Laʻau

7 mea e le mafai ona e faia i le fale

Ou te manaʻo e lapatai atu i tagata e ona fanua laufanua o nisi o soliga tulafono e lamatia ai se sala tupe. E ui lava o le toatele oi latou e le mafaamatalaina, ae e aoga pea le iloa e uiga ia i latou. E le gata i sala tupe, ae o se amio lelei foi i le natura, tuaoi, ma e pele ia i latou. Ata mai le upega tafaʻilagi: //www.pinterest.ca

A oʻo i le taimi o le tau mafanafana, e tatau ona manatua le auala e amio ai i totonu o le atunuʻu. O se faʻamalologa e faatagaina mea uma i lona teritori. O tagata na faia le tulafono o Solitulafono Faʻafoe (Code o le Russian Federation i Solitulafono Faʻatonu) mafaufau ese.

Fai se afi

Masalo o gaoioiga e sili ona faasalaina o le "togalaau" o le susunuina o lapisi ma le kuka keke. Mo le afi afi na iloa e tautua a le Matagaluega o Faalavelave Tutupu Faafuasei, ua faamoemoeina se sala tupe e 2 i le 5,000 rubles (mataupu 20.4 o le Tulafono Faafoe).

O se afi mumu e faasalaina i le tele o mataupu:

  • afai i luga o le teritori e ala i le filifiliga a pulega o le lotoifale ua i ai le faasaina i luga o le moli, e paʻu i lalo vaega i totonu o lenei vaega (o la latou faatulagaga, i le ala, e faatonutonuina foi);
  • ma se lapataiga matagi;
  • pe a vave le vevela o le matagi e sili atu i le 10 mita i le lua (pe afai e te manaʻo i le palukeke e aunoa ma se faasalaga - mulimuli i le faʻataʻitaʻiga);
  • pe afai o le saite o loʻo tu i autafa o le vaomatua, i luga o tupe teu, o loʻo ola ai conifers.

O le taimi nei e uiga i le anufe: e tusa ai ma tulafono, faʻapipiʻi i luga o se nofoaga faʻamamaina, i le loloto e oo atu i le 30 cm. I totonu o le radius o le 5 mita e le tatau ona i ai ni vao, fale, laau. O se mea e le talafeagai, ae afai e le faataunuuina, o le ai ai i le tagata asiasi se mafuaaga mo se sala tupe.

Afai e le puipui le afi o le tolauapiga, e tatau ona tu i se mamao e 50 mita mai fale., 100 m mai tuuga. Mo se pusa paʻu, e iai isi tapulaa: 25 mita i fale, 50 m i laau.

Laufanua

Le faʻaaogaina o otaota le lelei o se tasi lea o mafuaʻaga e tusia ai se sala tupe (Mataupu 8.1 o le Tulafono o Solitulafono Faʻafoe). O le tanuina o palasitika e le faʻaaogaina, tioata, fausaga o fale i totonu o lau lava eria ua manatu o le teuina faʻasaina o otaota. I le auala, o le susunuina o otaota oona ua faasaina foi.

SNiP 30-02-02 e faatonutonuina le fausiaina o lua faapalaga po o faaputuga i vaega taʻitasi; mo otaota maumaututu, e tatau ona i ai ni nofoaga e teu ai mea lelei mo otaota leaga i le teritori o le faiga faapaaga. Mo le solia o tulafono mo le fuafuaina ma le atinaʻeina o faʻasalalauga a le atunuu, o se sala tupe e 1 i le 2,000 ua lamatia.

Le faaaoga sese o oloa masani

O le sapalai e aofia ai vaʻa vai e faʻaogaina ai vaieli. Mo se tagata taitoatasi, faatasi ai ma se suavai e oo atu i le 100 m3 i le aso, e le manaomia se laisene. Afai o le vaieli e taatele mo le faatoʻaga atoa pe 2-3 tagata tuaoi ua galulue faʻatasi, o le resitalaina o pemita e manaʻomia. O tagata faʻaaogā vai i lenei mataupu e tutusa ma atinaʻe (Mataupu 19 o le Tulafono "On Subsoil").

O le sala tupe i lalo o le mataupu 7.3 o le Tulafono o Solitulafono Pulea mai le 3 i le 5,000 rubles.

Afai e maua mai le vai i luga aʻe o le alofilima, e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma se faʻalavelave, na o vaitafe e le mafai ona faʻatautaia i nofoaga tuaoi. E faʻasalaina - solia o aia a isi tagata e ona.

Aua e te "faauo" i tuaoi

E le gata o feeseeseaiga faʻaitulagi e mafai ona tulaʻi mai ma tuaoi, e le mafai:

  • faatumu le vaipanoa lata ane i le vai mo le fausiaina, afai e te lavea faafuasei le maea, e tatau ona e toe totogi mea leaga;
  • fufulu fulufulu, vailaau faʻasaina e puipui ai laau ina ia latou lele atu i teritori tuaoi (e faatatau foi lenei i le ulaula o pomu).

Tuvaeese le tusitusiga solia o tuaoi o le teritori.

Pe a fuafuaina le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona tausisia tulafono laiti ma tulafono (SNiP 2.07.01-89, SP 53.13330.2011).

A o leʻi totoina laau, ia fautuaina e tatau ona aveese le mita 15 mita mai le pa i le 3 m, 10 mita le 2 mita, ma e oo atu i le 10 mita - i le mita e tasi.

Fai le pisa i le taimi sese

Faʻatasiga faʻatasi ma uo ma musika, pese - o se avanoa mo tuaoi e faʻafesoʻotaʻi ai leoleo (Federal Law No. 52). E le faatagaina le pisa i aso o le vaiaso mai le 22:00 i le 6:00, i vaiaso o le vaiaso mai le 23:00 i le 9:00, tausia le moe o tuaoi. E ui o le aofaʻi o le sala tupe e laʻititi - mai le 100 i le 500 rubles, o le a faʻatafunaina sootaga ma tuaoi i le taumafanafana. Ata mai luga o le upega tafaʻilagi: //vorotauzabora.ru

Le fausia o pa maualuluga

O le pa puipui i autafa o le auala e le tatau ona sili atu i le 1.7 mita, i le va o vaega ia e tatau ona vaaia (manino 50%), o le maualuga o le faatagaga o moli po o le fusi faamalama e 1.2 mita. Afai e leai se faʻatagaga, o le ae faʻagataina oe lava i se tulaga faʻapulafonoina. I le tautalagia o laʻau lanumeamata, latou te fesoʻotai atu i avanoa lanu meamata, e tatau ona totō i le mamao mai le tuaoi o le teritori. O tulafono ia.

Manuʻa

I luga o le laupepa e mafai ai ona tupu se mea ola sei vagana ai povi. O le fale mo le tausia o moa, o tamai lafu e tu i se mamao e 4 mita mai le pa.

E le faʻasaina le faʻamalosiina o le "fafagaina" o manu. E le tatau ona faʻafefeteina e manu i totonu o le 'āiga le fiafia, le ea fou - O loʻo ou talanoa e uiga i meaʻai, e le mafai ona teuina ina ia ave atu ai le suka i le nofoaga lata ane.

E ui lava i le le faʻaaogaina o nisi tulaga faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le faʻatulagaga o le paluvao, totoina o laau, o le faasalaga i le mataupu o le faʻamaoniga e le maalofia. O le tulafono o le tulafono, e tatau ona mulimulitaia.