Laʻau

Roses Roses: faʻamatalaga o ituaiga, ituaiga, mea e tausi ai

Laʻau Roses (pulupulu pulupulu) o se vaega e faʻapipiʻi laau totō ma tasi le fausaga o le fausaga (vao). O pusa ma o latou paʻu lanu e eseese.

Faatasi ai ma faifaatoaga, o lanu lauiloa sili ona lanu mumu, piniki ma le kulimi. Lelei mo fagafao, togalaau fanua.

Faʻamatalaga ma foliga o rosa moli

Fugalaau e maua mai i le ituaiga o rose vao. Latou te nofo aitalafu i la latou uluai fausaga i le au ma tumutumu mo le tele o tausaga e sopoʻia ai ma isi vaega. I le faagasologa, na faia ai ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese o ata ma fugalaau.

Faʻavae o laʻau moli:

  • Maualuluga - 30 cm-3 m;
  • O le fomu e faʻatusatusa, salalau;
  • O laʻau e fesuisuiai ma gaosia, lamolemole, ma le tele o fua;
  • Lea - i se foliga o se ellipse, eseese lanu o lanu meamata, matte.
  • Fugalaau - 8-20 cm, tasi pe i totonu o mea e fai.
  • O le manogi o se mea faʻapitoa pe leai.

E le gata i lea, o laau taʻitasi e tulaga ese. E i ai lona lava maualuga, maualuga le lanu, o foliga o petals ma lau. E taua le iloa, e faalagolago i ituaiga ma ituaiga, o le fugalaau e mafai ona ola i le lua ma le lapoa, e oʻo atu i le 20 cm. I nisi, e na o le 10-15 petals, ao luga o isi 120.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le galuega a le au faipisinisi oe ua ausia se tofo eseese.

Faʻavasegaina o rosa moli

E le mafai ona faʻamatalaina ma faʻaalia se ituaiga tele o rosa i se tasi o parakalafa. E masani lava, na vaevaeina i latou i ni ituaiga, mafaufau i le sili ona lauiloa.

Igilisi

Faatasi ai ma isi, na latou mauaina le aia tatau e taua ai e tulaga ese ona oa latou manogi. O le amataga o le taʻaloga e oʻo i le 80 o le seneturi mulimuli. Eseesega e aofia i le "Igilisi" maua ai le tele o faʻaoga.

E toetoe lava lautele. E mafai ona faʻaaoga uma e fai ai se fugalaau, ma teuteu lau 'upega tafaʻi, togalaau. E le gata i lea, latou te fetuutuunai lelei i tulaga o le tau ma le siosiomaga. O loʻo i ai le avanoa e fausia ai se togavao. E malosi tele a latou puipuiga i faʻamaʻi eseese. I se tasi taumafanafana, e mafai ona fuga lau fugalaau matagofie faalua. Eseese o Roses Igilisi e eseese.

Farani

Ua manatu i latou e saʻo o se tasi o tagata sili ona taatele i le saienisi. E tusa ai ma nisi o lipoti, sa lauiloa i le au faipule i le Vaitau Tutotonu. O le laau e faʻatusatusa, e iai vao tuitui i luga o laau.

Ae ui i lea, mo o latou foliga vaaia matagofie ua faamalosia i latou e totogi i le vave fugalaau, naʻo le tasi le masina i le taimi o le taumafanafana. Vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se lua, terry ma le lua-faalua fugalaau. O le fua o le tumutumu o le tele lava o le lanu viole, latalata i le piniki. E mafai ona e totoina i latou toetoe lava i soo se mea i totonu o le atunuu. Talu ai ona e le lelei, latou te maua le gafatia e fetuunaʻi lelei ai tulaga tau le siosiomaga.

Floribunda

Ata matagofie, o se tasi o tagata lauiloa i aso nei. O le faʻaleleia o se mea e sili ona mamafa, e aunoa ma ni taumafaiga le manuia. O le maualuga e laʻititi, i le va o le 50 cm ma le 100 cm. O fugalaau e laʻititi tele. O lenei manogi e le maua faaeega paia.

Vaevaega foi ua vaevaeina i ni vaega se lua, lamolemole ma le lua-faalua. E pei o le tele o rosa vao, o lenei meaola e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O lenei mea o loʻo faamatalaina ai le faʻaaoga lautele ma le manaʻomia tele o fai togalaau i Rusia atoa. Na te faʻafefeteina gutu malulu, o puʻu e malosi tele. O le taimi vavalalata e umi, e mafai ona ausia le fuga faalua. E mafai ona tupu aʻe o se fua faʻataʻitaʻi. O nei rosa e manaia mo le teuteuina o le togalaau togalaau.

Vaitaimi Tea

O lenei vaaiga matagofie na maua e ala i le galue malosi, laasia o le lauti ma toe faaleleia ai rosa. O taumafaiga e le o le aoga, o le fuga e tupu mai e fiafia i mata. O le vao e laʻitiiti, e oo i le 60 cm le maualuga. O laulaau i luga o le ogaumu e tele, o fugalaau e sili atu nai lo le fua.

O iinei e mafai ona e maua ai faʻamatalaga uma e tasi ma mea e le maua. E ala i le tupu, e tulaga ese, e tupu i le 2 vaega. I le taimi muamua, a maeʻa le masina o le fuga, o loʻo i ai se malologa mo uluai ituaiga. O lenei malologa e tusa pe tusa ma le 2 vaiaso, ae mo le taimi mulimuli ane e siitia i le masina. E le gata i lea, o le a amata ona toe totogo le rosa, ma ua mamae i le faaiuga o le autumn. Lelei mo moega e lua ma fugalaau.

Faitau e uiga i laʻau tipi mama i luga o la matou faitotoa.

Faʻailoaina o ituaiga o rosa moli

O le igoa ei ai aʻa Farani, o lona uiga "toe tulai". E le faigata ona mateina o le tele o ituaiga o ituaiga o ituaiga o loʻo i ai uiga o le fuga faalua. Na maua le vaaiga e ala i le feʻaveaʻi ma le tele o isi, ia aofia ai uiga sili ona lelei.

VasegaFaʻamatalaga
FaʻailogaI le taimi muamua, o aʻa o lenei ituaiga e mafua mai i rosa Saina. Ae ui i lea, o lenei faamasinoga na foliga mai e le saʻo; na faʻamaonia i se tasi o faʻamaumauga na iloa i lena taimi (1840). E i ai le manatu e talu ai o lenei ituaiga o mea aupito sili ona tuai, o lona uiga na avea ma faavae mo le faʻatoʻateleina o isi mea uma. Ua mumu, i nisi o nofoaga na vaʻavaʻa ai petals. O se malosi malosi malosi i le maualuga maualuga.
Nikita pinkFaiga faʻasolosolo fou. E foliga mai o se ituaiga tafatolu i luga. O petals e lanu piniki.
IapeluLe maualuga maualuga, o fugalaau e lanumoana. O le foliga o le fuga o se mea e le masani ai, e foliga mai o se rhombus.

O le fugalaau e amata i le masina muamua o le taumafanafana, i le ogatotonu. Ae ui i lea, i le tele o ituaiga e iai le malosi e fuga ai pea, e tausia e le au fai togalaau le vaivai ma le tuai. O le komiuniti o pisinisi o le gafatia lea e fausia ai fatuga mai le ogatotonu i le vaega maualuga o le pati o le tausaga talu ai.

Ina ia maua ni laʻau matagofie, e manaʻomia le teuteuina. O se togavao fou ua faia i le silia ma le 6 'au. A o le matua tuai e oo atu i le 10. E maualuga foi pine tetele, ma tuu ai fatugaʻo 12 i luga. Laititi meaʻai eseese e teuteuina foi ina ia maua ai le matagofie ma le matagofie o laʻau - e oo atu i le 7 i luga o le ala.

Faʻateleina i le maalili o le kiona, o le fiafaʻatasi. I le vaeluagalemu latou te manaʻomia se fale mo le taumalulu. O le faʻamaʻi e ono aʻafia i faʻamaʻi, ae le tele. Mai faʻamaʻi masani, e vavae ese le paʻu palapala. Faitau e uiga i le auala e taulima ai paʻu palapala i luga o rosa i luga o le matou faitotoa.

O ituaiga sili ona lelei i lanu

O ituaiga sili ona manaia i le uiga o lanu, e manaʻomia le tausiga ma le faaeteete, ae le o mea uma e mafai ona mauaʻa. E tatau ona lelei le eleele, ae le o le manava, aua o lenei mea e mafua ai le atiaʻe o faʻamaʻi, ma o se taunuuga o le oti o le laau. I le taumalulu, o nei laau totō e malolo, o lea e tatau ai ona e faʻaleleia ma faʻatulaga lelei se fale mo i latou. Lelei tele mo le togalaau ma mo le fausiaina o laʻau.

Reds

I le avea ai o se tulafono, e aumai mai le Nogatotonu o Europa. E eseese i latou i le lanu (eseese lanu mumu), ae i luga foi o vaʻai tetele e toetoe lava a leai ni vao tuitui.

Lulu mo le tusa o le masina i le ogatotonu o le taumafanafana, o nisi seia oʻo i le faaiuga o Setema. Le mautonu ma le malulu.

VasegaFaʻamatalaga
Piano mumuO le togavao e 1.3 mita le maualuga. O fugalaau fuga, e tusa ma le 11 cm, tatala i foliga o se pesini. O le fuga o le fuga e oʻo atu i le 8 'au, lea e amata mai i le ogatotonu o Iuni e oʻo i le faaiuga o Setema. E i ai la latou manogi manogi.
Red udenGreen up to 2 m, leai ni vao tuitui. O fugalaau e tetele, faalua, ulaula, o le pito e lafo i le siliva, 5 e aoina i luga o fuainumera taitasi. O le manogi e malosi, fua. O le faʻamaʻi faʻamaʻi, le lelei. E ono faʻafefete faalua i le vaitau.
Bel angeLulu lanumumu mumu e oo i le 12 cm, le foliga o se ipu malamalama. E mafai ona tuʻuina i luga o le pulou e oo atu i le 10 fasi vaega pe ola na o ia. E oʻo atu i le 2 m. Lea o le emerald hue. Le manogi e le o iai.
Magic faʻapitoaLalo, e oo atu i le 1 m. O fugalaau o le maroon, vevety, 20 cm le lautele. E fai ni ato o le 3-5 tumutumu. E amata ona fuga i le tautotogo o le tautotogo ma faaiuina i le faaiuga o le tautotogo.

Yellow

O nei rosa e mafai ona oʻo i le 2 mita le maualuga. E le gata i lea, ua ufitia i latou i le tele o vao tuitui, ua i ai fugalaau tetele.

O loʻo tu toʻatasi, e aunoa ma le fausiaina o mea leaga. Eseesega e sili ona lauiloa e aofia ai:

VasegaFaʻamatalaga
Graham thomasLanu samasama e aunoa ma ni mea le mama po o le keli. O le maualuga e oʻo atu i le 1.5 m. O lenei vasega e masani lava e le faʻafefeina le tau malulu. Ina ia mautinoa le sili ona matagofie o le tuputupu ae, e manaʻomia le laei pito i luga. E teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae e matua vaivai lava i isi.
Maria tausagaO le lanu o le tumutumu o le samasama-lanu moli, faatasi ai ma se matagofie matagofie o lanu. E i ai se manogi manogi. Latou te faʻaalia le teteʻe tele i itulagi ma tulaga leaga o le tau.
KerioFugalaau e lanu samasama. Mo le matagofie o foliga vaaia, o le ituaiga e totogi ma le malosi le puipuiga, e manaomia ai le tausiga faaeteete. E le faʻasaga i mea maualalo, o fale e manaʻomia.
Lanu samasama o texasO petals e tele, lalelei, lanu apricot. E matua lauiloa lava mo le fausiaina o fala. O le vao lava ia e laiti, faʻapitoa. O le ituaiga e le lelei i le tausiga, e faaalia ai le teteʻe tele i le maualalo o le vevela ma le puipuiga.

Aiga

O lenei kulupu ua tuʻufaʻatasia e ala i le i ai o lanu paʻepaʻe ma sina lamolemole. I le tele o le vaomatua (50 cm-1.5 m) ma le foliga o le pusa, latou eseese.

Faʻasaʻo tele i le palapala ma le palapala palapala. E mafai ona avea i latou o ni tagata matua i totonu o le pusa.

VasegaFaʻamatalaga
White ChristmasO le paʻu e tupu i le 1.5 m. O lau ma laʻau e malosi tele. E tusa ma le 3 buds, tatala, faatasi ai ma sina numera o petals, fuga i luga o ata taitasi. O le fugalaau e fesuisuiai uma le tau vevela ma le tele. E i ai se manogi malosi.
Schneewittchen (Iceberg)Laʻau tele, e manaʻomia le lagolago poʻo le teuteuina. E matua leai se aoga. Le mausali i faʻamaʻi eseese. E tatau ona iai le faʻasolosolo o le olaola (i le tulaga o se anufe, mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu paʻu).
Mount ShastaO le sili atu ona matagofie o le kiona-o paʻepaʻe paʻepaʻe, e aofia ai popo e 25, e tele, e tutusa foliga. O le laau e 1.2 m. Faʻasaʻo mo le faia o falala.
White roadrunnerShort (leai se sili atu i le 50 cm). Buds 5-6 cm, maua se manogi manogi.
Blanca ParadeUmi (30-40 cm). E ola le lanu i itu, o le vao e avea ma foliga o se polo. Fugalaau 4 cm, 2-3 ile fana. O le fugalaau e ofoofogia.

Pink

Fufuluina i fugalaau o lanu eseese o lanu piniki, tuputupu aʻe tuputupu aʻe ma fuga o pana, tino tele.

VasegaFaʻamatalaga
BoscobelIgilisi. E maualuga le 1.2 m. O pulumu e mamago-mama, lautele, aoina 5 taʻitasi mo le faʻaogaina. E tupu faʻamalosi le tupu. Faʻamaʻi faʻamaʻi. Tanu 2-3 taimi i le vaitau o le tuputupu ae.
Miss PiggyRose mai Holani, e oo i le 1 m. O fugalaau e lanu piniki, e tusa ma le 10 cm le lautele, o le ogatotonu o le suamalie. Uumi leva teuina i totonu o se fuga ma e le o se mea manogi lelei.
Paris FaamealofaSiamani i luga o le Falani. O le vaomatua, e tusa ma le 1 mita. Vaʻai lauusiusi mafiafia e maua mai i le 3-5 futu 10 cm. Fugalaau e amata ona fuga mai i piniki piniki-moli, ma a latou fuga, e avea ma lanu piniki.
OsianaTerry fugalaau 10-12 cm. E na o le tasi le rose e tupu i luga o le fana. E fuga i le taumafanafana uma. O le umi e tu ai.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: tausia o rosa moli

E ui lava i le mea moni o nisi ituaiga o meaola e le talafeagai i le eleele ma tulaga tau le siosiomaga, e manaʻomia pea tausiga. Mafaufau i aiaiga autu o le a mautinoa ai le tuputupu ae lelei ma foliga matagofie o le laau.

O le faʻaleleia o eleele e faia i le tau pau, seia oʻo i le faaiuga o Oketopa. E le fautuaina e faʻatau sau muamua, o lona uiga. i le taumafanafana. Talu ai ona o le soifua maloloina o loʻo faʻaalia i le faʻatau latalata i le tautoulu. E tatau ona susulu lelei le nofoaga e tulaʻi mai ai i le susulu o le la ma alu ese mai le vai. O le tausiga o le eleele lea e toto ai le fugalaau e aofia ai:

  • Tatalo. O lenei mea o le a maua ai le lelei atili o le ea i aʻa.
  • Faʻasa. E le sili atu, i le faaitiitia ma le lelei o le vevela. Afai e te faʻafeinu vai, o le a sau le pala.
  • Laʻei pito sili. O se vaega taua o le totoina o se laau i lona pito i luga. Faʻaleagaina lenei mea e le aoga foi.
  • Teuteu. E tatau ona e fusi ma kuka mo se tuputupu ae sili atu ona matagofie.

O tulafono autu o le tausiga e tatau ona aofia ai le fausiaina masani, talu ai e le fiafia fugalaau i fugalaau, latou te le faʻafefe. E fautuaina ina ia togafitia togalaau mai meaola faalafua eseese, ia faaaoga ai auala e puipuia ai faamaʻi.

O le mafuaʻaga sili ona taatele o faʻamaʻi faʻamaʻi o le tele o le faʻasusu ma le tele o faʻamalosi i le eleele. Afai e tupu le pala, e leai se auala e taulimaina ai lenei mea; e tatau ona e aveese le laau.

Aua nei galo e faamanafana le rosa mo le taumalulu.