Fualaau aina

Matou te totoina pateta Zhuravinka: uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga, ata

O fualaau o Zhuravinka sa tauina e le aufaifaatoaga ma e ona fanua taʻitasi.

O lenei ituaiga e masani ona maualuga lona gafatia ma le teteʻe atu i faʻamaʻi o fualaau aina. E mafai e le patatoes ona maua fua maualuga ma sina tausiga laitiiti.

I totonu o lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina auʻiliʻiliga e uiga i lenei ituaiga mea matagofie. Faʻamatalaga ma uiga, faʻapitoa i mea tau faʻamalosi ma faʻamalosi i faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le tele o isi faʻamatalaga mataʻina.

Fuga o le Zhuravinka: faamatalaga eseese

Igoa tulagaZhuravinka
Tulaga lauteleBelarusian i le ogatotonu o le vaitau o le maualuga o fua o fua o le laulau ma le fua tele
Gestation period100-120 aso
Manatua Pule14-19%
Masima o fai pisinisi90-157 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavaoe oʻo i le 18
Tuuina atue oo atu i le 640 c / ha
Quality Consumeravefeʻau, manaia lelei, lelei mo le gaosiga i meataalo, e le faʻapogisaina i taimi o kuka
Faanatinati96%
Lanu o le paʻule mumu
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se
Faʻafitauli faʻamaʻitalafeagai lelei i le rhizoctoniosis, ua leva ona paʻu
Vaega o le tuputupu aefautuaina e totō fatu e seasea lava
FaʻatonuRUP SPC NAS o Belarus i luga o pateta ma fualaau aina-ma-fualaʻau

O le Zhuravinka e faatatau i ituaiga o mea e masani ai, o le vaitaimi mai le totoina o fatu e selesele mai le 80 i le 100 aso. O le pata pateta e i ai le vafiafia, e valiina i se lanu mumu. E mafai ona iloa se mea faʻapipiʻi i lalo o fatu, ae mo aʻa laiti e totoina ai le mamanu e ono vaivai.

O mata i le pito i luga o le fatu e tufatufa tutusa. O le malamalama e tupu mai aʻa e totoina i le pito i lalo, ua ufiufi i fila fila. O pito i luga o laʻau e laiti. O le aʻa o foliga o le lio (ovoid) poʻo le oval. E oʻo atu i le 7-10 cm le uumi o le Potatoes. I se tasi o faamoega, o se tulafono, e iai mai le 14 i le 18 pateta, ae o nisi taimi o le numera e oʻo atu i le 25.

O le mamafa o tubers e oʻo i le 90-160 kalama. O fualaau faapisinisi nei, ae o fualaau laiti e mafai ona i ai i totonu o le faamoega. O le malosi o le malo i totonu o fualaʻau matala mai i le 14 i le 19%. O le tino o le pateta ei ai se lanu samasama samasama. E mafai ona fesuiaʻi le pulupulu (ala i le lelei). 'Otiʻoti le paʻu aʻa e le faʻapogisaina mai le faʻafefe i le ea.

Ina ia faʻatusatusa le masini masini i totonu o tubers o Zhuravinki ma isi ituaiga, e mafai ona e faʻaogaina faamatalaga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaManatua Pule
Zhuravinka14-19%
Aurora13-17%
Skarb12-17%
Ryabinushka11-18%
Palaʻele17-19%
Zhuravinka14-19%
Lasock15-22%
Magician13-15%
Granada10-17%
Rogneda13-18%
Dolphin10-14%

O le vaega eleele o le laau e maualuga lona maualuga (e oo atu i le 50 cm), e totogo faʻamalosi i luga, ae mafai ona totoina mai le ogatotonu o le vao. O le aʻa e oʻo atu i le mafiafia o le 0.6-1 cm, o laulaau o le laau e lapotopoto, palu, latou valiina i le lanu uliuli lanu. O le pito o laulaʻau o loʻo gase, ma o le vevela autu o le lau e sili atu ona pogisa. Lanu, e aliali mai mai le eleele mo le 12-25 aso talu ona totoina, tupu vave ma e oʻo lava.

O le inflorescences i luga o pateta o le patipati e aliali mai i le faaiuga o Iuni, e laiti tele ma e aofia ai le 5-6 lanu violē-lanu violē po o le fugalaau. O le ituaiga o le potato patries e le taumateina Zhuravinka. O le maualuga o lenei vasega e 96%..

Faatasi ai ma le tausia lelei o isi ituaiga e mafai ona e vaʻai i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFaanatinati
Zhuravinka96%
Kiranda95%
Minerva94%
Televel94%
Meteor95%
Faifaatoʻaga95%
Timo96%, ae o le fatu e vave amata vave
Arosa95%
Tautotogo93%
Veneta87%
Impala95%

Ata

Vaʻai i le ata: pateta Zhuravinka

Uiga

Na fautuaina e le Zhuravinka le galueaiina i le totonugalemu o Rusia (i Volga-Vyatka, North-West and Central economic regions of the country). O tulaga masani o nei eria e talitutusa lava ma Belarus.

O fua o fualaau eseese e faalagolago i tulaga o le tau, o le tuufaatasiga o le eleele, faamamaina o le eleele, o le i ai o le faʻamalo i le palapala ma le lelei o le mea e gaosi. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga a faila e mafai ona e oʻo i le 75 pe sili kilokalama o fatu mai le 10 sikuea sikuea (poʻo le 630-640 kilokalama i le hectare). O lenei pateta ua matagofie ona teuina i totonu o le pulou i taumalulu uma.

Faitau uma mea e uiga i le taimi, nofoaga ma le vevela o le teuina, e uiga ile faafitauli.

E uiga i tulaga o loʻo faʻatulagaina pe a teuina i totonu o faleoloa faʻatau ma le auala e faia ai i totonu o le fale, i luga o le faletupe, i pusa, i le pusaaisa ma i totonu o le pusa.

Tatau

Ua lauiloa Zhuravinka mo lona maualuga. E fautuaina e faʻaaoga mo le gaosia o pati pateta. O ia pateta e lelei tele mo le kukaina o pusa pipi ma palu pateta.

Faitau atili e uiga i mea totino o pateta: pe mafai ona 'ai ma inu i le vai, pe aisea e tupu ai totoga ma pe o le a le mea matautia matautia.

Atunuʻu o faʻatoʻaga ma tausaga o le resitara

O le potato a le Zhuravinka na gaosia e Belarusian faifaatoaga i le silia ma le sefulu tausaga talu ai, i le Nofoaga Suesue ma Gaosiga o le National Academy of Sciences of Belarus mo le pateta ma fualaau aina ma fualaau faisua. O le ituaiga na pateni, ma ua i ai nei i le 2005, na tusia ai Zhuravinka i le resitala o fua o faatoaga o Rusia.

Vaega o le tuputupu ae

O lenei ituaiga e manaʻomia suāuʻu talafeagai (e le gafatia uma le lāmala ma le susu tele). I le taimi o se lamala, o le vaega eleele o le laau ua leiloloa lau. I le maualuga o le toʻimamafana i luga o aʻa ma aʻa e ono foliga mai ua leva ona paʻu.

TATAU: Zhuravinka potatoes e ola leaga i eleele ua tumu i le gaʻo.

I le tulaga aoao, o lenei ituaiga e le o sao i le tuufaatasiga o le eleele.. O le eleele aʻo le i totōina e tatau ona tatalaina, ma o maʻa palapala e tatau ona i ai ni laʻititi ma laʻititi (0.5-2.5 cm). O le fanua masani lea o le togalaau aina, faʻamaʻaina i mea faʻalaʻau. I totonu o le palapala e mafai ona e faia ni fugalaʻau faʻamalosi e faʻamoemoe mo le totoina o pateta.

Faitau atili e uiga i auala e fafaga ai paluga, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina fomaʻi, o ia mea e sili ona lelei ma pe aisea e manaomia ai le totoina o minerale.

Ma le auala e faʻafefea ai le pateta pe a totoina.

O le osofaʻiga i le faʻaleagaina o masini i le pulupulu i Zhuravinki e lelei. O aʻa e vave faʻaleagaina manuʻa.

O le totoina o pateta e le mafai ona totōina. O lea, o le mamao fautuaina i le va o laina e mai i le 70 i le 80 cm, ma le mamao i le va o laupepa e le itiiti ifo ma le 20-25 cm. O le loloto o le totoina e faalagolago i le tuufaatasiga o le eleele. I le eleele omea palapala ua totō i le loloto o le 6-7 cm, ma pe afai o le eleele e aofia ai le tele o oneone - i le loloto 10 cm.

E faʻatatau i le itulagi, o aso faʻatulagaina fautuaina e sui foi. I le latitude o Moscow ma le itu i matu o le laumua, o loʻo tulaʻi i le ogatotonu o Me, i le itu i saute o le totonugalemu o Rusia - i le faaiuga o Aperila, poʻo le amataga o Me.

TATAU: A o lei totoina, e faʻaleleia ma faʻateleina le tuputupu ae, e mafai ona togafitia mea e totoina ai ma Zircon poʻo Corvitol.

O isi metotia o agrotechnical e faʻataunuʻuina - faapipiiina, fafagaina, mulumuli.

Faitau atili e uiga i le tatau ona tatau ona maua le paluga mo pateta, pe faapefea ona fai, ma pe faapefea ona fai saʻo i le lima ma faatasi ai ma le fesoasoani a se taʻavale savali. E le gata i lea, pe o se seleselega lelei e mafai ona fai e aunoa ma le veleina ma le tumutumu.

O le sefulu tausaga le matua o le tuputupu ae o lenei ituaiga i Rusia na faaalia ai le onosaia e Zhuravinka o le maualalo (7 tikeri Celsius) ma le maualuga (36-38 tikeri Celsius) le vevela o le ea.

Maʻi ma faʻamaʻi

Zhuravinka e puipuia i le paʻu ma vailaau X, M ma S. O lenei pateta e puipuia i le maʻi o le vae uli, o le patate pateta, ma le masani masani o le kanesa.

E mafai ona aʻafia le laau i le tuai. O lenei faʻamaʻi e mafua mai i nai masini e sili ona faigofie e faʻalauteleina i se siosiomaga malulu. E tele naua mea e aʻafia ai, i se tulaga maualalo - o aʻa ma fatu. Ae i le tulaga aoao, o lenei ituaiga e sili atu ona tetee i le tuai o le paʻu nai lo le tele o isi.

O le ituaiga e faʻaalia ai le tetee atu i le rhizoctoniosis ma le L ma le Y. O faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i le faʻaleagaina, lanuina, felafoaʻi o laʻau, faʻapea foʻi le pala ma le oti o aʻa. Faitau foi e uiga i Alternaria, Fusarium ma Verticillis.

O le mea sili ona taatele o manufeʻai o le Colorado potato beetle, o ona aʻa e tupu i luga o laʻau o le lau ma faʻaumatia vave. E ono lamatia foʻi le totoina o le urosa, uaea, miti pateta, cicadas, moths ma aphids. E tusa ai ma nei faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ae maua ai auiliiliga auʻiliʻili i la matou 'upega tafaʻilagi

Zhuravinka i tausaga taʻitasi e sili atu ona lauiloa ona o lona tulaga le lelei ma le maualuga. O lenei pateta e le faigata ona tupu, faatasi ai ma le faʻamautu lelei, e maua mai ai le maualuga o le gaosiga.

E tele auala e toto ai pateta. Ua matou saunia se faasologa o tusiga e uiga i lenei autu. Faitau uma e uiga i tekinolosi a Dutch ma le fausiaina o ituaiga o ituaiga eseese, pe o fea atunuu e sili ona olaola i lenei fualaau faisua ma le auala e liliu ai lenei pisinisi i se pisinisi. Ma isi mea uma e uiga i isi metotia: i lalo o vaomago, i taga, i paʻu, i pusa.

Lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i tala e uiga i ituaiga o pateta e masani ona lelei i taimi eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AuroraBlack PrinceNikulinsky
SkarbNevskyAsterix
LototeleLotoCardinal
RyabinushkaLe Alii eKiwi
PalaʻeleRamosSlavyanka
ZhuravinkaTaisiyaRocco
LasockLapotIvan da Marya
MagicianCapricePicasso