Laʻau

Sedum: totoina ma tausi i le laufanua poʻo le fale

O le laau lauiloa Sedum, totoina ma le tausiga e le manaomia ai se tele o tupe teufaafaigaluega, taimi ma tupe, ua maua ai le lauiloa i le au faifaatoaga. O le a le fugalaau fugalaau e le manaʻo e teuteu se nofoaga o le mafanafana poʻo le faʻaitiitia o le siosiomaga i le potu ma se teuteuga manaia? Ae muamua, e tatau ona e suesue i auiliiliga auiliili o ona ituaiga ma tulaga tuputupu ae.

Faʻamatalaga lautele ma le talafaasolopito o le amataga

Sedum o se laau toto mai le aiga o Crassulaceae. O foliga vaaia o loʻo faʻatusalia mai i vaʻaiga mafiafia, o loʻo ufiufi i laʻau o lanu lapotopoto, ma le pito i luga ma se faʻalavelave. E tele le fesoʻotaʻiga i mea faʻapitoa, ae o loʻo i ai sui mamalu.

Le foliga mai o le pala

Mo faʻamatalaga! I totonu o le natura faalenatura e tupu i Amerika i Saute, North Africa ma o se vaega Rusia. O lenei laau lauiloa e lauiloa foi e igoa o le vao vao, lalelei, tuputupu ae talavou, lanu papa, vaiolini, mutia ola, vao vao.

Faaliliu mai le Latina, Sedum e tele uiga:

  • "nofo" - e masani ona salalau i luga o le eleele, ma avea ma kapeta faifai pea;
  • "faʻalelei" - ei ai mea faʻapitoa.

Na talisapaiaina e tagata ona o ana meatotino faamama, o lea o le igoa Ukrainian "stonecrop" na sau mai.

I le lalolagi, e tusa ma le 500 ituaiga o stonecrop, ae o loʻo tuʻufaʻatasia i ni vaega se lua:

  • tapuni palapala. O ituaiga meaola e sili atu i le 10 i le 30 cm le maualuga. E salalau i luga o le fogaeleele, faʻatoʻilaloina teritori fou ma faʻavave ona faʻalauteleina, ma faʻapea ona fausia ai se faʻaauau pea;
  • faʻamalosi. O le tele o sikuea uumi, e mafai ona oʻo i le 80 cm le maualuga. Latou te lauiloa i le au faifaatoaga, talu ai na o le pau lava le tulaga e lava ma talafeagai ai le fausiaina. O isi e le o manaʻo e tausi, e mafai ona latou tutupu i luga o papa ma oneone leaga.

Faʻaleleia le faʻaleleia o se kapeta faifaipea i luga o le eleele

Mea masani masani

Auina atu le begonia - totō ma tausi ile eleele

E tupu lelei Sedumu e le gata i le togalaau, i le fale e lagona foi le manaia. E le manaʻomia le tele o le suālaʻau i le vao, ma e tatau ona tuʻu na o ia mo le taumalulu. O le tele o meaʻai e mafai ai e oe ona filifili se kopi mo tofo uma. Atonu o lenei mea o se palapala maualalo maualalo, i se foliga o se laau mafiafia, o ona togi o le a tautau mai se pusa faatautau.

Taua! I vaega o le sūsū o loʻo i ai sui oona o loʻo i ai se faʻaleagaga i togalaau lata ane, faʻasaʻo mea vevela i totonu o le siosiomaga.

E uiga i foliga o Sedum, lea e salalau i le va o faifaatoaga amateur, e aoga le aʻoaʻoina i ni auiliiliga.

Sedum caustic - suamalie i se miti vevela ma e le sili atu nai lo le 15 cm. O laulaau e laiti, tino, fuamoa ma lanumeamata (malamalama poʻo le pogisa, e fuafua i le nofoaga o germination ma moli). O fugalaau samasama samasama e manogi lelei.

Sedum iloga - o le e ona lala laau ola 30-50 cm maualuga ma fugalaau laniki piniki e aoina mai i palakalafa sese. O laʻau o Stonecrop o loʻo i ai se foliga o le gaʻo, o se lanu-lanumeamata. O le sili ona lauiloa o lenei ituaiga o le ituaiga o Diamond ma stonecrop Blue pearl. O le maualuga o le vao e oʻo atu i le 20 cm. O le laʻau o loʻo iai lanu lanumoana lanu violē-foliga o le oval. I le faaiuga o le taumafanafana, pe a fuga mai le pala, o le stonecrop o se ata matagofie e faafetai ai i le lanu piniki piniki.

O le tele o suauu e aofia i le vaega o laau toto

Sedum white e foliga manaia i totonu o se fagu. Le maualuga o le laau e le sili atu i le 15 cm. Laʻau lanu meamata ua lanu mumu i le tautoulu. Fugalaau fugalaau e aoina i ni mea tetele.

O Sedum Burrito o loʻo faʻatusalia e se laau laʻau o ona gaʻo e pipii i luga pe tautau i lalo. O laʻau o le lanu olive ma lanu, 1 cm le lapoa. E faigofie ona fenumiai ma le paʻu o Morgan, ae o se tagata poto masani e iloa o le eseesega tele i le va o nei ituaiga e lua o le laupepa ma lau lanu.

Sedum hybrid e faasino i laau totō. O loʻo sosolo faʻamau i laʻau lanu meamata.

Sedum Morgana o se tagatanuu o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. O loʻo faʻatusalia mai e le uumi ma le paʻu o laʻau ma laʻau lanu meamata o lanu lanu meamata ma se foliga faʻapitoa. O laʻau o Stonecrop e iʻu ile 0.8 cm, ma e le sili atu i le 3 cm le umi. I le fale, e oʻo atu i le 1 m. O fugalaau e laʻititi ma lanu piniki i lanu.

Taua! E ui lava i ona faʻamalologa, o le Morgan's sedum o se mea oona. Tausiga e tatau ona manatu e le faʻafuaseʻi ona foloina e se tagata poʻo se meaola le sua poo le laʻau o se laau, o le a oʻo atu ai i le oona.

Sa maua e Sedum Morgan lona igoa faafetai i puʻu o loʻo tautau e pei o se siʻusiʻu o se manuki

Sedum pepelo o se laau lauolaola fetolofi, lea e taua foi o le Caucasian sedum, lea e taʻu mai ai lona amataga. O le tuputupu ae o le eria o loʻo i sisifo o Armenia, Georgia, i matu o Iran ma Turkey. O le maualuga o lenei laufanua e maua mai i le eleele e eseese mai le 5 i le 25 cm. Ua lapisi laulaʻau i le 2.5 cm le umi ma le 0.5-1 cm le lanu, lanu uliuli i lanu. O fugalaau laiti o maʻa pepelo o loʻo faʻaputuina i laʻau o le lanu viole, fusi, fugalaau piniki.

O le Kamchatka Sedum o se faʻaaloalogia e oʻo atu i le 40 cm. O laulaʻau e faʻaloloa, o le alo o le alofilima e foliga mai e oʻo i le 3 cm le uumi. O fugalaau lanumeamata e aoina i faʻaletonu. E fetaui mo tulaga ogaoga, stonecrop e lelei mo le totoina ma le tausiga ile eleele. I le tau malulu, ua mate lona eleele, na o rhizomes e tumau i le taumalulu. I le tautotogo, e aliali ai pine. Tufatufaina i le itu i sasae o le konetineta Eurasia: i Sasaʻe Sasaʻe, Saina, Iapani, Korea.

Samele samasama o se ituaiga o genus Zhivuchnik. O lona fale e aʻafia ai lanu lanumeamata, lanu enaena o se lanu laititi, o nisi taimi e lua-tone, e maualuga i le 20 cm. O le fugalaau Sedum e lanu samasama i le lanu.

Mo faʻamatalaga! Le mautonu i tulaga o mea e nonofo ai, faʻasaina o palapala ma fafaga.

Sedum o le Eversa o se fugafulaʻau fetolofi, e maualalo ai laau toto ma lanu mumu-lanu enaena e oo i le 40 cm le umi. O laulaau e lapotopoto, pe a ma le 2 cm le lapopoa. O loʻo i ai se uumi umi o le 10-25 cm ma le tele o lālā, lea e faʻamaopoopoina i le taimi.

Mo faʻamatalaga! O le masaniga masani o lenei ituaiga o Central ma South Asia, North India, Altai Territory.

Sedum Karl e le o se mea malie. O ona laʻau e teuteuina i laʻau lanu meamata lanu meamata ma lanu piniki mumu matagofie o fugalaau laiti. O le maualuga o laau toto ua totoina e oʻo atu i le 50 cm. O le Stonecrop e le o se mea e faʻafeinu ai, ae e manaʻomia ni nofoaga lelei. Faʻailoa i le faʻateleina o teteʻe.

Sedum Matrona o se sui o meaola laʻau malolosi. Tuputupu ae, e oʻo atu i le 40-60 cm ma faia ai se laau tele. O laʻau malolosi e iai lanu lanu viole, lau lanu uliuli, paʻu ma elelo e oo i le 6 cm.ʻUa tupu tele le lanu uliuli e oʻo i le 12-15 cm. E tupu tele le vao i Europa, Mongolia, Caucasus, Iapani, Saina, aemaise lava i le pine ma vao vaeluaina, laufanua.

Sedum Purple Emperor

Sedum Purple O le Emeperoa o se tasi o maa aupito sili ona telē, e mafai ona ola e oʻo i le 80 cm le lautele ma 60 cm le maualuga. Na maua e le sola lona igoa o le "emperor purple" ona o le lanu mumu lanu mumu lea e sili atu ona susulu i le la. O le foliga o le 'apa laupepa e leaga. I le taimi o le fugalaau, e aliali mai i luga o ona lala le tele o mea eleelea. Na te taliaina tulaga leaga ma taumalulu taumalulu.

Sipaniolo Sedum o se fola o le eleele, ma, o le tuputupu ae, e faia ai se paʻu uila ma le maualuga e le sili atu i le 10 cm. O lona uiga iloga o le maualuga ma le fesuisuiai o foliga ma le lanu o laulaau, o le taimi o le fuga ma le ola. O le mea lea, o laulaau e mai le lanu mumu i le lanu-lanumeamata. Faatasi ai ma le susulu o le la, latou te liu piniki, ma o le eleele maulalo e maua ai le saofaga i le fausiaina o lanu lanumeamata.

Taua! Stonecrop O le Sipaniolo e mafai ona tupu ona o le totoina o ia lava, lea e iu lava ina liua ai o se mea faigata-e-aveese le vao.

Sedum bent - o se laau faʻamalosi e pupuʻu puʻu i le 20 cm. O loʻo faia se mea faʻapipiʻi i luga o le fogaeleele e pei o se kapeta lapisi. O laʻau ua ufiufi i laulaau lanumeamata o se foliga uiga ese e foliga tutusa ma vao tuitui. Fugalaau lanu samasama o loʻo aoina i le faʻaogaina o le faʻafefe.

Sedum Rubrotinctum o le pule o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, lea, pe a faʻasalalau, maua se lanu mumu-lanumeamata. O se uiga tulaga ese o le tuai ona tuputupu ae.

O le Sedum Dasifillum o se faʻataʻitaʻiga o le palapala i le va o paranesi fetolofi ma le maualuga o le 0.5 cm. O le lanu o le lanumoana, o le ulu, 1 mm le lautele.

Vaega o tausiga ile

Faʻatoʻa fagogota - totoina ma tausi ile fanua

O le tele o ituaiga o stonecrop e talafeagai mo le teuina i totonu o se fale. E mafai ona latou i ai e oʻo lava i tulaga sili ona ogaoga, o lea latou te le mafua ai ni faafitauli e le tatau. E taua le matauina o tulafono faigofie, ona faʻafiafiaina ai lea e le Sedum totonu o le fugalaau i totonu ole sili atu ma le tasi le tausaga.

Stonecrop e lelei mo mea o fale ma nofoaga e teuteu ai

Lulu

Stonecrop o le vevela-alofa ma faʻafefe le vevela lelei, o lea i le taumafanafana o le vevela e tatau ona 25-28 ° C. I le taumalulu, e lava lava le pipii i le 10-15 ° C. I le maualuga o le vevela i le vaitau malulu, e mafai ona faʻalauteleina ma vevela le eletise o suauu.

Malamalama

Sedum o se faʻamatalaga. E fautuaina le tuu o le laau i luga o le pito i luga o le potu ina ia lava le malamalama. I le taumalulu, e mafai ona e alu i luga o se windowsill po o se vevela vevela. Mo se puipuiga malosi i le malulu, o se vaega malulu e talafeagai foi.

Faʻalogo lelei! E mafai ona e faʻaogaina meaʻai pe a le lava le la. Afai e te misia lenei taimi, o le stonecrop o le a muta le fuga ma mou.

Faʻasa

E le manaomia e le laau le fafaga soo. O lona uiga autu o le mafai lea ona faaputuputu vai i lau. I le taumafanafana, e le tatau ona sili atu faalua i le vaiaso le fausiaina o le suālaʻau, ma i le taumalulu e oʻo lava i le tele o taimi - tasi taimi i vaiaso uma. Suavai e faʻaaogaina i le vevela o le potu, faʻalelei. Faatasi ai ma le leai o se susu, e mafai ona paʻu laulaau, ma le susu tele - o le a mate le laau.

Faʻamamaga o le ea

Sedum lagona lelei i le vevela, mafanafana. E leai se mea e tatau ona fufuluina ina ia mafai ai ona faʻafefe, e naʻo le tatau ona aveese le pefu mai luga o ona lau. I tulaga o le maualuga o le faʻamamafana, o laʻau stonecrop e mafai ona faʻagasolo se faagasologa pala.

Soʻo ma luga o laʻei

E mafai ona faʻatau le eleele mo le vevela i le faleoloa, faʻapitoa mo suauu. E mafai foi ona e faia oe lava ia:

  • faʻafefiloi le paluga ma le lau laau i le oneone oneone, faʻaopopo i ai fasi piliki ma koale;
  • i le 2 teaspoons peat faaopoopo le pala ma le oneone.

I le tautotogo o le tautotogo-taumafanafana, o le laei pito i luga e faia i se vaeluaga o le 1 taimi i le masina. O fualaau faisua mo le cacti e talafeagai, o le aofaiga e faʻatatau e tusa ai ma faʻamatalaga ua tuʻuina atu. Autumn ma le taumalulu o se vaitau o le malologa o le solo.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Faatoaga Balsam - totō ma tausi ile eleele
<

O le taimi vavalalata e fesuisuiaʻi e fuafua i le ituaiga ma le tele o suauu. O le tele o taimi o le tautotogo ma le taumafanafana. O fugalaau e laiti ma e aoina i mea e le lelei, o lanu e eseese tele: paʻepaʻe, piniki, fugalaau, mumu. I le fale, e mafai ona ausia fua o le fugalaau pe a fai e tausia ma le lelei ia togalaau ma togafitiga.

Faʻatauga auala

O le kopi o Sedum e tupu i soʻo se tasi o auala nei:

  • e ala i fatu;
  • toso.

E mafai ona e 'aveʻeseina le laulaʻau, tuʻu i totonu o le ulo ma faʻatali. Pe a mago le tipi, o aʻa laiti ma isi lau o le a aliali mai. O lenei metotia e umi atu i le taimi.

E mafai ona tupu mai tagata fou mai se laupepa ese.

<

Fatuina o fatu

O le tuputupu ae o laufanua ma fatu e mafai ai ona e totoina ituaiga eseese. I le taimi lava e tasi, o le tele lea o gaioiga galue-malosi.

E mafai ona faʻatau mai fatu i le faleoloa pe aoina mai laau. Faʻailoa i le tautotogo po o le autumn, faʻapipiʻi mea totino ile luga o eleele ua uma ona saunia (o se faʻafefiloi o oneone ma peʻa), aua neʻi moe i luga. Ua faʻamamaina le eleele. Faʻavaa i tioata poʻo ata.

I le natura natura, o fatu e taoto i lalo o se vaega o le kiona i lalo ifo o le vevela. I le fale, e mafai ona e tuʻu se pusa o fatu i totonu o le pusaaisa mo le 2 vaiaso. O le isi, e tatau ona e ave le atigipusa i se potu mafanafana ma tuʻuina atu le susulu o le la. O fuā muamua e tatau ona tupu i totonu o le lua vaiaso - o le maualuga o le masina.

Faʻasogaina o ni afifi

Ina ia aua le vaivai i le umi o le faatali mo le stonecrop e tupu mai i le laulaau, e mafai ona e vavae ese se tamai fana poo se vaega o vao, faamamago ma toto i le eleele. Ma le isi, sina susu susu ile eleele ma pipii i le vevela o le 23-25 ​​° C mo le manuia o le germination. Muamua, o le a mauaa le fana, ona tuputupu aʻe ai lea o lau laau. Lua vaiaso mulimuli ane, e tatau ona e faʻapipiʻi le laau talavou i le avanoa.

Le ala pito sili ona faigofie ma sili ona aoga e toe gaosia ai le palasa - mea e gaosia

<

O le mea lea, e le manaomia e le suauu ni tulaga faʻapitoa mo le tuputupu aʻe, faigofie ona toe gaosia, le lelei ma faʻasao i nofoaga leaga. E mafai ona tupu e pei o se fale i totonu, pe teuteu fale i le fale, faia ni fatuga mai ituaiga eseese o meaola.