Fualaau aina

Laʻau vavalalata le vaʻaia "Malie": faʻamatalaga o le ituaiga, ata, uiga

O le pati vine eseese "Lelei" ei ai le tofo lelei, faafetai lea na mafai ai e ia ona maua se toatele o tagata fiafia, i totonu o le fale ma i fafo o faifaatoaga.

I le tusiga o le ae maua ai se auiliiliga auiliili o le pateta "Mana", lana ata. Ma o le a e masani foi i mea taua o lona galueaiina ma saili po o le a le mea e lamatia ai e faamaʻi tetele.

Eseesega faʻamatalaga

Igoa tulagaLelei
Tulaga lauteleRusia i le ogatotonu o le amataga o le laulau lauʻeleʻele toleni
Gestation period80-90 aso
Manatua Pule12-18%
Masima o fai pisinisi90-170 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao6-11
Tuuina atu170-280 kg / ha
Quality Consumerlelei le tofo, e le faʻapogisa pe a kuka
Faanatinati97%
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanukulimi
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral Black Earth
Faʻafitauli faʻamaʻifaʻafeiloaʻi i le kesi o le kati patati auro
Vaega o le tuputupu aefaiga faʻapisinisi faʻapisinisi
FaʻatonuVNIIKH ia i latou. A. G. Lorkha

O aʻafiaga o fua o le ituaiga o pateta o loʻo faʻamatalaina i foliga o le pateta ma le i ai o nai mata laiti. E ufiufi i lanu mūmū mūmū sesega ma maua se tino manaia. O le maso o loʻo i totonu o nei aʻa o le fanua e tusa ma le 12.4 - 17.8%, ma o le mamafa o le mamafa e mai le 91 i le 166 kalama.

O le pati "Lelei" na gaosia e le au Farani. O lana faʻamatalaga e mafai ona maua i le 2009. O lenei mea o se ituaiga o fualaau aina. E mafai ona e faʻatusatusaina fualaʻau o le pateta Fualaau faʻatasi ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Lelei170-280 kg / ha
Matagofie400-450 c / ha
Veʻa670 c / ha
Tiana220-350 c / ha
Yankae oʻo atu i le 630 c / ha
Svitanok Kieve oo atu i le 460 c / ha
Santana160-380 c / ha
Nevsky300-500 c / ha
Taisiyae oo atu i le 460 c / ha
Colomba220-420 c / ha
Lapot400-500 c / ha

Uiga o pateta "Lelei"

O le pati "Lelei" e faatatau lea i ituaiga eseese, talu mai le tupu mai o laau toto i le atoaga o le fualaau masani e masani ona maua mai i le 80 i le 90 aso.

Na aofia ai i totonu o le Setete Setete o le Rusia mo le togavao i le itulagi Central Black Earth, ma ua salalau foi i le teritori o Moldova ma Iukureini.

O le ituaiga pateta "Krasavchik" e faigofie lava ona faapalepaleina le lamala ma le faʻaaogaina o masini, ma o loʻo faʻaalia foi e ala i le tetee atu i faʻamaʻi e pei o mosaic paʻu, mumu, ma le gasegase e mafua ai le kanesa o le pateta, ae mafai ona aʻafia i le nematode.

Mai le tasi hectare o le fanua e masani ona aoina mai le 170 i le 202 quintals pateta o lenei ituaiga. O loʻo i ai se tofo matagofie ma e mafai ona faʻaaogaina mo le gaosia i masini paluga mago ma fuga farani.

O le mafai ona tausia lelei o se uiga taua mo pateta. I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua lenei uiga i ituaiga eseese:

Igoa tulagaLaʻau
Lelei97%
Timo96%
Arosa95%
Tautotogo93%
Vineta87%
Impala95%
Zoraka96%
Kamensky97%
Latona90%
Lyubava98%
Le manuia88-97%

Faitau atili e uiga ile vevela taimi ma le teuina o pateta, e uiga ile faafitauli. Ma le auala e teuina ai pateta i le taumalulu, i luga o le faapaologa, i totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa, faʻamalo.

Toto le fualaau aina pe a mavae le tasi tausaga ma le vao, vao ma mea totino, ma flax. I oneone oneone, e mafai ona ola pe a uma le lupine. O le ph-acidity o le eleele mo le tuputupu ae lelei o lenei fualaau faisua e tatau ona 5.0-5.5 iunite, ma afai e tatau ai, o le faatapulaa o le eleele e tatau ona faia.

TAITAI! O le toe totoina o ia pateta i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona faʻataunuuina pe a uma le tolu tausaga.

Aua o pateta o lenei ituaiga o loʻo faʻamaonia e alalaʻau faʻasaʻo le maualuga o le maualuga, ma maua ai se ituaiga o tuputupu aʻe. O loʻo ufiufi i laulaau lanumeamata o le tele o le lapopoa, e ese mai i le ituaiga i totonu. I le pito i totonu o le corolla, e mafai e se tasi ona matauina se lanu anthocyanin o le malosi, lea e toetoe lava leai se lanumoana pe leai foi se taua.

Ata

Se vaega itiiti o ata o le ituaiga pateta "Lelei":

Vaega o le tuputupu ae

Talu ai o le pateta "Lelei" e faatatau lea i meaʻai e malamalama, pe a totoina, e tatau ona i ai ni laasaga mai le itu i matu i le itu i saute, o lea e susulu uma ai laau.

TAITAI! O le mamao i le va o vao e tatau ona 60 centimita, ma i le va o laina - 30 senitimita. I lenei tulaga, o fatu e sili atu ona loloto i totonu o le eleele e 8-10 simita.

O galuega autu mo le tausia o lenei ituaiga o le tafeina o laau totő ma le tatalaina o le palapala, aveesea o vao ma mulching, faʻavaivai ma feusuaiga. O le taua tele o le faʻaaogaina o se tasi fualaʻau fafaga o manulele manu pe mullein i le aofaiga o le 1-2 lita o le vai i le vao.

Ina ia faʻaleleia le gaosi o pateta, e fautuaina le tuʻuina o le manua ile maualuga aupito maualuga i totonu o le pu i le taimi o le totoina. I le faaiuga o le fugalaau, e tatau ona faʻaaogaina fertilizers phosphate i se auala faila.

TAITAI! E tatau ona faʻaaogaina fomisini Nitrogen i le faʻafefiloi ma fugalaʻau masima, ma e tatau ona lafoai le pefu laupapa.

Faitau atili pe faʻapefea ona fafaga faʻatoʻaga, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau, pe faapefea ona fai pe a totoina.

A oʻo ina totoina pateta, e masani ona manaʻomia le tele o pulumu, e masani lava mo le puleaina o manu.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai auiliiliga auiliili e uiga i aoga o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi ma vaovao mo le totoina o pateta.

Maʻi ma faʻamaʻi

Vaomalo ituaiga "Mana" e mafai ona aʻafia e le nematode uila auro.

Faailoga o le i ai i le togalaau o lenei pusa e aofia ai:

  • mimilo ma le vave gase o lau;
  • foliga vaaia i luga o le fanua o ni vaega eseese ma laau lanu samasama ma vaivai
  • vave faʻaleagaina o vao ma le laititi o fatu;
  • vavau o taʻai;
  • toesea po o le vaivai o le fuga;
  • o le mauaina o laau toto lanu lanu enaena.

O se tasi o fualaau aupito sili ona aoga mo le faʻaumatiaina o matata o le "Diazon"Ae ui i lea, o lona uiga e maualuga le vevela, o lea e tatau ona faia ia sili atu nai lo le masina ae leʻi totoina pateta.
O le taulimaina o le osofaʻiga o nematodes o le a fesoasoani foi i manulele manu, faʻafefeteina o pateta ma mullein.

Faitau foi e uiga i isi faʻamaʻi masani o pateta: Alternaria, fusarium, verticillis, scab, tuai mumu i luga o pateta.

O mea taua o le ituaiga o loʻo taʻua i luga ua aofia ai le maualuga o le gaosiga, lelei le tausia o le lelei ma uiga maualuga o oloa, faʻapea foʻi ma le tetee atu i faʻamaʻi masani.

O le totoina o pateta e faia i le tele o auala eseese. O le a matou taʻu atu ia te oe le tekinolosi a Dutch, e uiga i le togafitia o ituaiga eseese, e uiga i le mauaina o fualaau aina e aunoa ma le veleina ma le gaogao, e uiga i le auala i lalo o le vaomago, i taga, i paʻu, i pusa, mai fatu.

Lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i tala e uiga i ituaiga o pateta e masani ona lelei i taimi eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AuroraBlack PrinceNikulinsky
SkarbNevskyAsterix
LototeleLotoCardinal
RyabinushkaLe Alii eKiwi
PalaʻeleRamosSlavyanka
ZhuravinkaTaisiyaRocco
LasockLapotIvan da Marya
MagicianCapricePicasso