Fualaau aina

E faʻapefea ona faia le horseradish i luga o le moonshine: o se fua mo le kuka i le fale, faʻapea foʻi ma aogā ma faʻamaʻi o tinctures

O le tele o mea e fai i le fale ua avea nei ma aulelei - o le seneturi o le taʻavale o loʻo i ai se mea e fai i ai. O nei meainu e le gata ina faʻaaogaina e tagata fiafia i mea uma i totonu o le fale ma le natura, ae o loʻo tuʻuina atu i tagata asiasi i faʻalapotopotoga e taʻua o gastropubs. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le moonshine, faʻafefiloi i le horseradish ua sili ona lauiloa - ua taʻua o le hrenovuha.

E mafai ona ou inuina lenei vaiinu? E faapefea ona aoga ma o le a le mea e afaina ai? E faʻafefea ona kuka i le fale? E mafai ona faʻaaoga le hrenovuha o se vailaʻau ma o faʻamaʻi faapitoa? Faʻapefea ona teuina? O tali i nei ma isi fesili e mafai ona maua i lenei tusiga.

Le aoga ma le faʻaleagaina o le tincture i le horseradish

O lenei vai inu anamua e sili ona lelei aua e fesoasoani i le togafitiga o le tele o maʻi. O nei togafitiga ua taʻua o vailaau masani.

Fesoasoani. O le fesuiaiga mo le fofoina o nisi faamaʻi e mafai ona eseese tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a sauni le sosoʻo o le horseradish e faʻaumatia ai gallstones, faʻaaoga se pepa o le horseradish, ae le o aʻa.

O mea uma lava e lelei i le faʻafaigofieina - o se mea tonu. Aua nei galo o le muonshine i soo se ituaiga, muamua lava, ava malosi, ma na o na - vailaau. Ma, e moni, e le tatau ona "togafitia" oe i aso uma, inu ava ma tioata - e tatau ona sili ona manatuaina e alii ma tamaitai uma oe fai mai e inu i luga o le murashine, pe na o le fai atu hrenovuhu, naʻo le soifua maloloina.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

O faʻamanuiaga o le horseradish ua leva ona faamaonia ma e manino lava.

Faʻaaliga:

  • Le faʻamautuina le maualuga ole kulukose o le toto. O le puipuia lea o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le tincture e maua ai saofaga i le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e oʻo lava i le insulin-faalagolago, faaleleia atili.
  • Mo togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular.
  • I le gout ma le maʻoti.
  • Mo faʻamaʻi pipisi.
  • Mo le puipuia ma togafitiga o stomatitis, faapea foi ma caries.
  • Mo le togafitiga o le gastritis, faʻaitiitia o le talo ma le faʻamalositino talafeagai.
  • Mo togafitiga o angina.
  • Puipuiga o le kanesa.
  • Mai gallstones.
  • Ma se malulu.
  • E faʻamamā le tino atoa.
  • O Hrenovuhi tincture e lelei mo le soifua maloloina o tagata.
  • Mai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.
  • Mo le togafitiga o le cystitis, faʻamaʻi urological, ma isi mea - O le tele o le faʻaaogaina o le tinese o tinese e lautele.

O le Horseradish e faʻaaogaina e le gata i le foliga o le tincture, ae faʻapea foi i se foliga fou, e pei o se soifua maloloina ma le lelei. I le faaopoopoga, e faʻaaogaina fafo e avea o se pusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai faʻamaʻi o sooga.

Fai mai fomaʻi e oʻo lava i le manava i le manogi o le galala fou o le vine e aoga tele.

Contraindications:

  • E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i faʻamaʻi ate ma faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract, fatugaʻo.
  • Faʻatasi ma le tele o meaʻai - o lenei tiniga e faʻaleleia atili ai le manaʻo.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le hrenovuhi ma le faʻaogaina o le maʻi misi. O lea la, o matou tuaa, toe faʻafoisia lo latou malosi e ala i lenei vaiinu, e leʻi iloa le tiga o le ulu i le taeao.

E faʻapefea ona faia se inu i le fale ma pe oi ai ni nuances i le sauniuniga?

E faʻapefea ona faʻamalosi le samogon i le horseradish ma o le a le fua? I le sauniuniga o le faʻasalaga o le muonshine ma le horseradish e leai se mea faigata. E tele naua meaʻai, ma e tofu i latou ma le aia tatau e ola ai - e faʻalagolago mea uma lava i meaʻai a le tagata lava ia ma manaʻoga.

Mo se fua masani mo le faia o hrenovuhi ma le meli i le fale, e te manaʻomia mea nei:

  • Lisi o aso lelei mo le masina. O le olo e tatau ona tusa ma le 45-50 tikeri.
  • O le aʻa o lapisi lapoa lapoa - tasi le ipu.
  • Meli - o se sipuni sipuni.

O le tali i le fesili pe faʻapefea ona faia le hrenovuha mai le moonshine e faigofie:

  1. E faʻafefiloi mea taumafa i totonu o se koneteina tioata o le tele o loʻo manaʻomia.
  2. E mafai ona tapunia le uati ma tuu i le po i se nofoaga pogisa ma malulu.
  3. I le taeao, e tatau ona e aveese le faataitaiga mai le vaiinu ma ia mautinoa ua saunia. Afai e le o tele le "malosi" o le tinite e tusa ai ma le kamupanī, ona tatau loa lea ona faʻaleleia le taimi o le inu - toe toe oʻo i le isi tofo, faʻateleina le faʻaaliga mo le tele o itula.
  4. Pe a sauni le meainu, e sasaa atu i totonu o se pusa mama i totonu o se sieve. Faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia e ala i le gaosi, mo se faʻataʻitaʻiga (tele o laulau), ma o nisi e faʻaaogaina foi ni filiga faapitoa.

Fesoasoani. Ua faaopoopo le meli e faamaluluina le tofo o le tincture. E tatau ona maualuga ma lelei.

E tusa ai ma lenei fua, e mafai ona e faʻatatauina le sao i le 3 lita o le horseradish i le moonshine ma le meli.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i le vitio ma le filifiliga o le kukaina o hrenovuhi i luga o le taeao:

O nisi faʻaopoopoga

Mafaufau i le mea moni e faapea o lenei vaiinu ua i ai ona seneturi lona talafaasolopito, ma e tele naua tagata e fiafia i na mea laiti, i le taimi lena Atonu e ese sina mea e mafai ona fai.. E mafai faapefea ona e faia hrenovuhu i luga o le taeao?

E i ai ni meaʻai i mea manogi eseese:

  • Ginger
  • Uma.
  • Onamamoni
  • Ata
  • Faʻailoga - o se mea itiiti.
  • Nutmeg - i luga o le pito o se naifi.
  • Fualaau totisina - tasi sipuni.
  • Lemon Juice E sili atu le faʻaaogaina o le sua fou poo le lemon zest.

O meaʻai e le finau, o le filifilia o mea manogi o le tagata faʻatau ma gaosi mea gaosi.

E le tatau ona tatou faagaloina o le horseradish i lenei siaki o le vaega autū, ma o isi mea uma ua na o ni mea faaopoopo e manaomia ona togafitia ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai le tofo ma le lelei o le oloa ua maeʻa. Na o le pau lava le mea o le faʻamafaʻi - o loʻo tuʻuina tutusa le aofaiga e pei o le horseradish.

Lisi le aʻa o le hamarepa i luga o se mea e fai ina ia mafai ai ona inu i le malosi. I nisi tulaga, o le vine e tipi i uili pe tipiina i ni fasipepa.

Taunuuga sese: pe faapefea ona siaki?

Afai e saunia e se tagata le tincture ia te ia lava, ona ia taumafai lea i le faiga o le kuka, faʻaopoopo faʻaopoopo mea manogi. E faʻatonutonuina ai le aofaʻi o mea e maua ai, ma faasolo ina maua le poto masani, lea e sau, o nisi taimi, i le gasologa o tausaga. Ae afai na te faʻaaogaina lenei vai i se pati, ona tatau lea ona e taulai atu i mea nei: A maeʻa ona inu sina vaega o le sunonshine i luga o le horseradish, e tatau ona e faʻalogo i ou lagona.

E le tatau ona:

  1. Sosoʻo le susunuina o lagona.
  2. Vaʻaiga.
  3. Manaʻo e vave taumafa pe inu i lenei faaputuga o tincture.

Afai o loʻo i ai pea nei lagona, o lona uiga, o le tele o auala i le faiga o kuka e solia. O le tele lava o taimi e tupu ai lenei mea ona o le leaga o fua o le hasarela ma le meli.

E faʻapefea ona faia se sosoʻo mo togafitiga o faʻamaʻi?

Aʻo leʻi faia se suʻesuʻega mo le togafitiga o nisi faʻamaʻi, e tatau ona faamanino le fua - e ese le silasila i faʻamaʻi eseese.

Ave le kulimi aʻo leʻi 'ai, mo le 20-30 g mai le lua i le fa taimi i le aso. O le tincture ua ave pe a ma le masina, ona ave loa lea o se malologa. A maeʻa le lua masina, ona toe faʻaauau lea o togafitiga. O le feutagai ma se fomai e talafeagai!

O le saʻo saʻo o le a faʻaalia ai lo latou soifua lelei.. O le fua ma le taimi ole pulega mo faʻamaʻi uma e tutusa, ae sili atu le amata i le tasi sipuni tele i le aso.

E sili ona lelei le tuʻuina o le tinisi i totonu o pusa laiti, aua o ipu e masani ona tatala o le a faʻaalia i le okesene, ona o le mea e le maua ai le suavai. Ma talu mai le faʻaaogaina o le tinomi i totonu o se pesini tele, e ono faʻavaivaia pe a uma sina taimi puupuu.

Togafitiga e faʻateʻa ese ai gallstones e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa ma le feʻau taua ma se fomaʻi! E tatau ona manatuaina e mafai e se tamai maa ona poloka le pulelele i soo se taimi, ma o le a iu lava ina maeʻa i se taotoga e aveese le gallbladder!

Faʻaaoga tatau

Tincture e le o teuina mo se taimi umi - maualuga - tausaga ma le afa.

Faʻamaumauga talafeagai mo le teuina:

  • Naʻo totonu o koneteina tioata faʻamau.
  • I se nofoaga malulu ma pouliuli.

E mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le pulou. I le mataupu mulimuli, o le tele o tu masani masani o fagu tanu i le oneone i le ua.

Vailaau faʻamaʻi

Afai e togafitia i tatou, ona tatau lea ona tatou iloa le mea o loʻo i ai i le siva o le horseradish.

Faatulagaga:

  1. Vitamin C. Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  2. Vitamin B. Faʻaleleia le faʻamalositino, e faʻamalosia ai le mafaufau.
  3. Tannins. Faʻaleleia le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai.
  4. O fusi saʻo. O i latou o se punavai o le malosi mo le tino vaivai. Manaomia pe a uma togafitiga uumi poʻo ni faʻamaʻi ua leva ona faʻafeiloaʻi.
  5. Flavonoids, uʻu, fiva. O nei mea uma e faʻasaoina, ona e leai se vevela togafitiga. O faʻamanuiaga o nei elemene e tele, ma o lo latou taua tele o le faʻafefeina lea o faʻamaumauga saoloto.

Taunuʻuga o le faʻaaogaina o le ava

Po o le a lava le mea e mafai ona fai mai o le faʻamaoni e manaʻomia i mea uma, e le o tagata uma e mulimuli i lenei tulafono auro.

Soʻo se ava malosi (e oʻo lava i le tincture) e aoga i ni vaega laiti ma e ono afaina i le tulaga o le sauaina.

O le a le faʻaleagaga matautia Hrenovuhi:

  • O le toto toto e ono oso maualuga.
  • E ono oʻo lava i le toto toto, pe afai e inu umi ma masani.
  • Faʻatasi ma le maualuga o le eletise e tatau ona ave ma le faʻaeteete.

Se vaega o talafaasolopito

E oo lava i luma o le malo o Peteru le Sili, na tuuina mai se poloaiga na mafua ai ona i ai se aofaiga talafeagai o le hrenovuhi - lima kuata (12, 5 lita) - i fanua taitasi.

Faamoemoega:

  1. Toe faʻafoʻisia le malosi o tagata nuʻu - o la latou galuega e faigata pea.
  2. E faʻamafanafana i latou na nonofo i le malulu mo se taimi umi.
  3. Mo togafitiga o malulu.

O lea la O lenei mamanu e leʻi fuafuaina mo le onā, ae mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi..

O fea e faʻaaogaina nai lo togafitiga?

Horseradish - o se faavae sili mo cocktails. E le gata i lea, e avea ai ma se "Mary Bloody" matagofie.

O vailaau faʻapitoa e le mafai ona suia i taimi uma togafitiga masani. Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E le gata i lea, o nisi o vaega o loʻo i totonu o le vai e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga le lelei i le tino. Ia, e le o fautuaina se tasi i se ava malosi. Ioe, e le tatau ona e faʻaaogaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga ma fafine maʻitaga.