Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona faʻafefiloi laau

O le maeʻaina o le seleselega i le taufaʻaiʻuina o le autumn, tagata o loʻo nonofo i le mafanafana ma tagata fai togalaau o loo taumafai e sauni ni laau lelei mo le tau malulu. Muamua lava, o laau totő i lau togalaau e manaʻomia le saʻo, paleni ma faʻamalosia. Ma afai e maua e le au fai togalaau togafiti lenei tulaga masani, o le a amata ona manaʻomia ni fautuaga faaopoopo. O le a matou talanoa i le taimi nei e uiga i auala e saunia ai le togalaau mo le vaitau fou ma pe faʻapefea ona fafaga lelei ni fualaau aina.

Faʻasologa autu

O le taimi aupito sili e faʻaaoga ai minerale poʻo mea faʻamaʻi faʻasamaʻi e taua o le autumn, e pei o le ogatotonu o Oketopa. A o faagasolo lenei vaitau ua muta le tafe ma taofi, ua seleseleina se seleselega, ma amata ona pauu lau.

Fai mai nisi o fai togalaau e lelei tele le amata ona fafagaina i le faaiuga o Setema, ae na o le uma lava o fua uma ua aveesea. E leai se maliega i luga o lenei lomiga - o lenei vaevaega e mafua mai i le mea moni o ituaiga taʻitasi o fualaau 'aina e tulaga ese ma e manaʻomia ai se auala faʻapitoa.

E taua! I le tautoulu, e le mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi i le palapala, aua o le a na ona afaina ai lau togalaau. E naʻo le taimi o le tautotogo e faʻatagaina.

Tulafono faavae mo le togalaau atoa:

  • e mafai ona e amatalia ofu pito i luga pe a aveese uma fua mai le laau;
  • A o lei amataina, e tatau ona eli le falala i luga o se bayonetau e le atoatoa; o le pito i luga o le vaega ua uma ona lafoaia e tatau ona tutusa ma le lautele o le palealii;
  • o le muaʻi faʻamaʻiina o faʻasamaʻi e faʻafeiloai atu i luma o le kiona, o le sili atu ona aoga o le faʻaaogaina o le laau o le a faʻafefe;
  • e mafai ona e amata fafagaina mai le faaiuga o Setema e oo i le faaiuga o Oketopa, aua o le taimi sili lea ona lelei;
  • E mafai ona e faia ni fomaʻi e aofia ai le sodium, calcium, molybdenum, cobalt, magnesium, phosphorus ma manganese.

O le ituaiga o laʻau faʻapitoa e tatau ona filifilia e faalagolago ile ituaiga o palapala i luga o lau 'upega tafaʻilagi. E i ai le tele o laina o fomaʻi, o ia mea uma o loʻo i ai lana lava seti o meaʻai paleni e talafeagai mo se eleele faapitoa ma e tele lava ina faʻaaogaina i ia tulaga.

Atonu o le ae fiafia e faitau pe o le a le ituaiga o palapala o loʻo i ai, faʻapea foi ma le a le faiga o le faʻamaina mo eleele eseese.
Afai o lau eleele ua faʻavasegaina o se mamafa poʻo le omea, e tatau ona e faʻatupulaʻia atili le fua o le fugalaau mo lau togalaau. Afai o le oneone o oneone po o oneone, e tatau ona faaitiitia le fua o le laei pito i luga. I le faʻaopoopoga i le ituaiga o palapala, tausaga ma le ituaiga o laau e tele sona sao i le filifiliga o fomaʻi ma a latou voluma. Mo laau eseese, oa latou lava tuufaatasiga patino o fertilization ma se lisi o tulafono ma fautuaga mo le fafagaina ua atiaʻe.

E faʻafefea ona faʻafefiloi laau

O le aofaʻi o fofo o vailaʻau faʻalagolago i le matua o le laau. Mo talavou, o le vaeluagalemu ma le matutua o latou laau ei ai a latou lava tulafono ma tulaga faataatitia mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. Sei o tatou vaai po oa foliga o le faaputuina o apu, pears, cherries ma plums.

Fafagaina o le apu

E ui lava e le o manatu le apu o se laau e sili ona matagata, e le aveesea mai le pule o tiute le tiute o le tausiga, teuteu ma le taimi e fafagaina ai.

I le tautotogo, e tatau i le fai togalaau ona fofo se lisi atoa o galuega taua mo le sauniaina o le apu mo le vaitau fou, e pei o:

  • asiasia laau mo le i ai o lala na faaleagaina i le malulu po o le matagi, ma aafia foi i soo se faamai i le taimi o le taumalulu;
  • aveese lala ua faaleagaina;
  • e faatino ai le toe faafouina o le le lelei o fualaau ma lalaina o mea tuai, o vaega o le pale;
  • ia mama lichen growths mai le ogalaau;
  • faʻapipiʻi ma le faaeteete ma le totoa uma mea faʻaleagaina i luga o le ogalaau ma lala tetele, pu ma vavave ma le fesoasoani a se togalaau;
  • tauaveina togafitiga puipuia o laau mai meaola faalafua ma faamai masani;
  • laʻau papaʻe e puipuia ai le apu o laau mai iumu e mafua mai i le susulu o le la, ma ia mafai ai ona fefefe i meaola faalafua eseese;
  • ia fai le laʻei pito i luga pito i luga mai mea faʻasalalau ma mineral fertilizers i totonu o le eleele i lalo o apu.

Afai o le tausiga o le tautotogo mo le apu e mafua ona o le manaomia ona faaleleia atili ona fua, o le taimi lea e fesoʻotaʻi ai ma le sauniuni o le laau mo fulufulu uumi.

O le tautua o le Autumn i le togalaau i luga o apu, lea e fautuaina e fai i le faaiuga o Setema, o le a faaitiitia i le faiga tutusa e pei o le amataga o le tautotogo. Ae o lenei mea e naʻo le teuina, aveeseina o le pupuvaʻaina o le pale ma le maʻi, fufulu mama ma le togafitia o manuʻa i le togalaau.

O le faagasologa o le faʻamalositino e fuafua i tulafono taʻitasi. Muamua e te manaʻomia le faamamaina lelei o le nofoaga i lalo o le laau mai lālā paʻu, paʻu, laʻau ma fua pala. O lenei lapisi e mafai ona afaina ai le laau i le taumalulu, ma o lea e tatau ai ona aveese. Ona tatau lea ona e eliina le vaega i luga o se bayonet le atoatoa o se suo ma na o le faʻaaogaina o le fuluʻi. E sili ona lelei le faia o lenei mea aʻo leʻi eliina mo le faʻaleleia o vai, aua o le fomaʻi e sili atu ona faʻafefiloi i totonu o le vai.

Aoao atili e uiga i le totoina, teuteuina ma le tausia o apu i le tautoulu, faapea foi pe faapefea ona ufiufi le apu mo le taumalulu.

I le tautoulu, e mafai ona e faia le konatele chloride, lolomita, fafie laupapa, superphosphate. O fua mo ituaiga eseese o le laau e eseese:

  1. Mo fualaau opu (e oo atu i le 5 tausaga), o lenei fuainumera e 25 kilokalama.
  2. Mo le ogatotonu o le aporo (e oʻo atu i le 10 tausaga), o le mamafa o fugalaʻau e 30-35 kilokalama.
  3. Mo aʻau matutua matutua (sili atu ma le 10 tausaga), o lenei voluma e eseese mai le 40 i le 50 kilokalama, e pei ona manaomia e laau matutua ni meaʻai sili atu.

E taua! I le avea ai ma se fugalaau natura, e mafai ona e faʻaaogaina le pala, toe faʻapipiʻi mea ole meaola, aua o manogi fou ma paluga e matua malosi tele mo laau, aemaise lava o tamaiti, ma e mafai ona susunuina aʻa, o le a mate le laau i le taumalulu.

A maeʻa fefaʻasoaʻiga ma le eliina, mulumulitaʻi e tatau ona faia faʻamaʻi manu ma humus. O fagaʻau e fafagaina atili i le sulfate sulfate (200 g), magnesium (300 g) ma superphosphates (300 g), e faʻafefiloi ma humus.

E mafai ona ufiufi ia ogalaau o laau aʻau, e oʻo atu i le lala lona tolu o le laʻau, faʻatasi ai ma le tolya poʻo le paina pa. O nei mea o le a puipuia ai lala ma lala o laau o le apu mai le maalili ma meaola faalafua.

Fafagaina o pears

O gaioiga mo le fafagaina o pears i le taumalulu e amata foi i le aveesea o lālā e le manaʻomia, laʻau ma le fuga o fualaau pau mai lalo o le pale, ina ia mafai ai ona faʻasaʻo le nofoaga mo le eli. E le gata i lea, o le fomaʻi masani e faʻaaogaina i le ituaiga o humus, faatasi ai ma fafaga faaopoopo ma le masima sulfate, magnesium ma superphosphat i mea tutusa e tutusa ma laau o le apu.

Matou te fautuaina e te faitau pe faʻapefea ona toto ma tipi le pi i le tautoulu.

E tatau ona amata le teuteu o le autumn i le faaiuga o Setema, pe a tolu le tolu o le pale o le pi o le a lanu samasama. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona e ave le teuteuina o lala mago ma faaleagaina, fufulu lichens mai le paʻu, faaleleia o vavave ma meaola i le togalaau, faapea foi le faamamaina e puipuia ai mai meaola faalafua.

E taua! E tatau ona faamasani oe lava i faatonuga mo le faʻaaogaina o se vailaʻau vailaʻau, aua o le soʻo e mafai ona lamatia e le gata mo le laau, ae mo le soifua maloloina o tagata, pe a oʻo i le isi tausaga o le a aoina fua.

E masani lava, e tusa ma le 5-7 kilokalama o laʻei pito i luga e faʻavae i le sikuea mita e tasi o le palapala i lalo o le laau. E faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, e mafai ona e faia faʻatusatusaga mo vaitau eseese o pear:

  1. Mo se talavou (e oo i le 5 tausaga), o le aofaʻi o le taumafa i luga o le fale o le a 25-28 kilokalama, talu ai o le vaega o le pale ma le eleele i lalo ifo, lea e tatau ona faʻamaʻaina, e tusa ma le 5 sikuea mita.
  2. Mo vaeluagalemu (pe tusa ma le 10 tausaga), o le aofaʻiga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le 35-45 kg, ona o le mea e tusa ma le 7 sikuea mita.
  3. Mo paʻu tuai (sili atu i le 10 tausaga), o le mamafa o le mamafa o mea e faʻaofu ai e 50-60 kilokalama; eleele fanua - e tusa ma le 10 sikuea mita.

E pei ona uma ona taʻua, i le taimi o le tau o le tau e fafagaina ai, e tatau ona lafoaʻi le faʻamalositisi. E fetaui lelei na o gaoioiga o le tautotogo mo le faʻaleleia o togalaau vao.

Matou te fautuaina oe e aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga o pears e pei o le "Bere Bosk", "I le manatuaina o Yakovlev", "Just Maria", "Talgar beauty", "Chizhovskaya", "Noyabrskaya", "Duchess Summer", "Veles", " "," Klapp's Lover "," Nika "," Fairytale "ma" Muscovite ".

E sili atu le filifilia o meaʻai ma minerale. O le auala sili e fafagaina ai o le faʻafeiloai muamua lea o vailaʻau faʻasaina o loʻo maua i le calcium ma le phosphorus, ma na o le ufiufiina o le vaega na vevela ma felafoaʻi ma mulch mai vaega tutusa o peat ma humus.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le mafuaaga e te manaʻomia ai le mulumulu palapala.

Ma o se filifiliga lelei foi mo le fafagaina o pears o le a muai faʻamamaina e tusa ma le 20-30 lita o le vai. O lenei tulaga o le a saunia ai le eleele ma aʻa o le laau mo le vave faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o fuamoa ma mea elemene aoga.

Afai o le taumalulu e tasi le taimi e fafagaina ai pears, ona oʻo lea i le tautotogo, aʻo lei amataina le vaitau fou, e tatau ona i ai se faasologa atoa o auala faaopoopo mo le fafagaina.

I le faasologa a le fai togalaau, i totonu o lana togalaau e ola ai, e aoga le faia o meaai nei mo le tautotogo:

  • le tautotogo muamua - faatasi ai ma le amataga o le fagua o fatugaʻo;
  • le tautotogo lona lua - i le vaega o le fuga;
  • o le tautotogo lona tolu - ina ua mavae le paʻu o mea leaga;
  • laʻei pito i luga luga o pears i le taumafanafana i le auala foliar - o loʻo faia ia Iuni;
  • laei pito i luga i le taumafanafana - ia Iulai.
E te iloa? E fesuisuiai o se fualaau suamalie ma suamalie e mafai ona faʻateleina le malosi o le nifo nifo. E mafua ona o le iai o elemene o fualaau aina, fualaʻau ma le calcium.

O le faia o se faʻalavelave faʻalavelave, o le ae tuʻuina atu lau peʻa ma le tele o meaʻai.

Ulugau cherries

O luga o laei o cherries e masani lava ona tutusa ma le fua o laau fua muamua. E tatau ona amata i le ogatotonu o Setema, i le maeʻa o le seleselega ma le amataga o le samasama ma le paʻu o lau laau.

Muamua, e tatau ona aveese mea uma e leai sona aoga i le laau ma mo oe, e aofia ai: lala vevela ma mamaʻi, pupu tetele e le toe tauaveina ni fugālaau tuai, lichens i luga o le paʻu. E tatau foi ona e tapunia uma mea vaivai i luga o le ogalaau ma paranesi ma se faatoaga togalaau, ona aveese lea o otaota uma, e aofia ai lau paʻu, mai le nofoaga o le eliina fuafuaina.

Le isi o le fafaga. Mo laau laiti, tasi le pakete (10 lita) vai ua lava, ma mo laau e sili atu i le lima tausaga, 15-20 lita e tatau ona faʻaaogaina.

E te iloa? O le fua o fualaau aina o se fuainumera tele o phytoncides, lea e matua aʻafia ai le atinaʻeina o siama ma siama. Ona o lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga laulaau lauusiusi fou pe a faʻasaoina fualaʻau mo le taumalulu - o lenei mea e taofia ai le faʻamalosi ma faʻaʻumiʻumi le ola o pipi.

A maeʻa uma galuega sauniuni, alu i le vave faʻapitoa faʻapitoa. 'Oti i luga le laufanua i tafatafa o le laau pele (o le vaega o lenei eria, e pei ona i ai i faʻamatalaga na faʻamatala muamua, o le a tutusa ma le pito i luga o le pale o le laau).

E tatau ona fai ma le faaeteete, aua le eli loloto, aua o se mamao e tusa ma le 20 cm mai le fogaeleele o loo taoto ai le aʻa o le laau. I le avea ai o se mea faʻaleleia, e masani ona fautuaina le faʻaaogaina o mea masani, natura masani, e pei o le moa, moa ma le humus. O meaola uma e tatau ona faʻaaogaina i nai lapopoa, e tusa ma le tasi le pakete i le laau. O faʻalapotopotoga faʻapisinisi e le sili atu le lelei o le phosphate ma le fugalaʻau, ae mai le vevela, pei o isi tulaga, e tatau ona lafoaʻi seia oʻo i le tautotogo.

O le numera e faʻalagolago foi i tausaga o le laau:

  1. Mo cherries talavou (e oʻo i le 5 tausaga), o le aofaʻi o le faʻaaogaina o mea pito i luga o le laei e 16-22 kilokalama.
  2. Mo talotala laiti (e oʻo i le 10 tausaga), o le aofaʻiga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le 25-35 kg.
  3. Mo cherries tuai (sili atu i le 10 tausaga), o le mamafa o le mamafa o mea e faʻaofu ai e 38-45 kilokalama.
E taua! O laau laʻau e sili atu ona aoga i le faʻafeiloaia o elemene mai vaifofo vai. Ina ia saunia se vaifofo faigofie ma fausiaina se laau, o le ae manaomia se pakete vai (10 lita), lea e 3 punetēpu o superphosphate ma 2 punetēpu o le sulfate sulfate ua faʻaitiitia - 4 pakete o sea ituaiga vaifofo e manaʻomia mo laau taʻitasi.

A oʻo mai le muamua o le kiona, faʻaalu le 4% o le urupa ma faʻapala le pale o le peleni. O le auala lenei e te puipuia ai mai meaola e ono mafai ona faʻaavanoa o loʻo faatalitali mo le avanoa e teu ai i totonu o le paʻu ma fafaga i le taimi o le taumalulu. Ma e ui lava o le cherry e avea o se togalaau malulu, e tatau lava ona e mautinoa o loʻo mafanafana. O le mea lea, i lalo o le laau e le tatau ona e aveesea le kiona, o se faʻavavega masani ma puipui le eleele ma aʻa mai le malulu. E le gata i lea, o le taualuga, o le lalaina o lala poʻo le faataapeapeina o nila, faʻapea foi ma le selu e mafai ona avea o se faʻavela.

Maualuga paʻu paʻu

O elemene e nofouta i le fesuiaiga o le vevela i le taumalulu, o lea e manaʻomia ai ona fafaga atili. A maeʻa le seleseleina ma fetuunai le pale, e tatau ona e saunia fugalaʻau faʻasaina i se aofaiga e fuafuaina e faʻatatau i le matua o le laau:

  1. Mo paʻu talavou (e oʻo atu i le 5 tausaga), o le aofaʻi o le faʻaaogaina o mea pito i luga o le ofu o le 10-12 kilokalama, ona o le faʻalauteleina o le lagona o le paʻu i le fugalaʻau.
  2. Mo le vaeluagalemu (e oo i le 10 tausaga), o le aofaʻiga o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le 15-25 kilokalama, e fuafua i le fua o le pale (2-3 kilokalama o le manure po o le faapalaga o loʻo faʻatulagaina i sikuea mita taʻitasi o fanua).
  3. Mo pauna tuai (sili atu i le 10 tausaga), o le mamafa o le mamafa o mea e fai ai laei o le a 30-40 kilokalama.

E le gata i lea, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i nei volumes le isi 25 g o urea i mita sikuea. O nei mea uma faʻafefiloi e tatau ona eliina e tuʻuina atu ai minerale ma faʻavave ona maua le aʻa.

I le avea ai ma se fugalaau masani, aemaise lava mo laau e oo i le 3 tausaga, sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le faapalaga. O le manu e maualuga lona maualuga, ma o le mea lea e mafai ai ona susunuina aʻa ma le pito i lalo o le lala, ma mafua ai ona afaina ai.

Mo paʻu, e lelei foi le le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamalosi i le tautoulu. E tatau ona faia i le tautotogo, aʻo lei fuga.

Ia faamasani i mealilo o teuteuga o le matua, faapea foi ma ituaiga o fualaau aina.

Lauina o laau

O nisi tagata fai togalaau e sili ona fiafia i ai, ae le lava le tele o vaiinu o le togalaau. O ia ituaiga vai e le gata e mafai ona manuia ai le laau, ae e mafai foi ona aafia ai le leaga. O le a sili atu le aoga i le vai i le tasi i le vaiaso pe lua, ae o le mea lea e sili atu i le afa mita. O ia faʻafeinu o le a aoga mo laau uma e fua mai.

O nisi nei o faʻamuamua e teu i lou mafaufau mo le faʻamautu lelei o lau togalaau:

  1. Mo laau laʻititi (e oʻo atu i le 5 tausaga), o le vai manaʻomia o le 6-8 pakete.
  2. Mo le ogatotonu (e oo i le 10 tausaga), o lenei fuainumera e faateleina i le 12 pakete.
  3. Mo tagata matutua o le togalaau (silia ma le 10 tausaga), e te manaʻomia 14-16 pakete.

E taua! Afai o loʻo iai le oneone oneone i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e sili atu le faʻaleleia o lenei togalaau i taimi uma, ae i totonu o vaega laiti. Afai o le eleele o le vaega o le mamafa o le mamafa, o le togalaau e tatau ona tumu i vai e seasea, ae tele.

E tele auala e faʻafefe ai laau, ae o le sili ona lelei o le togavao o loʻo i ai o loʻo eliina paʻu po o le eliina o se laau i tafatafa o se mama ona faʻavae ai lea o le eleele i luga o le pito. O lenei mamanu o le a mafai ai e le vai ona tafao ma faasolosolo malie malie atu i le loloto o le eleele, i aʻa o le laau. O le mea lea, pe a tausia se togalaau, e tatau ona e manatu o ituaiga taitasi o laau o se tagata taitoatasi ma e manaʻomia lou mafaufau. Faʻaaloalo i fautuaga uma o loʻo faʻamautuina i faatonuga mo le faʻamaʻiina, ma faʻataʻitaʻiga mo le faʻatulagaina o le faʻamaʻiina o meaola, e mafai ona e saunia lau togalaau ma mea uma e te manaʻomia mo se taumalulu faamanuiaina ma se vaitau fou.