Tomato ituaiga

Gaioiga ma le faʻamatalaga o ituaiga tomato "Red Fig" ma "Pink"

I aso nei, o tagata e fiafia i le suamalie, e leai ni faailoga o le suka, o tamato e tele a latou filifiliga o oloa. Ae o galuega filifilia e le mafai ona faʻaumatia tagata faʻatau ma mea e sili atu ona fiafia i ai. I lenei tusiga o le a tatou masani lelei i le tele o tomato "Fig", faatasi ai ma le faamatalaga ma uiga o le lanu piniki ma le mumu o le ituaiga.

Faamatalaga ma eseesega

O le igoa o le ituaiga e mafua mai i le tutusa i fafo atu ma fualaau suamalie suamalie, ma ona o le tofo o le meli. E leai ni eseesega eseese i le va o ni vaega laiti, ae o le kulimi piniki ei ai le tele o suka i lona tuufaatasiga, o le mea lea e manaʻomia ai le fafaga ma le fafagaina faifaipea.

Busu

O le aʻa o le "Fig" ua lelei ona atiaʻe ma faʻalauteleina, o lea mo le sikuea 1. m totoina e le sili atu i le 3 vao, ina ia latou le faalavelaveina le tasi ma le isi. Maualuga, e oo atu i le 3 m vao, e fai ai se mea e mafiafia ma totogo.

Afai o le taimi e le aveesea ai le itu itu, o le a faia ai se paleni lautele. O aʻafia o Tomato e maualuga lava le falemaʻi, o lea latou te foliga mai e lanu-gutu-lanu. Tuʻu le pogisa i le pito i luga, pale i lalo. Laupepa lapoa lapoa ma laupapa ua vaneina.

Ia faamasani i ituaiga eseese o tamato e pei o le "Eagle beak", "Peresitene", "Klusha", "Iapani a le Iapani", "Primadonna", "Star of Siberia", "Rio Grande", "Rapunzel", "Samara", "Verlioka Sili ".

Fua

I le taimi o fualaau aina i luga o upega o loʻo gaosia ai fualaau moa, e tusa ma le 5 vaega. I fafo, o fua o vaevaega uma e lua e talitutusa: faataamilo, faatasi ai ma le tele o nusipepa, ma sina laugatasi i le pito i luga, e pei o le fua lea e faaigoaina ai lona mamalu. Fualaau aina e tele-fua ma fuainumera tele o fatu. O le paʻu e paʻu piniki pe tutusa foi-e mumu-mumu, lamolemole, mimiti, ae e mafai ona laveaʻi mai le taʻe. O le aano o faʻatoʻaga uma e lua o tamato o le tino, ma le suka suka.

Eseesega o uiga ma le faʻamatalaga o fuamato fualaau mamafa: "Lanu mumu" - mai le 300 i le 600 g, ma le "Mumu mumu" e oʻo ile 800 g o le mamafa.

Uiga o ituaiga

"Fig" - se maualuga, ogatotonu o vaitau. E televave le ola o le vao ma e tele ni fualaau aina, o lona uiga e manaʻomia le lagolago ma le faʻatinoga, talu ai ona o le aʻafiaga e mafai ona motusia ona o le mamafa o le fua. O le tausiga lelei o le a faasaoina ai le fua mai le taʻe i le vaega o le atoatoaga o le tino.

O le mea e ofoofogia - o fua na matua lelei atoatoa lava, o lo o tauina i le tulaga o le tulaga faʻapitoa. O nei tamato e lelei ona teuina ma faʻafeiloaʻi femalagaaiga, maua se faʻamatalaga lelei. Tomato varieties "Fig" lauusiusi, lanu mumu ma le piniki e oʻo atu i le 7 kilokalama i le vao. O le tofo o nei tamato e manaia tele: o moli malamalama o le meli ei ai se mea e tutusa ma fua o fua.

I le faʻaogaina, o tamato e lua o mea uma: sua, salati, vasega muamua ma le lua, sau sau, ituaiga uma o sauniuniga i le taumalulu.

Aoao e uiga i le totoina o tamato e ala i le auala o le Terekhins, e le Maslov auala, e ala i le hydroponics, i luga o le windowsill.

Malosiaga ma vaivaiga

O mea taua o le "Fig":

  • fua tetele ma suamalie;
  • lanu lanu ma le ata;
  • gafatia e fua i foliga ua afaina;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • tagata lautele i le talosaga.
Ae o le aoga autu o ituaiga o tamato "Fua" o se fua maualuga o lanu mumu ma piniki.

O mea le lelei e aofia ai le le lava o le puipuiga i le malulu: ua totoina le laau i greenhouses ma greenhouses, eleele tatala e talafeagai lelei i le itu i saute. O nei tamato e manaʻomia le tausiga faʻaeteete: o le faʻatulagaga ma le lagolago e manaʻomia.

E te iloa? O le tamato e taʻua o le tama, o se fua, ma se fualaau faisua. Feeseeseaiga e uiga i le faʻamatalaga saʻo e le faʻaitiitia seia oo nei. Mai se vaaiga o meaola oona, o fualaau aina ma le paʻu o le paʻu ma fatu i totonu e taua o se pusa. Na matauina e le Iunaite Setete e pei o se fualaau faisua, ma taʻua le mea moni e le i faaaogaina mo le suamalie, ma i Europa ua autasi ua taua o se fua, e foliga mai o le suamalie ma sina suamalie o le pipi.

Vaega o le totoina o fatu

Mo le lūlūina o vao e fai ai le togalaau, humus ma oneone paʻu i le ratio 2: 1: 1. O le fufuluina o loʻo faia i le afa lona lua o Mati i pusa mo fualaau poʻo pusa taʻitasi.

E taua! O fatu na faʻatau mai le kamupani faʻatoʻaga (Gavrish) e le manaʻomia ona faʻatautaia aʻo le i lulu: o faʻataʻitaʻiga talafeagai uma na faia faʻatasi ma i latou.

E le faʻalauteleina fatu i le sili atu i le 1 cm, 'eleʻele i le palapala. O le atigipusa e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma malamalama, o le vevela o mea toto e le tatau ona i lalo o le 23 ° C. E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le magoina mai le pito i luga, talu ai o lenei mea totino (faʻapitoa uma) o le malie o le susu. I le vaitau o pupuʻu o le ao, e manaʻomia e le vailaau ni malamalama faaopoopo i le ao.

I le laasaga o le 2 laulaau, ua totoina fualaau i totonu o se pusa lapoa tele ma mai lea vaitau ua amata ona latou fafaga. O laʻei pito i luga e faia i le afiafi faatasi ai ma se tuufaatasiga o meaʻai.

Fertilizers with complex mineral composition e aofia ai "Kemira", "Sudarushka", "AgroMaster", "Master", "Kristalon".
E mafai ona e faʻaaoga le monophosphate potassium i le ratio o le 1 sipunipuni o le tuufaatasiga i le 10 lita o le vai, faʻafeinu i le aʻa.

I le afa lona lua o Me, o le tagata ola malosi, lea e oʻo i le 12 laupepa malolosi ma oʻo atu i le 30 cm le maualuga, ua totoina i totonu o le eleele vevela. E tatau ona faʻamaʻi e ala i le suāina i se vaifofo o le pati faʻasalalau: o le ituaiga lenei o le siama e faʻafefe ai sigi.

Mo fig, e taua le vave saunia o le lagolago: o lanu piniki mumu ma le mumu e fai ma fua mamafa. Fuga i lalo o lo latou mamafa e pau i luga o le eleele, lea e mafua mai i le paʻu o le fomaʻi. O le isi mea e le lelei - e le mautonu, e paʻu ese mai le mamafa o le "Fig".

Toto Tomato

O le tausia o le aganuu o le fausiaina lea, tausia o le eleele ma fafaga.

O le tulafono faavae mo le totoina o tomato "Fua" - o le fausia lea o se togavao. E pei ona uma ona taʻua, o lanu piniki mumu ma le mumu ua i ai ni pulumu mamafa i fualaau aina, i lalo o le mamafa e mafai ona faigofie ona gaogao.

E taua! Pe a faʻafeinu, e manaʻomia le faʻaaogaina o vai i le vevela o le potu, e le o lalo ole 20 ° C, vevela. E talafeagai le vai i lalo o se aʻa, e aunoa ma le fufuluina o se eleele.

I le taimi o le fuaina, e sili atu le faʻaaogaina o le auala e faʻavaivai ai, talu ai ona o le tufatufaina atu o le susu e le mafai ona aʻafia e mafai ona i ai se aafiaga leaga i fua o le a tutupu i le lumanai. Aua le galo e uiga i le tatalaina o le palapala, faʻapipiʻi le aʻa ma le okesene ma le veleina mai vao leaga. O le totoina e manaʻomia ai le itiiti ifo i le fa mea taumafa i le aso, o le faʻalavelave e tatau ona aofia ai le potassium ma le fuluula, lea e maua ai e le laau le faʻamalosi e gaosia ai ovaries atoa ma, e tusa ai ma fua.

Ina ia faʻaleleia ai fua lelei, e faʻafefeina ai le laau i se fofo faʻaleleia: acidic boric - 10 g, fafie - 2 l, vai - 10 l. I lalo o le togavao 1 lita o fofo.

E te iloa? O Tomatoes ua foliga mai ma ua lauiloa i le faamasinoga a Rusia ia Catherine II. O ia ia o le amepasa Italia ma le fiafia tele na aumaia ni fua e le masani ai, lea na oo ina tofo.
Le faʻaleleia atili o le tofo ma faʻagasolo lelei le faʻaaogaina o mea nei: superphosphate - 2 sipuni kuka, sodium humate (vai) - 1 tbsp. l,, diluted i le 10 lita o vai.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, o le palapala i totonu o le kiona aʻo lei totoina e faʻamaʻi - pe o le gasegase masima poʻo le suauu tiso. I le gasologa o le tuputupu ae, o le vao e felafoaʻiina i le solution a Fitosporin.

Puipuia le totōina i totonu o le kiona mai meaola faalafua e ala i le faʻaaogaina o togafitiga faʻasamoa - teuteuga o laau e pei o sasisi aisiki, celandine, chamomile, togafiti.

Afai e le amanaia le tulaga, e faʻaaoga sauniuniga o iniseti, ae le sili atu i le tasi i aso uma 3. I le totoina o se fualaau toto Tomato i luga o le fasi fanua, o le ae maua ai se tamato o le faʻaaogaina lautele: sua suamalie, suamalie ma susulu; faʻasaoina ma taʻitasi; sau sau, taimi mo le tele o ipu, faʻapea foʻi ma se oloa faʻapitoa.