Lafumanu

Faʻasinomaga Rusia o vaevaega o solofanua: uiga, mea lelei ma mea le lelei

I le lalolagi o loo i ai le 4 ituaiga o solofanua solofanua mama, e iloga i le televave ma le malosi pe a tamoe le solofanua.

E uiga i se tasi oi latou, o le uii pito i pito i tua o Rusia - o le a talanoaina i lenei tusiga.

Faʻamatalaga faʻasolopito

Osofa a Rusia - o le taunuuga o le laasia o solofanua Amerika ma Orlov. O lo latou aveeseina na amata i le amataga o le 20 seneturi ma sa faatinoina ma le faamoemoe o le faateleina o le fiafia i solofanua o Oryol. Na iu lava ina faamaonia le ituaiga i le 1949. O se taunuuga, na maua e le solofanua Rusia le agavaʻa talafeagai mai tuaa o Amerika, ma mai Orlovskiks - o se fale malosi ma le atinaʻe lelei o musculature.

E te iloa? O le solofanua sili ona tele i le lalolagi ma le tuputupu ae o le 2.2 m ma le mamafa o le 1.52 tone ua manatu o se sui o le ituaiga o le Shire, e igoa ia Sampson. O le solofanua sili ona laitiiti o le Amerika laitiiti. O se sui o lenei ituaiga igoa e igoa ia Little Pampkin ma le maualuga o le 35.5 cm ma le mamafa o le 9 kg na taia ai itulau o le Guinness Book of Records.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le faʻasolosolo solo a Rusia e aofia ai le faʻaleleia ma le mama o solofanua taʻavale solofanua. E faʻaaogaina e faʻaleleia ai le fausiaina o laʻau ma i taaloga taʻavale. O lenei ituaiga o loʻo i ai le tele o faʻasalaga, o le sili ona lauiloa i totonu o le atunuʻu fafo, o le solofanua, solofanua, ma le gatete.

O fafo, mamafa, maualuga

I le avea ai o se tulafono, o sui o tulimanu o Rusia ei ai se tino saʻo ma lelei. Peitai, e eseese fesuiaiga.

E masani lava o nei solofanua ei ai uiga nei:

  • mamafa - 450 kilokalama (i le 3 masina le matutua);
  • maualuga i le mamae - 154-165 cm;
  • umi o le tino - 160 cm - mo maresi, 162 - cm mo uila;
  • ulu - vaapiapi, ma se talaaga saʻo, lelei le fausiaina, ma se laugatasi lautele;
  • taliga - laiti, faʻaloloa, telefoni;
  • mata - lanu uliuli, faʻaalia;
  • le ua - faʻamago, umi le uumi, malosi, tusa lava, faʻatusatusa;
  • tua - umi, faʻapitoa;
  • pusa - lelei atiaʻe, felafolafoaʻi, ma se fusi e tusa ma le 184 cm;
  • lima - mafutaga, mago, muscular. Faʻasagaga - laʻititi liliu i totonu, faʻatasi ma vaevaevae, pito i tua.

Suʻe

O le suti sili ona taatele o le faga. E i ai foi ni solo i le pogisa, lanu uliuli, mumu, enaena, lanu enaena.

E te iloa? O le solofanua sili ona atamamai i le lalolagi o se tagata e igoa o Lukas. Na ia iloa le auala e ataata ai, faitau i le 20, iloagofie fuainumera ma fuainumera, fai mai "ioe" ma "leai" ma ulu o lona ulu, aumai mea e pei o se taifau.

Temo ma masani

O taʻavale a Rusia e toʻafilemu ma tumau. Latou te maua le lototele ma le malosi. Latou te usitai ma toʻa. Mo lenei mea, e faʻatauaina e latou e fiafia i solofanua, o faʻatulagaina o polokalama faʻaleleia ma sauniga o le hippotherapy.

Malosiaga ma vaivaiga

O mea o loʻo i totonu o le tulimanu o Rusia o loʻo i ai uma lelei ma faʻafitauli.

O faʻamanuiaga o lenei ituaiga o:

  1. Faʻavalea - o le mafai ona faʻaaoga i faʻaaliga, ituaiga, i le hippotherapy, o se solofanua i totonu o le fale, o se solofanua galue.
  2. Le mafai ona faʻaaoga mo le fausiaina o ituaiga fou.
  3. Matagofie fafo.
  4. Faʻafiafia le natura.
  5. Tumau
  6. Lelei lelei i le toetoe lava o soo se tau.
  7. Faateleina le faʻamalosia - o faamaumauga nei e aofia i le russia Rusia: 1600 m race - 1 min. 58.8 sekone; i le 2400 mita - 3 min. 03 sec. i le 3200 m - 4 min. 06.1 sekone
  8. Faʻaletonu le lelei.

E i ai ni nai faʻafitauli, ae o loʻo i ai pea:

  1. Faiga faʻapitoa o le pito i luma.
  2. Le lava le atinaʻeina o maso o le tauau ma le vae pito i lalo.
  3. Tuai le matua (e ui lava e vave televave solofanua o Orlov).

Aotelega o le faaaogaina

O taʻavale Rusia e mafai ona auai i vaʻa mai le 4 tausaga, ae latou maua le saoasaoa maualuga i le ono tausaga. O le taʻiala autu o le faʻaaogaina - o se solofanua taʻavale.

E le gata i lea, o le solofanua Lusia e faʻaaogaina galuega faaletino, mo le galue i faatoaga. O sui o lenei ituaiga toafilemu e lelei atoatoa mo lesona o solofanua, tietie solofanua, hippotherapy - latou te fesoasoani i tamaiti ma tagata matutua e oʻo mai faʻalavelave faʻalagona ma le faaletino latalata i mea masani.

E aofia ai i latou i le avetaʻavalega (tauvaga taʻavale solofanua). O tagata pito sili ona manaia ma taufaaleaga e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai uiga o isi ituaiga faʻataʻitaʻiga.

O le taofiofia o papa e aofia ai foi le tinker, trakens, Karachai, Frisia.

Tuutuuga o le taofia ma le tausiga

E pei o le tele o solofanua, o le solofanua Lusia e le lelei le tausiga. Ae ui i lea, o le faʻamamaina o le fulufulu maualuga, lelei ma le mama mama, ma le puleaina o le atigivae o tulaga taua ia mo le manu.

O le filifiliga lelei mo se solofanua o loʻo nofo ai o se fale mautu ma se fale e ese ai, o se nofoaga tatala ma se malae. O le faʻamalamalamaga o le mea sili lea e manaʻomia mo le ola i se solofanua e tatau ona alu saoloto. O le tele o le fale e tatau ona le itiiti ifo i le 3x4 m, ma sili atu - 4 x 4, o le maualuga o le taualuga e 3.5 x 4 m. O potu uma e teu ai solofanua e tatau ona faʻaauau pea ona faʻaauau. E tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga, i le taumalulu - ia mafanafana. O le faʻaleleia o le maualuga o le faʻalelei o le tino e taua tele. Ae mo le vevela i totonu o le fale o manu, i le taumalulu e tatau ona tausia i le + 8 ... +11 tikeri, i le taumafanafana e tatau ona manaia - e oʻo atu i le + 23 ... +25 tikeri.

O le tausiga masani a manu o le tausia lea o le fulufulu, mataʻitusi, taliga, nifo, ma nivaevae mama. A maeʻa le savaliga, e manaʻomia le faʻamamaina o fulufulu mamoe, palapala, afu, ma vailaʻau leaga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga meafaigaluega faapitoa (shampoos, conditioners) ma mea faʻapitoa (pulumu, vailaʻau).

A maeʻa se solofanua solofanua tele, e manaʻomia se faʻasaua vaʻaia, lea o le a fesoasoani e le gata ia faʻamamaina ai o ia mai le afu, ae ia faʻavaivaia foi mai lona tino, e toe faʻafouina le malosi.

E taua! Ole faʻaaogaina o vai i se solofanua e mafai ona faia i na o se vaitau mafanafana ma le le vevela o le tau. A leai, o le taele e taufaamatau ai le tupu o le malulu o le manu.

O taimi taʻitasi i le taimi o le faʻamamaina ma le taʻele, e tatau i lē e ana ona siaki le tulaga o le paʻu o le solofanua mo manuʻa, manua, faʻamaʻi. O faʻataʻitaʻiga o vailaau faʻasaina o se taimi sili lea ona lelei ma taimi e fesootai ai ma se fagafao.

Aua nei galo e mataʻituina le tulaga o taliga ma mataʻitusi. O asiasiga i le fomaʻi e tatau ona faʻaauau, aua e mafai ona fufulu mama ma vave iloa vave ia faafitauli. E le gata i lea, o lē e ona le mauga e tatau ona mataʻituina le faʻatinoga tatau o tui puipui. Faʻaaogā le faamamaina ma e tatau ona faia e lē e ona. Ina ia faia lenei mea, punou le lima ma fufulu le palapala i se matau faapitoa. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona asiasia ai vaevaega mo le faaleagaina.

E tatau ona e siakiina pea le soifua maloloina o nifo o le manu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaauau - faʻatasi i le vaiaso - asiasia ia taula. E taua tele le faʻaali atu o le solofanua i le tausaga i se fomai vailaau o le a faʻatautaia ma le faʻapitoa se asiasiga o le vavagana o le tautala ma le faatoʻaina o nifo malolosi.

Fafagaina o meaai ma vai

O le taumafa o le solofanua o le a eseese e fuafua i le vaitau (i taimi eseese o le tausaga, o le a manaomia e le manu eseese vitamini ma elemene), tausaga, feusuaiga, gaioiga faaletino ma isi mea.

O le faʻaaoga lelei o le gastrointestinal tract o le solofanua o le a mafai pe a fafagaina i vaomatua, fualaʻau, ma fatu. O le lisi ma le aofaʻi o mea taʻitasi e sili ona lelei faʻatasi ma le fomai manu - o le a faʻalagolago lava i le mamafa, tausaga ma le sex o le solofanua.

O tulaga nei e masani ona fautuaina:

  • Hay (e sili ona lapisi) - 1.5-2 kg i le aso mo le 100 kilokalama o le mamafa o le mamafa;
  • legumes (oats, barley, sana, rye, saito, millet, sorghum, moa, chumizu, pi, vetch, lentils, pi) - 3-4 kg i le tasi tagata taitoatasi i le aso;
  • fagala - e oo i le 2.5 kilokalama i le tasi tagata taitoatasi i le aso;
  • fualaau faisua (kāloti, apu, meaʻai meaai, pateta, lapisi, rutabaga) - 2-4 kg i le 100 kilokalama o le mamafa o le mamafa i le aso.
I totonu foi o le fafaga e mafai ona e ulufale i meaai faʻatau ma faʻasologa.

O se lisi o aso taʻitasi mo se solofanua matua atonu e pei o lenei:

  • 'avo - 8 kg;
  • sana, karite - 6 kg;
  • rye, saito - 4 kg;
  • sorghum, millet - 4 kg;
  • Vika, lentils - 2 kg;
  • falaoa fefiloi, keke keke - 3.5 kg;
  • Hemp keke - 2.5 kg;
  • keke keke - 1.5 kg;
  • fatu o saito - 4 kg;
  • malt tupu mai - 1 kg;
  • beel pellet maroke - 3 kg;
  • laʻau faʻamago - 2 kilokalama;
  • pipi mago - 3 kg;
  • Molasses fodder - 1.5 kg;
  • pateta - 8 kg;
  • meaʻai gaosi - 12 kilokalama;
  • kāloti - 10 kilokalama;
  • Pulu fou - 12 lita;
  • Silo - 8 kg.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o faʻasologa o lafoga atonu o le filifiliga lenei:

  • vaomago - 7 kg;
  • sana - 1-2 kg;
  • mutia - 1 kg;
  • tifaga - 500 g;
  • muamua 100 g;
  • masima - 50-60 g
O le fafagaina o le manu e tatau ona faalua i le aso - i taeao ma afiafi. Afai e vevela le solofanua pe a maeʻa aʻoaʻoga, ona tuʻuina atu lea o le vai i le solofanua, e tatau ona faʻatali mo se itula. E tatau ona mafanafana le vai, i le taumalulu e tatau ona vevela i le + 14 ... +16 tikeri. O le aso tasi e manaʻomia ai le 50 lita o le vai.

E taua! E faʻasaina le sogi i luga o se solofanua ma falala - o lenei mea e mafua mai i le oti tiga. O faʻafitauli o meaʻai e mafai ona mafua ai soʻo se oloa o aʻafiaga e le toto.

O le mea lea, o le tulimanu Rusia o se tamaʻi solofanua mama, e iloga i se foliga matagofie, uiga lelei o taʻaloga ma le le faʻaeteete tausiga.

O le amio filemu, malosi malosi ma le saoasaoa o se solofanua e faʻamaonia ai o ia e faʻatulagaina faʻalapotopotoga, faʻalapotopotoga o taʻavale tietie, polokalama faʻaleleia.

Faatasi ai ma faiga faʻavae mo tausiga a manu o le fufuluina lea o fulufulu mamoe, faʻavae, tui, fafagaina ma faʻamaina, ma le tausia o tulaga tumama ma le tumama i le fale o manu.