Puleaina o pest

Auala e taulimaina ai i le togalaau

O nisi taimi o manu laiti e mafai ona aumaia ni faafitauli ogaoga. O lenei faʻamatalaga e talafeagai, aemaise lava, i se moa - o se meaola mama e na o le 10 g e mamafa ai, o le suʻeina o meaʻai e mafua ai le leaga o le faʻatoʻaga o togalaau, aʻa ma aʻafiaga o laau totō.

O ai e faʻatau ma auala e taulimaina ai i latou i le togalaau, matou te tilotilo i lenei tusiga.

E te iloa? E le na o le afaina, e maua ai foi le manuia - e faʻaumatia ai iniseti e afaina ai le faʻatoaga ma vaomatua.

O le a le mea e pei o se taufetuli

E tele taimi e fenumiai ai se tauvaga ma se kusivao. Ma o ia, ioe, e foliga tutusa ma ia i foliga vaaia. Ae ui i lea, e i ai le tele o eseesega. E le gata i lea, latou te le o ni aiga. A uma mea uma, o moa o ni manunuʻa, ma o selu o ni meaola mimiti.

Afai e te fiafia pe o le a le mea e foliga mai ai, o le umi o le tino o lenei mamame e oʻo atu i le 10 cm. E i ai se ulu tele ma se vaega e foliga tutusa. O lona isu e foliga mai o se faʻamaoniga - o le mea lea e ese ai le vavae ese mai le maunu. E pupuu ona vae. O le fulufulu e pupuu, vaivai, mafiafia. Le umi e umi.

E te iloa? O le faiʻai o le fofo o le 1/10 o le mamafa o le tino. E sili atu lenei mea nai lo le tamaloa ma le manoa.
Afai tatou te talanoa e uiga i le tufatufaina atu o mea i luga o le Lalolagi ma ona nofoaga, e faigofie atu ona lisiina po o fea atunuu ma e leai ni konetineta. O nei meaola e le o nonofo i nofoaga o polar, i Amerika i Matu, Niu Kini, Niu Sila, Ausetalia. E mafai ona maua i toetoe lava o laufanua uma: i totonu o vaomatua, i totonu o vaomatua, i luga o mauga, i laufanua, i luga o auvai o vaitafe.

Ola i se pu. E masani lava ona ia suʻesuʻeina e le aunoa ia aiaiga ma e moe laitiiti lava. Talu ai ona o lona tino gasegase e vave tele, o nei meaola e matua tele lava. O le a le mea e 'ai ai, e masani ona faʻaaoga e ia iniseti ma uila.

E te iloa? O aso uma lava, e manaʻomia ai le faʻafefe o le 1.5-2 taimi sili atu nai lo le mamafa o lona tino..
E mafai ona mate ni ituaiga meaola laiti e aunoa ma se meaai pe a uma le 6-9 itula. Mo le sailia o meaai, latou te tuʻuina atu se fasi fanua o le tele o mita sikuea. O ia vaega e manino le vaeluaina i le va o tafaoga taitasi, afai e alu atu se tasi i le "tulimanu o le tulimanu" o le isi, o le a latou tau.

Faʻataʻitaʻi fao faalua pe faalua i le tausaga. Tinaʻitaʻi e taʻi 4 i le 14 pups. O le umi o le umi o le ola o le manu e 18 masina. Mai nofoaga e masani ona ola ai, e tatau i se tasi ona faaigoa ia mea e teu ai a latou lava mea, o le gaogao o isi meaola, o le gaogao o pamu, ogalaau, i lalo o le laau, laau a tagata.

E sili atu ma le 350 ituaiga o moa ua lauiloa, lea ua tuufaatasia i le 24 genera ma le 3 o aiga laiti: o le vavalo solo, toso, o le paʻu paʻepaʻe e paʻepaʻe. I totonu o la matou eria, o le taatele ma le miti laitiiti; o le tauvaga e sili ona taatele.

O manufelelei, manu feʻai o manu feʻai o loʻo fafagaina i luga o fao. E mafai foi ona fasiotia i latou e alope, pusi, o taifau, fenumiai ma mumumu, ae latou te le aai, ua latou fefefe i le manogi le manogi o se mamame.

Faʻaleagaina mai le taufetuli

O lea la, na matou suesue ai le fesili: o le tolotolo o ai. Ia mafaufau nei i metotia o auala e taulimaina ai i totonu o le togalaau. Ma ia vave ona e matauina, ona o le lelei o mea e aumaia e le alo, e faʻaumatia ai, e na o tulaga ogaoga lava e sili atu, e sili atu le tuʻuina atu o filifiliga i metotia faʻafefe.

O faʻalavelave autu o loʻo faʻaogaina e le aufaʻatasia i fale ma fai togalaau o fuainumera nei i le eleele ua eli i le sailiga o meaʻai, pupu i le eleele i totonu o le togalaau, eli faaputuga eleele ile luga. I le taimi lava lea e tasi e faʻamau ai aʻa uma ma aʻa, o loʻo maua i luga o le auala. Mo se faataitaiga, o se laufanua manaia i ni nai aso e mafai ona liua i le tele o faaputuga o eleele, lumanaʻi.

O le faʻaumatia faʻamavae faʻaaoga nei metotia:

  • masini;
  • electromechanical;
  • vailaau
Metotia Metotia e faʻaalia ai le faʻaaogaina o mailei ma mailei, lolovaia o le suavai (10 lita mo pu taitasi).

Metotia faa-electromechanical o le taufaʻatau e taoto i le faʻamamaina o manu e iai eletise ma masini eletise.

Faatasi ai ma le metotia kemikali E faʻaumatia le faʻaogaina o vailaau e tineia ai manu ma mea taumafa.

Faia o mailei

E mafai ona puʻe pulou i le faʻaogaina o mailei po o manoa e tuʻu i totonu o le togalaau. I lenei tulaga, o le maunu e tatau ona avea o anufe, o ni vaega.

Faʻaaoga foi le mailei SuperCat Vole Trap, lea e tu saʻo i le pu.

Sueina o Suga e Pungent Smell

E le o vaʻaia e selu, o lenei faafitauli e totogi e se lagona lelei o le sogisogi. O le mea lea e fesoasoani i se mamame e tilotilo mo meaai. E mafai ona faʻaaogaina ma tanumia i totonu o le palapala lea e masani ona gaoioi ai le manu, o se mea e manaia le manogi, e pei o ulu o iʻa poʻo ni mailei. Pe a amata ona paʻu le iʻa, o le a alu ese atu se manogi e mafai ona faʻafefe ese ai mea uma e lua ma moa mai le togalaau. O se tasi lea o auala aupito sili ona lelei ma saogalemu e taulima ai se taufetuli i totonu o le togalaau.

O loʻo i ai faʻamatalaga e le fiafia tele nei meaola faalafua i le manogi o pi, lentils, peas, milkani. O le mea lea, o nei laau totō e tatau ona totoina i totonu o le nofoaga o le togalaau.

O le isi auala e faʻatau ai o le tanumia lea o paʻu o loʻo tilotilo i totonu o penisini, tar ma kerosene i le togalaau.

E taua! O le auala e faʻafefe ai ma le fesoasoani o se manogi le manaia o le a na o sina aafiaga puupuu.

Fesoasoani i taifau ma pusi i le taua ma taufetuli

E ui lava i le mea moni e le 'aina e maile ma pusi (e le faʻafeiloaʻi lo latou manogi), ae latou te puʻea, e masani ona fenumiai i latou i ni naifo masani. O le mea lea, e mafai ona faʻatagaina manu i le po i totonu o le togalaau - o le po lea e aliali mai i luga o le fogaeleele ia mea.

Faaaogaina o le Ultrasonic Repeller

E mafai ona e taumafai e faʻafefe ese mai le taupulega, e faʻaaoga ai masini faʻafefe. Latou te faʻainisinia, electromechanical ma faʻaeletoroni.

Faʻamatalaga faʻamatalaga faʻataʻitaʻi mafai ona faia o latou lava lima. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se tafaʻafa poʻo ni taga, fagu mata tioata ma palasitika. Ua tuʻuina i luga o se uʻamea uʻamea, lea e pipii i totonu o le palapala ina ia i lalo o le gaioiga a manu. Lelei ma le viia o le palapala pe a faʻaalia i se fagu poo se matagi, o se masini e faʻafefe ai le anufe mai le togalaau aina.

Afai e te faia se "pulumu" o se fagu palasitika, ona i lalo ifo lea e tatau ona e faia se pu ma se lapisi e laʻititi laitiiti nai lo le lautele o le pine lea e te fuafua e ofuina. Ma, i luga o itu e fa o le fagu, ua faia ai faamalama pupuni, e tasi le pito e tatau ona gaugau i lalo. A agi mai le matagi, o le a minoi le fagu ma faia se mea taufaafefe.

O le aafiaga tutusa o le ai ai ni komepiuta komepiuta o tautau i luga o maea.

O se auala sili ona faigofie ma sili atu ona lelei e aveesea ai se tauvaga faʻapipiʻi o le faʻamatalaga ultrasonic. O la latou mataupu faavae, latou te faia ni leo e le fiafia mo le manu. O se taunuuga, ua faamalosia o ia e faʻafeiloaʻi tuaoi o lana "tulimanu manu" i se isi nofoaga, ese mai lau 'upega tafaʻilagi.

E uiga i ia ituaiga tagata, e mafai ona matou fautuaina le "Tornado OZV 01". E mafai ona faʻafefe ese ai le taua, mumu, ma urosa ma le fesoasoani o le faʻalogo mai i taimi taʻitasi i le va o le 20-30 mita. Ua faʻapipiʻiina i totonu o le togalaau.

O se masini malosi o le "Antikrot". O lona laina o le gaioiga e oo atu i le 1000 m.

Faaaogaina o vailaʻau

O le mea moni, o le metotia o metotia sili ona aoga, aemaise lava i le faʻatasi ma le masini. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o itu leaga. Muamua, o le mafuaaga masani o le tolotolo o le faʻaumatia o iniseti. O le mea lea, o le fasi manu, e mafai e se tagata ona faʻaosoosoina ai le salalau tele o iniseti leaga. Lona lua, e mafai ona 'aina e se isi meaola se mea e sui ai meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, se tasi o fale, aua e le mafai ona pulea.

Pe a faʻaaogaina lenei metotia, e tatau ona tuʻuina atu le faʻamuamua i fualaau o le vasega lona 4, lea e maualalo le lamatiaga mo tagata ma manu feʻai. Latou te faʻaaogaina foi le mea oona mo naiumu, lea o loʻo tuʻuina atu aʻo leʻi ulu atu i le mink, poʻo le momoe saʻo i totonu.

Mo le faʻaleagaina o le talafeagai lelei ma isi auala e faʻaaogaina i le oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Hunter Antigryzun". A faʻaaogaina, e mate le manu. Faʻaaoga foi le fofo mo le Nutcracker taufetuli. O loʻo faʻatau atu i le foliga o se mea mafiafia e tatau ona tuʻu latalata i le ulufale atu i le lua.

O le kusi o le oti o se mea e sili ona malosi. E faʻaaogaina i na o tulaga ogaoga, mafua ai le oti matautia i totonu o se mamame, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi ma le toto i totonu.

Na faʻaaogaina foi "faʻavavega o le gas", lea e tuʻu ifo i totonu o pu ma tunnels.

E taua! Manatua o mea oona e totoe mo le tolotolo i luga o le saite e ono afaina ai isi manu ma tamaiti.
Na matou suʻesuʻeina le tauvaga, ma suʻesuʻe auala eseese e faʻafefea ai. Ina ia faʻamalo ese mea, e talafeagai le faʻaaogaina o se fesoʻotaʻiga faʻatasi ma faʻaaoga nisi metotia o tauiviga i le taimi e tasi. Muamua lava, e tatau ona e taumafai e faʻafefe ese mai meaola faalafua, ina ia latou pasi lau lau sefulu o taugatagata.