Tala Fou

E mafai ona tupu vine i luga o au lava i totonu o le ogatotonu?

O goji vine ua taua o se panacea moni, aua ua mafai ona latou toe maua le soifua maloloina ma ua toe ola.

Ae o fea na aumai ai nei fua uigaese ma o a latou?

Feiloai i le Goji!

O le mea moni, o goji o se ituaiga o vao vao ma ola i Tibet ma Saina.

I fafo atu, o vine e talitutusa ma le barberry, lea e taitaiseseina ai le tele o fai togalaau.

I le taimi lava e tasi, o le laau e aofia ai ituaiga o wolfberry, ae e matua saogalemu lava mo le taumafaina.

E le gata i lea, o le lanu lanumumu mumu o goji e i ai sona aafiaga lelei i le tino, faʻamaloloina, faaosofia ai le gasegase, faʻaleleia o le toto ma faʻaogaina ai malosiaga fou.

O loʻo aofia ai le tele o mea aoga amino aoga, acid ascorbic, vitamini B ma minerale e tatau mo le tino e faʻatino lelei.

Talu ai nei, na amata ai ona faʻaaogaina goji e avea o se auala e faʻaitiitia ai le mamafa. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o lo latou faʻaaoga saʻo e faʻaititia ai le mamafa i se taimi puupuu.

O fua o le laau ei ai sona aoga aoga i le toto, ma toe aumaia i le masani, faaitiitia le aofai o le cholesterol i le toto, puipuia le maso o le fatu.

E tatau ona maitauina le malosi o le faʻamalosia o goji vine ma o latou gafatia e faʻamalosi ai le tino puipuia. Ae o se mea lelei tele mo le puipuia o le kanesa.

E faʻafefea ona aʻa aʻa i Rusia?

E ui lava i le mea moni e faapea, o le lauʻeleʻele o goji o Saina ma Tibet, o loʻo ola lelei le fale i lo matou fanua.

O le mea lea, o tagata Caucasians, o tagata nonofo Iukureini ma Kuban, faapea foi ma tagata Rusia oe nonofo i totonu o le fusi ogatotonu o le atunuu o loo galulue i lona galueaina.

E mafai ona totoina le laau i le toetoe o soo se itulagi o Rusia.

Afai o le tau e malu ma mafanafana, ona mafai lea ona tausia le goji i luga o le saite i le tausaga atoa..

Afai o le itulagi o loʻo faʻaalia i se malulu malulu, e lelei tele le ufiufiina o le laau mo le taumalulu pe ave i totonu o se potu e masani ona malulu ma fou, pe a uma ona totoina i totonu o se koneteina loloto.

Togi vaitau vave - mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo ia Oketopa. Fugalaau e mafai ona lanu piniki, lanu viole, ulaula, enaena. Latou te lafoaia se manogi manaia. E i ai laau talatala i lala, o lea o le totoina o se laau ma le aoina mai o fua mai ia mea e tatau ona faia ma le faaeteete.

O le mea e malie ai, o le goji e le gata mo le lelei o fua lelei, ae mo le teuteuina foi o le togalaau.

Le filifiliga o se nofoaga mo le totoina ma mealilo o le tuputupu ae

O le nofoaga sili e ola ai goji e susulu lelei e le la. O laau iti e manaʻomia le eleele faʻamaoaigaina i fugalaisa, lelei atoatoa le suavai. I le amataga lava o le galueaina, e tatau ona suavai le goji i taimi uma ma "fafagaina", ae a malosi le laau, tausi ia mea ua le toe aoga.

O loʻo faʻateleina Goji e ala i le tipi poʻo fatu..

O nei mea totō ua totoina i totonu o le kiona i le tautotogo.

A maeʻa le fatuga, e tatau ona aveeseina ma le faaeteete le pito i luga o le ulu, ma ia totoina le laau ile eleele i lalo o le lagi.

E mafai ona faʻaleleia goji e ala i le tipi vave vave.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le sefulu centimeters (poʻo le umi) faʻapipiʻiina. Toe faʻaleleia le tau i le tautotogo. E tatau lea mea ina ia oʻo mai i le tautoulu o le a ola le laau ma maua ai aʻa malolosi.

O le totōina o laʻau i le tautoulu e matautia ona o le taumalulu e mafai ai e le laau ona tafe. Ae ui i lea, o suʻega ua faʻaalia ai le faʻaitiitia o aʻafiaga i zero i nisi o vaega sili ona mafanafana o lo tatou atunuu.

O le a le fiafia le faʻatoʻaga i fua vave. E masani lava o le lua po o le tolu tausaga na te le fua mai ai, ae na o le leai o ni fua o vine. E tatau ona aoina naʻo pe a manino ma mago i fafo.

E le fautuaina le tago atu i fua fou ma lima e le puipuia, aua o le latou suamalie e matautia mo le paʻu - e mafai ona faʻaosoosoina se faʻafefe o le tino.

Ina ia mafai ona aoga lelei goji vine mo le tino, e tatau ona faʻamago lelei. E seleseleina seʻia oʻo ina amata ona paʻu le fua o le fua, ma e mafai ona vavae ese le fua mai le fatu e aunoa ma se taumafaiga.

Afai e le o matua le fatu, o lona faʻaaoga e mafai ona afaina ai le oona. Ripeness e faʻaalia i le lanu: e tatau ona mumu mumu.

O le tulaga aupito sili ona talafeagai o le eleʻele palapala mo le totoina o se gogo i luga o le eleele e mai le gaosite maualuga i le malosi o le eleele. Peitai, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le totoina ma le tausiga o le laau, o le a mauaa i soo se eleele.