Fua o le gaosiga

Scaly cactus - Lepismium Cruciform

O le totoina o fugalaau teuteu o se fiafiaga sili ona fiafia i ai le tele o faletua. Latou te faʻamamaina le ea, teuteu totonu, faia se siosiomaga o le faʻafiafiaga faapitoa ma le mafanafana i le fale.

O se vaega o le natura i puipui o le aai e matagofie. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o laau toto, o le tele o miti e faatau se mea e le masani ai, seasea, tosina atu ai manatu o malo.

I lenei tulaga, o se filifiliga lelei o le a cactus lepismium.

Uiga o se cactus

O le laau na muamua faamatalaina French nerd Ludwig Pfeifer i le 1835. Na ia aveina i se isi aiga ma tuu atu ia te ia le igoa Lepismiumlea e faaliliuina mai le faa-latina o lona uiga "fua" poʻo "scaly" (mai le upu lepis).

O le fugalaau e aʻafia i le epiphytic cacti. E ola i vaomatua ma vaʻaia o vaomatua, faʻaputu i laau.

Ese ese mai fafo mai lona faʻatafunaina. Faʻasalaina i le umi, faʻafefeteina o aʻa, vaevaeina i ni vaega ma faʻalauteleina i le ogatotonu.

O le koluse e eseese i foliga. Fugalaau e manaia, o loʻo i pito pito i tua, o loʻo aliali i le tautotogo.

Cactus e taua tele mo ona uiga matagofie ma e masani ona tupu aʻe i le fale i ipu faʻapipiʻi, faapea foi i ipu masani i luga o faʻamalama.

Meaola

E tusa ma le 15 ituaiga eseese e iloa.o nisi o nei mea o loʻo faʻapipiʻiina nei i le ituaiga Rhipsalis (Rhipsalis). O nisi faifaatoaga ua latou fenumiai nei ituaiga laau e lua. O Lepismium e iloga i foliga o lona tulaga, lea e faatofu i le itu o le ala. O laina Ripsalis o loo i luga o le fogaeleele.

  • Cross (L. Cruciform)
    Faʻailoga faʻasalalau, laʻau umi, vaiti ma pito i lalo. O matāʻupu matutua e māmā, faʻasalalauga. E sili le fiafia e tupu i se malamalama lelei, lea e maua mai ai i luga o atigilima se lanu mumu lanu moana.

    Faʻateleina i le 1 mita le uumi. Fugalaau e le tele, foliga-logo. O fua e lanu viole. Homeland - nofoaga faʻasalalau o Aferika. O le fugalaau e umi, mai ia Me ia Setema.

  • Paradoxus (L. Paradoxum)
    Laʻau faʻamalosi faʻatasi ma tautau tautau. Tupu i le natura e oʻo atu i le 5 mita. O loʻo i ai vaega faʻatolu, faʻapei o se filifili i laina 4-5 cm le uumi.

    Aʻa e aunoa ma se tali, o loʻo i le pito i luga o le vaega. Fugalaau tuʻufua, paʻepaʻe, 2-2.5 cm le lautele, o loʻo faia i pito pito i tua o laau.

    O fua e mumu. O le mea e leaga ai, i totonu o le fale, o le laau e fesuisuiai ona tupu, ae e taugata mo ona foliga foliga teuteu.

  • Bolivianum (L. Bolivianum (Britton))
    E le lava le meaola i le natura. E ola i le maualuga e tusa ma le lua afe mita i luga aʻe o le sami i le vaomatua mauga o Yungas. Faʻasalalauga faʻasalalau, faʻaloloa, faʻapipiʻi aʻa.

    Le lanu o fugalaau e fesuisuiai - kulimi ma moli, mūmū mūmū po o penisina. O fua e moli-lanu enaena, lamolemole.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai ituaiga o cactus Lepismium:





Tausiga ile

Lepismium e faasino i cacti vaomatua. O aiaiga o le taofiga ma le tausiga o le a eseese fautuaga e faʻamoemoeina mo ituaiga vao tuʻufua masani.

Faʻaleleia le tausiga o le cactus pe a uma ona faʻatau

O le mea muamua e amataina ile tausiga ma o se gaioiga. O le meaʻai ma pusa o loʻo i ai fugalaau i totonu o le faleoloa e le talafeagai mo le faʻatoʻaga tumau.

I le taimi o le gafa, ia mautinoa e siaki le aʻa. O le laau e tatau ona malosi ma maloloina.

  • Filifiliga mafai
    O le fugalaau e le fetaui ma se mea loloto, lautele. Faʻasoa lelei, o le cactus e tupu ma tuputupu aʻe ma le malosi, o lea e sili ai le ola i totonu o ipu e tautau.

    I le pito i lalo o le tane e tatau ona avea ma se pu.

    A o lei totoina le fugalaau, ia faamama le ipu ma sasaa alavai i le pito i lalo.

  • Filifiliga eleele
    O le sui e tatau ona mama ma lelei, lelei le pasia o le okesene ma le susu i aʻa.

    O se faʻafefiloi o oneone, peʻa, maʻa, perlite ma le eleele mo fugalaau teuteu e talafeagai lelei e pei o se mea muamua.

    Le lalolagi e le tatau ona mamafa, omea. O le leai o le ea o le a mafua ai le susu ma le pala o aʻa.

Malamalama

Mea e fiafia i ai lelei le nofoagaae le gafatia le susulu o le la. O le tuputupu ae i le faamalama i saute e le talafeagai mo ia.

I le tau mafanafana, ia faia se moli malu mai le la e puipuia ai le vevela ma mu.

Lulu

I le taumafanafana ma le tautotogo o le vevela o le ea i totonu o le fale e tatau ona faʻalelei, mafanafana - 20-26 tikeri. I le taumalulu, o se vaitaimi malolo. O le vevela o le ea e faʻaititia. e oo i le 12-15 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

I le natura, o le cactus e tupu i totonu o vaomatua i saute maualuga maualuga. I totonu e fautuaina e fatuina ni tulaga talitutusa mo ia.

I le taumalulu, o le fugalaau e le faʻafefeina le ea i le fale.

I le taimi mafanafana, e tatau ona e faʻasalaina pea le 'au i le vai, faʻatauina se mea e faʻamaualalo i fafo pe a manaʻomia.

Faʻasa

I le mafana mafana e manaomia ai le masani ona inu.

I le taumalulu e le maeʻa atoa.pei o le tele o ituaiga vao tuʻufua.

O le fugalaau e manaʻomia le faʻamamaina o le eleele, ae sili atu nai lo le tau mafanafana.

Fertilizers

Cactus e fiafia ile palapala. I le taimi galue o le tuputupu ae e mafai fafaga 1 le taimi i le 30 aso faʻapitoa faʻamalosi vai mo cacti ma suauu. I le taumalulu, o le faʻamafanafanaina e le saofaga.

Fuga

O le vaitau fugalaau e umi.

E masani ona amata i le faaiuga o Me ma faaiʻu ia Setema.

I le taimi lea, e le fautuaina e sui le tulaga o le ulo, ma faʻafeinu vai masani.

O le tausiga lelei i le taimi o le malologa e taua foi mo le fausiaina o uluaʻi oso.

Suiga

E le manaomia le faʻaaogaina faifaipea. I tausaga muamua o lona faʻamalositino tasi i le tausaga (amataga o le tautotogo). Faʻaopoopo pe afai e tatau ai. Malosiaga e filifilia pe tusa ma le tele atu muamua.

Tofiga

Cactus faʻateleina fatu poʻo fatu.

O le auala lona lua e sili. A maeʻa le vaeluaina o le vaega, ona faʻagogo lea mo le 24-48 itula ma tuʻu i totonu o se mea susu, faʻafefe faʻafefete i luga. Mo le lelei sili atu, e mafai ona e faʻaopoopoina se tuputupu ae faʻaleleia.

E vave vave ona aʻafia vaega ma e le manaʻomia ni tulaga lanu meamata (tioata tioata).

Maʻi ma faʻamaʻi

O le laau ua maua i le puipuiga lelei, e mafai ai ona puipuia mai meaola faalafua ma faamaʻi. Faʻafitauli e tulaʻi mai ma le le lelei o le tausiga.

Laʻau le pala - o le mea taatele faʻamaʻi faʻamaʻi. E taua le iloa i le taimi ma toe faʻapipiʻi le laau ina ia le oti.

I le taimi o le totoina, o le aʻa ua fufulu lelei, o vaega ua afaina ua aveeseina ma i le fofo o le palamati. Mo le totoina totoina se mea fou.

Afai o le totoina o loʻo faʻatinoina i totonu o le pusa e tasi, e tatau ona fufuluina ma faʻamaʻiina aʻo le i faimalaga.

Pests masani e masani ai: spider mite, mealy anufe. O se auala lelei e tauivi ai - togafitiga faʻatasi ai ma se vai inu o le sipuni poʻo se vai inu. Faatasi ai ma se lino loloto na faaaoga vailaau.

Lepismium mo le tele o tausaga na ola aʻe i togalaau aina. E tosina atu ai le gauai atu i ona foliga matagofie e le masani ai, laulelei matagofie, teuteu uiga ese ma le faigata. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a avea ma se mea teuteu matagofie o soʻo se falemautotogi nei.