Faʻafefe "Danimaka"

Faamaumauga o le totoina lelei o le vai

Faʻafeiloaʻi - vave vave lau lauusiusi, faʻamalieina nisi o seleselega i le tafaʻi. Greens e le lelei, e le maʻi ma faʻafefe lelei le kiona.

E te iloa? E tele ituaiga o meaola e tutupu i le tele o atunuu Aferika o loʻo faʻamalosia i gaʻo suauu. Ae o le faavae o nei suauu e maua mai ai le fasimoli ma mea manogi, ma o le suauʻu lava ia e lauiloa i le kukaina i le lotoifale.

O ituaiga sili ona lelei o le suavai mo le togalaau aina

E tele ituaiga meaʻai ma ituaiga o vai. O ituaiga e sili ona fiafia i ai le au faifaatoaga:

Faʻafefe "Danimaka" - o lenei ituaiga e tupu vave. Lua vaiaso talu ona tupu lau lau. O laulaau e vevela ma e vevela, e maaleale. O le tasi laau e tusa ma le valu karaka.

Aʻoga "Openwork" - e sili atu nai lo le masina. Le maualuga o laʻau i le 20 cm, le lautele e oʻo i le 30 cm. O lau e tele, ae le o fibrous, o le paolo malulu. O le suamalie e agamalū, e aunoa ma se faʻamalosi faapitoa, ae faʻatasi ai ma le manogi faʻamalosi.

Eseese "Tala Fou" - Faʻavae i totonu o le masina, e ese mai i se tulaga matagofie ma le maualuga o le sola. O le maualuga e oʻo i le 40 cm, i se voluma e silia ma le 60 cm.

Cress "Ducat" - O se ituaiga muamua lenei. E tupu i le 18 aso, ma e iloga i se pasene tele o le germination - 99%. O le mamafa o le laau e oo atu i le 20 g. E maua ai le vevela, manaia, ma sina laititi.

Lauina o le vai i luga o lau fuafuaga

E fiafia le Watercress i le penumbra, tuputupu ae i se nofoaga faapena, e aumai ai le sili ona suamalie ma suamalie. O le mata o le vai e sili ona malulu o salati.

Le taimi o le lūlū fatu fatu

O le matavai e toetoe lava o le vaitau atoa o le tautotogo. O le uluai tulaʻele e amata i le faaiuga o Mati. O aso uma e sefulu e faʻaalu ai le sui o greens. I le taumafanafana latou te momoe, faatalitali mo le taimi o le fugalaau, ia Setema e mafai ona toe totoina.

Lelei muamua

O laau sili ona lelei muamua, mulimuli ane e le mafai ona e faʻamalolo - beets ma pateta. E mafai ona totoina pe a uma tamato, kukama, aniani ma dill.

E taua! E le manaomia le luluina i totonu o le eria na latou tupu ai le kapeti, laʻau ma susulu.

Faʻaleleia eleele mo le totoina

Mo le totoina o le suavai ua saunia le eleele aʻo leʻi amataina. I le tautoulu, latou teliina se fasi fanua, filifili vao vao ma faʻalauiloa humus. E mafai ona faʻalavelave, pe afai e le lelei le palapala. I le sikuea mita ua saunia: o le kulloride chloride - 15 g, superphosphate - 20 g, humus - 4 kilokalama. I le tautotogo, o le palapala ua tatalaina e ala i le faaopoopo o le palatini poo le humus.

Fuafuaga ma le loloto o le luluina o fatu

E lūlūina fatu i le eleele ua saunia mai le tautoulu: faʻaloloto i totonu o le eleele ile centimita ma ufiufi i se ata tifaga (pe a lūlūina ia Mati, e mafai e le fatu ona tafe). Sulu le salati e mafai ona i ai i laina, lipine poʻo moega mama. O pupuʻa na amataina le tolu o laulaau, mafiafia. Afai e te manaʻo i lapisi lapoa ma lapisi, tuu le 5 cm i le va o tupugogo, pe a maeʻa le paʻu - 10 cm. Tuʻu le palapala i luga o togalaau, ma o le a faʻaalia i totonu o le tolu aso.

Mataituina tausiga o le mata i luga o le saite

O lenei salati e matua maualalo, o le mea lea mo le mamā o laulaau eleele pe a uma ona totōina e fautuaina ia mulch.

Tului I Morocco ma Iran, na faʻaaogaina e tagata faʻamalolo i le lotoifale a latou vai e faʻafeiloaʻi ai le malosi o alii. I Aikupito anamua, o suauu oona e aveesea ai le malulu ma le le fiafia i feusuaiga i alii ma tamaitai. Faʻasino i punaoa na oʻo mai ia i matou - e aunoa ma se taunuuga.

Fafaga vai e masani ai

O le laau e fiafia i le susu, ma le leai o se mea e faʻaleleia ai fatu e oso ai fana fana ma le aoga. I aso vevela ma i le leai o se faʻafefe, e tatau ona faʻafefete i aso uma, i le timuga o le ao - e tasi i aso uma e tolu. O le salati e tali lelei i le totoina o laulaau, o ona greens ua sasaa mai i le sua ma maua ai se tofo faapelepele.

Soa salamata

Muamua na mimiti i le taimi na tulaʻi mai ai le laʻau lona tolu o fualaau aina, ona toe faʻaopopo lea - ma foliga mai o le lima lima. I le taimi lava e tasi, mataʻituina le mamao: a itiiti ifo ma le 10 cm. Aʻo tuputupu aʻe le vai, e le manaʻomia le faia o taimi uma: soʻo se tasi e mafai ona leiloa lo latou sao atoatoa ma le fiafia. Afai e talafeagai ma le faʻaaogaina o fualaau aina.

E taua! O le taimi matua o fualaau aina mo le 'ai e laʻititi tele, o le maualuga o le faʻalaʻau e tatau ona laʻititi, pe afai e te le manaʻo e' ai meaʻai.

Faʻaleleia eleele

E taua tele le mataʻituina o le mama o le eleele, faʻamalo ma aveese vao. O lenei mea e faʻalagolago i le soifua maloloina o au faʻatoʻaga, e taua foi le puipuia o le susu o le palapala ile eleele. O le tausiga autu mo le eleele o lona faʻamamaina ma le faʻapalaina aʻo lei totoina le vai, aua e le fautuaina e faʻapenaina laulaau ao tuputupu aʻe, mo lou lava soifua maloloina.

Aoina mai ma le teuina o fatu fatu

O le aoina mai o fatu i luga o le 'upega tafaʻilagi tuʻuina atu le kopi tele o le letusi. O le taimi lava e amata ai ona lanu enaena, o le a faʻafefeteina ia papa. I totonu o se potu malogo, o le laau ua mamago i se tulaga tautau, ua salalau se muaʻi ata po o se pepa malulu. O fatu malepelepe na aoina ma aoina e gaugau i taga taga ma teuina i se nofoaga malulu.

Puipuiga ma le pulea o togafitiga e ono tutupu i meaola faalafua

E mafai ona osofaia e le faʻamaʻi meaʻai e lua: fulu faʻasalalau ma moa tipolo (butterfly). Pe a osofaia pusi moa, faʻamavae le pefu o le laupapa poʻo le pefu tapaa i totonu o le vai ma fufulu. O lenei metotia o le a faʻafefe ese ai le parasi ma o le a le afaina ai oe.

E sili atu ona faigata le taulimaina o le moa pepe, o le mea la pe a iloa ai o le ae le faʻaaogaina fualaau. E maua mai le susu i le masina o Iuni, ma e faʻaalu e anufe le taumalulu i le palapala. Mo le puipuia o ia ituaiga meaola faalafua e tatau ona togafitia le eleele: eli i luga, aveese vao ao lei totoina. I le taimi o foliga mai o pata, na o le pau lava le mea e mafai ona fesoasoani o le puʻeina, togafiti i latou i le malamalama. O le isi itu i le foliga mai o meaola faalafua o lo o tafe pe fufulu, ma i le muamua ma le lua mataupu e lamatia ai le laau.

Ia matua mulimuli i nei fautuaga uma, filifili lau ituaiga sili ona fiafia i ai ma toto vai.