Laʻau

E faapefea, pe afea ma pe faʻapefea ona togafitia vine mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

Ua salalau vine i le lalolagi atoa e pei e leai se isi aganuu. E sili atu ma le 10,000 ituaiga o lenei laau matagofie ma fualaau suamalie manogi, o le tele o ia mea e faʻaaogaina ai vine ma pulu. E le gata i lea, o vine e faʻaaogaina i le kuka, vailaʻau, cosmetology. E masani lava ona avea le tagata lava ia ma mafuaaga o le oti o tovine, ae o le aganuu e i ai pea isi fili - faamai ma meaola faalafua.

Aisea e te manaomia ai le togafitia o vine

O siama, meaʻai ma meaola faalafua e mafai ona faʻavaivaia ai le tofo o vine, faʻaitiitia, ma o nisi taimi e faʻaumatia ai le umi o le taimi e faʻatali ai fua ma e oʻo lava i le laau atoa. O le puipuia o le maʻi e masani lava ona faigofie nai lo le tauina mulimuli ane. Ina ia faafetaiaʻia faamaʻi o vine ma iniseti leaga, e tatau ona faia togafitiga puipui o le vine. Ia, ma, ioe, pe a oʻo mai se faafitauli faʻapitoa, ia faia ma le faanatinati ni auala e faʻaitiitia ai.

O faamai sili ona leaga o fualaau aina o le palapala, po o le palapala, ma le oumati, po o le paʻu palapala. O lenei "ulugalii pefu" o faʻamaʻi afaina e aʻafia ai laulaau, puʻu, inflorescences ma fualaʻau, e sili ona lamatia mo ituaiga o vine vine sili ona suamalie.

Faʻaaliga ata: pe faʻapefea ona aʻafia laau e afaina i le paʻu ma le oidium

O faʻamaʻi faʻaleagaina e pei foi o anthracnose, ituaiga ituaiga o rototu, sulu, fusarium ma isi. Faatasi ai ma le fesoasoani mai a le matagi, e salalau ai spores i luga o mamao, pau i luga o laau, toto ma faʻaputu mai ni vaitusi fou. O le taofia o le amataina o siama e faigata.

E tele togafitiga faʻamaʻi e le lelei ona togafitia ma mafai ona oʻo atu i le oti o se togavao. O le mea sili ona taatele o nei mea o siama siama, necrosis, ma le kanesa.

O nisi faʻamaʻi e mafua mai iniseti e ola i laulaʻau ma ogalaau. O le sili ona leaga o ia mea o aphids, phylloxera, moth leafs ma spider mites. O le apogaleveleve e iloa e ia lava e pei o lanu mumu mumu i luga o veins i lalo ifo o le lau;

O le mafuaaga lena e muamua mai ai togafitiga puipuia o laau.

O le tele o vine vine e matua oti lava mai le phylloxera (o se meaola na folasia mai Amerika i Matu) i le ogatotonu o le 19 seneturi. O lea, mo se faataitaiga, o ituaiga mai le mea na faia ai le "Madera" na faia ua mou atu. O lenei uaina lenei ua faia mai isi ituaiga.

Newpix.ru - se tusitala i le initaneti lelei

O afea ma pe faʻapefea ona vili vine

O le gaioiga o fualaau mo togafitiga faʻapitoa e faia faʻaauau mai le taimi e tatala ai vine i le tautotogo ma faaiu i le taimi sauniuni mo fale mo le taumalulu. E le faʻapipiʻiina le pulupulu i timuga timu, faʻapea foi i se la susulu, e tatau ona tausisia le faʻamalosia o fofo, lelei, togafitiga e tatau ona faia i le taimi. A faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona mataituina puipuiga ma puipuia le afifiina o le oloa e tusa ai ma faatonuga.

Totoina o vine i le Taeao

Muamua togafitiga vine e faia i le tautotogo, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i luga aʻe o le 4-6e uiga iC, i le taimi lava e uma ai le tatalaina o vine, faatoa amata ona fuga mai le amata. I aso ua mavae, ua aveese mai lālā mamago ma mamaʻi mai laau toto, o laulaau o le tausaga ua tea ua aveeseina. I le taimi lava e tasi, o le vine, o le palapala o loo siomia ai le rhizome o loʻo faʻaleleia foi; o se vaifofo vaivai e tasi le pasene o le sulfate uʻamea e faʻaaogaina mo lenei mea (o le tolu-pasene o le solution e sili ona talia). E le gata i le puipuia mai faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le sulfate omea e faʻagata ai le tatalaina o pupuʻu, lea o le a fesoasoani e puipuia ai laau mai le afu o le tautotogo, o fusuaga lichens ma namu ma o se laei folia lelei.

Vitio: uluai toga vine i le tautotogo pe a uma ona tatala

E toʻatele e fai togafitiga vine ma vitriol i na o le autumn, ma i le tautotogo latou te gaosia ai laau ma se tolu pasene o vaifofo o le sulfate copper. Muamua lava, e tatau ona pupuvaina togavao na gasegase i le tausaga talu ai.
O togafitiga nei e faia i fomaʻi (mai le lat. Fungus "mushroom" + lat. Caedo "fasioti" -o mea e gaosia mai le kemikolo poʻo meaola e faʻaaogaina e faʻataʻitaʻia ai faʻamaʻi fomaʻi) i le taimi lava e uma ona tatalaina ai mata, pe a na o le 3-4 laulaau i luga o laʻau talavou. E mafai ona e faʻaopopo togafitiga o karbofos mai iniseti fagua ().

Saienitisi Farani o Pierre-Marie Alexis Millardde na fatuina le suavai o Bordeaux faapitoa mo le tetee atu i faamaʻi afaina o vine. I le taimi nei, e faʻaaogaina e avea o se fomaʻi lautele mo isi mea totō.

Agronomu.com

Afai e tatau ai, toe faia le toe faia pe a uma le 10 aso.

O le togafitiga mulimuli o le tautotogo e faia i le 1-2 vaiaso aʻo lei oʻo i le fugalaau. E leai se tulaga e mafai ona faʻaleleia le totoina i le taimi o le vavao, o manogi manogi o le a faʻafefe ese mai iniseti ma o le vine o le a tumau e aunoa ma ni tagata eleelea.

Gaosiga vine i le taumafanafana

Talu ai e mafai ona aʻafia vine i faʻamaʻi i le gasologa o le vaitau, e fautuaina le faia o togafitiga faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi i le taumafanafana i le vaitau o le taumafa. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona togafitia le vine i vailaau oona. Sulfur e naʻo le mamafa i luga aʻe o le 18 tikeri Celsius ma o sauniuniga ia ma le sulfur lea e fesoasoani e tau ai le malosi o le palapala.

O le latalata atu i le taimi mo le pikiina o vine, o le itiiti foi lea e te manao e faʻaaoga ai vailaʻau i le tauivi mo le seleselega. A o faagasolo lenei vaitau, faatasi ai ma le vaeluaga o le 1-2 vaiaso, ou te faʻaauau pea ona totoina laau ma se vaifofo o le palamati (5 g i le 10 lita o le vai). Ou te faʻaaogaina se vaifofo vai (2 sipuni faʻatasi ma se pito i luga i le 10 lita o le vai) faatasi ai ma le faaopoopoina o le 50 g o le fasimoli vai ma le 5-10 drops o iodine. O lenei tuufaatasiga e faʻaleleia ai le tofo o vine, fesoasoani e tau le vao.

Faʻalagolago i totonu o laʻu lisi o mea e faʻaogaina ai le siʻosiʻomaga mo le faʻafefeina o faʻamaʻi o aganuʻu eseese, le vailaʻau o le Fitosporin-M i le lalolagi atoa. Ou te faʻaaogaina faatolu i se vaitau mo le fufuluina o vine e faasaga i faʻamaʻi ma faʻalautele le fua. E faigofie lava ona faʻaaoga le paʻu. I le faia o se mafaufau tasi, ou te faʻaaogaina i le vaitau uma e aunoa ma se taimi e leai se taimi.

Sa maitauina foi na vave ona tupu le paʻu o le palapala pe afai e le i faasusuina vine i aso vevela vevela, e ui lava o le suamalie o se tasi lea o tulaga mo le atinaʻeina o maʻi fula. O le mea moni, o le vaivai o laau mai le leai o le susu i le palapala na fesoasoani i le atinaʻeina o le faamai.

Vitio: togafitia vine mai faʻamaʻi ao fua mai mai le oumati, pala, anthracnose

Totoina o vine i le Autumn

I le autumn, a maeʻa le seleselega o fualaau suamalie o le la, pe a uma le lau o le lau ma teuteuina le vine, e tatau ona amata le togafitiga mulimuli o laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O lenei togafitiga o le a saunia ai laau mo le taumalulu ma o le a mafai ai e lau vine vine ona tumau malosi ma maloloina i le isi tausaga. O lenei togafitiga e faia e faʻaaoga ai le uʻamea ma le paʻu sulfate (3-5%).

Vitio: togafitiga mulimuli aʻo le i malu mo le taumalulu

Ina ia faʻaumatia meaʻai ma fua i totonu o le tautoulu, ou te faʻamaluluina lala ma lala o le vine. Ou te faʻafefe 1 kilokalama o le vave i sina vai laitiiti ma aumai le fofo i le 10 lita.

E faʻafefea ona taulima le vine mai faʻamaʻi

I le tau faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o vine, faatasi ai ma le uʻamea uumi ma le copper sulfate ma le vai Bordeaux, ua tele naua foliga mai o fomaʻi fou. Mo lo latou faʻaaoga tatau, e tatau ona e iloa o fomaʻi o le:

  • faʻafesoʻotaʻiga;
  • faiga masani;
  • tuufaatasia

O le faʻataʻitaʻiga o le fungicides e le o se mea e fai ma vaisu, ae o lo latou aoga e faʻalagolago i le maeʻaeʻa o le talosaga, latou te galulue i luga ole laʻau ma e faalagolago i taimi o le tau ma le taimi ole talosaga, o le timu muamua o le a fufuluina, ma o le a faʻaitiitia ai le aʻa. E mafai ona faʻatusatusa i fualaau mo le faʻaaogaina i fafo.
Togafitiga ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona fai soo. E tatau ona faʻaaoga mo le puipuiga poʻo le amataga foi o le maʻi. Faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻatasi ma Omal, Rowright ma Bordeaux.
O fomaʻi fomaʻi e pei o mai totonu i luga o le laau atoa, o le taunuuga o lo latou faʻaaoga e vave ona iloa, ma o le a le mafai e le timu ona fufulu. O lo latou le lelei o le fai ma vaisu, e tatau lava ona suia e le aunoa, masani ona faʻaaogaina pe a uma ona fuga.
O vailaʻau tuʻufaʻatasia e tuʻufaʻatasia ai uiga o mea faʻapitoa ma faʻafesoʻotaʻiga, latou te aofia ai Shavit, Ridomil Gold, Cabrio Top. E lelei tele i le faʻafefeina o milipolo, oumaum, ituaiga uma o le pala, lanu uliuli.

Laulau: Fomaʻi pipisi

Fomaʻi faʻapitoaLe faʻamaʻi
Carbio Topmilipi
Ridomil Goldmilipi
Gatesmilipolo, oidium
Aafiagaoumaum
Priventoumaum
Faʻataumilipolo, oidium
Fundazolemilipolo, oidium
Vectramilipolo, oidium
Ronilanlanu enaena
Topsinlanu enaena
Sumylexlanu enaena
Captanpaʻepaʻe paʻepaʻe, paʻu uli
Tsinebompaʻepaʻe paʻepaʻe, paʻu uli
Flatonpaʻepaʻe paʻepaʻe, paʻu uli
Topapaʻepaʻe paʻepaʻe, paʻu uli
Baytanpaʻepaʻe paʻepaʻe, paʻu uli

Faʻamāina o Pest Processing

O faʻamaʻi faʻapitoa o loʻo aliali mai i luga o vine o aphids (phylloxera) ma miti vaʻaia.
Ina ia faʻatautaia aphids, o vailaʻau nei ua atiaʻe:

  • anapogi, faʻafesoʻotaʻiga-gastric action on parasites;
  • Fozalon, e iloa e se gaioiga umi;
  • Actellik, aloaia e oo i le 2 itula, e taofia le toe maua mai o aphids;
  • kinifi, faʻaleagaina mo tagata matutua ma 'oti

E faʻafefete i le vaʻavaʻa, fosalon, benzophosphate, permethrin.
Soo se meaola faalafua, e aofia ai le apogaleveleve mite, maliu pe a uma ona pulumu i se vaifofo o le sulfur colloidal (75%).

Ou te taumafai e aua neʻi faʻaaogaina vailaʻau ma faʻaaoga auala faʻapitoa. Faʻasaga i aphids Ou te faʻaaoga le fusi o pateta poʻo tomato. 1.5 kg o tapuni tapuni mo le 10 lita o le vai e ave ma faʻafesoʻotaʻi mo le 3-4 itula. E fesoasoani foi le fufuluina o le pefu laupapa (1 ipu ufi i le 5 lita o le vai, faʻaogaina mo le 12 itula). O le faʻaogaina o le fasimoli (100 g tar i totonu o se pakete vai) e iai foʻi sona aafiaga. Ma mai se meaʻai, ou te saunia ai se faʻafefete o le sipisi e pei o: o se fagu (o le maualuga e faalagolago i le tele o le aofaʻi o le faʻafefete) o le afa e tumu i le aniani, ma sasaa vevela (60-70e uiga iC) i le vai, ou te tumau pea i le 1-2 aso. A maeʻa, ona ou faʻavaivai faalua lea ma vave faʻaaogaina.

Faʻamatalaga e uiga i vine

Ou te le galue ma Fundazole, ma ou te faaaluina se togafitiga se tasi ma Ridomil Gold i tausaga taitasi o se puipuiga. Ou te manaʻo e fai se mea umi ao lei oʻo i le seleselega, nai lo le tapeina o le susunuina o le afi. Ma ou te le faaaogaina foi Nitrafen. Ma ina ua uma ona tupu, ou te manao i se mea e sili atu le ogaoga nai lo Apikaila. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le togafitiga faafesootai Kursat. Ma ou te le faʻaaogaina iniseti, aua E leai se mea e togi ai poʻo se laupepa. O le afa lona lua o le vaitau tuputupu ae e savali solo faataamilo i le togavine e aunoa ma le fefe, ma ou te taumafai i fua o le vao. Ma mai i le faaiuga o le fugalaau seia oo i le faaiuga o Aokuso, ou te le o galue i le kemisi.

Vladimir Stary Oskol, Belgorod Region

//vinforum.ru/index.php?topic=32.140

Ina ia faafetaiaʻia le pala, ou te faaaogaina Horus ma le Suiga.

Vasily Kulakov Stary Oskol Belgorod Region

//vinforum.ru/index.php?topic=32.140

Mo le tele o tausaga sa ou faigaluega ai ma Cabrio Top, EDC. Ou te matua fiafia lava i le taunuuga: e galue lelei e faasaga i le palapala, anthracnose, oidium ma le uliuli. I le gasologa o le vaitau, o togafitiga e lua e manaʻomia, ae na o le faʻaaogaina o fualaau i le aʻoga, aua o le taimi faatalitali e 60 aso. I le togalaau fualaau aina ou te taumafai e le faʻaaogaina. E ui lava i tulaga ogaoga, e oo lava i le taimi o le fugalaau, o nisi taimi e tatau foi ona latou gaosia ...

Fursa Irina Ivanovna Krasnodar Territory

//vinforum.ru/index.php?topic=32.140

Muamua togafitiga, i le taimi lava na maeʻa ona aveese le fale-500 gr, LCD, 10 l, vai. Faʻaauau foi ona totoina le lauʻeleʻele i tafatafa o vao. A maeʻa le vili o vine, 250 g, ammonium nitrate, i le 1 sq. M, faʻaleleia tele vine, e tusa lava pe matagogo pe faʻagogo. O le muamua gaioiga o vao, o le tele o le lau, se siliva o le lima sene. Ridomil Gold-50 gr, Topsin M-25g, Horus-6 gr, Bi 58 fou, e tusa ai ma faatonuga. O le togafitiga e sosoo ai, pe a uma ona fuga, e lua vaiaso. O fualaau lava e tasi + Colloidal sulfur, 60-80 g, mo le 10 lita o le vai. O lenei polokalame e mafai ona faʻaaogaina e soo se tasi, sili atu ona taua, ia teteʻe i taimi faʻatulagaina ma o le a leai ni faʻamatalaga. I tausaga mulimuli ane, ou te faaaogaina le togafitiga lona tolu, Teldor, e tusa ai ma faatonuga + potassium permanganate + soda. Ou te le faaaogaina isi fualaau. E tasi i le tolu tausaga, i le tautoulu, ou te togafitia le Vine ma Dnokom.

Alexey Kosenko, Kherson eria Golopristansky le itumalo.

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=14904

Ua totoina le tovine mo le tele o tausaga (e oʻo atu i le 100 tausaga): o le matua o le vao, o le tele ma suamalie fua. O le mea lea, 'aua le faʻavalevalea, fai mea uma e pei ona faʻamoemoeina, puipuia le vine mai faʻamaʻi ma mea faʻavevela, ma o le taunuuga o au galuega o le a avea ma suamalie suamalie o vine.