Fualaau aina

Faʻapitoa o le totoina ma le faʻatupulaia o kāloti

I totonu o le umukuka, o se kālati o se fualaau aina talafeagai. E toetoe lava a leai se mea vevela e maeʻa e aunoa ma se mea, ma talu ai nei o loʻo i ai le tele o salati, lea o loʻo faʻauluina ai le koko i se auala faʻapitoa e nofo ai i le nofoaga iloga.

O fesoʻotaʻiga faʻatautaia nei ua mafai ai ona vaʻai i lenei aʻa i totonu o pupuni o supermarkets i aso uma, ma o le a foliga mai, o le a le mea e sili ona faigofie - na ou faatauina mai ni fualaʻau aʻa ma tuu i totonu o le pusaaisa. E le tatau ona faʻaalu lau taimi taua i luga o lona galueaina.

Ae peitai, faatasi ai ma le oʻo mai o le vevela o le tautotogo, o le maualuga o le koko o faleteuoloa ua matua faʻaititia. E leiloa lona tofo, ma ua tau le tau. I le amataga o le taumafanafana, o nei mea taua e sili atu ona faateteleina, ma e mafai faapefea e se tasi ona le manatuaina le mea manogi, manogi ma le vevela o fualaau fou ...

O tagata o loʻo i ai se togalaau fualaau aina po o se fale mafanafana e tatau ona tuʻuina atu se moega laitiiti i lalo o se kālati. E foliga mai, e sili atu le faigofie, toto fatu i le eleele ma faʻatali mo le seleselega. Ae ui i lea, i le galueaina o kāloti o loʻo i ai ni nuances e tatau ona amanaia.

Galuega sauniuni mo le totoina o kālati

O le moega mo kāloti e tatau ona filifilia i le nofoaga e itiiti lava vao. O le mea moni o vao e masani ona tupu muamua muamua ma e le faatagaina fualaʻau e ola ai masani. O le eleele i lalo o lenei aʻa laau e tatau ona mama ma vaʻaia. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le oneone i ai. Afai o le palapala e mamafa ma faigata, o le a avea le kariota ola ma mea e papaʻu, tafe ma punou.

I le sauniuni o moega e tatau ona avea ma sui o le faatoaga. O le mea aupito sili, pe a oʻo i aniani, garlic, kukama, tamato, pateta poʻo le kāpeti na tupu i luga o se fasi fanua na tuʻuina mo kāloti. A maeʻa ona totoina (mo se faataitaiga, pasili) latalata i kāloti, o meaola faalafua e mafai ona ola i le eleele, fafaga i luga o kāloti.

O le moega mo lenei fualaau aina e tatau ona eli i luga i le tautoulu. O mea fou i le eleele e manaʻomia e le faia. E faʻaleleia ai le elemene o le palapala, ma e le fiafia le kālati ma faʻaitiitia le fua. O mea nei e sili atu le talafeagai o faʻamaʻi faʻamaʻi: superphosphate, ammonium nitrate ma potassium chloride. E laʻititi le faʻaaogaina o le faʻatau, ma o le faʻaaogaina o fuainumera e faʻaalia i luga o pusa taitasi.

O kātiti e sili ona fiafia i fanua, o le mea lea, i le oʻo mai o le tautotogo, e le aoga le toe eliina o le moega. Sili atu i nai vaiaso muamua aʻo le i toe totoina le fafagaina o le 'upega tafaʻilagi ma faʻamalaʻau.

O le tekonolosi o le totoina o pateta - e aoga i tagata nofo uma o le taumafanafana.

Saili iinei pe faʻapefea ona faʻatupu le zucchini.

E faʻapefea ona toto kukama i totonu o se fale kati ii //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-teplitsah/osobennosti-protsessa-vyrashhivaniya-ogurtsov-v-teplitse.html.

Filifiliga ma le sauniuniga o fatulati mo le totoina

I le filifili e totō kāloti i le togalaau, e tatau ona e malamalama i ona ituaiga eseese. O le taimi nei, e faigata tele ona malamalama i latou i le tele o ituaiga o faʻatoʻaga ma le leai o ni poto masani.
I le lautele, o kāloti e vaevaeina i ni ituaiga se tolu: vave, ala ma le tuai.

E mafai ona maua le seleselega vave i le masina o Iuni, o vaitau o vaitau e seleseleina i le taumafanafana, ma mulimuli ane tausia lelei i le taumalulu. E naʻo le filifili i le matua o kāloti, e mafai ona e gauai atu i foliga ma le lanu o aʻa, ia o loʻo i ai i le tele o ituaiga.

O le taimi e toto ai e faalagolago foi i le eseesega. E mafai ona totō ituaiga muamua o le seleselega e oʻo lava i le amataga o le tautotogo ina ia maua se seleselega vave vave. O nisi o faifaatoaga e masani ona totoina le totoina o ituaiga laau toto i le amataga. O totogo i le ogatotonu o tausaga ua totoina ia Me. O ituaiga meaola, fuafua mo le teuina i le taumalulu, ua totoina seia oo i le ogatotonu o Iuni.

A o lei totoina, ia e nofouta o fatu o karoti e faasolosolo malie lemu, i luga o le lua vaiaso. Ina ia faatelevaveina lenei faagasologa, e mafai ona latou saunia aʻo le i totoina.

I le gasologa o tausaga, o fatu e fufulu i le vai mama ma le mafanafana mo le 2 itula. A maeʻa lena mea, e tatau ona salalau atu i luga o se ie susu, faʻapipiʻi tutusa. E teu fatu i se malulu mafanafana seia oʻo i le vevela.

O fusi mai lea taimi i lea taimi e tatau ona susu, lea o le a puipuia ai le magoina o fatu. A maeʻa le fatu ma amata foi ona paʻu, e tatau ona faʻamaʻa. Ua tuu fatu i totonu o se pusaaisa i lalo o le pusaaisa ma teu ai iina mo le 10 aso. O le vevela i le taimi o le tineia e tatau ona i totonu o le 2-3 tikeri o le vevela.

A o le lūlūina, o fatu ua faʻamago ma fefiloi ma oneone oneone. O lenei auala lauiloa e matua fesoasoani lelei lava e teu ai fatulati, ona e matua laiti lava, e faigata ona iloa ma pe a totoina se lapisi tele ua maua.

O le oneone e faʻaitiitia ai le numera o fatu i le aofaʻiga o mea totō e totoina ai, o lea ua salalau solo ai ma le sili atu le tamaoaiga. I le faʻamuamua, afai e te manaʻo e toto se tasi pe lua laina o kāloti, e mafai ona e suia le oneone i le semolina. O le aafiaga o le a tutusa. O le fua o fatu i oneone e tatau ona 1/5.

O le totoina o tamato i totonu o le kiona o le a fesoasoani ia te oe e selesele vave le seleselega.

O a mea e sili ona taatele ile faʻatoʻaga ile fualaau eggplant faila iinei //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte/metody-borby-s-vreditelyami-rassadi-baklajan.html.

Totoina o kāloti

A maeʻa ona saunia fatu, e mafai ona e alu i la latou lūlū. Mo le mafuaʻaga lenei, e faia i lalo o le moega i le mamao e 30 cm mai le tasi ma le isi e faʻaaoga ai se tagata faʻataʻitaʻi poʻo lona faʻasalaga faʻavae ile tootoo. E manaʻomia lenei mea e faʻafaigofie ai le gaosiga o kāloti totogo ma ina ia mafai ai ona ola saoloto.

O nofoaga sauniuni e sasaa mai i le vai, pe a uma ona toto fatu. O lo latou taumafa pe a totoina e tatau ona 4-5 lita i le itulagi 10 sikuea mita. O fatu ua lūlūina ua ufiufiina i se fasi eleele palapala laititi e tusa ma le 2 cm ma ua pipiʻi i luga. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona latou faʻafesoʻotaʻi atoatoa ma le eleele.

A maeʻa ona vaʻaia pupuu, i le va o laina e tatau ona tatala sina sina ma mulch humus. I le lumanai, o le loloto o le galueaiina i le va o laina e mafai ona faateleina i le 7-10 cm.

O le taimi muamua e totogo ai togalaau pe'ā uma le laʻau muamua o loʻo aliali mai i luga o le laau. O le isi mea e sosoo ai o le a maeʻa pe a uma ona aliali mai le 4-5 laulaau. O se taunuuga, o le mamao i le va o pama e tatau ona 4-5 cm, lea o le a faʻatagaina ai le aʻa o aʻa e totō saoloto ma e le tauva le tasi i le isi. E le tatau ona e lagona le faanoanoa mo le lafoina o le kālati. O le faailoga autu o le fua mulimuli lea.

I le 10-15 aso pe a mavae le tulaʻi mai o tanu e tatau ona avea muamua ma fafaga faʻamaʻi. O iinei e maua mai ai meaai tutusa e pei o le sauniuniga o le lalolagi. A maeʻa le isi masina e fafagaina le fafaga.

O kātiti vai e tatau ona 5-6 taimi i le vaitau ma na o le tausia o le susu o le eleele. Afai o le maualuga o le susu i le eleele e maualuga, o aʻa e mafai ona pala saʻo ile eleele. Faatasi ai ma le maualalo o le maualuga o le susu, o le a le malie le koko, ae o le a le aoga ma, e pei o le, "laupapa".

Aisea e taua ai le totoina o se pauka - aoga aoga o le pauka.

Mea uma e uiga i le totoina o kukama i le fale ile tusiga //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte/pravilnoe-vyrashhivanie-ogurtsov-v-otkrytom-grunte.html.

Tuaoi karuti i le togalaau

Carrot lava ia o se laau e le mautonu e le mafai ona tupu ai ni faigata mo ona tuaoi. Ae mo ona tuaoi e taua. E sili ona lelei le totoina o se aufana i autafa o le mea, lea e toso ese ai le manogi mai se manogi manogi. I le isi itu, o le kāloti e fesoasoani i aniani, ave ese lana anufe - o le aniani le lele. O laina i nei laau totō e mafai ona tuʻu i tafatafa o le tasi, pe faasolosolo, le tasi i le isi.

I le gasologa o le vaitau, fautuaina e eli i luga kaloti mo meaʻai ma vavae vavae. O fualaau autu e seleseleina ia Setema ma o loʻo teuina.