Faatoaga

O le a le kanesa siama o vine, aisea e tulai ai le maʻi ma pe faʻapefea ona togafitia?

Paga o le kanesa - O se faʻamaʻi lea e aʻafia ai totoga uma o vine.

Afai e faʻalauteleina le faʻaleaʻiina o le fatu i se auala laau, o le a taʻitaʻia atu ai i le amataga o le gaosiga o mea totō faʻamaʻi, lea o le a fesoasoani i le faʻaauau ua salalau le kanesa.

O le mafuaʻaga lea ua manatu ai le kanesa siama o se tasi o mea sili ogaoga faʻamaʻi toto.

Faailoga o le Kanesa pipili

O se faʻamaʻi faapena e aliali mai i le pepa susulea e muamua ona aliali mai i le aʻa aʻa. E mafai ona maua se tumutumu vevela i luga o se togalaau, ae mafai foi ona maua i luga o aʻa o laau toto.

I le amataga, o se paʻu papaʻe paʻepaʻe ua faia i lalo o le paʻu, o lona telē e le sili atu nai lo le saito o saito. E vaivai ma lamolemole. O ia ituaiga o vavao e mafai ona faʻaalia taitoatasi ma vaega.

Maʻea le taimi ua tele atu le paʻue faʻamaʻaʻaina, ma vavae le paʻu o le laau, faʻafefete i luga. Le lanu o le paʻu e mafai ona sau mai le samasama i le enaena enaena, o nisi taimi e uliuli. E taʻavale ma e le mautonu. Ole maualuga o le paʻu e mafai ona maua mai i le 0.5 cm i le 30 cm. I le taumalulu po o le autumn, ma le tupu aʻe o le tuputupu aʻe, ua amata ona pala le toto.

O lena vine, lea na maua ai le tino, ua vaivai, ua le toe i tua i le atinae, o le fua o le vine ua sili atu ona maualalo. I le aluga o taimi, ua matua afaina ai vine vine, o palasi i luga o vine ua pisia e le matutua, ma ua vave ona pala ma ua mou atu fua.

Ata




Mafuaaga

E mafai ona aʻafia le vine i le kanesa aʻo faʻafesoʻotaʻi pisia i siama eleele, suavai, ma ona o manua na aliali mai i le taimi o le vevela ma le afaina i tau osofaia.

O le tufatufaina sili o le faamaʻi matautia gaoioiga a le tagata. Afai e faʻaaogaina se vaega e tasi o le faʻamaʻi, o le a tuʻuina atu mea faʻamaʻi mo le totoina.

O le mafuaʻaga lenei e taua ai i le tautoulu peʻa a paʻu'ū lauʻau, pe i le tautotogo aʻo lumanaʻi foliga, e faia suʻesuʻega i tausaga taʻitasi, i le taimi e aveeseina ai vao ma faailoga iloga o faʻamaʻi.

O le afaina o vine ma le kanesa e mafai ona tupu i le faagasologa. fufulu ese ao le i faapipiiina. O le i ai i totonu o le vai, o le siama e vave ona auina atu i ni vaega fou, ma o le taunuuga e oʻo lava i nai siama faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le a aʻafia le vaega atoa o vine.

O le isi auala e faʻafefe ai fualaau aina o le totoina lea oi latou i totonu o se aʻoga vine. O le faʻaaogaina o le togafiti e tasi i le tele o taimi ina ia mafai ai ona totoina laau, o le mafuaaga lea e amata ai ona faaputuputu siama ile palapala.

Metotia o tauiviga

I le taimi nei e leaivailaʻau mataʻutiamafai ona taofi le kanesa oona. I fafo atu eria ma se siama, e mafai ona togafitia togafitiga o siama, ae peitai, e le mafai ona faaleagaina na siama o loo i totonu o le vine.

O le gasegase o le mama o le vine e matua faigata lava ona togafitia. I le taimi ua pisia ai vine, ua toetoe lava a le mafai ona fofoina, e mafai ona e faʻaitiitia faʻafitauli o aʻafiaga, ae o le vine o le a faaauau pea ona fua, ae e manaʻomia le tausiga faʻaeteete.

Afai o le aʻafia o vine e vaivai, ona manaʻomia ona togafitia. O tautotogo taitasi uma lava, o togavao uma o le laau e suʻesuʻe ma le totoa ma siaki pe leai ni tuputupu ae. Afai ua maua ni tuputupu ae, ua vaeluaina ma le faaeteete e ola ai fafie. 'Otiʻoti tipi e puipuia ai siama mai le ulu atu ile palapala.

Afai ua salalau tele le kanesa toto, e tatau ona seleseleina paʻi pipisi. O nisi taimi e tatau ai ona vavae ese uma le vaega o le togavao. O manua ua faia i le nofoaga o le toto maoti e tatau ona togafitia i le 5% o le vaifofo o le sulfate copper.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le vine mama ua leva ona maʻi ma faʻaʻumiʻumi lona ola, e taua tele le faʻatinoga uma o fua faʻataunuʻu, faia faʻamautu paleni o le laau i le taimi ma folasia le faʻalavelave talafeagai ole macro ma microelements.

O lenei mea e mafai ai ona faʻaaogaina le falemaʻi maʻi mo se taimi umi, maua ai le maualuga ma le maualuga o fua o fua.

Puipuia faʻamaʻi

Talu ai ona o le siama e mafai ona faatoa faʻaaogaina i lalo o nisi tulaga lelei mo lea mea, e taua le faaitiitia faatoilaloina vine. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia nei puipuiga e puipuia ai vine mai le kanesa o le siama:

  • I le tautoulu, e tatau ona faataatia lelei fualaau, ina ia aua nei o mai sili atu manuʻa;
  • e taua toto faʻamalosi e avea o se puipuiga, e puipuia ai le atinaʻeina o ituaiga mea manogi, aua latou te matua faʻavaivaia ai le laau;
  • pe a uma ona teuteu vine taʻitasi vine e manaʻomia faʻamaʻi faʻaaogaina o le ava poʻo le sulfate sima;
  • faia le sauniuniga fesuiaiga faavae o tipi ma aʻa o fualaau.

E taua le manatuaina o lena mea e le mafai ona totō i luga o le upega tafailagi o se laau afu afaina o se tamai togavao vine. O le siama e mafai ona ola i le eleele mai le tolu i le lima tausaga, o lea e faigofie ai ona aʻafia le fatuga o maʻi.

Eseesega eseese

E leai ni ituaiga vine faʻamalosia i le kanesa siama. O le mea pito sili ona faigata i soʻo se vaega o loʻo tuputupu aʻe o loʻo i lalo. ituaiga eseese:

  • Muscat Odessa;
  • Pinot lanu uliuli;
  • Bastardo Magarach;
  • Sauvignon green;
  • Muscat Hamburg;
  • Shasla;
  • Muscat e paʻepaʻe;
  • Ulumatua Magaracha;
  • Kar-Dinal;
  • Feteasca;
  • Masiofo o tovine;
  • Suruchensky paʻepaʻe;
  • Faʻamalosolo piniki;
  • Malamalama;
  • Odessa lanu uliuli;
  • Italia;
  • Pearl Saba;
  • Merlot

O le kanesa gasegase e mafai ona iai i totonu soʻo se ituaiga vine, o se tasi o faʻamaʻi sili ona matautia. O le tausiga lelei e mafai ona puipuia ai vine mai le kanesa o le siama ma faaumiumi ai le ola o se fale ua uma ona pisia.