Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina vao o loʻo i luga o le saite

I le asō, tatou talanoa e uiga i se aganuu faaleaganuu e pei verbascum

O le mea moni, o lenei fugalaau e mafai ona tuputupu ae tutoatasi i le toetoe lava o soo se tulaga ma i le taimi e tasi, faamolemole ia fugalaau matagofie.

Faʻamatala puupuu

Verbascum, poʻo Mullein - O se laʻau faʻapitoa, lea e aʻafia ai le aiga o Norichnikova. O le natura natura o le Metitirani ma le faʻaogaina o mea laiti o Asia.

E te iloa? O tagata e taua foi o le "taliga taliga", "fanafana", "tootoo tupu".

Toto maualuga tele - o le amio saʻo e mafai ona ola e oʻo i le 2 mita. O laulaau e lelei pe uʻamea, ufiufi, e pei o laʻau, faʻatasi ai ma le ufiufi siliva. O le mea sili ona lelei - fugalaau e aoina i totonu o se mea palau. E i ai la latou uili vavalalata, e aofia ai le 5 petals. O lanu e sili ona eseese: lanu viole, lanu samasama, lanu enaena, piniki ma paʻepaʻe verbaskums. O fuga e tupu mai ia Iuni ia Aokuso. Fua i le foliga o se pusa lapoa po o se atigipusa ma fatu fatu i totonu. O le aʻa e pei o le malosi ma le tootoo.

Filifilia se nofoaga

E le o manaomia e le laau le palapala, e ola lelei e oo lava i eleele lafulemu lelei. Pau lava le tulaga o le aloese mai le faʻalelei i luga o le susu susu poʻo eleele palapala. O le sili atu e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o se nofoaga lelei, e ui lava o le mullein e tupu lelei i totonu o le paolo.

E taua! Aloese mai le susulu o le la. - atonu e mu le laau.

Lauina o fatu ile laufanua

O le tuputupu ae o willows mai le fatu o se faagasologa faigofie lava. Ua totoina tuusaʻo i nofoaga tatala i le masina o Me ma Iuni. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tufatufaina fatu i luga o le moega i se auala mataga, sasaa le pito i luga ma le eleele. A maeʻa le germination, e vevela i fafo, ma tuʻu ai se avanoa i le va o vao pe a ma le 20 cm. I le tausaga muamua, ua faia ai se rosette o lau lapopoa, ma i le lona lua, o le laau e maua mai ai se vaʻaiga umi. Faʻasalaga lelei i le tausaga lona lua, mulipo o le a fuga.

Faatoagaina togafitiga ma tausiga

O Verbascum o se laau e matua le lelei lava e mafai ona tupu e pei o se vao, aloese i le timu ma le vevela o le vevela ma faigofie. O le lafoaʻi e masani ona aofia ai le tatalaina o le eleele ma veleina mai vao leaga. I le tulaga o le ogaoga o le lāmala, e manaʻomia le suāsusu. O le verbacumone e le manaʻomia ai le faʻamalosia o le fafagaina, ae mafai ona faʻaaogaina i taimi taʻitasi ia fagu ma phosphate fertilizers.

E te iloa? O le fugalaau verbascoma e tatalaina i le taeao, e tapuni ma pau i le afiafi. O le aso na sosoo ai, o le fugalaau fou e aliali mai.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

Faatoaga e fiafia i le laei ma mo lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O nisi taimi e mafai ona osofaia e se iniseti mumu se fugalaau. E faʻafefe i latou e faʻaaoga ai iniseti.

O le faʻafefeteina o meaola faʻasaʻi, faʻaaoga ai iniseti: Lepidocid, Kemifos, Aktofit, Omayt, Karbofos, Aktara ma Fitoverm.

O le faigata o le taumalulu

Talu ai ona o le i ai o fulufulu felafolafoaʻi i luga o sipuni ma laulaau, e lelei lava le taliaina e welsbum le taumalulu e aunoa ma se malutaga. I le tautotogo, a maeʻa le kiona, ona vave alu lea i le lanumeamata.

Faʻasologa o mea e fai

E ui lava i lona le mautonu, mullein e na te le taliaina lelei le gaioiga ona o le faavae autu o le aʻa. O le mea lea, muamua e tatau ona mafaufau ma le totoʻa se nofoaga i le fanua. O faataitaiga o Varietal e mafai ona faʻaleleia e faʻaaoga ai aʻa. Fai i le faaiuga o le autumn. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tilotilo ma le totoʻa le laau ma tipi ese le va o le 7 cm le umi. Ona totoina lea i totonu o ipu ma le faʻafefiloi o eleele lanu, oneone ma le peat (2: 1: 1) ma faʻamamaina i totonu o le potu seia oʻo i le tautotogo.

E taua! Aua e te fenumiai vaega pito i luga ma lalo ifo o le tipi. Manatua le mea oi luga ma le mea o loʻo i lalo, e masani lava o se tasi o fasi pepa e saʻo ma le lua - le mautonu.

Faʻatasi ma isi laau

I totonu o moega fugalaau, mullein co-o loʻo i ai lelei ma le melissa, stachis, delphinium, talavou, meaʻai teuteu, gaʻo, salvia, phloxes. I le faʻasologa o le laufanua e faʻaaogaina e fausia ai puipui ma puipui.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai i ai, mullein ogalaau le lelei i le togavao ma le tausiga. E mafai ona teuteuina lau togalaau i lenei matagofie matagofie ma se taumafaiga itiiti.