻai ma lana anufe e 'ai le tele o pu i laulaʻau, ma latalata i le tautoulu, totogo laau i luga o le eleele.

Sorrel o le laugutu o se hymenoptera e oo i le 32 mm le umi. O lenei meaola e tele mea e faaleagaina, e 'aina uma lava e anufe lau laʻau, ma tuʻu ai na o veins o le lau laulaau.

E salalau nei meaola faalafua i isi laau toto?

E taua le tau faʻataʻitaʻi i meaola faʻamaʻi, aua latou te fesoasoani i le salalau o faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le anufe anufe o le mea sili lea ona leaga o meaʻai o loʻo maua ai, e le o se mea lelei. Alofa:

  • sefe;
  • pateta;
  • uʻamea;
  • riki;
  • kele;
  • sana;
  • tamato;
  • kukama;
  • okra;
  • kapisi.
I le gasologa o le ao, e lafi ai anufe mai le la i lalo o laʻau o laau totō poʻo le pito i luga o le palapala, lea e mafai ona faʻaumatia ai fatu ma fualaau aina.

O le a le mea e fai ma le auala e togafitia ai le mutia: togafitiga lelei a tagata

O ai na te 'aina le laau na muai iloa muamua, o lea ia tatou talanoa e uiga i auala e faʻaaoga ai le aganuu. E tele meafaigaluega mo le pulea o manu.e aofia ai tagata. O se tasi auala sili ona faigofie ma sili ona saogalemu mo le siosiomaga o le pollinate o se togalaau poo se togalaau fualaʻau ma le vao pefu poʻo le faʻaogaina, o le filifiliga e manaia, ma o le a faia:

  1. sinapi;
  2. toso
  3. tansy;
  4. chamomile;
  5. vormwood;
  6. tapaa;
  7. celandine

O le a le mea e faʻafefe ai le laau ina ia leai ni pu? O teuteuga ma mea e faʻaleagaina ai nei laau totõ e aoga tele mo le totoina o le togalaau atoa poʻo le lautele. Mo le sili atu ona aʻafiaga, ua fautuaina e faʻaopopo le fasimoli i le mea teuteu: e tatau ai ina ia sili atu le lelei o le faʻafefiloi uma i laulaau.

Mo le sauniuniga o faʻamatalaga e mafai ona faʻaaogaina e le gata o fugalaau, ae faʻapea foi togalaau totoMo se faʻataʻitaʻiga, paʻu, ulu, greens o aniani ma kelelele, lau ma aʻa o le vinela, laʻau ma lau o tamato, i le fou ma le tausaga mulimuli.

Faaaogaina o le efuefu

Ina ia faʻaumatia ni slugs, e mafai ona e fufuluina le eleele i le lime, superphosphate poʻo le efuefu. E mafai ona faʻaaogaina mo le faʻafefeteina o paluga malati o le pefu, otaota mamago ma le pepa vevela uliuli i tutusa tutusa. O loʻo i ai se isi filifiliga mo le fufuluina: faʻaitiitia le pefu laupapa ile vai malulu ma faʻaopopo le fasimoli. Mo le faʻaleagaina o meaola faalafua e masani lava ona tasi le tasi taualumaga faapena.

Poʻa asu tapaa

O le pefu o le tapaa o le a avea ma sui lelei mo le efuefu. O le faʻafefeteina o le laʻau, o lona uiga lelei o le pefu lea o laau ma le faʻafefiloi o le pefu laupapa ma le pefu o le tapaa i tutusa tutusa. E masani lava, i totonu ole 5 aso e mafai ai ona e taulimaina le meaola..

Tansy Powder

O Tansy o se mea sili ona lelei ma le taugofie o mea e faʻaaogaina ai manu. E faʻaaogaina uma e pei o le paʻu mo le faʻafefeteina ma avea o se teuteuga.

Ma, ina ia maua se fofo mo le totoina, 2 kilokalama o le tansy e manaomia le 10 lita o le vai fefe, o le paluga e tatau ona tu mo le aso. Ona fufuluina lea mo le afa itula, ma toe faaopoopo se isi 10 lita o vai. O le mea e maua ai le faʻaaogaina o togalaau poʻo togalaau aina.

Mo le sili atu le lelei, e mafai ona e faʻaopopo le fasimoli i le decoction. I le avea ai o se tulafono, e 40 kalama o le fasimoli ua lava lea e tatala i le 10 lita o le vai.

Faʻafefea ona taulimaina vailaʻau?

O vailaʻau faʻasaina ua fautuaina mo faʻaoga faʻafuaseʻi.pe afai o le eleele o loʻo aʻafia tele. E mafai ona e faʻaaogaina meaola o meaola, lea e faʻavae i luga o fualaau aina o gaʻo, siama ma isi microorganisms. O le togafitiga e tatau ona faia i se tau vevela, leai se matagi. Taumafa o gaʻo pe a maeʻa ona faʻatagaina pe a maeʻa le 5 aso.

E masani lava ona faʻaaoga le kemisi? Afai tatou te alu ese mai le mea moni e tatau ona faaleagaina ia meaola faalafua i so o se tau, o se fuafuaga sili ona matautia. O pest foi o sui o le filifili meaai, e le gata ina fafagaina e manulele, ae o isi mea e le o iai ni manulele, paluga, ma isi iniseti.

Le aoga o iniseti o le a muamua maliu muamua pe'ā faʻaaogaina vailaau faʻasaina, o latou fuainumera o le a toe faʻaleleia pe a maeʻa ona faʻateleina faʻamaʻi pipisi ina ia tumau ai le paleni o le natura, faasolosolo, seia oʻo ina faʻalavelave le ola o meaola, o le a faateleina le le mautonu o meaola faalafua, o lona uiga o le a toe faʻaaogaina vailaau e tineia ai manu faalafua.

O le iʻuga, o le lelei o le gaosiga o oloa, o le nofo ai ma le maualuga o le ola o le olaga o le a faʻaitiitia tele ona o le aʻafiaga o le siosiomaga.

Le lisi o fualaau faasaina ma o latou tau

FualaauTau i MoscowTau i St. Petersburg
Biologics
Fitoverm, 4 mlmai le 12 tusi.mai 10 rubles
Sparkle, 5 mlmai le 18 tusi.mai le 22 siaki.
Tanrek, 1 mlmai 10 rublesmai le 9 siaki.
Aktara, 1.2 mlmai le 40 suʻe.mai le 44 fagu.
Insecticides
Decis, 1 grmai le 34 tusi.mai le 34 tusi.
Bazudin, 30 grmai 35 rublesmai 35 rubles
Arrivo, 5 lmai le 6000 rub.mai le 6600 tusi.
Sherpa, 1.5 mlmai 10 rublesmai 10 rubles

Faʻafefea ona puipuia le faafitauli?

  • O le sili atu ona lelei le pulea o manufeʻai o le eliina ma le faʻamaʻapeina o le eleele, lea ua faʻaumatia ai papeti ma caterpilla.
  • O le Buryan o se punavai foi o meaai ma fuamoa-moa o moa, o le mea lea o le aveesea masani o vao, o se faamaoniga o le ola maloloina o le togalaau poo le togalaau aina.
  • Faʻatasi ma le butterfly scoops, e mafai ona e tuʻuina mai mailei i se mea inu poʻo se mea faʻafefe: compote, beer, kvass, malt, honey.
  • O le fufuluina o laau ma fugalaau ua faamaonia lelei, ma totoina laau totō e pei o le coriander poo le basil, chamomile poʻo le calendula o le a fesoasoani i le faʻafefe o faʻamaʻi.
  • Pests e le fiafia i fugalaʻau faanatura, fafagaina tupulaga talavou ma le paʻu.

E afaina tele i laʻau ma lau. Afai e ola tagata amphibians po o hedgehogs i luga o le fasi fanua, o le mea lea e le afaina ai meaola faalafua, ae afai latou te le i ai iina, o le a mafai ona avea le paʻu ma mea matautia, aemaise lava i timuga vevela, i vaega o loʻo maualalo i lalo poʻo le paolo.

I le tau vevela, ua lava le vai na o le taeao ae le aofia ai le afiafi e faasusu. I taimi timuga ma ia Me, pe a fanau mai le tupulaga talavou, ma o matutua e tuua nofoaga taumalulu, pe afai oi ai ni eleele laugatasi e lata ane i le togalaau, ona mafai ai lea ona setiina se fale puipui, mea taualuga, fausaga tuai o le fale, ufi laupapa mafiafia poo se paʻu.

O slugs ua i ai i le togalaau e mafai ona maua i le mailei.faʻaaogaina o fulufulu susu, pulupulu poʻo nusipepa susu. O se paʻu lelei mo slugs o le pia ma le sua suamalie. Ina ia puipuia laau toto, e mafai foi ona e faapipii ni pa puipui i le ituaiga o oneone e fefiloi ma afifi vavae.

O moli moli e fesoasoani i le puʻeina o le taʻavale, faʻapipiʻi se moliuila i tafatafa o le fale, ma tautau faʻamau faʻapipiʻi tafatafa ane. E lauiloa e sili atu le fiafia o togi mo le taumalulu o laau le mautonu. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le tulaga o laau, tausi lelei le ogalaau, i le taimi e faʻatumu ai taʻaloga poʻo nofoaga.

O metotia faʻaaogaina o tauiviga e aoga tele. ma, i le avea ai o se tulafono, aua le afaina ai le siosiomaga, ia siakiina e le aunoa ia laulaau i le taimi e faatamaia ai le fuamoa, ia aoina mai ma le lima ia caterpillars.

Sorrel o se tasi lea o aganuu anamua. O le tuputupu ae o le auala sili lea e maua ai oe i vitamini. O le mafanafana e le atoatoa, e puipuia i le malulu ma, o le mea lea, o lona fausiaina e faigofie tele ma e masani ona faamanuiaina.

Afai e te mulimuli i tulafono, ona e mafai ona e tuputupu aʻe i le mea e tasi mo le silia ma le 4 tausaga. O lea e te lavea ai laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E taua le taulaʻi atu i le mea moni e faapea, o le maualuga maualuga o le faʻamaʻiina o meaola faalafua i fualaau o fualaau faisua e taʻu mai ai ua faʻavaivaia laau ma atonu e tatau ona toe iloilo le auala oa latou galuega faifaatoaga.