Fualaau aina

Fono a le au faifaatoaga. E faʻafefea ona faatea ese solofanua i totonu o le eria i taimi uma ma mo mea uma?

Fuga o solofanua - vao vao. O ona aʻa e puupuu, ae malosi, lea e tupu mai ai le tele o aʻafiaga.

O le laau e mafai ona ola e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. Laʻau e felafolafoaʻi ma pito i luga. Paʻu laititi pito i lalo e pupuu.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le auala e lelei ai le taulimaina o solofanua i totonu o lou fale mafanafana, e aumaia ai e faavavau ma mea leaga e mafai ona faia e lenei laau pe afai e te le faʻaumatiaina i se taimi talafeagai.

O a mafuaʻaga o le faʻaalia o se vao i totonu o le togalaau ma le taumafanafana, i luga o le a le palapala o loʻo ola?

E masani lava ona tupu le ulu o le solofanua i vaomatua, laufanua ma luga o le tafe o vaituloto, i le mea e susu ai le eleele. E mafai ona sau i lau 'upega tafaʻilagi pe afai na e aumaia ana fatu ma vaega o aʻa i lau togalaau pe na teʻa ese mai ona tuaoi. Afai o lau togalaau ei ai se eleele malulu ma le susu, o le a tupu malosi ma faateleina pe a iai i se siosiomaga lelei.

Faʻafefea ona alu ese e faavavau?

Auala e tau ai faʻamalosi: faʻamatalaga o le faagasologa

O le totoina o laau taʻitasi ma aʻa o se tasi o auala e faʻafefe ai ma le solofanua tuli. E faigata tele, ae e aoga.

O le solofanua solofanua, e pei o isi ituaiga, e faatelevave vave ma avea ma aʻa malolosi. O lenei metotia e aoga lelei e pei o se masaniga o vao masani e mulimuli mai i le sosolo.

Afai o aʻa o le solofanua solofanua e loloto i totonu o le eleele, ma o nisi taimi o le aʻa o le aʻa e alu i lalo i le 40 cm, ona e manaʻomia lea ona faʻaaoga meafaigaluega faapitoa mo le veleina loloto. O le tipiina e faia 1 le taimi ile 2 vaiaso., i le taimi nei o le vao e amata ona toe totoina vine fou.

O le isi auala mo le faʻaumatiaina o vao leaga e le manaʻoina, o le tipiina o laulaau i lalo o le aʻa ma faʻapipiʻi lenei nofoaga i ata tifaga. Wea, leai se malamalama ma se okesene, mu.

Faʻafefea ona faʻaumatia auala sili ona lauiloa: faʻapefea ona saunia ma fai lelei se meafaigaluega?

Suamalie

E sasaa le masima i luga o le eleele i le tautoulu, pe a timu le timu ma avatu le mea e manaʻo ai. O le le lelei o lenei auala e le mafai ona toto fualaau faisua i lenei nofoaga mo se taimi umi. E loloto le loloto o le masima i totonu o le palapala, aveese le vao ma poloka le tumau le tuputupu ae o mea fou.

Soda

O vaifofo o le malosi o le faʻamamafa e faʻamamaina ai moega pe a uma le seleselega.. E mafai ona liligi le fofo i luga o le vao, ona lamatia ai lea o le lamatiaga i aganuu o latalata ane.

Sawdust

O le taamilo i le tautoulu e salalau solo i nofoaga e tupu ai le vavao solofanua, ma se laulau e tusa ma le 10 cm ma ufiufi ai ni nusipepa po o pepa i luga, ma suluina i latou i sina vaega eleele, ina ia le mafai e le matagi ona ave ese. I le tautotogo latou te kili uma mea uma.

Vinegar

E le mafai e vini ona faʻafeiloaʻi laau uma, e aofia ai le solofanua. Acetic acid faatasi ai ma se masini sosolo ua sosolope a uma ona mamae.

Faʻafefea ona ave faʻatasi ma le fesoasoani o le kemisi: o se faʻamatalaga o vailaʻau, auala e sauniuni ai ma faʻaaoga

Afai o le togalaau e matua lolovaia le vavao solofanua, o le a matua faigata lava ona taulimaina na o metotia a tagata. I lenei tulaga, o le a fesoasoani le kemisi ia te oe.

Taaloga

O le faʻataʻavaleina o le tisaado e faʻatau atu e pei o se moe. Vaovao - galue e pei o se faʻaauau pea o le tino, e ulu i totonu o le lau o vaega o aʻa, faʻaumatia ai sela laau.

E taua! O le faʻaauau pea o lenei fualaau faasaina o lona uiga o le faʻamafunaina e le gata o vao, ae faapea foi laau totō. Mo lenei mea, e faʻaaogaina tuluʻi i luma o le totoina o fualaau faisua, pe o togafiti taʻitasi e togafitia.

E faapefea ona faʻaaoga se fofo mo le solofanua? E lalagaina i laau pe a latou ola e tusa ma le 10-20 cm. E tatau ona pamu pe a leai se matagi ma timu vevela, i le afiafi po o le taeao. E taua tele le matau lelei o lona faʻatoʻaga. Mo le 3 lita o le vai o le 50 ml o tupe. O lenei aofaiga e lava e togafitia ai le 100 sikuea mita o lau togalaau.

O le gaioiga o fualaau faasaina mo mea faʻapitoa e tupu - i le 7-10 aso. Faatasi ai ma se asiosio, e leai se suiga i le palapala e tupu: e le faʻaputu. Faatali mo le taunuuga - mai le 7 aso i le 3 vaiaso. O le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo

Vaovao O taʻavale e toetoe lava a leai se mea faʻafefe i vaʻavaʻa, meaola o le eleele, manulele, ma mamame.. Vaega o lamatiaga mo pi - 3 (itiiti - matautia).

O le totoina o laau e mafai ona totoina pe totoina ile vaega ole togafiti ile 2 i le 4 aso pe a uma ona faaaoga le sauniuniga. Sorrel, lea na amata ona tupu i le mea na faaaoga ai le vao o le Tornado, ina ua mavae le 1 le vaiaso, e mafai ona aina.

Afa

Matagi - Fualaau faʻasaina o le faʻaauauina pea o gaioiga. O le gaioiga galue malosi e faʻafesoʻotaʻi ma soʻo se vaega o vao, tufatufa atu i ona mea uma. O le taunuuga o lenei mea o le faʻaumatiaina o laulaʻau ma aʻa o togavao ua togafitia.

E tatau ona e iloa o le Afa o le a le galue i fatu o laau. Mo le solofanua, fai se vaifofo i le fua faatatau o le 40 ml o le vailaʻau mo le 3-4 lita o le vai. O le mea na faʻamoemoeina e mai i le 7 aso i le 3 vaiaso. Saogalemu mo tagata, manu ma manulele. O le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo E le afaina ai le tuufaatasiga o le eleele ma toto fatu.

E mafai ona amata lauʻeleʻele ile lua vaiaso. Pe a fai le gaioiga i le laina togitogi, mo laau taʻitasi, e le tatau ona faʻatali.

Sorrel, lea na amata ona ola i luga o le saite na faaaoga ai le otaota a le Hurricane, i le mavae ai o le 3 vaiaso, e mafai ona aina, ma i le maea ai o togafitiga togafitiga, o le e le fesootai ma le fualaau faasaina.

Glyphosate

O le vaovao ua gaosia i totonu o le suavai ma o loʻo faʻatau atu i totonu o faila ma se voluma e 20 lita. O lenei vailaau e faʻaaogaina ai le vascular system of plants. Pe a pa'ū le vao i luga o lau o le vao, o le a amata ona tufatufaina atu le vailaau i le aʻau, lau ma aʻa. Glyphosate e taofia ai le tuufaatasiga o mea amino, ma mafua ai le oti o le laau.

Ina ia faʻaumatia le solofanua solofanua, e tatau ona faʻafefiloi 30 - 40 ml o vaifofo i le 3 lita o vai.

Muamua iuga (finagalo) pe a uma ona faʻaalia pe a maeʻa le 5 - 10 aso, ma le oti atoa - 2 vaiaso pe a uma ona faʻaleleia. I le vevela o le tau, Glyphosate e maua vave le taunuuga nai lo le malulu. O le mea na tupu mai i le 8 - 10 itula i le maea ai o le pulupulu e faʻaititia ai le lelei o le vaovao. O le gaosiga o le gaosiga e le o muamua atu i le 2 - 3 vaiaso i le maea ai o le faʻaofiina o vaovao.

Sorrel, lea na amata ona tupu i le mea na faaaoga ai le otaota o le Glyphosate, i le mavae ai o le 2 - 3 vaiaso, e mafai ona 'aina.

Eleele

Laufanua - Fualaau faʻasaina o le faʻaauau pea ona fai. I le fesoʻotaʻi ma le laʻau ma aʻa o le laau. O le eleele o loʻo aʻafia ma salalau i le vao, e aofia ai aʻa. Faʻaavanoaina i le pepa faʻapitoa.

Faʻagasolo le fualaau faasaina i le taeao po o le afiafi, i le toʻafilemu o le tau, ina ia le taʻua le fualaau faasaina i laau lata ane. O le totoina o fualaau aina e tatau ona taitaia i vao leaga i le vaitau o lo latou alualu i luma tuputupu ae.

Pe a faʻatulagaina i le tautotogo, e puipuia faʻatasi agaifanua faʻatasi ma se ata tifaga poʻo isi mea e ufiufi.

Ina ia mafai ona faʻaumatia solofanua solofanua solofanua faʻamamafa 120 ml i le 10 lita o le vai. E saogalemu le eleele pe a faʻaaogaina i le fua o fua o fua, vave faʻapalapalaina i le eleele, o taunuʻuga pe'ā uma ona faʻaalia le talosaga ile vaiaso.

Faʻasaga le togalaau mo le 20 - 21 aso ao lei totoina fua o latou lava togalaau. E ui lava e sili ona lelei le faʻaaoga i le amataga o le tautotogo po o le tautoulu i le maeʻa ai o le seleselega Sorrel, lea na amata ona ola i le mea na faaaoga ai le vaovao o le eleele, i le mavae ai o le 20 aso, e mafai ona 'ai, ma le mea e lei faʻafesoʻotaʻi ma le eleele, vave.

Faʻalogo. E tatau ona tatou manatua o le gaioiga o soʻo se vailaʻau kemino e sili ona matautia mo le soifua maloloina o tagata. O le mea lea, a e galue i le vailaʻau, aua neʻi galo e uiga i auala e puipuia ai: respirator, totigilima lima ma seevae.

O le a le mea o le a tupu pe afai e te le faʻaumatia le laau: o le a le leaga e mafai ona fai?

Afai e le faʻaumatia le mafanafana solofanua i le taimi, e mafai ona ia nofo i le vaega atoa o lau 'upega tafaʻilagi!

O le solofanua solofanua, pe a faʻamaʻapeina i lau togalaau, e mafai ona vave tupu vave. O lenei vao e matua faigata lava ona faʻaumatia, o lona aʻa malosi o le a aveesea ai meaʻai uma mai laau totō, ma o le a tapunia ai le la.

Faʻafefea ona puipuia le faʻaalia?

Afai e te iloa le mafuaʻaga e tufatufaina atu ai le solofanua i lau togalaau, e mafai ona e taofia mai le tupu. O le Sorrel e fiafia i le eleele eleʻele, o lona uiga e tatau ona faʻamaʻapeʻa le eletise.. E tatau ona faaopoopo le lime i le palapala. O lenei faagasologa e le tatau ona faʻatinoina tele, e tatau ona faia i le 3 i le 4 tausaga. E te manaʻomia foʻi tau uma o autumn, pe a uma ona eli, e faʻamalo le eleele mai toega o vao, lea o le a fesoasoani e aloese ai i totō fou i le tautotogo.

E tatau ona aveese se vao e le gata mai moega, ae i luga o auala i le va o tulaga ma lalo o le pa.

I lenei tusiga, tatou te tilotilo i le tele o auala e aveesea ai, puipuia, ma puipuia ai se vao leaga e le manaomia mai le toe tuputupu aʻe e pei o le solofanua. I le taimi nei, i le iloaina o le tele o metotia, e mafai ona e faʻamaeʻaina lau fale ma sili atu ona lelei.