Fualaau aina

Laʻau lauusiusi anamua - o se togalaau lelei mo le totōina i itulagi ma ni taumafanafana vaitau

O le aloalo o se mea e sili ona lelei mo taʻavale mo eria i se vaitau puupuu. O aʻa e vave vave ona fua ma maua le taimi e faʻaleleia atili ai uiga uma na tuʻuina atu e le aufaipisinisi, e aofia ai le faʻaputuina o elemene taua.

O lenei tusiga o le a talanoaina ai uiga tulaga ese, lelei ma le le lelei o lenei ituaiga, faapea foi ma mea taua o lona totoina ma le seleselega.

O le ae iloa auala e filifili ai se nofoaga mo le totoina ma saunia le eleele, pe faapefea ona totoina, fafagaina ma fafagaina, faapea foi ma faafitauli e tutupu i le tuputupu ae e mafai ona tulai mai ma auala e foia ai.

Auiliiliga auiliili ma faamatalaga

Faʻaaliga

O le fatu o le laau e iai laulaau o se foliga o le nila ma vane lanumeamata. O aʻa toto e oo atu i le 20 cm, i le taimi o le matua o le lanu, mauaina le tutusa o lanu lanu moli ma foliga mai i se foliga o se paʻu ma se pupuu puupuu. O le totonugalemu o le fualaau aina e matua laitiiti lava, pe ua matua leai lava.

O le a le ituaiga?

O le ituaiga ua amata ona matua. O fua muamua o aʻa e mafai ona aveese i totonu o le 60 aso pe a uma le germination. O le seleselega autu o le tolu masina mulimuli ane.

Aofaʻi o le fructose ma le peta petrot

O mea e aofia ai le fructose e 0.7 g mo le 100 kalama o le fualaau faisua, beta-carotene - 1.1 mg i le tutusa o le aofaiga o oloa.

Taimi faʻaleleia

  • O nisi taimi e totoina mo le taumalulu.

    O le mea lea, o fatu e mafai ona lava le susu i le taimi o le germination.

  • O le totoina o le tautotogo e faia i le faaiuga o Aperila - amataga o Me.

    O le tulaga autu mo lenei mea o le faʻavevelaina o le eleele i +9 tikeri.

  • O le vave totoina o fatu, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i le maualuga o +16 +22 tikeri, o le a mautinoa ai le fua tele o lanu.

Fatuina fatu

O le totoina o fatu e maualuga tele ma e latalata i le 100%. O le totoina o meafaitino e le manaʻomia ai le faimamago aʻo le i totoina.

Le mamafa o le mamafa o se aʻa

O le mamafa o le mamafa o le laʻau eseese Laguna o le 60-90 kalama.

Tuuina atu

Ole lago e mafai ai ona e aoina mai le 1 ha i le 700 kilokalama o aʻa aʻa. O le fua o le ituaiga e tumau pea le maualuga ma e mafai ona suia mo le leaga pe afai o le fatuina o le fatu o le vevela o le eleele e pa'ū i le -1 tikeri.

Tofiga ma tausia lelei

O le togi e talafeagai mo le faʻaaogaina fou, faʻamaisa, gaosia o le sua ma le tele o faʻasao. Faʻaaoga e saunia ituaiga uma o ipu.

Faʻatasi ai ma tulaga talafeagai, lelei lelei, kāloti e mafai ona teuina mo le lima masina.

Totoina o laufanua

O le ituaiga e talafeagai mo le galueaina i le toetoe o atunuu uma o le CIS muamua, e tusa lava po o le a le afa. Aganuʻu e sili ona lagona le lelei i se vaʻaia lelei o le tau.

O fea e fautuaina e toto ai?

O le vasega o le lago e faʻaaogaina mo le galueaina i totonu o greenhouses, o vevela ma luga o se lauʻeleʻele avanoa.

Faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Na faʻatautaia e le au faʻatoʻa ni vailaʻau maualuga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o fatuga eleele. Faʻatautaia tekinolosi faʻatoaga, o le aganuu e toetoe lava a le mafai ona osofaia e iniseti leaga.

Toto

Taumafa fualaau faisua e mafai ona i ai i le 80-85 aso talu ona totoina. Vaitausaga matutua atoa 120 aso. Faʻamanatuina o mea tau eletise, e mafai ona seleseleina fualaau aina i le 60 aso pe a maeʻa le totogo o laau toto ma e seleseleina le seleselega i le tele o pasese.

Soo

Mo le lelei o le atinaʻeina o le laʻau Laguna, e manaʻomia le oneone oneone-oneone, lea o loʻo iai le vaega o le efuefu.

E le gata i lea, e ese le lagona lelei o le meaʻai i peatlands. Ole maualuga o le eleʻele o le eleele e le tatau ona sili atu ile pH 6-6.5. E tatau ona faʻaaogaina fugalaau aʻo leʻi totoina.

Afai o le luluina ua fuafua mo le taumalulu, ona tatau lea ona avea ma fusi phosphorus. I le tautotogo, aʻo leʻi totoina, faʻamalositino o loʻo aʻafia. I le tautoulu - mea faʻapipiʻi.

Faʻasusu ma le mafai ona feaveaʻi

O le ituaiga e aofia ai le vevela-alofa ma e le faʻafeiloaʻi se pa'ū o le vevela i lalo ifo o le -1 tikeri. O lenei mea e mafai ona mafua ai le leiloloa o le faʻaleleia o fanua poʻo se faʻalavelave tele i le atinaeina o aganuu.

O le aloalo e lelei tele mo le felauaiga.

Gaosiga mo faatoaga ma faatoaga

O le ituaiga e mafai ona mafaufauina o le tekonolosi. E mafua mai lenei mea e tusa ma le selau pasene germination o fatu, o le gafatia o le ituaiga e fai ai fua o fua tutusa o le tutusa ma ia maua ai le maualuga o le gaosiga faauo. I le tutusa o le agavaʻa o aganuʻu e faigofie lava, e le lelei ma e maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi.

Faʻasologa o talaʻaga

Laguna F1 na gaosia i luga o le faavae o Nantes-4 i le 2007. Galuega i le filifiliga na faia i le VNIISSOK.

O le a le eseesega mai isi ituaiga o fualaʻau?

  • Eseese filifiliga o le lulu. E mafai ona vave, ogatotonu ma latalata i le taumalulu.
  • Maualuga maualuga o le potassium.
  • O le avanoa e toe fai ai le seleselega.

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻapitoa:

  • Faatoaga faifaatoaga.
  • Maualuga fatu laau.
  • Faʻafitauli i le tele o faʻamaʻi.

Faʻafitauli:

  • Le talafeagai mo le teuina o taimi uumi.
  • Manaoga mo le tuufaatasiga o le eleele.

Vaega o le tuputupu ae

I le taimi filifilia (amataga o Aperila, pito o Me poʻo le lata i le taumalulu), e sauni moega e faʻapipiiina ai togalaau, ma le loloto e le sili atu i le 2 cm, i le mamao e tusa ma le 15 cm mai le tasi.

O le eleele e tatau ona faʻafeinu lelei ma vai vavaeese. O le totoina o mea totō e totoina saʻo i le eleele. O fatu e ola pe a ma le lua vaiaso, ae afai latou te maua se vevela tumau - ua faaitiitia le vaitaimi i le 10 aso.

O le suāsusu muamua e faia i le maeʻa o le 10-14 aso mai le taimi na faʻaalia mai ai muamua laau toto i le fua o le 7-10 lita i le sikuea mita. O isi faʻavaivai e faʻatinoina i le taimi lava e tasi, ao faʻataʻitaʻiina, eleʻele palapala.

Afai ua oʻo mai le taimi e faʻavaivai ai, ma o le tele o le susu i totonu o le eleele ua lava, e le tatau ona faʻaopopo i luga aʻe o le masani.

Seleseleina ma le Teuina

O le seleseleina e mafai ona faia i ni vaega. - mai le 60 i le 120 aso pe a uma le germination. Fualaau faisua matala ma aveese ma le faaeteete ma tipi pito i luga, ma tuu ai le 3-4 senitimita. O kātiti e masani ona tuʻuina Laguna mo le lima masina.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le vailaau Laguna F1 e teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae le lava le puipuia o mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi.

  • Septoria. O le maʻi e atiaʻe i tulaga o le maualuga o le maualuga o le suavai, tele lava i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fale kiona. Faʻaalia i foliga o lau mago mago i luga o laʻau, latalata ile pito i lalo ole au. O le togafitiga e aofia ai le pulupuluina o laau ma le paluga Bordeaux ma le faʻavasegaina o le microclimate i totonu o le kiona.
  • Lanu uliuli E aʻafia ai gaosiga e tusa ai ma le tulafono o le faʻavaivai. O le susulu tele o le susu e taitai atu ai i ni uliuli i luga o aʻa. Ina ia taofia le atiina ae o faamai, o fatu e totoina i sauniuniga o visepisi aʻo lei totoina. I le faagasologa o le tuputupu ae, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le eleele.

O le iniseti leaga, e masani ona osofaia kāloti - aphid. O le meaola e afaina ai le sua mai lau o laulaau, e aʻafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau, ma o lona taunuuga na maliu ai. Ina ia puipuia aʻafiaga leaga, i uluai faailoga o le alofa ma aphids, o togalaau e togafitia i sauniuniga inisetiidal.

Eseese faafitauli ma fofo faafitauli

Le maualuga le maualuga o le tulai mai o le vai pe a totoina ituaiga Laguna - 0.8 - 2.5 mita. Afai e laʻititi le laʻititi, o le fofo o le totoina lea o fatu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e faʻamalo ai le mafai ona faʻaaoga i le taimi o le totoina o le tautotogo.

O le saunia lelei o le eleele e mafai ona taʻitaʻia ai le vavau o le fualaau aina ma le le atoatoa o le faʻaaogaina. Ina ia aloese mai lenei mea, ao le i luluina e tatau ona faia le loloto o le suotosina o le eleele.

Tusa ituaiga

  • Nantes-4 ma Nantes-14 - tutusa ma Laguna, o fua muamua o aʻa e mafai ona aina i totonu o le lua masina pe a uma le germination.
  • Losinoostrovskaya-13 - e maua ai foi mea maualuga.
  • Rex - faʻapea foi, pei o Laguna, o se amataga vave o le laumei ma o loʻo i ai fualaʻau aʻa o loʻo aʻafia ai fatuga leaga.

Laguna F1 o se ituaiga e maualuga lona totoina ma se tofo lelei, ma o se faiga faigofie faʻapisinisi. E sili ona manaia mo le fausiaina i nofoaga tutoatasi, ma, ona o le le lelei, ua mafai ai ona maua ni mea lelei lelei e oo lava ia i latou oeo lo o galulue i le kaloti mo le taimi muamua.