Fualaau aina

O togafiti o le totōina o 'ololelelele o loʻo tafe mai i le eleele

Mo se taimi umi, o loʻo faʻaauau pea ona avea le garlic ma mea e sili ona fiafia iai i le sauniuni o le tele o ipu ma e lauiloa i Rusia.

O loʻo i ai se manaoga maualuga mo le garlic. O lenei mea e tau atu ai i le manuia o le pisinisi o le siʻosiʻomaga. Ae mo lenei mea e tatau ona e malamalama i mea uma e faʻaogaina ma faʻaogaina o le tuputupu ae o lenei fale.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le totōina i le tautotogo ma eseesega o le faʻavae i le tautoulu, pe faʻapefea ona saunia mea e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faigata ma faigata e mafai ona maua i lenei tusiga.

E mafai ona ou toto i le tautotogo?

E mafai ona vaevaeina ituaiga eseese o le lapisi ile 2 ituaiga: taumalulu ma le tautotogo. O le taumalulu o le tele o ituaiga o kiliata, ua totoina i le tautoulu. Totoina o totogo totogo. O nei vailaʻau, e mafai ona iloga i le i ai o le 'auʻau tutotonu tutotonu i le taumalulu i le taumalulu ma lona le i ai i le tautotogo. E mafua lenei mea i le mea moni o ituaiga o le taumalulu e fetogia ma le lofituina, ma o se vaega o le aū e tumau i lona ulu.

O ituaiga o le tautotogo e le masani ona fanaina, ma o pulou e aofia ai cloves. I le tautotogo punavai, o laumei e laʻititi nai lo le taumalulu, ua faatulagaina faʻafuaseʻi. O le taina o le lauʻeleʻele e itiiti le puipuiga i le malulu, o lea e fautuaina ai e ola i le itu i saute o le Rusia:

  • Rostov eria;
  • Krasnodar eria;
  • North Caucasus.

O le tautotogo o laʻau e totoina i le tautotogo, ona o le maualalo o le malosi o le kiona.

Faʻapitoa ma eseesega o taualumaga i le tautoulu

O le tele o fai togalaau latou te tufatufaina ituaiga eletise i le totoina o taimi E le saʻo lenei mea, talu ai e mafai ona totō ituaiga eseese i le tautotogo ma le autumn. Ae o nei vaega eseese e eseese a latou meatotino. O le faʻaauau mai lenei mea, e sili atu le tatau ona totoina le silatila o le puna toto i le tautotogo (o le togalaupapa taumalulu na totō i le tautotogo?).

O le totoina i le tautoulu e mafai ai e oe ona faʻaalu se taimi mo le totoina o isi mea totō. O ituaiga o le tautotogo e leai se maualuga o le ola ma le mautu pe a totoina i le tautoulu. O la latou mea sili ona lelei o le ola umi. E tatau ona maitauina o le totoina o le taulati taumalulu i le tautoulu o se vaega e tatau ona totogi ile ola puupuu. Ae o le seleselega o ia keleleka e maualuga atu.

Fesoasoani! O le vaeluaina e ala i le faʻaleleia o taimi e naʻo se tulaga e sili ona lelei. E mafai ona totō uma ituaiga vine i le tautotogo ma le autumn. Ae afai e le o totoina le taimi e totoina ai, e mafai ona paʻu le fua o le seleselega, ma e mafai foi ona pau le maualuga o le pusa.

O togalaau aina e sili ona fiafia i ai le malamalama, ma le taumalulu - oneone oneone. O ituaiga o le taumafanafana e totoina i na o nifo, ona e leai ni a latou fana, pe a tupu aʻe ai vaalele. Auiliiliga i le taimi e totō ai puna puna i le tautotogo ma pe aisea e taua tele ai aso toto, faitau lenei tusiga.

O afea e sili ona lelei e faʻatino ai le faʻatinoga?

E tatau ona totoina ituaiga totogo i le tautotogo. O le taimi aupito sili o le faaiuga o Mati - o le amataga o Aperila. Ua maeʻa ona faʻaaogaina pe a uma ona ufiufi le kiona mai le eleele ma e tumau le vevela i se maualuga e le itiiti ifo i le +5 tikeri.

O le tulaga autu o le faʻamalieina o le palapala i le vai, ma le leai o le susu, o le a ola le keleka, ae o le a maualalo le fua. Mo ituaiga totogo toto, o le taufaamatau o le vevela o le tau, o le mea lea, o le tulaueleele e tatau ona vave faia.

E mafai ona ou vave tuʻuina i lalo?

Vaʻa mafai tulaʻi Zubkov vave i le eleele. Ae o le faateleina o le pasene o le germination ma maua ai e tatau ona faia se lavelave o tapenaga sauniuni, lea e aofia ai le teuina o mea totō i tulaga malulu ma le totoina muamua o pulu.

Laasaga taʻitasi i luga o le laasaga e uiga i le sauniuni o mea

E pei ona uma ona maitauina, o le toe gaosia o ituaiga o le taumalulu o le kalaka e tupu i le totoina o nila. Ina ia maua se seleselega tele, e tatau ona e usitaia manaoga o le agrotechnology.

Sauniuniga o meafaigaluega i le togalaau

I le taimi o le totoina, e tatau ona maua mea faigaluega i le togalaau ma sauni e faʻaaoga. E fautuaina le faʻanofoina o meafaifaʻailagi ma mea e teu ai. O lenei mea o le a faʻaititia ai le faʻaleagaina o le pusa e ala i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se togafitiga ma se vaifofo o formalin (250 cm3 o le vailaʻau i le 10 lita o le vai) poʻo le faʻafefete o le vailaʻau (400 g i le 10 lita o le vai).

Mo le tulaueleele o le a manaomia:

  • suo;
  • tagata faipese;
  • rake.

I totonu o faatoaga tetele, o vao ma vao e faʻaaogaina mo le galue, ma faʻaaogaina togalaau siva mo le totoina.

Soʻo

Ia mautinoa ia saunia le eleele aʻo lei totoina. Ina ia faia lenei mea, e faʻaaogaina le faʻaaogaina:

  1. organic (humus);
  2. minerale maniua:

    • phosphoric;
    • fagu;
    • gaʻo;
    • microfertilizers.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o se faʻalapotopotoga o mea tau pisinisi, e faʻaaogaina le suotosina ma le vevela. Pe a tupu aʻe i luga o tuafale, e tatau ona eli le eleele i le 1-2 vaiaso aʻo lei totoina, e manaʻomia foi ona togafitia i se rake, ina ia mafai ona aveʻesea lapisi tetele o eleele. E tatau ona malamalama lelei ia nofoaga e tau ai laufanua.

E tatau ona tafe le eleele, faʻaopopo le oneone i le eleele e lelei ona lelei, e faʻaleleia ai lona alavai. E le tupu lelei lau tafe ile eleele ma maualuga maualuga. O le maualuga o le maualuga o le eletise o le pH 6.5 i le 7.9.

Leeth

E tatau ona faia ma le faʻaeteete le galuega sauniuni, talu ai o le manuia o le tuputupu ae o le seleselega ma le tele o le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago ia i latou. E tatau ona faʻamaonia le saʻo o le kalaka ma lona aʻafia i ituaiga o le tautotogo. Fesoasoani:

  • asiasiga;
  • faʻalanuga ma le filifiliga;
  • lo latou malosi;
  • faʻapea foʻi ma le galo.

E tatau ona asiasia le fatu atoa, e iloa ai afaina uma faamaʻi ma vavae ese mai le masini autu. Aua nei vave vavaeese nifo mai ulu. E manaʻomia le faia o le aso aʻo leʻi faʻaaogaina ma faʻapalapala.

Faʻalogo! A e totoina, e le mafai ona e faʻaaoga pufusi i faʻamaoniga o le degeneration (tupu pe faaluaina). Pe a faʻaaogaina ia mea toto e le mafai ona faʻamauina i se seleselega lelei.
  1. A o le masina o le totoina i le eleele, e tatau ona siitia atu pamu i totonu o se pusaaisa poʻo se potu malulu (pulou), mo le faʻamalosi. O le vevela e tatau ona i le + 3 tikeri.

    Mo mea totō e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o nifo mai le laina muamua. Ole vaega i totonu e le faʻaaogaina ona o tamaʻi puʻupuʻu laiti e tupu mai ai.

  2. E tusa o se aso ao le i totoina, e tatau ona e maua le silati, avatu sina mafanafana i le vevela o le potu.
  3. Ona e tatau lea ona vaevae lauʻau i totonu o pulou, ia faia se filifiliga o siama maʻi.
  4. I le aso o le totoina, aʻo le i faia le togafitiga e tatau ai ile togafiti, e mafai ona e faia i se vaifofo ole fomaʻi poʻo se vaifofo o le manganese mo le afa itula. O lenei mea o le a faaitiitia ai le lamatiaga o le ulufale atu i faamaʻi fungal i le vaega toto. E mafai foi ona e faʻaaoga se fofo o le efuefu.
  5. Le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le tuputupu ae o faʻalavelave. O loʻo i ai se vateatea lautele o le alualu i luma o le televavave, o lea e tatau ai ona e galue e tusa ai ma faatonuga mo le latou faʻaaogaina.

Ina ia puipuia mai le telefoni, faʻaaoga se vaifofo faʻafefete i se masima masima (1 sipuni i le 1 lita o le vai) mo le 1 minute.

Le faiga lava ia - pe faapefea ona toto?

O le faagasologa o le totoina o le aisa e le faigata ae o le tausisia o tulafono faavae e tatau ona tatau!

O ā aganuʻu?

E le fautuaina le totoina o le kalaka i luga o le eleele, lea na latou ola muamua ai aniani, pateta ma tamato. O muamua e manao i ai o kapisi, laumei, zucini ma kukama.

E sili atu i le fesoʻotaʻiga o kalama ma fualaau faisua eseese, faʻapea foʻi ma le a le mea e totoina ai, matou te taʻuina atu i se isi mea.

O le a le loloto e tuʻu ai le tautotogo ma le taumalulu?

Pe a totoina le totogo o ituaiga totogo e faʻaaogaina se loloto loloto o le totoina nai lo ituaiga o le taumalulu. O le loloto o le tulaueleele e 5 cm. Faʻalavelave tele o pusa, faʻagesegese le taimi o latou germination.

Fuafuaga

O le totoina o le silati o loʻo faia saʻo i laina, o le avanoa e 20-25 centimita. O le mamao i le laina i le va o pusa o le a faalagolago i lo latou tele. E masani lava ona totō le laʻau i le 10 cm mai le isi i le laina. O nifo e tatau ona totōina saʻo i luga.

Tausiga

Tausiga o le totoina o togalaau o le taimi lea o le aveeseina o vao leaga, vavalalata ma fafaga. Mo se seleselega lelei, o se matafaioi taua e faia i le faasusu.

E manaʻomia i le amataga o le vaitau o le tuputupu ae o fualaau e fai ai ni faʻaopoopoga se lua o le kālani ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le va i le va o mea faaopoopo e tatau ona 2 vaiaso.

E faʻaaogā faʻamaʻi faʻasamaʻi-faʻasaina faʻamalolo i le palapala pe a totoina fua. E faapena foi faʻaaoga fugalaau faʻamalosi:

  • humus;
  • fofo tali.

O le tele o le fugalaʻau faʻapitoa e mafai ona mafua ai laulaau i le samasama.

Mai le ogatotonu o Aperila e oʻo i le amataga o Iulai, e faʻafefeteina faʻatoʻaga i le vaiaso. Faatasi ai ma le anoanoai o mea e maua mai ai, o le faaitiitia o le suavai ua faaitiitia i se itu pe ua atoa. O le faʻafefeina o le gaogao o le susu i le va o laina o loʻo tafe ai le faʻavaivai. I le malulu o le mafanafana o le taumafa e masani ona faia i fafo - 1 taimi i le 9 aso. O le fua faatatau o le vai e mai le 5 i le 10 lita o le vai i le 1 mita sikuea. E mafai ona faʻateleina le tele o le vai i taimi papago.

Faʻalogo! E tatau ona taofi le faʻasusuina o le keleni 3 vaiaso aʻo lei fuafuaina le seleselega.

Mo le alualu i luma alualu i luma, e tatau ai ona ave faʻataʻitaʻiga le vevela o vao mai le siva.

O faafitauli ono ma faafitauli

O le togalaau fufulu e le faʻafefeina le maualalo o le vevela, e faʻatasi ai ma le feaveʻaʻiga e tatau ona faia pe a oʻo mai tulaga lelei. E le gata i lea, o faafitauli e mafai ona tulai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, i le iloa vave ma le pulea, latou te le o se lamatiaga ogaoga. O loʻo i ai le tele o vailaau faʻasaina ma mea mamaʻi e mafai ona puipuia au laau totō.

O le tautotogo o le tafe o le garlic ma le tekinolosi taufaatoaga talafeagai o le a fiafia ia te oe i se seleselega tele O aniani manaia ma le manogi o le a atili ai ona fufulu au ipu, aemaise lava talu ai e lelei le kelekalo mo le soifua maloloina.

O le matafaioi mo le manuia o le tuputupu ae o le kalama sili ona pau i luga o le totoina tatau lelei. O iinei e le gata ina e manaʻomia le filifilia o fatu maualuga, ae ia iloa lelei uma mea faʻapitoa ma foliga o lenei faiga. E faʻapefea ona toto le kākalo i le fale - faitau i la matou 'upega tafaʻilagi.