Fua o le gaosiga

O ituaiga sili ona lauiloa o le aconite

Aconite - otaota laʻau lelei o le genus buttercups, faʻamau saʻo. E i ai sona foliga e le masani ai o fugalaau, e masani lava o lanu lanumoana, e papaʻe ma samasama. O le aconite e fuga mai ia Iulai, o ona uiga e pei o lupine fugalaau. Toeitiiti o ituaiga uma o le aconite o ni mea oona.

Aconite maualuga (Aconite exelum)

Aconite maualuga i le natura natura e taatele i totonu o vaomatua o Rusia, i le itu i saute o Siberia ma i mauga o Central Asia. O nei meaola e ola e oʻo i le lua mita, e malosi ona gaugau ma uafu. O faʻamalosi e saʻo, faʻasalalau ma se umi umi. O laulaau laititi e vaevaeina i ni vaega o se foliga taimane. O le aconite e maualuga maualuga pe fagatua maualuga, e pei ona taua e tagata, i le faaiuga o Iuni - Iulai.

Lisi laulaau i le lanu violē-fulufulu, e oʻo atu i le afa mita. O lenei mea totino o se savali, e le fefe i le paolo, e sili lona manaia ma le suamalie. E lua palloida o loʻo i ai i aʻa ma i le vaega pito i luga.

E te iloa? Aconite mo se taimi umi i vailaau anamua na faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. Na tusia e le saienitisi Roma o Pliny le Elder i ana tusitusiga e faapea o le aconite o le arsenic masani, o ona meatotino e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, a leai o le a fasi le laau nai lo togafitiga.

Aconite Wolf (Aconitum lycoctonum)

I le natura, ua tupu le elemene o le wolf i saute Siberia, i le vaega Europa o Rusia ma atunuu i sisifo o Europa. O se tulaga taua lenei ma se aʻa malosi. O le anufe o le Aconite e tupu aʻe i foliga o se pyramid po o se koluma, o le maualuga o le laau e oʻo atu i le 70 cm. Ua vaevaeina laupepa laʻau, ua totoina i luga o petioles umi. O le aconite fuga mai ia Iulai - amataga o Aokuso, e sili atu i le masina le fugalaau. Fugalaau paʻepaʻe po o samasama e aoina i fuifui i foliga o se pulumu. Ua totoina le laau talu mai le 1590.

Aisea ua taua ai lenei laau o le luko, o le a le mea o le luko? Masalo o le igoa ona o le mea moni o le mutia na faʻaaogaina e osofaʻi luko. I taimi fiaai, o manu, paʻu i lafu tele, na faʻaleagaina ai tagata. Masalo ona o le maualuga o le vevela o le laau: o le alkaloids i le tuufaatasiga o le aconite, o loʻo galue i luga o le tino, e mafai ona mafua ai le faʻaoʻoina, faʻalavelaveina le ogatotonu o le manava.

Aconite climbing (Aconitum volubile)

Aconite winding loving fugalaau fugalaau mo se foliga teuteu. I le vao, e taatele i Asia i Sasae, Korea ma Siberia. Maualuga, e oo i le lua mita, o le laau e fesuisuiaʻi ma malolosi lala. O le eletise o le curling ua vaneina, lamolemole lau o se paolo lanumeamata lanumoana. I le umi, o aʻa e oʻo i le fa mita. O le aconite fuga i le amataga o Aukuso ma fuga mo le 50 aso. O faʻalavelave faʻaleagaina e umi ma lapoa, e oʻo atu i le mita le umi. I le maualuga o le aʻega o fugalaau lanu uliuli.

E taua! Fesoasoani Muamua mo le faʻamaʻaina o le faʻamaina o le fufuluina o le manava i le masima masima poʻo se vaifofo o le pāmara e masani ai, carbon activated (1 le papa mo le sefulu kilokalama o le mamafa o le maʻi). O nei gaioiga e na o se amataga, o lea e tatau ai ona e valaau i se avetaʻavale e faia se togafitiga talafeagai mo le faʻaona.

Aconite na osofaʻi (Aconitum arcuatum)

Aconite taumafai e faapaleni le paolo, teuteu ma le le oona. I le natura, e tupu aʻe i Sasaʻe Mamao. O le laau e lafoaʻi, e faʻasaga i le malulu ma le le lelei i le faʻatoʻaga ma le tausiga. O le aconite e tupu i luga o soʻo se eleele, e puipuia mai i faʻamaʻi.

Tului O le amataga o le aconite o se feeseeseaiga: o tala anamua a Eleni na faapea mai o le aconite na tupu mai i se mataua o Cerbaus oona, ma Scandinavians e talitonu o le aconite na tupu mai i le toto o Thor, na maliu i se taua ma se gata uogo.

Aconite cloak (Aconitum napellus)

O lenei meaola e taatele i atunuu uma o Europa, faʻaaoga mo mea teuteu. Aconite klobuchkovy - faʻalauiloa, maualuga le maualuga o le eletise i le tasi ma le afa mita. O lenei faʻasalaga o se mea oona. O le laau e gaosia e fatu, pe a tupu se fatu fou, e mate le mea tuai. Soʻo sao i fasi pepa lafoaʻi.

O lona igoa o le aconite na maua ona o le foliga o le fugalaau, e talitutusa ma le pulou (o le ulu o se monk). O laʻau e maualuga, faʻapipiʻi i fugalaau lanu uliuli. O le lau o le pulapula e fuga mai i le taumafanafana. Fugalaau fualaau e tele fatu. E ese mai ituaiga eseese: "Newrv Blue" ma fuga lanumoana ma "Carneum" - fugalaau lanikisa-beige. O ituaiga uma e lua e vaeluaina.

Aconite motley (Aconitum variegatum)

O lenei ituaiga meaola e tupu i Europa o Rusia ma i Europa. Mamanu faʻaleleia toto. O le laau e maualuga, e oo atu i le tasi ma le afa mita, ma le malosi malosi. O le eletise aponisa lapopoa e faʻavasegaina i vaega e fitu. Lea lanu lanu meamata lanu meamata. O faʻalavelave faʻaleagaina e umi, vaʻaia, faʻapipiʻi i se pulumu. O le suauu fugalaau na suia mai ia Iulai mo le masina, fugalaau o le paolo lanumoana. Ua faʻaaogaina le laau i togalaau talu mai le 1584.

Aiteite antidote (Aconitum anthora)

I le natura, o loʻo maua i le Mongolia ma Siberia le faʻamaʻi faʻamaʻi. O le laau e fiafia i nofoaga susulu, vavae ma slopes. Aconite e saʻo, o aʻa e maualuga atu i le maualuga le mita, i le pito i lalo e mate ai lau. O le ufiufi e ufiufi i se vavalalata e latalata ane i le faʻalavelave. O lau e lapoa ma umi, e oo i le fitu senitimita, e ola i luga o petioles umi. O lenei faʻasalaga o se fualaʻau taʻitasi, pe a uma ona totogo le vao, faʻaleleia e fatu poʻo fatu. I luga o fuga o le eleele e fuga mai fugalaau samasama. Faʻafeiloaʻi faʻasolosolo Aconite i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso.

Faʻalogo! O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia i le faʻavaveina o lona tuputupu aʻe, o lona atinaʻe e manaʻomia ai le suamalie ma le susu o eleele.

North Aconite (Aconitum septentrionale)

Aconite i matu e oʻo atu i le maualuga ma le afa mita, o lona lauʻeleʻele e taʻua o saute Siberia ma mauga maualuga o Asia Tutotonu. O le laau o loʻo i ai se faʻalapotopotoga faʻafefeteina, manifinifi, saʻo ma faʻalauteleina, faʻasalalau i le pito i luga. O laulaau e oʻo atu i le 30 cm, palmati, vaevaeina i le lima i le fitu vaega. O lanu o le aconite e lanu mai i le lanumoana e lanu violē. Fuga i totonu o Iulai, i le maea ai o fugalaau pepa pepa e iai fatu. O le aʻa e sili ona manaia, e ese mai i isi ituaiga o meaola i le itu i matu o se aʻa aʻa. North Aconite fuaina fatu.

Aconite Fisher (Aconitum fischeri)

O le atunuʻu o le Fisson - o le Far East. Faʻapupula foliga, e sili atu i le tasi ma le afa mita. Tufatufa i paʻu vaomatua ma vaomatua. O faʻamau e saʻo, sasini, o laulaʻau eleelea, coagulant, o papatusi ua vaevaeina i ni vaega. O lenei meaola e fuga mai mo se taimi umi - mai ia Iuni ia Setema. O fugalaau e lanumoana lanu, e mafai ona palasi ma fesuisuiai fugalaau, e fuafua i le maota.

Aconite wool-resistant (Aconitum lasiostomum)

Aconite wo lanu-o se foliga matagofie. Faʻateleina i le totonugalemu o Rusia, e fiafia i vaomatua o vaomatua fefiloi. E i ai sana saʻo saʻo e oʻo i le mita le maualuga. O laʻau pito i lalo o loʻo i ai se vaivaiga vaivai, o petioles umi ma lau laʻau - e oo atu i le sefulu centimeters, faatasi ai ma se lau mafiafia. Racemes inflorescences e oo atu i le 35 cm le uumi. E fuga mai Aconite i Iulai ma samasama pe samasama samasama. Poto o se laau e ufiufi i lalo. A uma ona tupu, o lau laʻau e mumu ma fatu.

I le mamanu o le laufanua, e mafai ona e faʻaaogaina le tele o ituaiga o le aconite, e le lelei uma ma teuteuina. Aconites o le a faʻapipiʻi atoatoa ai moega fugalaau ma tuʻuina atu i fugalaau e sili atu ona matagofie ma e iai le fugalaau e tasi i le mea e tupu ai;