Faatoaga faatoaga

Gilina chickens: uiga ma uiga o le anotusi

O se tasi o uluaʻi ituaiga o hens, e iloa lava i Rusia, o le ituaiga o Gilyan. O nei manulele manu ma fuamoa fuamoa e tele, lapoa foliga vaaia ma mea e le lelei. E ui i le mea moni, i le faaiuga o le XIX senituri na leiloa le faitau aofai o moa Gilan, i le taimi nei, e ui lava i lea, o nisi tagata fiafia o loʻo galulue malosi i lona toe faʻaleleia.

Tofiga

E le o mautinoa le mautinoa ma le taimi na tulaʻi ai le faʻaiuga o moa Gilan. Ae ui i lea, o loʻo taʻua o se tasi o tagata sili ona leva i Rusia, lea na mafua mai i le mulimuli mai o le Oryol breed.

Mo le taimi muamua lava, na o mai ai moa a Gilyan i Rusia i le amataga o le senituri lona 17 mai le malo o Peresia o Gilan, lea e foliga mai na fafagaina. E leai se faʻamatalaga faatuatuaina e uiga i le faʻaleleiaina o faagasologa o lenei ituaiga. Ua iloa e toetoe o le tolu seneturi, o nei moa na matua gasegase i Rusia, ae na mulimuli ane, i le XIX seneturi, na mou atu, e ui lava e lei atoa le leiloa o la latou gafa - o le ituaiga Oryol o le moa na totoina i luga o le Gilan.

O ituaiga o aano o manufasi ma fuamoa fuamoa e aofia ai ituaiga nei: Heni Hungarian, Kyrgy gray, Foxy chik, Maran, Redbo, Loman Braun, Amroks.

I aso nei i Dagestan, e le mamao mai le talaʻaga o le talafaasolopito, na maua ai se vaega toaitiiti o moa Gilyan, lea o loo oona nei e tagata o le Gilyan Chicken Club. E le gata i le faʻaleleia o le faitau aofaʻi o nei moa, ae faʻamautinoa foi e fetaui lelei tagata fou i le faʻataʻitaʻiga o le faʻatoʻaga.

E te iloa? Poula - taitai i totonu o manulele i numera. Faatasi ai ma le faatusa o moa na teuina tupe siliva i totonu o atunuu e 16.

Faʻamatalaga ma Vaega

O moa Gilyan e muamua ma e tulaga ese lava. E oo lava i foliga vaaia, e matua eseese lava mai o latou uso a tagata, pe afai e mafua ona o le maualuga tele ma tane taua ma se ava.

Faʻaalia fafo

O chickeni o Gilyan ituaiga o loʻo i ai se mea matagofie e le mafaagaloina:

  • ulu - laʻititi i le tele faʻatusatusa i le tino, sina siʻitia;
  • o le uʻamea e laʻititi, meaʻai, kopa, e ufiufi i lauulu lauulu;
  • mata e mumu, enaena, amber ma moli-lanu mumu, o nisi taimi e uliuli, susulu, ma e talafeagai lelei;
  • earlobes - tiny, toetoe lava a natia uma e tane, lanu mumu mumu;
  • tautaliga - e leai se mea e mafai ona iloagofie, lalo ifo, lanu mumu, ufiufi ile 'ava;
  • 'auʻau, lautele, mafiafia i le faʻavae, mamafa, ma le faʻamalosi tele;
  • o se ava ma se tane o se vaega o le manulele, e masani ona logoina, ma i moa o le tausaga muamua o le olaga e sili atu ona atinaʻe tane tane nai lo le ava, mulimuli ane, ma le matutua, o le ava e sili atu ona malosi ma masani ona i ai se foliga o le tina;
  • o le ua e umi, "swan", tuusao, luga o luga o le ua i ai se ua itiiti ae mafai ona iloa;
  • sulu - lautele, lautele, musika, faʻatasi ma tauau lautele ma pusa lautele; o le tino ua siitia maualuga, e pei o se taua, faatasi ai ma se manava filifilia lelei; toe saʻo, lautele, faʻafefe agai i le siʻusiʻu; tu ese tauʻau; o le plumage i le pito i lalo o loʻo i luga, ae le faia se aluga;
  • apaʻau - faʻapipiʻi malosi i le tino, e le o umi, lautele, e faʻafefete i luga o le tauau;
  • siʻusiʻu - tuʻuina mai le laina o le tua i le maualuga o le 60 °, laʻititi i le lapopoa, tuʻu lelei, e pupuʻu faʻapuupuu;
  • vaevaega - malosi ma umi le vavao, mafiafia, muscular ma tu i fafo; metatarsus lelei atiaʻe, lapoa, ma le leai o ni fulufulu (e oʻo lava i sina laumei i luga o metatarsus o loʻo faʻaalia ai se vavaeese mai le tulaga masani);
  • o le plumage e matua vevela, maoaʻe, o le fulu o loʻo latalata i le fulufulu mamoe;
  • le lanu - e eseʻese lava - uliuli ma paʻepaʻe, mafiafia (paʻepaʻe ma le paʻepaʻe), lanumoana ma isi lanu, ae o le lanu o le calico e fai si faigata.
E taua! O le lanu o le gutu e masani ona tutusa lava le lanu e pei o le metatarsum ma le manoa. O le lanu lanu o se eseesega le talafeagai mai le tulaga masani.
O nei eseesega e aofia ai foi:

  • puupuu le vae vae;
  • o le i ai o sina tamai laupepa e ufiufi i vae;
  • selu o soʻo se isi foliga, sei vagana ai le nut;
  • lalo ifo po o le leai o ni tane ma ni ava;
  • laʻititi laʻititi ma le tele o le manulele.

Malosiaga

E tusa ai ma uiga masani, o moa a le Gilyan e gaosia, ma e mafai foi ona faʻamalosi. I le va o sui o le ituaiga e le o tau, ae o isi manufelelei, e mafai ona tupu ni tauvaga ma ni taua. Faʻaipoʻa malosi, o nisi taimi e le mautonu, e mafai ona faia le taua ma le fili, lea e sili atu nai lo le tele ma le malosi. Ina ia aloese mai feteenaiga le talafeagai, e sili ona lelei le taofia o tagata Gilania mai isi moa.

Siaki i sui sili ona lelei o aano o moa ma fuamoa fuamoa.

O le tele o le fiailoa o nei moa e oʻo atu ai i le mea moni ua latou sauniuni e pipii o latou gutu i soo se mea sese, o lea e mafai ai ona latou tuua le falemoa ma savavali i le fanua, e vaavaai mo ni mea i fafo. Talu ai ona o lenei mea, ua fautuaina ina ia faʻatapulaʻaina le avanoa avanoa i le lafu. O le vao a Gilyan ei ai foi se lafu manu - latou te matua faauo, latou te fiafia e faʻaalu se taimi ma 'ai faʻatasi.

Hatching lagona

O kalapu a Gilyan e leʻi leiloa lo latou faʻaogaina o lagona - latou te lafoaia fuamoa ma le fiafia. E matua popole lava le hens e uiga ia latou fanau pe a uma le moa chicks hatch, e masani ona taʻitaʻia le fala, mafanafana moa ma o ni tina lelei tele.

E le o se faafitauli le faʻafefeteina o gilanty, ae e le o se faafitauli, ma e le mafai ona tolotolo moa, ona o le tina e tausia tamaiti mo le taimi atoa o le tamaitiiti ma faʻamafanafanaina i latou i lona mafanafana.

Gaioiga

O moa Gilyan e le na o le taua tele - oi latou o ni tagata tino ese i totonu o moa. Latou te uumi, tino, lago ma lapoa tele.

O le aano o manu-fua o le fatu o lona uiga o ona sui e le gata ina maua ai se gaosi lelei o aano o manufasi, ae faapena foi le taua tele o fuamoa o gaosia i le tausaga.

Ola mama moa ma le moa

O talavou talavou (i le faaiuga o le tausaga muamua o le olaga) e masani ona mamafa pe a ma le 6 kilokalama, ma e maualuga le 70 cm.

E te iloa? E i ai mataupu pe a oʻo atu i le 95 cm le maualuga o tagata taʻavale a Gilyan ma e tusa ma le 10 kg le mamafa.
Faʻataunuʻu moa (aʻo leʻi amataina le tausaga muamua o le fuamoa) e laʻititi ifo ile tusa ma le 5 kilokalama, ma e tupu mai i le 50 i le 55 cm. O lapisi ua maeʻa (i le faaiuga o le tausaga muamua o le gaosia o fuamoa) e sili atu - e oo i le 6 kilokalama i le mamafa ma oʻo atu i le 60 cm le maualuga.

Pe a amata ona latou toso ma o le a le mea e gaosia ai fuamoa

O moa Gilyan e le mafai ona valaau e le gata i le amataga, ae oʻo lava i le ogatotonu o le vaitau. O manu felelei e tutupu lemu, matutua mo se taimi umi ma avea ma tagata matutua na o le lua tausaga o le olaga. O le mea lea, o le Gilan ua amata ona faanatinati na o le 2 tausaga. Ae ui i lea, o le tuai i le amataga o le taimi o le fuamoa o le fua e fuaina i le mea moni o lenei vaitaimi e umi atu i moa nai lo isi ituaiga. E tolu tausaga le umi o le folasia o nei manu felelei.

Ina ua uma ona amata ona tuu fuamoa fuamoa, i le tausaga muamua na amata mai le 140 i le 150 i le tausaga le numera. I le lumanaʻi, o lenei fuainumera e laʻititi faʻaititia - e tusa ma le 120 fuamoa i le tausaga.

Siaki le fuamoa mo le fou, faʻapea foʻi ma le matauina o le atinaʻeina o masini i le fuamoa o le a fesoasoani i se masini faapitoa - ovoskop. I le auala, e mafai ona e fausiaina oe lava.

O fua o Gilan e lapoa tele - i le tulaga sili ona leaga o lo latou mamafa e mafai ona tusa ma le 70-75 g, ae o le tele o faailoga mamafa e sili atu. E mafai ona matou fai atu o fuamoa fuamoa o lenei ituaiga ua faʻapotopotoina uma lava ma foliga vaaia o le manulele: moa lapoa - fuamoa lapoa. O le lanu o le atigi e mama ma vaivai, e masani lava o se lanu mumu, kulimi moli poo le lanu piniki.

E taua! E ofoofogia i moa a Gilyan o loʻo latou taufetuli solo i le taumalulu. - aʻo isi moa uma ua le o toe faanatinatiina, o loʻo faaauau pea ona tuʻuina mai pea e le Gilan sasa ni oloa gaʻo.

O le a le mea e fafaga

O nei laulau e matua le lelei lava i tulaga o fale ma meaʻai, e mafai ona latou fafaga i soʻo se meaʻai, ae o le fafaga o loʻo maua i vitamini, proteins ma le calcium o le a fesoasoani i manufelelei e tausia le ola maloloina lelei ma maua ai le lelei gaioiga.

Aoao pe faʻapefea ona kuka le fafaga mo le tuʻuina o ninsini i le fale.

Poula

O le fanau a Gilyan e masani ona fiafia i le soifua maloloina lelei, ei ai le puipuiga lelei i le tele o faamai, ma pepe e fananau ma malolosi. O le saoasaoa o le ola o moa e sili atu i le 95%, o se faailo lelei.

  1. Mo le tuputupu aʻe o le tuputupu ae talavou, latou te amata ona fafagaina ia le silia i le 12 itula talu ona uma le moa. Mo aso muamua e tolu, o le fagafaʻai e aofia ai fuamoa mafiafia ua gaosia ma le karite - karite poʻo le millet. E mafai foi ona aofia ai le paluga o le kulimi pe maualalo le gaʻo. O mea uma lava e tatau ona fufulu ma nutimomoia, o le falaoʻo e tutusa lelei ma faʻafefiloi mafanafana i moa.
  2. I le aso lona tolu o le ola, o laʻau fou, mutia, ma fualaʻau ua faʻaofiina i le taumafataga o moa. Atonu o lenei mea o se ufiufi, upega po o le alfalfa, faapea foi ma fualaʻau tipi, pateta suamalie, kāloti, pauka. O le laʻau e muaʻi salu i le vai inu ma lelei le gaosiga, ma ua kukaina fualaau faisua ma kuka i palu pateta.
  3. I le vaiaso muamua o le olaga, e tatau i pepe ona maua ni pusa falaoamata, o fualaau 'aina, fualaʻau ma fuamoa.
  4. Mai le vaiaso lona lua o le olaga, e mafai ona e amata faʻaopoopo le falaoamata po o le ponaivi i le fafagaina o moa.
  5. Ia mautinoa ia tuʻuina atu i le moa ni vai e tele ina ia mafai ai ona latou faanatinatiina lo latou galala i soo se taimi. I totonu o le vai, e mafai ona e faʻaopopoina se vaivaiga sili ona vaivai o le palatini - o lenei meafaigaluega o le a laveaiina ai le pepe mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi ma puipuia ai le tele o faʻamaʻi pipisi.
  6. I le faaiuga o le masina muamua o le olaga, o le a faasolosolo malie ona tuʻuina moa i le fafaga a le lafu matutua, ae latou te faʻaeteete ina ia maua le aofaʻi tele o polotini ma calcium i a latou meaʻai.

O le a fesoasoani ia te oe le iloa pe faapefea ona fausiaina moa ma se mea e afaina ma po o a faamai latou te ono aafia ai.

Lafu matutua

E le sili atu ma le 3 taimi i le aso e fafagaina ai se lafu matutua, ma o le lua o ia mea e tatau ona aofia ai meaai o le saito, ma le tolu meaai - o se masamu susu.

E taua le faʻamautinoa e maua e manu felelei uma meaʻai talafeagai, o loʻo lava le polotini ma le calcium i le fafaga. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina ai meaʻai maualuga-protein.

O le mea lautele, e mafai e Gilians ona 'ai i mea taumafa talafeagai mo moa. O a latou meaai e masani ona aofia ai:

  • saito - saito, oats, karite, sana, rye, po o paluga faʻasusu;
  • fugalaau fou ma le mutia fesoasoani e faatumauina le paleni o fualaau o manulele; i le taumalulu, e mafai ona e faia e aunoa ma le greens, ae afai e te suia i fasi masini, o le a afaina ai le soifua maloloina o moa, aemaise lava pe ae mafaufau i le taumalulu, e leai se malologa i le fuamoa ma e manaʻomia pea vitamin;
  • E aoga le fafagaina o Gilians ma otaota mai la latou laulau, o nei mea o totoe o aʻano tunu po o iʻa, ma e mafai foi ona maua ai moa, anu, keke ma le falaoa - o se taumafataga o le a faatumuina ai le manulele mo meaola o manu;
  • O le kesi e faʻaleleia e le penisina, meaʻai ma le areto, ma le papa maʻa, o manu e 'ai ma le fiafia;
  • mo le soifua maloloina o le faʻaogaina o manulele, figota fuamoa oona, maʻila ma ponaivi ponaivi, o nei faʻaopoopoga e le na o le saofaga i le lelei o digestibility o oloa, ae faʻamalieina foi le manaʻoga mo vaega o minerale.
E taua! O se tulaga taua i le fafagaina o moa a Gilyan - Taumafa ma lona vaega. A maeʻa ona 'ai, o mea uma e totoe o meaʻai e tatau ona aveeseina, a leai o le a gaosia manu felelei ma gaʻo tele gaʻo, ma o le a afaina tele ai lo latou ola maloloina.

Tuutuuga o le taofia

E ui lava o le moa a Gilina e fai ma moa manulele, ae latou te manaʻomia pea tulaga saʻo mo manu felelei e lagona lelei ai.

E te iloa? Fuamoa moa fuamoa - "tulaga masani" i fua o isi ituaiga o manulele. O isi uma puipuiga e faatusatusa i ai.

Manaoga mo le fale

O le manu manulele o le nofoaga autu lea o loʻo i ai manulele, o lea e tatau ai ona ausia o latou manaʻoga faʻapitoa.

  1. Fausia se fale i se nofoaga e le lolovaia ai i taimi o timu. E le tatau ona i ai le vai, o le nofoaga e tatau ona matutu, puipuia mai le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tu i luga o le maupuepue poʻo luga o se mauga e faʻafefe ai le timu. Ia, afai ei ai se avanoa e faʻapipiʻi ai le moa moa ina ia le oʻo i le taumafanafana i lalo o le susulu o le la. E manaʻomia e manulele le tele o le felafolafoaʻi, ae o le vevela o loʻo latou tauaveina e leaga tele, ma o le mea lea e tatau ona i ai le fale i totonu o le vevela o le taumafanafana ma se nofoaga malulu e mafai ona malupuipuia ai moa mai le vevela.
  2. O le tele o le fale manulele e faalagolago ile numera o lafumanu. O le mea autu o le maualuga o le taualuga e tusa ma le 1.8 mita, ma e tatau ona fuafua le nofoaga, ma ia manatu e tasi le manulele e manaʻomia se avanoa e tusa ma le 1 sikuea mita. m
  3. Ole fale moa e tatau ona latalata i le papa, lea e mafai ai e moa ona i ai se ala tumau. Ina ia faia lenei mea, o le moa moa ua faʻapipiʻiina ma se avanoa faapitoa mo manu felelei. E tusa ai ma la latou lapoa telē, o le maualuga o lenei avanoa e tatau ona 1 m.
  4. I le taumalulu, e le manaʻomia le faʻamafanafanaina o le moa moa faʻatasi ai ma masini afi, e pei ona lagona e Gilians le manaia i le maualalo o le vevela. O le a lava le faia o se fausaga ma puipui puipui, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma se fale mafanafana. Ae sili atu i mea uma, e lagona e Gilians i le vevela o le taumafanafana, o lona uiga o le vevela i lenei taimi o le tausaga i totonu o le potu e le tatau ona sili atu i le +25.
  5. Aoao pe faapefea ona fausia se fale i luga o le fale vevela i ou lava lima.

  6. O le fola i totonu o le fale e tatau ona ufiufi i se tafaʻi, o le mafiafia e tatau ona 10-15 cm. E mafai ona fai le vaomatua, mutia mago ma oneone e faʻafefiloi ma le vao.
  7. O le fale e faʻapipiʻiina faʻamalama moli ma se pea faʻamalama. E talafeagai lenei mea ina ia faʻateleina ai aso o le ao i le taumalulu i le 14 itula poʻo le sili atu, aua o le fuamoa e faʻalagolago i ai.
  8. Āiga faʻatagaina o le moa moa - paʻu ma mea e faʻaoga ai. O le numera o perches e faʻavae i luga o le numera o moa i le faʻatulagaina e manaʻomia e le tasi tagata le itiiti ifo ma le 40 cm le avanoa. E mafai ona tuʻuina i luga o laasaga poʻo luga o le puipui o puipui. O le mafiafia o le paʻu paʻu e tatau ona fetaui ma le liʻo o le paʻu moa. E pei o le ofaga, e le tatau ona i ai i tina taʻitasi se faamoega ese. Tulini faʻanatinati. O le mea sili lava, o le nofoaga mo nofoaga faʻatau e tatau ona filemu, faʻalelei, faʻapogisa.
  9. Afai, pe a uma le pipifana, o le a tausia ia moa i totonu o se fale moa masani, e tatau ona faʻapipiʻi le potu i afi mafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga, ma moli moli. Ae ui i lea, o le tele vevela e le lelei mo tagata matutua, ae e tatau mo chicks. O le mea lea, e fautuaina e faapea i le aluga o masina muamua, seia oʻo ina sosola moa, e tatau ona teuina i totonu o se potu mafanafana faapitoa.
  10. I totonu o le falemoa, e tatau foi ona i ai tagata inu, fafaga ma le pefu palu i ituaiga o atigipusa ua tumu i le paluga o le apa ma le oneone.
  11. Ia faʻamautinoa e leai se timu e maua i totonu o le fale manulele, o puipui e le ogi mai i matagi, e le foliga mai le fulufulu, ma e fou le ea. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻapipiʻi pulou i totonu o le falemoa.
  12. O le mama e taua tele. O le manulele manu e faamamaina i taimi uma - faʻamamaina palapala, otaota ma meaʻai. E faasolosolo malie ona suia e le mea fou. O uiga uma (fafaga ma meainu) e tatau ona fufulu mama ma faʻapalaina.

E te iloa? E sili atu le lelei o Hilians mo le gagana Latina, talu ai o le malulu ma le paʻu o meaola e puipuia ai i latou mai le malulu, ae i le vevela latou te lagona le leaga. Ae o moa ua fafagaina i luga o le paneta, e oo lava i nofoaga aupito sili ona manaia. O le mea lea, i nisi o atunuu o Asia Tutotonu, o susu moa na gaosia, ma o le a lelei atoatoa le vevela o le taumafanafana.

Savalivali laufanua

O le laufanua savali e manaʻomia mo manulele, aemaise o moa gaosi ma gaioiga Gili. O iinei, e manavaina e manulele le ea fou, savali, 'ai, fesootai, taʻitaʻia se olaga ola malosi.

  1. O mea e manaʻomia mo le nofoaga o le laufanua savali e tutusa ma le moa moa - o se nofoaga matutu, e le maeʻa e aunoa ma ni faʻataʻoto. Ia, afai o le lotoa o le pritrangenen. Ae e manaʻomia e le o iai i lalo o le laau, talu ai e mafai ona aofia i totonu o le paʻu laau, ma o loʻo nofo i lalo o le paolo po o le malulu o nisi o fale lata ane. Pritennaya fanua o le a aloese mai le sopoia o nofoaga i le taumafanafana.
  2. O le lotoa e faia tele, ona e tusa ma le 1 sikuea mita e manaʻomia mo Gilian taitasi. m o avanoa avanoa.
  3. O le savaliga o le savali e tatau ona aofia ai mea inu, fafaga ma le pefu palu, ina ia mafai e manufelelei ona faʻaalu atoa o latou taimi, e le gata ile fale, ae fafo foi.
  4. Ma o le mea pito sili ona taua mo le ituaiga o Gilyan o le maualuga o le pa faataamilo i le nofoaga savali. O nei manulele e tetele ma umi, e ese mai le fia iloa. O le a mautinoa lava latou te taumafai e taumafai e sosola ese, e vaʻavaʻai po o le a le mea e sosoo ai ma o latou meatotino. O le mea lea, o le pa poʻo le kesi e tatau ona maualuga.

Faʻafefea ona tumau le malulu malulu

O lenei ituaiga o moa na aliali mai i le malulu o nisi o teritori o Rusia i ona po nei. I le senituri lona 17, o taumalulu i Rusia na mamafa ma malulu.

Faamasani oe lava i foliga o le tausia o moa i le taimi o le malulu, ma ia aoao foi pe faapefea ona faateleina a latou gaosiga o fuamoa i le taumalulu.

Gilyantsy masani i na ituaiga o vevela. E i ai a latou laumei tele, lea e le mafai ai e manulele ona tisaia e tusa lava pe tele le kiona. O le mea lea, latou te matuai malulu lava.

E mafai ona tupu i totonu o cages

Ole moaina o moa i cages e masani ona na o le fuamoa fuamoa. O lenei auala o le tausia o avanoa avanoa, aemaise lava le leai o se mea, ae le o lona uiga o moa savali ma le i ai o se moa.

O le ituaiga o Gilan e le mafai ona taʻua o le fuamoa mama. O moa ia e seasea, lea o loʻo galulue malosi e faʻateleina le faitau aofaʻi. O lona uiga mea o loʻo i totonu o siaki e le talafeagai mo i latou. O le tuputupu aʻe o moa i cages e talafeagai lava pe a leai se mea e manaʻomia mo le fausiaina, maua ai moa ma fuga fuamoa. O lenei metotia e talafeagai mo le gaosia o fuamoa o fuamoa ma e masani lava ona faʻaaogaina mo na o papa.

E taua! I le faatusatusa atu i le malulu malulu, o le vevela vevela o le Gilan e matua leaga lava. Latou te le fiafia i le vevela ma lagona le leaga i le taumafanafana. O le mea lea, e le fautuaina e faʻaigoaina lenei ituaiga, pe afai e vevela le vevela i lau pele, ona e le fiafia tagata Gilania i aso vevela mafanafana, o le a se mea e mafai ona tatou fai e uiga i le vevela i luga atu o le +30.

O aano o aano o manufasi ma aano o manufasi, lea e aofia ai Gilanians, e tatau ona lelei le maso, ma e le mafai ona maua i le telefoni feaveaʻi, talu ai o totonu o le cell o le a na ona faateleina le gaʻo, e afaina ai lenei ituaiga.

Faʻatau ma faʻasoa

O lenei moa Rusia tuai e tele ona lelei:

  • foliga matagofie ma manatuaina, fatuina o se manaia lelei matagofie;
  • 'aano o manufasi e mafua mai ona o lapoa tele ma lapoa;
  • lelei le gaosia o fuamoa, pei o le aano o moa ma le fuamoa fuamoa;
  • fua tele o le fuamoa;
  • faʻamafanafanaina;
  • lē faʻaleagaina;
  • tumau;
  • umi lava le taimi faatulagaina;
  • o le i ai o se mea na tupu, lea e tele ituaiga o moa moa ma laina fuamoa na leiloa.
I le faaopoopo atu i tulaga lelei, o Gilians o loʻo i ai pea ni faaletonu:

  • umi le tuputupu ae ma le tuai o le matutua o feusuaiga;
  • nestlings e le o fledge mo se taimi umi ma o lea e manaʻomia ai le mafanafana i masina muamua o le olaga;
  • aua le faapalepale i le vevela o le taumafanafana;
  • maualuga le sailiili, lea e faamalosia ai le pa e poloka ai le laufanua savali ma se pa maualuga
  • Gilanians e le fiafia mo isi ituaiga, lea e masani ona avea ma mafuaaga o taua manu.
O le vao o Gilina o moa ua i ai se foliga vaaia faapitoa - e leai ni a latou taliga, ae i le taimi lava e tasi ei ai a latou pepe ma tane. Latou te uumi, vaivai ma musika. O manulele lapoa tele nei, e matua moni lava, aua o nisi o le roosters e mafai ona oʻo atu i le tasi le mita le maualuga. Ona o le matagofie ma le aoga o lenei tupuaga tuai Rusia, e mafai ai ona tatou faapea e matua aoga lava le faamamaina ma le toe faaleleia.