Vine

Lisi, mea faʻapitoa, ituaiga fatu o vine vine filifilia Krasokhina

E le o se laau e tasi e totoina e tatau ona pei o vine, aua o le natura ua ofoina atu i ai uiga taua ma le le mafaatusalia. Mo le silia ma le tasi le meleniuma, o lenei laau e fiafia i tagata soifua ma ona fua. E le gata i lea, o fua o lenei laau ua manatu o meaai ma vailaau, lea sa lauiloa io tatou tuaa mamao. E leʻi tasi le seneturi ma le meleniuma na faʻaaluina i le faaleleia atili o lenei meaalofa o le natura.

O se tasi o saienitisi e aofia ai i lenei mea, o se atunuu moni ia i tatou - Svetlana Krasokhina: e le gata na ia faavaeina le filifilia o le totoina o fualaau vine, ae na ia viia ai foi le tausiga o fale i ni tulaga le mafaamatalaina.

Krasokhina S.I.

O Krasokhina Svetlana Ivanovna o loʻo i ai le aiga tupuga o vine vine ma tagata faʻatoʻaga. I aso nei, e leai se tasi e fiafia i le vine e le iloa lona tama - Kostrykin Ivan Alexandrovich, aua e le na o lona soifuaga atoa i le fausiaina o ituaiga laau fou, ae na avea foi o ia ma faavae o le aoga a le aoga a le atunuu. O le faaaluina o lona alofa uma mo le vine mai lona tama, na filifili ai Svetlana Ivanovna e faaauau lana galuega.

E te iloa? O tagata na auai i le totoina o vine e tusa ma le 6-8 afe tausaga talu ai: o lenei mea o loo molimauina e ala i le manino o sailiiliga a tagata suesue i Georgia. O le mafuaaga lena ua taua ai le vine o se tasi o laau muamua na totoina e le tagata anamua.
I le 1995, na faauu ai Svetlana Ivanovna mai le Iunivesite o Agrarian Aubesa, o ona puipui na fesoasoani ia te ia e avea ai ma tagata poto faapitoa faamaonia i le fanua o fualaau faisua ma vine. Ae e ui i lea, na amata ona galue i le filifilia o vine i le 1988, i lalo o le vaavaaiga a lona lava tama. A maeʻa ona faauu, o loʻo galue Krasokhina i lana suʻesuʻega o le PhD, lea na ia puipuia lelei i le 2001 ma avea ma sui o le faasaienisi i le faapitoa "Fruit Growing, Viticulture".

O le tipiloma o le sui o le faasaienisi e tatalaina mo ia se tulaga fou i le atinaʻeina o ana pisinisi pele, ma o le a le pine ae maua e le saienitisi talavou le tele o ituaiga o vine vine faamanuiaina i totonu o puipui o lona atunuu o le National-Scientific Research Institute of Viticulture and Wine-Making. O le mafuaaga lena, i se taimi puupuu, na amata ai ona taofiofia e le aufaifaatoʻaga o le amateur ma pisinisi tetele o fale gaosi oloa i tua o fualaau o vine Krasokhina. I aso nei, o Svetlana Ivanovna o se Faʻamasinoga o Sciences, o se tagata suʻesuʻe i le fale suesue o le faʻatoʻaga ma le faʻataʻitaʻiga, lea o loʻo galue ai i le fausiaina o ituaiga fou o laau totoina e ala i le faʻavaeina o fatuga o punaoa faʻaletagata.

E te iloa? O vine ma fua e maua mai ai o loʻo i ai se aafiaga malosi malosi. O lenei meatotino e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi ate.
O le mea sili ona lelei mo Krasokhina e 9 ituaiga eseese o fualaau vine, i le filifilia na ia aveina saʻo vaega, ma le 150, o loʻo tofotofoina. E le gata i lea, o le tomai faʻapitoa na maua i le tele o tausaga o suʻesuʻega na fesoasoani ia te ia e avea ai ma tusitala o se tusi lesona i luga o laulau o ituaiga o lenei laau ma fatu ai ata tifaga e lua e uiga i vine ma ituaiga eseese.

Svetlana Ivanovna ua avea ma tagata tomai faapitoa i le vaega o le fuafuaina o le tele o vine ma lona mama o le fanauina. O nei mea uma na saofagā i le mea moni na avea Krasokhina ma faufautua i totonu o le lotoifale i le faiga o filifiliga ma le faʻaleleia o ituaiga sili ona lelei o vailaau eseese o laau totō.

O le faʻaaloalogia ma le talisapaia o le uaina vine na maua le galuega filifilia o Pavlovsky, Kraynov.

Fiafia ituaiga

A oo mai ia Krasokhina Svetlana Ivanovna, o le tele o faifaatoaga e fegalegaleai ma vine mama ma ituaiga uiga eseese. O nei mea e aofia ai le laulau ma le faʻatautaia o le taumalulu-o meaola malolosi e maualuga lona maua, o le maualalo o fatu ma se malamalama, ae o le manogi o mea manogi. O fua o nei laau totino ei ai le manaia ma le faʻalelei ma le faʻaleleia atili o tomai faapitoa mo le gaosia o le ava malosi ma le ava malosi.

E te iloa? Ina ia faia se tasi fagu o lenei uaina lelei, e te manaomia pe a ma le 600 vine.

Leai se fua

O ituaiga e leai ni fua o se tasi lea o mea e aupito sili ona sailia i totonu oo tatou tagatanuʻu, ona o lo latou fiafia i le tofo, mafiafia ma toetoe lava a leai ni ponaivi. O lenei uiga ua avea ma tasi o mafuaaga taua, lea ua mautinoa ai le lauiloa o le atunuu lautele o tagata lautele ma le tele o mea e gaosia mo ituaiga o meaola.

Faatasi ai ma galuega a Krasokhina o ituaiga sili ona lauiloa o:

  • "Asoa": vine, e i ai le vaitau matua (pe a ma le 130 aso). I luga o le vaʻaia lelei, o le a fua mai ai vine i le afa muamua o Setema. Busu i lapoa e le tele. O fuifui lapoa, e oʻo atu i le 700 g, fualaʻau laiti. O le tele o le avefeʻau e tusa ma le 3 g, latou te auai i le vasega lona lua o le leai o se fanau. O le foliga o le vine o se mea itiiti lava, o loo i ai se vaega i le vaega pito i luga, o le lanu i le tele o tulaga o lanu piniki mumu. O le tofo e manaia ma faʻapitoa. O le aano o se mea malie. O fualaau suamalie i luga o se vaomatua e le silia ma le 60%. O le vailaʻau e faʻasao i le palapala palapala;
  • "Kishmish Novocherkassky": o se laau o le vave poʻo le tuai o le matua. O le taimi sili ona lelei mo uluai mea totō i se vaʻaia lelei o le tau o le amataga lea o Setema. O fuifui e le tele lapoa, pe tusa ma le 400 g. O fualaʻau e laʻititi tele ma e aofia i le vasega lona 4 o le leai o se fanau. O le mamafa o le averesi o loʻo i totonu o le 3 g, ma o latou foliga e lelei, o nisi taimi e aloese. Le lanu o le fua o loʻo i totonu o lanu piniki. O le aano o le aano ma le suamalie, o le tofo o se mea atoatoa, o le aofaʻi o vaʻaʻai tele e eseese i le 70-90%. O le vailaʻau e faʻasaga i le lanu enaena ma le paʻu palapala;
  • "Iasia": o se tasi o ituaiga fou, o le a vave ona selesele fua, e le sili atu nai lo le faaiuga o Iulai. E tele lapisi, o lo latou mamafa e i totonu o le 600 g, ma i nisi tulaga e oo atu i le 1 kilokalama. O vine e lapoa, o le lapisi o le 1 le o totonu o le 5-6 g, o le foliga o le oval, o paʻu paʻepaʻe e maua i lanu. O le aano e suamalie, aano, faatasi ai ma se lagona lelei atoatoa. O vine e aofia i le vasega 1-2 le leai o se ola. Le fuainumera o pupu vine i le va o le 70-80%. O le vailaʻau e faʻasao i mycosis o atunuʻu eseese.

Faleʻai

O le isi ituaiga masani o "Krasokhinsky" vine o ituaiga laulau. E ui lava i lo latou talavou, na latou manumalo malosi i fuafuaga a le aiga, ma na avea foi ma vaega e le mafaamatalaina o faleoloa o faleoloa e tele.

O le sili ona lauiloa oi latou e mafai ona taʻua:

  • "Alex": se ituaiga e vave ona vave (e le silia le 120 aso). O lapoa e tetele, o fuifui tetele, e oʻo atu i se vaega pe a ma le 1 kilokalama. O vine e paʻepaʻe ma e tutusa lava le lapopoa, lea e matua lauiloa pe a faatusatusa i isi ituaiga, oval o foliga. O le mamafa o le mamafa o loʻo i totonu o le 14 g. O le aano o le aano, suamalie ma le tino. E manaia le tofo. Ole fuainumera o fualaau aina e le sili atu ma le 60% o le aofaiga atoa. E le faʻaleagaina le vailaʻau e ala i afifi ma faʻaalia ai le teteʻeina o aʻafiaga o le lanu uliuli, moni ma le paʻu palapala;
E taua! Afai ua e faia fua e fai ai le ituaiga "Aleki" i luga o lau lava fuafuaga, ia manatua - o lenei laau e atiina ae sili ona lelei i luga o le itu i saute ma sisifo.
  • "Talisman": o fua o le laau e amata vave (e le silia ma le 130 aso). O fualaau e laiti, ae maua le mamafa o le 800-1100 g. O vine e lapoa tele, ma e mafai foi ona iloa i mata le lavalava: o le mamafa o le mamafa o le pusa e tasi e i le va o le 11-15 g. O le tofo o se mea atoatoa, faatasi ai ma le atoatoaga o le suamalie e faaopoopo i le tofo atoa. O le fuainumera o fuālaʻau fua e latalata i le maualuga maualuga ma e tusa ma le 70-90%. Faʻaauau i lalo o le mildew ma le lanu uliuli - faateleina;
  • "Auro"(Galbena Nou): se ituaiga tele o latitude faʻafanua e faʻatulagaina mo le 110-120 aso. Busi e umi. E tele le vine, ae o le mamafa e le sili atu i le 700 glamu. E lapoa ia vine, o lona uiga o le mamafa e le sili atu nai lo le 8 kalama. O latou lapotopoto po o le oval e foliga mai, ma o le ituaiga lanu o vine o loo i le tapulaa o lanu lanumeamata vaivai. O le fua o fualaau e le sili atu ma le 80%. Ua faaalia e Solotinka le faʻafetaui i le paʻu enaena ma le paʻu palapala.
E taua! O se tasi o tulafono autu mo le tuputupu ae o le ituaiga o Solotali o le tuliloaina lea o se laau talavou i le taimi nei: e puipui le vao mai le vavaveina o le lalaina o lala.

Tomai

O fualaau faʻapitoa Krasokhina e sili atu ma le tasi le tusi, ae sili atu ona lauiloa. Na mafai ona latou manumalo i le gaosiga, muamua lava, i luga o le maualuga ma le faateleina, e faatatau i tagata tauva, uiga faatekinolosi. Faatasi ai ma na mea e taua le matauina:

  • "Platovskiy": o se vine vave lava, o lona taimi matua e le sili atu i le 115 aso. Ole fuifui ole lapopoa, ma e le silia le 200 g. O vine e laʻititi, lapotopoto, e le sili atu i le 2 g le lanu. O le lanu o vine e tele lava e paʻepaʻe, ae o se lanu piniki e foliga mai i le la. O le aano e manaia, o le paʻu pito i luga o le pi e iloga i se paʻu manifinifi, ae mausali. O le tofo e manaia ma le laiga. O le fuainumera o fualaau suamalie e oʻo atu i le 85%. O le vailaʻau e puipuia i gutu malulu (lalo ifo i -29 ° C), faʻapea foʻi ma le lauulu enaena, sese ma le moni mealy, phylloxera;
E taua! Ina ia mafai ai ona maua fua maualuga, o laau o le ituaiga "Platovskiy" e tatau ona gauai i le taimi tatau ma le aveeseina o tuai tuai.
  • "Muscat Pridonsky": vine ua leva le seleselega (e leʻi muamua atu nai lo le afa muamua o Setema). O fuifui e laiti, o la latou fua o le mamafa e le sili atu ma le 250 g. O vine e laiti, lapotopoto, tele lanu meamata ma lanu paepae, meaʻai ma mea malie. O lo latou tofo e tutusa lelei, o loʻo iai se faʻamatalaga nutmeg faʻaaliga. O le fugalaau o vine e oʻo atu i le 95%. O le ituaiga o loʻo faʻaalia ai le tetee atu i gutu malulu (e oʻo atu i -27 ° C) e aunoa ma se fale faʻapitoa, ma e le faigofie foi i le phylloxera. I le gaosiga o Muscat Pridonskogo faia vine lelei tele.
O le faʻatoʻagaina o le vine vine Krasokhina S.I. e mafai ona manatu tonu i ai o se meatotino moni o mea taufaatoaga i le lotoifale. Mauaina i le gasologa o suʻesuʻega matuia, o laau e fetaui lelei ma le faʻatinoina oa latou sini, lea e taua tele mo togafiti faʻapitoa. E ui lava i le anoanoai o analogues mai fafo, ae na o se fualaau "mai Krasokhina" o le a fesoasoani i le totoina o se seleselega lea e matua taua tele i le tofo io tatou latitudes.