Fua o le gaosiga

O ituaiga lanu sili ona lauiloa: faʻamatalaga ma ata o laau

Komeriya, poo e pei ona taua i nisi taimi o le lauiloa Colombian, vaitasi, aloloma, gisleria - o se lau laau vao e oo i le 60 cm le maualuga. O laau toto i lalo o le igoa o koleria e fai ma ituaiga o laʻau matagofie matagofie o le aiga Gesneriyev. O le igoa o le laau e sau mai le igoa o le tagata e mauaina - o le tagata suʻesuʻe biologist M. Kohler.

Coleria: faʻamatalaga fugalaau

Na sau Koleria ia i matou mai Kolomupia, Mekisiko ma Ekuatoa, lea e tupu ai i le vaomatua. O le lalolalo o le vaega o le laau o tubers e ufiufi i fua taua - rhizomes, o le rhizome e pei o le pine pine. Ua amata ona amata, e faasolosolo malie le mou atu o le taimi. Lafoaʻi le sosola, o le vili, e oʻo atu i le 15 cm, faʻatasi ai ma ona mata. O le lanu lanu e eseese mai le olive faʻatasi ma laʻau mama i le loloto lanu meamata ma le mumu.

O le pepa laulau e lamolemole ma matte. O fugalaau o Koleria ma le tele o fugalaau, o loʻo i luga o le limasilla peduncle i le aofaiga mai le tasi i le fitu. O le fugalaau koleriya e foliga mai o se logo e oo i le 5-7 cm le umi, ona faʻalauteleina ona afu i le pito, faʻaalia le fugalaau o le fugalaau. Lanu fugalaau e tele ituaiga o lanu, e masani ona ufiufi ma lanu eseese. O le taimi o le tausaga pe a fuga mai le kolone e faalagolago i le atunuu na afua mai ai ma ituaiga. O le tele o taimi e tupu mai ai le tau mafanafana mai le tau mafanafana ma faaiʻu i le tau o le tautoulu, ma o nisi laau toto e mafai ona olaola toetoe o le tausaga atoa.

E taua! E le taliaina e Koleriya le suiga o le nofoaga o le alualu i luma, pe afai e mafai, e le manaomia le toe fetuutuunai o le ogalaau.

O ituaiga lauiloa o taavale solofanua

Coleria - O se laau e masani ona taatele, e sili atu ma le 60 ituaiga o meaola ma meaola i totonu o le lalolagi. O ituaiga taitasi uma ei ai foliga ma lanu uiga ese o fugalaau ma lau. Mafaufau i nisi o kolerii sili ona lauiloa.

Koteriya Bogotskaya

Kohleriya bogototskaya (Bogotensis) e oʻo i le maualuga o le 50-60 cm. I le vaomatua, e ola ai i Colombia, i luga o vaomatua papafa fiafia. Tuʻu i luga e oʻo i le 10 cm le umi, malamalama poʻo le lanumeamata lanumeamata i lanu, ma se lau mafiafia. O fugalaau a le Bogot kolerii e mumu-samasama i le lanu i fafo ma samasama ma lanu mumu mumu i totonu. O le fugalaau toetoe lava o le taumafanafana atoa.

Koleriya majestic

O le mamalu o le coleria (Kohleria magnifica) - o laulaau saʻo o lenei ituaiga laau toto o loʻo ola mai i lauulu mumu. O lanu susulu o le aoina o loʻo faʻapipiʻiina i lauulu paʻepaʻe e foliga mai o ie lalaga. Fugalaau - lanu moli, lanu mumu lanu mumu ma le mumu, ulufale i totonu o le faai.

E te iloa? Laʻau vai ua paʻu i luga o laulaau o le laina, fai ai ni selu o le pala ma le leiloa o lau lau.

Koloskovaya Koleriya

Koloskovaya Koleria (Kohleria spicata) - o se tasi o ituaiga laau toto, e oʻo atu i le 30 cm le maualuga. O le lauʻeleʻele o ituaiga o meaola o Mekisiko. Lea o le koloskovaya range gutu-guega, lautele, ma se pito maamaa, teuteu i le siliva siliva. O fugalaau e mumu-mumu, o le pito i totonu e samasama ma togitogi mumu. Fugalaau e ola i luga o se uumi umi ma fai ai ni meaola, e pei foi o fatu i luga o taliga o saito. Le faatulagaga o fugalaau ma tuuina atu le igoa i le ituaiga koleriya.

Linden Komeriya

Kohleria lindeniana Koleriya (Kohleria lindeniana) e sau mai le mauga o Ecuador. O le laau toto e oʻo i le 30 cm le maualuga. E saʻo saʻo laulaau, e le o lālā, faʻasalalau ma lauulu paʻepaʻe. O laititi laititi e laʻitiiti, o le vaega pito i lalo o le laulaau o le piniki enaena, o le pito i luga e lanu meamata, ma laina laina i luga o vela o le laulaau. Fugalaau e tusa ma le 2-3 cm le umi, o le pito i fafo e paʻepaʻe-paauli, o le pito i totonu e samasama ma togitogi enaena. Fugalaau e tupu i le tautoulu. O lenei ituaiga o se tasi o lauiloa pito i totonu o totonu.

E taua! Pe a vevela ma paʻu laulaʻau i luga o le lotoa, o le a mafai ona latou selesele i ni seleulu mafiafia poʻo se naifi; o le vavaeina o laulaau ua faasaina e aloese mai le faaleagaina o le laau.

Copper Phyderm

Kohleria digitaliflora colony o se laau telē e oʻo i le 80 cm le maualuga. O talavou laiti e saʻo, ao latou matutua ua paʻu'ū. O laulaau e lanu enaena, faʻafeagai, 12-15 cm le umi ma e oʻo ile 8 cm le lautele. Fugalaau e fai ma ata o le logo ma se umi o le 3-5 cm ma petalima e lima. O le pito i fafo o le logo e paʻepaʻe ma pipisi lalac, o le pito i totonu o petals o le lanumeamata lanumeamata ma le faataapeapeina o togitogi lanu viole. O vaega terrestrial uma o le laau ua ufiufi i lauulu paʻepaʻe papae.

Coleria fiafia

Kohleria amabilis e maualuga lona maualuga i le 60 cm. O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o Colombia, o le mea e fiafia i ai le laau maualuga laufanua mauga. O laʻau e paʻu lanu meamata, e le masani ona lalaga ma lauulu paʻepaʻe. O laulaau e umi le umi e oo i le 10 cm, lanu meamata i lanu ma lanu enaena ma fafie. O fugalaau e mumu i fafo, o le pito i totonu o le paʻu e papaʻe ma le salalau solo o fasi paʻu viole.

Fugafuga fugalaau

Kohleria eriantha (fugalaau fugalaau) - e oʻo i le maualuga e oo atu i le 50 cm. Tuʻu i luga e oʻo i le 7 cm le umi, lanumeamata lanumeamata ma pito i luga o le paʻu, faʻagasolo ma se susu susu. Fugalaau e oo i le 5 cm le umi, moli po o le mumu, o totonu o le logo o le samasama ma lanu piniki. O lenei ituaiga lanu o se tasi lea o mea sili ona lauiloa i le gaosia o fale.

Afai o le potu i totonu ua paʻu ai laulaau, atonu e maualuga le tulaga ua alu i totonu o le fale. O le ulo ma le laau na toe faʻaleleia i totonu o se potu malulu ma o nisi taimi e inu ai.

Coterium trubkotsvetkovaya

O le trubkotsvetkovaya koleria (Kohleria tubiflora) na sau mai matou mai Colombia ma Costa Rica. Toto seʻia oo i le 60 cm le maualuga, tasi le taʻi, saʻo. O laulaau e lanu meamata, o foliga o le pito i fafo, o le pito i fafo e tusi ma e laʻititi ona faʻaloloa, o le pito i totonu e mumu. O le koloria trubkotsvetkovaya o loʻo i ai se lanu moli lanumoli o fugalaau e le faʻalauteleina i le pito e pei o isi ituaiga o paipa.

Fulufulu mamoe

Kohleria lanata (wool Kohleria) - oʻo atu i le 50 cm le maualuga. O le aʻa e mamafa, o lau lanu lanumeamata e tele, e ufiufi i lauulu lauulu enaena. Woolen kaleriya fulafula ma logo beige ma vevela vevela, o le pito i totonu e paʻepaʻe, ma e le o iai ni togi. O vaega uma o le terrestrial e le o se mea na tupuga mai ai, o se lagona o lo latou vaivai o fafo na faia, o lenei pubescence e taʻu mai ai le igoa o le ituaiga. Aiga o lenei ituaiga o Mekisiko.

Coleria - sili ona manaia laau e ola ai i le fale, e le manaʻomia se tausiga faigata. O le tausiga itiiti o le peti lanumeamata o le a tali atu ma le agalelei i lanu susulu o le a teuteu ai totonu o totonu.