Tuputupuina tipu

Kapisi lauiloa: uiga o ituaiga, totoina ma le tausiga

I aso nei, o le kāpeti o loʻo ola i le toetoe o vaitau uma o taumafanafana o tagata Rusia. O lenei oloa e lauiloa i soʻo se ituaiga: mata, falai, faʻasusu, uʻamea, kuka, pies ma fualaau faisua. Ma mo se mafuaʻaga lelei, ona o lenei fualaau faisua ua i ai le tele o meaʻai. O le ituaiga masani lanu paʻepaʻe masani e taua o le "Mamalu," o se faʻamatalaga o le totōina ma le tausiga i le malae vaʻaia tatou te tuʻuina atu i lenei tusiga. Ia maitau foi o le ituaiga "Mamalu" e lua ituaiga: "Mamalu 1305" ma le "Glory Gribovsky 231". O le a tatou taulai atu i le pepa muamua.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O lenei ituaiga o fualaau tetele e tele. O le mamafa o le tasi e mafai mai le 2 i le 4 ma le afa kilokalama. O laulaau e i ai le mamafa tele. O le tino o le kapisi paʻepaʻe "Glory 1305" e lapotopoto, e laʻititi lava. O lau lanu lanumeamata lanumeamata, ma totonu - papaʻe. O le seleselega o lenei ituaiga e mafai ona selesele i le 114-124 aso talu ona totoina. E faʻatusatusa i isi ituaiga o meaola, e umi atu lo tatou umi, ae ona o lenei mea o loʻo iai le meatotino o le faʻasaoina umi.

Faʻamatalaga ma eseesega mai isi ituaiga

O le eseʻesega o lenei ituaiga mai le vaega o totoe i lona tulaga le lelei, maualuga maualuga o puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le gafatia e faʻatumau ai taimi o le lamala, maualuga o mea e maua, ma faʻamaualuga, ona o le kāpeti vave ma le matagofie o le ai ai le manaia lelei ma faatumauina lona mausali.

O lea ua e talitonu i mea o loʻo taʻua i luga e uiga i le vailaʻau 'eseʻese o le "Mamalu," tatou te tuuina atu ai se auiliiliga auiliili o lea mea.

Faamasani oe ma sui o le kāpeti e pei o le falalaʻau, kohlrabi, broccoli, Peking, vave, Kale, pulupulu Brussels, lanu mumu, pak choi, savoy.
Ona o le tele o lona foliga, o le mamafa ma le tulaga o laulaau, o lenei meaola e itiiti le faʻafesoʻotaʻi i le taʻavale, e le pei o isi ituaiga. O le mea lea, e lelei mo le felauaiga ma le teuina.

I le ala, e lelei le puipuia o ulutala e oo atu i le 3 masina, lea e sili ai ona lelei mo maketi maketi. Afai e te tuputupu aʻe i lenei ituaiga, o le a iai lau salati kapisi fou i luga o lau laulau seia oʻo i le malulu malulu, ioe, i le noatia ma le fai fuafua i nisi tulaga e teu ai. Ina ia faʻasaina le kāpeti ao leʻi oʻo i le taumalulu, e manaʻomia ona eli i luga o aʻa i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana poʻo le ogatotonu o le taumalulu, faʻamamā lau lau paʻu, mama, ma aʻa mai le eleele, lafo ese kopi leaga, faʻamago mo aso e lua, tipi aʻa (pe tuu) ma tuu i totonu o le potu.

E tatau i le totonugalemu o le fale ona ausia tulaga nei: o le vevela mai le +2 i le -1 tikeri, le maualuga - e le silia ma le 98%.

E te iloa? O le malosi o laʻau tipi e taʻoto i le mea moni e latou te aveesea le cholesterol mai le tino, e matua aoga tele i le togafitia o maʻi o le manava, ma fesoasoani foi i le manaʻoga e tausia se microflora maloloina. O mea aoga uma lava e teuina i lenei fualaʻau mo le 10 masina.

E tusa ai ma fua o le seleselega: mai se fasi fanua e 1 le sikuea mita e sili atu ma le 12 kilokalama o kapeti e mafai ona seleseleina, ae o le Glory 1305 congener, Gribovsky 231, ua na o le 9 kilokalama.

O le tele o kapisi "Mamalu" e tupu lelei i soo se eleele. Muamua, na mafua mai i le teritori o le Black Black, ma le maualalo o le humus. O le kāpeti na oʻo i lona telē ona o se tele o mea e vaʻaia.

Ae matou te maitauina o lenei ituaiga e maua ai ni faʻamanuiaga lelei i le tele o itu i saute. O le mea lea, matou te iloa ai o lenei ituaiga o meaola o le a fua mai fua i le itu i matu ma itu i saute o Rusia.

Tuputupuina o fatu ma totō ile eleele

O le gaosiga ma le soifua maloloina o le kapisi o le a faalagolago i le lelei o lau amio i le totoina o fatu.

O lenei o le a matou talanoa pe faapefea ona saunia lelei fatu. Ina ia faia lenei mea, faatofu i latou i ni nai minute ile vai vevela. Mātauina se vevela e le sili atu i le 65 tikeri.

Aoao e uiga i le totoina o ituaiga ituaiga o kapisi, pei o le "Faipule", "Meaalofa", "Megaton", "Romanesko".
O lea e tatau ona e tuʻu fatu mo le itiiti ifo i le 12 itula i se vaifofo e aofia ai le 10 lita o le vai ma le 10 kalama o le faʻalaʻau o le pata o le pata. A maeʻa le taimi, ona ave lea o fatu mai le vai ma faʻamago lelei.

Ona tatau ai lea ona faia le faʻalavelave faʻapitoa. O lea e te faʻasaina ai le kāpeti mai le maalili, faʻapea foʻi le maualalo o le faʻafitauli i faʻamaʻi. E tatau ona taofiofi fatu i le vevela e le maualalo ifo i le +2 tikeri mo le 14 aso. O nisi taimi i luga o le faapipiiina o fatu, ua faailoa mai e le gaosiga ua maeʻa ona faia ni faʻataʻitaʻiga. I lenei tulaga, e naʻo lou manaʻomia o le mafanafana o fatu i le vai mafanafana (leai se sili atu i le 55 tikeri) mo le 20 minute.

E te iloa? E tusa ma le 30% o aʻafiaga uma o Rusia o loʻo faʻapolopoloina mo kāpeti.
E taua foi le iloa o le a le taimi e tau ai se tau. O le taimi sili ona lelei mai le ogatotonu o Mati ia Aperila. Ae i soo se tulaga, e tatau ona e taulai i le tau. O le vevela i le itulagi o + 18 ... +20 tikeri e lelei mo fatu e ola ai.

A maeʻa lena, o le a lava le laau i le ao + 15 ... +17 tikeri, ma i le po - na o le +10. Le faia o le totō lelei i greenhouses poʻo le moega i lalo o le malutaga, ma e mafai ona e faia i le fale i totonu o se fata.

Ia maitauina foi o le eleele mai lau togalaau, lea na ola ai isi laau toto i le tausaga talu ai, o le a le talafeagai mo le totoina o laau. E tele faʻamaʻi pipisi ma siama o le a aʻafia ai aʻa o fualaʻau. O le a e vaʻai i le taunuuga o lenei auala pe a totoina fatu o kapeti - o le afa oi latou o le a vaivai ma e le talafeagai mo le toe totoina.

O le nofoaga mo laau taʻitasi e tatau ona le itiiti ifo i le 2 sikuea senitimita. Lua vaiaso mulimuli ane, e faia ai se paluga - ua totōina fatu laau i ni atigi pusa eseese ma se vaega eleele e tusa ma le 5 sima senitimita.

E sili atu le loloto o le palapala i luga o le palapala ile cotyleson. O le taimi nei e manaomia e le laau le malamalama, o lea e sili ai le tuʻuina o le moli ae le liliu, ia le itiiti ifo i le 12 itula i le aso.

E taua! O le eleele lea e totoina ai fatu e tatau ona fua. E fautuaina e faʻafefiloi i vaega tutusa le palapala ma le humus. E manaʻomia le faʻaopopo o le pefu laupapa. O lenei mea o le a puipuia ai le laau mai faʻamaʻi aʻa.
O lenei o le a tatou nonofo i luga o le mataupu o le totoina, ona sosoo ai lea ma le tausiga o ituaiga kāpese "mamalu" i le malae vaalele. O fualaau e auina atu e tatala ai eleele pe a ma le masina pe a maeʻa. O le maualuga o le toto e tatau ona tusa ma le 15 simita.

E manaʻomia se vaega e 60 sikuea senitimita mo fatuga taʻitasi. A o le totoina fatu i le eleele, e tatau ona lelei le vai. O le manogi e tusa ma le 15 lita i sikuea mita.

Tausiga

E pei ona uma ona tatou vaʻaia ituaiga o kāpisi o le "Mamalu" i ona uiga, e sili ona manaia, ma o lenei mea e tatau ona gauai i ai le tele o fai togalaau. Ae o se tausiga tulagalua mo ia o loʻo manaʻomia pea.

Puipuiga o le aisa

E mafai ona e feagai ma se faafitauli pe a uma le totoina o le toto ile eleele, pe a suia le tau. O lenei tulaga e sili ona taua o le tele o itu i matu. I lenei tulaga, e taua le fafaga lelei o le laau ma ufiufi i le ata.

O le mealilo o le susulu lelei o le palapala susu.

Faʻasa

Kapisi e alofa i le vai. A o leʻi totoina fatu ma fualaau aina, e tatau ona faʻamamaina lelei le palapala ile lua itula ao le i totoina. A oʻo ina tupu le kapisi i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau foʻi ona e faʻafeinu.

Mataʻituina le tulaga o le eleele: e le tatau ona matutu tele, ae e le tatau ona e lolovaia le laau. Ina ia aloese mai soʻo se faʻafitauli i le faʻasusu, e taua le faʻapipiʻi le eleele i le taimi lava e uma ai le suavai, nai lo le tuʻuina atu o le avanoa e atiina ae ai aʻa fou.

O le tele o le vai i sikuea mita e tusa ma le 20 lita. E le tatau ona faia le taʻavale ao leʻi selesele i le lua vaiaso.

Afai e te fafagaina le tele o le laau, e mafai ona aliali mai slugs. E le gata i lea, mai le tele o le vai, o le totonu o le kapisi e malosi lona tuputupu ae e fesootai ma ona pito i luga, faatasi ai ma le taunuuga o le a tupu mai i luga o le fualaau faisua.

Ae o loʻo i ai se auala e taofi ai le pa'ū i le kapisi. Ina ia faia lenei mea, ave le fualaau faisua i ou lima ma taʻavale, toso sina mea itiiti mai le eleele. O lea la, e te lafoaʻi vaega o aʻa ma aua le faatagaina le laau e faʻafefe tele le vai mai le palapala.

E te iloa? E i ai se mea ofoofogia o le kapisi "Jersey". Ua tupu i luga o le matafaga o le English Channel i Farani. O lenei meaola e le masani ai ona e oʻo i le maualuga o le 4 mita. O ona laulaau e faʻaaogaina i le kuka, ma o laʻau e faʻaaogaina mo le fausiaina o meaafale.

Laʻei pito sili

O luga o laei e faia i le tulaga o le totoina o fatu. A maeʻa aso e 10 mai se paluga, e tatau ona faʻaaogaina le faʻala.

Ina ia fafaga 50 laau e te manaʻomia e faia ai se fofo e aofia ai:

  • vai - 1 lita;
  • superphosphate - 4 kalama;
  • ammonium nitrate - 2 kalama;
  • Fualaʻau paluga 2 - kalama.
A maeʻa le 14 aso, ona tuʻuina atu lea o le faʻalaʻau faʻasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, meaʻai).

A maeʻa ona alu i luga o le eleele, pe a amata ona amataina le gaosiga o ulu, e tatau ona fai se isi laasaga o le fafagaina, faʻaaogaina le mea tutusa e pei o luga, ae faʻaopopo le fafie laupapa i le paluga, e tusa ma le 50 kalama i le 10 lita.

O lenei mea o le a puipuia ai le ola maloloina o le aʻa ma faʻamalosi le fale. A maeʻa vaiaso, e mafai ona e faʻafefeteina le kapisi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Kapisi "Glory 1305" ua iloga ona maualuga lona tetee atu i meaola faalafua ma faamai, e pei ona uma ona maitauina i luga i le faamatalaga o le ituaiga. Ae o ia, pei o isi uma laau, e mafai ona osofaʻia e ia.

O le mea lea, ina ia taofia ai le manaomia ona faia se seti o taualumaga mo le puipuia o kapisi. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le "lanu uliuli", lea e faʻaalia i le fesuiaʻiina o aʻa, ma o le mea lea o le oti o le laau atoa. E le gata i lea, o le kapisi e mafai ona pa'ū ma le maʻi i le tulaga o le fatuina o fatu.

Matou te puipuia lenei mea e ala i le faʻaaoga o le apa, lea matou te faʻafefiloi i eleele mama, e pei ona taʻua i luga. Aʻo tuputupu aʻe le kapisi ma le lefulefu, e mafai ona e sosolo le laufanua i le meaʻai. A maeʻa lenei mea, ia mautinoa e palapala le palapala.

I le faaopoopo atu i lenei auala, e mafai ona e faʻatau fualaau faʻapitoa:

  1. "Trichodermin", 1 le kalama ua faaopoopo i le palapala aʻo leʻi tafe e puipuia le palapala mai mea leaga meaola.
  2. "Rizoplan", o le 10 kalama e faamamaina i le 1 lita o le vai ma faʻafeinu pe faʻapipiʻiina le laau, ma faʻaleleia ai lona gafatia e gauai atili ai le uʻamea, ma o le mea lea, atiaʻe le puipuiga mai le pala.
  3. "Fitoflavin".
  4. "Fuafuari".
  5. "Baktofit".
E taua! E fautuaina e faʻatau fatu i totonu o fale faʻapitoa. Ia mautinoa e te vaʻavaʻai i le afifiina lea e tatau ona faʻaalia ai le aso ma le nofoaga o le gaosiga, faʻatasi ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga. Mo le saogalemu net, e sili atu ona lelei le faʻatau o fatu mai le tele o gaosiga eseese i le taimi e tasi ma tupu faʻasaʻo. O lea e mafai ona e fuafua mo oe lava ia fatu e faʻatau i le isi taimi.
O filifiliga mulimuli e tolu ole fualaau faasaina ua fuafuaina mo le totoina o le laau. E taua foi le iloa le auala e taofia ai foliga vaaia o le pala. Mo lenei:

  • aua le totoina fatu ma fualaau aina e matua mafiafia;
  • fatu e tatau ona tuʻu i totonu o se eleele fou, lea na le ola ai isi laau, faʻafefiloi i vaega tutusa ma humus;
  • aua nei sasaa atu le kapisi;
  • faia le veleina tele o taimi, aveese vao.

O meaola faalafua o le saunia lea o aphids cabbage. Le puipuia o le faaleagaina o le laau, fennel plants ma le pasili i autafa o le kapisi.

O lenei faʻagasologa faigofie o le a tosina mai ai le tele o tamaʻitaʻi, ma o latou 'aʻai e fiafia e' ai i aphids.

E tele lava taimi tatou te feiloai ai ma le moa tipolo, lea e foliga mai o se anufe e lafoaʻi mamanu i laulaau. E faigata tele ona taulimaina lenei faafitauli, ae mafai ona e puipuia e ala i le aveeseina pea o vao ma le tatalaina o le eleele. Afai e sili atu ma le 10% o lau kāpeti na gaosia e caterpillali, ona tatau lea ona e faʻaaogaina se metotia sili atu ona faʻafefeteina - faʻapipiʻi ma vailaʻau ma iniseti. O auala sili ona vaivai, e mafai ona tatou iloa le auala sili ona lauiloa o le tagofiaina o paʻu.

Iniseti o loʻo taatia le alova i totonu o le tino o le anufe, lea na faʻaumatia mulimuli.

O le tele o iloiloga lelei e faamaonia ai le moni o lenei ituaiga e matua talafeagai lava mo le tuputupu ae: e malosi, lelei ma le le lelei.

Matou te faʻamoemoe o le faʻamatalaga o le ituaiga paʻepaʻe sinasina "Slava" na taʻua e matou na tosina atu i ai lou mafaufau ma o le a fesoasoani ia te oe e totoina ni lapopoa o fualaau aoga aoga i lau eria.