Fua o le gaosiga

Faʻafefea ona tupu Daurian rhododendron i lau togalaau

E le lava mea uma e faʻaalia ai le matagofie ma le faʻalelei o le fuga o le rhododendron. E manaomia ona ia vaaia. Ma o soo se tasi lava na maua le avanoa e faamemelo ai laau afu i lo latou natura masani, o le a mautinoa lava le liliuina o se manao e maua na ituaiga o tamaoaiga i luga o lona saite. E le gata i lea, e le faigata le tupuina o se ituaiga Dahurian i totonu o togalaau i Iukureini. O le mea autu o le tuʻuina atu lea o le laau i ni tulaga talafeagai ma agavaa, tausiga taimi.

E tusa ai ma mea e fiafia i ai le Daurian rhododendron, o mea lelei ma faʻatauvalea aua o le a talanoaina atili, faʻapea foʻi i le tusiga o le a e maua ai ata o le togavao ma fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Faamatalaga faʻamalosi

O le Daur rhododendrons e fesuiaʻi genetically i tulaga vaʻaia lelei, e pei o le salalau faʻasalalau i le mauga o Altai. Ae ona o le polymorphism o le ituaiga, e le mafai e saienitisi ona faaigoa ona nofoaga saʻo. O le mea moni o le tele o ituaiga o laau toto e latalata tele i ituaiga Sikhotinsky, laiti-taloina ma Lebedur.

E te iloa? Rhododendron ua faaliliuina mai le gagana Eleni o lona uiga o le "lanu piniki". E manino lava, o le igoa e fesoʻotai ma le lanu o le laau, lea o le taimi o le fugalaau e ufitia faʻatasi ai ma ni mea e le mautonu. Ma o le laau e leai sona mea e fai i rosa.

I atunuu o Asia, o le vao rhododendron e masani lava ona i ai se vaega tele o otaota lafoai, ma fai ai se kapeta lanu piniki malo. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo maua i luga o le palapala, eleele papaʻe, i vaeluaga ma vaomatua. E iai foʻi i North America, New Guinea, i Ausetalia.

Ona o mafuaaga le iloa, na amata ai ona taʻua e tagata Slavic le Rosemary rhododendron vaomarymary. Botanists lafoai soo se sootaga i le va o nei laau toto. Pau lava le mea e tuufaatasia ai i latou e aʻafia i le aiga o Vereskov.

O le aiga o le aiga o le heather e aofia ai foi: vine, azalea, heta, Erica, rosemary vine, vine, vineki, keke, lanu.

I totonu o le ituaiga o Dahurian, o tagata tomai faapitoa e iloa le tele rhododendron fomu. O lenei mea e faʻamatalaina ai le eseesega taua i le va o laau. O nisi oi latou ei ai ni fugalaau laiti ma e sili atu i le afa mita, ae o isi, i se isi itu, o loo faamatalaina e tumutumu matala, lea pe a oo ina oo atu i le luasefulimita le lautele, ma e lua mita le umi.

E faʻafeiloaʻi ituaiga uma o rhododendron ma se faʻagasolo i le faʻalauteleina o le faʻalauga. I le avea ai o se tulafono, o le vao e aofia ai le 25-40 o lanu enaena faʻapipiʻi agai i luga ma se lauulu lauulu. O lala laititi e matuai manifinifi ma sili atu ona pogisa.

E te iloa? O le meli na maua mai le rhododendron e iai sona aʻafiaga ma le gasegase. O paionia o nei aafiaga le lelei o le meaʻai o fitafita Roma anamua.

Vaʻalele laʻau faʻatasi ma pito i tua. O lona itu pito i luga e matagofie ma lanu uliuli, ma o le pito i tua e vevela ma mama. I le averesi, o laʻau e oʻo i le 4 cm le umi ma 1 cm le lautele. Latou te aliali mai pe a maeʻa le vao. A oʻo le fuʻa, o le rhododendrons e le maumau le lelei, ona o la latou laulaau e suia ai la latou lanu mai le lanu lanumeamata lanumoana i le lanu uliuli i le taimi o le vavao. Ia Novema, latou te paʻu ma pau.

O le vaega sili ona fiafia o le laau lush inflorescencese faʻapea i le lelei o tulaga o le tau ua aliali mai i le ogatotonu o Aperila ma faʻafiafiaina le mata seia oʻo i le lua tausaga o Iuni. E faʻaalia i le taimi lava lea e tasi i luga o le fautuaga a lala ma i le launiu, ma faʻapipiʻi i pupule e ni nai taʻavale laiti.

Buds e foliga foliga tutusa i logo. O pulumu taitasi e pe tusa ma le luasefulu fugalaau e iʻu lona umi e oo i le 4-5 cm ma le umi e oo i le 3 cm. E peiseai o faʻataʻitaʻiga e tosina ai le lanu mūmū, lanu viole ma le lanu violē o petals.

A uma ona totoina i totonu o le ipu, ona fai lea o se pusa laititi.

E taua! E le o rhododendrons uma e fautuaina mo le galueaina o fale. O le tele o ona ituaiga o le pollen ma le oona. Latou te faʻamalamalamaina le etromedotoxin, lea e faʻaleagaina ai le tino tutotonu o se tagata. O le tuinanau e faʻaalia i le ogaoga o le manava o le manava, o le fatuga o le fatu, ma le faʻalavelave faʻalavelave o le tino maso. O le atinaʻeina o isi faʻamaoniga e mafai ona afaina.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

O le matagofie o le rhododendron e manaʻomia ai le ositaulaga, mautinoa ma le onosaʻi. Ina ia faʻamalieina le afu vaivai, faʻatulagaina ma le faʻalagolago le filifilia o se 'upega tafaʻilagi. I lenei tulaga, e tatau ona e amanaʻia le moli, o le palapala ma e oʻo lava i le pitonuʻu.

O le mea lelei, o le agavaʻa o le a fetaui ma se nofoaga manaia, lea:

  • leai ni mataitusi tetele ma matagi i sisifo;
  • e lava le la, ae le o ona laʻau tuusao;
  • timu ma le suavai suavai e le aoina;
  • suavai vai e le latalata atu i le 2 m mai le eleele;
  • faʻamaoaigaina i meaʻai, masini malamalama e susulu i le susu ma le maualuga maualuga;
  • lata ane e leai ni fale o le a fatuina ai se ata lafoia umi;
  • i totonu o le vaiaai, o laau uʻamea e iai aʻa e le tupu (faʻamafa, alder, linden, willow weeping, birch o ni tauva malolosi i rhododendron, lea e pala ma faʻagogo le eleele).
Afai e te misia se tasi o nuances o loʻo i luga, atonu o le a toto le fale i le tuputupu ae ma taofi le fuga. I le tulaga e sili ona leaga, o se lalata tuʻuina o aʻa ma le oti e mafai.

E taua! O le puipuia o le rhododendron lemu mai tuaoi malolosi, lea e mafai ona aveesea mai ai meaai ma le susu, e fautuaina ai e le fai togalaau le tuueseeseina o le toto toto mai itu ma le pito i lalo o le pepa atoa.

Le filifiliga atamai o laupepa i luga o le faʻatau

Ina ia aloese mai le avea ma se tagata na afaina i le au faipese, o le a latou faatau atu ia te oe soo se mea e sili ona lelei, e tatau ona e faia sea faatau i totonu fale faʻapitoa tausi fale poʻo nofoaga faʻatoʻaga. Aua e te faatali e fesili i faufautua (e tusa lava pe e te iloa lenei faamatalaga) e uiga i foliga o ituaiga oe e te fiafia i ai, o lona taumalulu, mea e fiafia i ai le eleele, auiliiliga o le totoina ma le tausiga. Afai e le maua e le tagata faʻatau lenei malamalamaaga, e sili atu ona lelei le sailia o isi mea taufaatoaga faʻatoʻaga. Ua fautuaina le au amata ia aua nei faaosoosoina e ala i le vaivai ma le tele o lanu i le aoina o fatuga, ae ia amata ona tuputupu aʻe le rhododendrons ma ituaiga. O lenei mea e mafua mai i uiga o le laau.

I le tulaga o le Daurian rhododendron, o lona tulaueleele ma le tausiga e fesoasoani ai i le maualuga o le taumalulu taumalulu, o le vavalalata ma le vave fetuunaʻi i tulaga fou o le vaitau o le tau. Ae o ituaiga e maua mai ai e manaʻomia ai nisi tulaga ma, o le mea lea, mafua ai le tele o faafitauli.

E te iloa? Rhododendrons e mafai ona ola mo seneturi. O lenei vaega o le laau e tapuai paia i tagata o Nepal. Latou te talitonu o le suamalie na maua mai le laau ma fugalaau ua gaosia le matagofie ma le umi.

O tagata tomai faapitoa e gauai atu i tagata e totoina vine i luga o faʻatau faʻatau mai oloa mai le Holani poʻo Polani tagata e le totogia tagata matutua. E masani ona faʻaaogaina i le fuga. O le mea moni, o le vao o le a aʻafia i le nofoaga fou, ae o le a le mafai ona latou faʻaaluina le taumalulu. O le mea moni o le tekinolosi a Europa mo le tele o le gaosiga o fualaau o loʻo faʻavae i luga o le hydroponics. O lona uiga o loʻo faʻaleleia i latou i se malosi malosi i se fofo faapitoa e aunoa ma le auai i le palapala. O ia togavao ua mamanuina mo se tau malulu ma atoatoa e le o fetuunai i le malulu malulu. E oʻo lava i le taimi o le totoina i totonu o se ulo e le mafai ona lavea ai le fugalaau mai le malulu, talu ai o le mago o le ea ma le faigata o le vai inu o le a fesoasoani i le ulo.

E sili atu ona lelei le faʻatau mai o fualaau laiti, pe a ma le 2-4 tausaga. Ia mautinoa e fesili i le au faatau pe na faapefea ona maua mai le totogo. Afai o le fatu, o lona maualuga e oo atu i le tolu tausaga le matua e le sili atu ma le 15 cm. Ma o lenei mea ua taʻu mai ai ua ola le rhododendron i luga o le laufanua, ae le o le laufanua lanumumu. O le mea lea, e faʻaaogaina i le tau leaga.

E te iloa? I vaomatua o Asia e mafai ona maua rhododendrons, o lona maualuga e oʻo i le 30 m.

Afai o le fatuga e mafua mai i se tipi, o lona maualuga o le a e tusa ma le 25 cm. O lenei kopi o le a eseese lava le teuina ma le faʻalauteleina o penisini. Faʻapena amata, i le avea ai o se tulafono, tuusao mai le aʻa aʻa. A oʻo ina faʻaputu uma faʻamatalaga e uiga i le amataga ma uiga o le fatu, e mafai ona e alu e siaki ona aʻa ma aʻa. E tatau ona e filifilia ni mea malolosi ma mafai ona faʻaaogaina, o loʻo i ai aʻa ma saʻo, e oʻo lava i totogo. E le tatau ona i ai ni afaina, nifo, nifo poʻo ni mea faʻaleagaina i le masini.

Manatua le i ai o ni mea faʻapipiʻi i luga o le rhizome. Pe a iloa mai le faʻatauga e tatau ona lafoai.

Siaki le faʻafouina o aʻa. Ina ia faia lenei mea, ia fai se mea laiti. O le laupapa moli ua faʻamaonia e faʻamaonia ai mea e tulaʻi mai ai. O lenei rhododendron e mafai ona faʻatau.

O laau toto e pei o lelac, hydrangea, viburnum buldenezh, rose, fesuiaiga, spirea, kerriya, chubushnik, astilba, euonymus, buddleya, ma le laau moli e atoatoa mo le teuteuina o le saite.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Rhododendron e sili ona totoina i le tautotogo, ma o latou aʻa e malosi ma mafai ona fetuunai i tulaga fou, ma ua saunia le pale mo le taumalulu. Tuusaunoaga e na o ni faʻalavelave faʻapitoa.

E taua! A uma ona totō se rhododendron talavou, e tatau ona tulaʻi le aʻa o le aʻa i luga o le eleele i le tele o senitimita. A leai, o aʻa o le a pala. O faufautua faʻamalosi ua fautuaina e ufiufi lenei nofoaga ma se tamai lafitaga o fanua, ina ia pe a faʻavalea ona o le faʻaitiitia o le palapala i luga o le ogalaau e leai se lua. I le uma, e afaina i le vai ma le faʻamaʻi pipisi.

E fautuaina e le aufaigaluega e faia lenei faiga e tusa ai ma faatonuga manino:

  1. A eliina le eleele i le tautotogo, ia eli se lua e oso ai. O lona maualuga e tatau ona i totonu o le 50 cm le lautele ma le 70 cm loloto. Afai mo nisi mafuaaga na le mafai ai ona faia le galuega sauniuni i le tautoulu, ia mautinoa e faia i le masina ae leʻi totoina le fatu.
  2. Lafoaʻi le pito i lalo o le faʻamaʻotoina o piliki piliki poʻo lapisi. I le faʻaaogaina o le vaiinu mulimuli, ia mautinoa e leai ni elemene lime e alu i le lua. O le mea moni o le lime o loʻo faʻateleina le alkaliina o le meaʻai, lea o loʻo i ai se aafiaga matuia i le Dahurian rhododendron. E manaʻomia le faʻaaogaina o le alavai mai le 15 i le 20 cm.
  3. Mo masini tetele, ia tuu i le va o laau vavalalata se mamao i le va o le 70-80 cm. Ma mo laau umi, tuu lua tafa mita.
  4. Sasaa muamua le faʻafefiloi o le palapala i totonu o le alavai (o le lua e tatau ona tasi le tolu faʻatumu). I luga o vaega mamafa, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa faʻatau mo azaleas, ma i isi mea uma, e lava le faʻafefiloi o lau laʻau, peʻa ma coniferous wood. Saunia le paluga ile fua ole 3: 2: 1.
  5. Ona faaopoopo ai lea o le 70 g o le minerale ma faʻapipiʻi lelei i mea lelei uma ma faʻafefiloi lelei i le eleele.
  6. Ufiufi le pu i se palama palasitika palama, ma puipuia ona pito, ma tuu ai e fausia se microflora lelei i totonu.
  7. Pe a vevela le lalolagi ma se mafanafana mafanafana e maua i fafo, e mafai ona faʻatupuina aʻa. O fausaga uma mai le vaieli e tatau ona ave ma faʻafeinu seia oʻo ina tafe le palapala ile eleele.
  8. Afai na faatauina le fatu i totonu o se atigipusa, e tatau ona faʻafeinu lelei. Ma mo le 12 itula, faʻasolosolo faʻamatalaga faʻatasi ma se aʻa faʻamaumau e faʻapipiʻi i totonu o se pusa e iai vai inu i le vevela o le potu, lea e faaopoopoina ai mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ("Kornevin", "Emistim", "Ecosil"). Ona togafitia lea i se mash mash lea o le a puipuia ai aʻa mai le mago.
  9. E tuʻuina se fatu i totonu o le lua ua saunia, ua faʻamaʻoina ona aʻa ma ufiufi i le faʻafefiloi o le palapala mai le peat, soil deciduous ma humus coniferous.
  10. Ua toe faʻafeinuina le fale ma o le palapala ua maeʻaeʻa ina ia mafai ai ona faʻatumu le vavave o loʻo faia i le va o aʻa. A le o lea, o le laau e leai sona aʻa.
  11. Siaki le mea e tulaʻi ai e manaʻomia i taimi uma mo le fausiaina o vaituloto pristvolnoy ma lona mulutuli. E pei o le mulch o le rhododendron Dahurian, o le coniferous sawdust, o le paʻu poʻo lauuluulu, lea e faʻaleleia ai le faʻamaʻiina o le eleele, e lelei.

E te iloa? O le lauiloa lauiloa "Labrador" e aofia ai laʻau ma rhododendron petals. O nisi malo latou te faʻaaogaina biomass laiti i fualaʻau ma fualaʻau. Ma o tagata faʻatoʻa togafitiga o Sasae e fai mai e uiga i le faʻamalolo o meatotino o le vao. E tusa ai ma i latou, e fesoasoani tele i le faʻamaloloina o rūmatism, faʻamaʻi pipisi ma fatu fatu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O lenei fesili o le a le mafua ai ni faigata e tusa lava pe amataina. E te le manaʻomia se sefulu tausaga o le atinaʻe o ato ato e maua ai le faʻaaogaina o se rhododendron matagofie ile togalaau. E moni lava, o le a foliga matagofie i soo se mea. O le mea autu lava e tatau ona lelei le atinaʻe. Ae afai e te agaʻi i le atoatoa, o le ata lelei i luga o lau 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani e foafoa mulimuli i fautuaga:

  1. I faʻavae fugalaau, ia mafaufau i taimi uma i le tulaga o tumutumu ma le vaitaimi o la latou faʻalauiloaina. E manaʻomia le faʻafefiloi o lanu, ma fuga i le togalaau e tumau e faʻavavau.
  2. O ituaiga o le rhododendron o le Daursky ua faʻapipiʻiina faʻatasi ma laau ola. E le gata i lea, i totonu o ia togalaau e manuia ai aganuu uma. O le aʻa aʻa o fir, cedarisa, thia, pines, cypresses ma tree larch e le taofia ai le tuaoi mai le atinaʻeina, ma maua ai e ia se penumbra lelei.
  3. Pe a faʻapipiʻi le faʻavaeina o kulupu, e manaʻomia le amanaʻia o le natura faʻaleaganuʻu o mea totō latalata ane. O le mea aupito sili ona lelei, o le "rosewood" e tatau ai vaomatua ma ferns.
  4. O le mafanafana o togalaau e maua i togalaau, lea e fausia ai se siosiomaga papaʻu e latalata ile natura. I lenei tulaga, i le avea ai o ni tuaoi, e manaomia e le laau ona filifili ni togalaau e le totogia. I luga o maupuepue alpine, o rhododendrons e faʻapitoa faʻatasi ma le heather ma le gentian.
  5. I nofoaga tetele, i itu uma e talafeagai mo le totoina o rhododendrons, o le puipui o laau totogo e foliga matagofie.
  6. I le mamanu mamanu, o le tuufaatasiga o samasama, moli, kulimi ma le lanu violē ua manatu ua manuia. Ma e lelei foi le faʻapotopotoina o mūmū, violē, paauli ma le paʻepaʻe paʻepaʻe.
  7. O tuaoi vavalalata mo le rhododendron o fugalaau fugalaau: lili, tulips, saffron, daffodils.
  8. E mafai ona teuteuina e le tele o ituaiga o le vao le vao, tusi se alavai po o se va.

E taua! Rhododendrons e amata ona fuga mai le tolu tausaga.

Tausiga Tausi

Filifiliga mataalia o le 'upega tafaʻilagi mo le totoina ma le faʻaleleia lelei o fatu - naʻo le afa o le manuia i le tuputupu aʻe o rhododendron. E lapatai mai tagata fomaʻi e uiga i mea e manaʻomia i se mea faʻafefiloi ma i le taimi lava e tasi o le taumalulu-malulu aganuu. Afai e te amanaiaina i latou ma i le taimi e faʻamalie ai lau fagafao fugalaau, o lau togalaau o le a sili atu ona teuteu mo le tele o tausaga.

Faʻasa

E tele ituaiga o "rosewood" e manaʻomia mo le faʻafefe 2-3 taimi i le vaiaso. E le fiafia le kuka i le susu. Faʻateleina lou faʻamaina oe na o le tigaina o ia. O le mea lea, ia mataala i le setete o le poloka poloka ma le i ai o le mulch.

Manatua o le aʻafia o le vai e iai sona aafiaga leaga i aganuu. O le mea lea, o faifaatoaga e masani ona faamaluluina i se vaega itiiti o le acetic or citric acid (100 g mo le 10 l). Ae o se isi auala, ua fautuaina e teu i luga o le timu. I soo se tulaga, o le suavai e mafai ona faia pe a faʻamautu le vai ma vevela. I lalo ifo o togavao taʻitasi e fautuaina e sasaa i totonu o le 2 pakete. E tatau ona faʻamalosia le faʻaleleia o faʻafitauli i le vevela ma le tautoulu, aʻo leʻi amata le tau malulu.

E taua! E fautuaina e le aufaʻatasi taimi faʻapitoa e faʻaopopo le suka i le vai mo le faʻavaivai. Ua faia lenei mea e lagolago ai le siosiomaga faʻamalosi o le soʻo. O le aofaiga o le vailaau e faaopoopo i le vai e faalagolago i lona faigata. I le saʻo saʻo, o le pH o le faʻafefiloi o le a 3.5-4.5. E mafai ona e siakiina i se tusi.

Totoina

O le aveeseina o laau vao mai le togalaau e le o se mea le mautonu o meaola. O le mea moni, o ia vao mafiafia ua atili ai ona faʻaaogaina fualaau fugalaau. Ma i le tulaga o le Daurian rhododendron, o vao o fili pito sili ona leaga ia o le vao, aua latou te taofia ona aʻa, lea e talafeagai mo le atinaʻeina o microelements aoga.

Aua neʻi galo le mataʻituina o pristvolnymi holes. A uma ona faʻasusu vao e le talafeagai o le a faʻaalia i totonu ia i latou. O le mea lea, ia tatala faʻamalosi nei vaega i se sapka. O lenei mea o le a aveesea ai vao ma faʻaleleia ai le alualu i luma o aʻa. E naʻo le faʻaaogaina o le mea faigaluega e tatau ona faʻaeteete e le faʻaleagaina aʻa. O nisi faifaatoaga latou te faia le tusi lesona o le lūlū ma fufulu pu. I lenei tulaga, o le laʻau o mulch e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm.

Laʻei pito sili

Fautuaina le lagolago i galuega a le falemaʻi ma faʻateleina le tele o fuālaau ile 2-3 tausaga fuga aʻa. I le vaitau latou te faaaluina ai 2.

E taua! O fugalaau totogo na aliali mai i le fanau laiti i tausaga muamua ina ua uma ona aʻafia e tatau ona aveeseina.Ua faia lenei mea ina ia mautinoa ai ua matua tupu le laau ma e le faaitiitia ana punaoa mo le totoina.

O le muamua taualumaga e talafeagai i le amataga o le vaitau tuputupu ae. O le faʻaleleia o le biomass ma le faʻavaeina o vaovao i le tausaga a sau mo poloka taʻitasi e faia le 10-12 kilokalama o le muti vao po o le faapalaga. I se isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina faʻamalosi faʻamalosi mo azaleas.

I lenei tulaga, e oo atu i le 40 g o le mea malogo o le a manaʻomia i le sikuea mita o le lio o le lio. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻapipiʻiina tutoatasi vaega talafeagai i lenei laasaga o le atinaʻeina o laau. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia ni vaega se lua o le nitrogen, o le tasi vaega o fuluʻi ma se tasi ma le afa afa o le potassium.

O le fuafuaga lona lua o meaʻai, pe a oʻo i le falemaʻi. Ona lagolagoina lea o lona malosi i phosphorus-potassium mixtures ua saunia i se fua faatatau 2: 1. Afai e te filifili e faʻaaoga mea e faʻaaogaina ai minerale, ia sili atu le fiafia i fomaʻi o loʻo aofia ai le pito maualalo ole lime, phosphoric acid ma le chlorine.

Teuteu

I lenei itu, o rhododendrons e le o faʻalavelave uma lava. I mea uma, i le gataifale, latou te faataatia le atinae saʻo le foliga teuteu. O le mea lea, faatasi ai ma se pale malosi ua faalauteleina, ua na o lala tuai ua i ai le lapoa e oo i le 4 cm.

E te iloa? O le matua rhododendron i luga o le paneta e 125 tausaga. E tupu i totonu o se tamai Kanata Kanata Ladysmith ma o se nofoaga sili ona fiafia mo tagata e puʻeina ata. O Roma e igoa ia Cynthia.

O nisi o fai togalaau e faataitai le faapipiiina o tumutumu tutotonu i luga o laau mama. E tusa ai ma i latou, e faʻaleleia ai le matagofie o le laau. Latou te fautuaina foi le toe faafouina o laau tuai, tipi ese o le vaega o le mama i le maualuga o le 30-40 cm.

Ma o le tautotogo e sosoo ai, ia Mati, e tatau ona faia le faiga lava lea e tasi ma totogo na totoe. O le tipi e tatau ona latalata i le paʻu moe. I le pito i lalo o le lauulu, o "manua" uma i luga o le laau e tatau ona togafitia i le toga pitch poo le vali paʻu.

Ua faaauau pea ona i ai tomai faapitoa faʻamalosia le aveesea o palasi uma. Muamua, latou te faʻaleagaina le teuteuga. Ma le lona lua, latou te faalavelave i le tele o le tuputupu ae ma le alualu i luma i le lumanaʻi. O le mea autu o le faʻasaoina o le laʻau axillary i luga o le laʻau pito i luga ao latou faʻamaʻi.

Togi

O le fale o Dahurian rhododendrons mo le taumalulu o le faʻatagaina mo na o pepe laiti. O foliga o le ituaiga o meaola lelei le taumalulu taumalulu. O laau matutua e faigofie ona tatalia 30 tikeri o le kiona. O le mea lea, e le pei o ituaiga eseese, e le manaʻomia ai se sauniuniga, seʻi vagana ai le tele o le faʻagogo ma le mulching o ogalaau. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga lau paʻu poʻo lau oak (sasaa a itiiti ifo i le 20-25 cm), o lenei faiga e faʻaaogaina i vao uma.

E taua! Mo le taumalulu, ia mautinoa e ufiufi le ua i luga o rhododendrons, e tusa lava po oa latou ituaiga ma tausaga.

O fualaau laiti e tatau ona ufiufi le pale. E sili atu le faia o lenei mea ae le o le taʻe ma le vaʻaia, ae faʻatasi ai ma se fale e faia faapitoa mai laupapa, o loʻo ufiufi i luga o le fale.

Faʻavave faʻatasi ma le sauniuni mo le taumalulu e le aoga, aua o le 10-tikeri o le kiona i luga o le ogalaau e le mataʻutia, ae o le aʻa aʻa o le aʻa e faigofie ona faʻaumatia. O le mea lea, ua fautuaina e polofesa e ufiufi le laau i le ogatotonu o Novema, ma aveese fale uma e lata ane ia Mati, pe a vevela le eleele ma mafai ona susu le susu, ma o le a le mafiafia le tau. E tatau lea mea ina ia le susunuina e le la le lau laititi.

Auala e gaosia ai fua

O tagata e umia rhododendrons o le a faʻamaonia pe afai e faʻamautu se tasi laau i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mautinoa lava e te manaʻo e maua mea nei ma liliu le fanua e fai ma faʻalavelave faʻaola. O le mea e lelei ai, ia maua ni fatu fou i le fale i lalo o le malosi o soʻo se tasi e manaʻo i ai. E faigofie ona faia i se auala vegetative.

Tuʻu

Faatoagaina e le Faatoaga lenei tekinolosi te sili atu ona taugata ma lelei. E aofia ai le filifilia o se mea malosi ma le gafatia i luga o le eleele pe a maeʻa ona tipi i luga o le paʻu. E tatau ona maua aʻa i lenei nofoaga. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e tatau ona faʻamamaina le eleele i lalo o tipi i le taimi, ma sasaa se tamai faaputuga o le mea i luga o le paranesi. E fautuaina e faia le faiga i le tautotogo po o le autumn.

E te iloa? Sa iloa e tagata Europa e uiga i le rhododendrons i le silia ma le tasi ma le afa afe tausaga talu ai, pe a tupu mai laau toto i togalaau tupu. Mai iina latou te salalau solo i le itu i matu o le Itulagi.

O le a mafai ona vavae ese le fualaau talavou mai le vao vao lua tausaga ina ua maea le manipisi. E faia lenei mea e ala i le tipiina o le paranesi ma le eliina o ata.

Laʻau

O le auala o le faʻalauteleina o le Dahurian rhododendron e ala i le vavaeina e naʻo le faʻaaogaina o ituaiga eseese. Totoina o meafaitino na seleseleina ia Iuni, pe a sili atu le malosi o le togavao pe a uma ona tupu. Mo le toe gaosia, e tatau ona e tipiina lauulu ola maloloina e oo ile 5-10 cm le umi. O le lau o le naifi e tatau ona faia se mea e oʻo lava ina oti.

A maeʻa lena, o laulaau uma lava, sei vagana ai le tolu apical leaves, e ave i luga o avanoa, ma tuʻuina i totonu o se atigipusa ma oneone oneone i lalo ifo o le 30-tikeri. O nisi o faletua e suia le paʻu ma agroperlite ma faaopoopo pine paʻu i le paluga palapala.

E taua tele le faʻaaoga lelei o le meaʻai. Aua nei galo e asiasi ma vai. E tatau ona ufiufi le atigipusa i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana, pe a faʻamauina le vevela i le 24 tikeri Celsius. A maeʻa le tasi ma le afa masina, e mafai ona faʻapipiʻiina tipi i totonu o ni koneteina laiti. E manaʻomia foʻi le tuʻuina atu oi latou i se mea e mālūlū, ae māmā, potu. E fautuaina e le au atinaʻe le suia o le faasologa o rhododendron e tatala ai le eleele pe a mavae le 2 tausaga. I le taimi lenei, o le a latou malosi atili, ma o le a sili atu avanoa latou te faʻaaluina i le taumalulu.

E taua! O fualaau talavou o "laau piniki" e matua nofouta i le sun o le tautotogo. I le ultraviolet e le tuua ai le mumu i tua, teuteu le fua.

A e iloa e uiga i faʻailoga o le totōina ma le tausia lelei o nei laau totō laʻau, o le a mafai ona e faʻamaina ma le saogalemu i luga o lau 'upega tafaʻilagi. O iinei o le a matua leai lava ni upu. Na o loʻu manao ia na o le faamemelo lemu ma toe faamemelo.