Laʻau

Rosa Laguna (Laguna) - o le a le ituaiga ituaiga, o le a le ituaiga

Soo se fai togalaau e fia teuteuina lana togalaau, totō vine i luga o le fanua. O laau Spiked o le a faaopoopoina se ufiufi i soʻo se faʻasologa o fanua. O se tasi o ituaiga sili ona lelei o le aʻeina o rosa o le Lavera ua tulaʻi. E masani ona totōina e le gata i luga o faʻailoga tumaʻoti, ae i totonu foi o paka.

Faamatalaga Rose

O le kamupani "William Cordes ma Sons" ua auai i le galueaiina o ituaiga eseese o rosa mo le silia ma le 100 tausaga. Faʻataʻitaʻiina e le au Siamani le sini o le tuputupu ae ma le matagofie o laau totō, o laau toto e le lelei. Faafetai ia latou galuega mamafa, ua maua e le lalolagi le avanoa e fiafia ai i le fuga o le Lagoon, o le sui pito sili ona mataʻina o le Climber.

Vaʻa Eseese

O pupu vine, o le maualuga e oʻo atu i le 180-250 cm, o loʻo faʻaalia e le tele o le faʻala. O pepa matagofie e valiina i le lanumeamata lanumoana. O laʻau mumu-kulupu e masani lava ona ofoina mai i se tele tele. O le vaega pito i luga o le tumutumu e tusi i luga.

Ole maualuga o le calyx e mafai ona sili atu i le 9 cm. O fugalaau o le aganuu teuteu e lua lua. O fuga taitasi e 55-60 petals, lea e aoina i pulumu e 7-8 fasi. O le foliga o le rosa Lagoon e talitutusa ma ituaiga tuai o laau totő ma vao tuitui.

Mo se faʻamatalaga! O le manogi o fugalaau, o loʻo tuʻufaʻatasia ai faʻamaumauga o fua faʻasolosolo i le ulu o le rose, e salalau solo i luga o le 'upega tafaʻilagi ma sili atu i tala atu.

Vaaia o Blue ma Manaia

O tagata faʻapitoa e vaʻaia ituaiga e lua o laʻau Laguna: Blue ma Sweet. O uiga iloga o vaega laiti taitasi o loʻo faamatalaina i lalo.

I le faagasologa o le tuputupu ae, atonu o le a teteʻe le Lagoonete Blue Laʻu: o lona fugalaau fugalaau e faasolosolo malie ona suia o latou malu i le lanu violē. O le fesuiaiga ua faʻavasegaina e pei o klimmers e tutusa ma le tele o le tele. O laina o le aganuu teuteuina e matua faapipiiina i vavave piʻopiʻo. I luga o le lua-lua rose fugalaau, o le numera o petals e le sili atu i le 40-45 fasi vaega. Rosa Blue Lagoon, e pei ona masani ona taʻua i le Rusia, e masani ona faʻaaogaina e le aufaʻataʻaga o le laufanua i le faagasologa o le liua o le 'upega tafaʻilagi.

I le ituaiga laʻau eseese, o fugalaau e valiina i se lanu piniki lanu piniki matagofie. I le manogi o pulumu e mafai ona e lagona se tuufaatasiga o faʻamatalaga o lemoni ma le geranium. Fugalaau tetele o Laguna Sweet e mafai ona faʻavasegaina o le terry.

Le lelei ma le le lelei

O Rosa Laguna e tele naua ona lelei.

E ese le eseesega:

  • faʻamafanafanaina;
  • fua tele;
  • lē faʻaleagaina;
  • sili manogi manogi e salalau i totonu o le faatoaga;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • vave vave;
  • itiiti le malosi e mou atu.

Faʻalogo lelei! O le tele o rosa e saluina e tagata fomaʻi o Siamani ei ai ni mea le lelei. O laau tuitui e latalata tele le tasi i le isi, o le vaeluaina o laau e le faigofie tele. E taua foʻi le mafaufau e manaʻomia e le vao le fale malulu.

Lago lanu moana

Faʻataʻitaʻiga falefaʻailoga laau faʻamaina laau faʻamalosi i meaʻai e latalata i lagolago. E masani lava, o le Rose Lagoon e faʻaaogaina e fai ai togalaau faʻatoʻaga. O le aganuu e tuʻufaʻatasia lelei ma isi lalaga vali ma lauti tihi, o ona fugalaau e valiina i fugalaau, samasama ma paʻepaʻe paʻepaʻe.

Tuputupu aʻe Roses

Rose Black magic (Magic magic) - o le a le eseesega eseese, faʻamatalaga

O le totōina o fualaau o loʻo faia i le faaiuga o Aperila, pe a uma le taufaamatau o le po. Pe a filifilia se nofoaga e fai ai le fanua, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i nofoaga e malamalama lelei. E ui i lea, e taua foi le paolo o le laau ma se togalaau togalaau faapitoa e taofia ai le mu i luga o le laʻau.

Faʻalogo lelei! Pe a faʻapipiʻi vao i autafa o le puipui o le fale, e aoga le puipuia o le vai mai le ulu i le lanumeamata.

E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o le malamalama ma le lelei o le eleele mo le totoina, lea e lelei tele i le susu ma le ea. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia sauniuniga a le eleele, e aofia ai le:

  • peat;
  • oneone;
  • fafie fafie;
  • faʻalavelave faʻalavelave minerale.

O le saʻo lelei o le faʻatoaga e mafai ai le vaitau e tasi e faamemelo ai i le vavao vao.

Faʻagasologa o le faʻaleleia o vaʻaia:

  1. O le tolotolo e viliina i le sone ua filifilia, o lona loloto e oo i le 45-50 cm. O le maualuga o le lua e tatau ona i totonu o le 55-65 cm.
  2. E faʻapipiʻi se manoa po o se faʻafefe i tafatafa o le mea na eliina. I luga ia i latou, e mafai e sulu ona uʻi i luga.
  3. O le aʻa o le fatuina o loʻo totoina mo ni nai itula i totonu o se koneteina ua tumu i le faʻafefiloi vai o le kelei ma mullein.
  4. E tuʻuina le fatu i totonu o le lua, o loʻo aʻafia lelei aʻa. O le aʻa e tatau ona i ai le 6.5-7 cm i lalo o le eleele.
  5. Ua tumu le malologa i le eleele. O le lalolagi ua sosolo laitiiti.
  6. I lalo o laau taʻitasi, e lua paʻu vai e sasaa malie mai fafo.
  7. O le poloka o le poloka e mulimulita e nilala po o vao. O le mulch layer e tatau ona oʻo i le 5-7 cm. O le a mafai ai e le susu ona tumau i le eleele mo se taimi umi ma puipuia ai le tuputupu ae o vao vao.

Tausiga o togalaau

Rose Orient Express (Pullman Orient Express) - o le a le ituaiga ituaiga eseese

O vaiaso muamua ina ua uma ona totoina laau, e tatau ona puipuia mai le la susulu. I le lumanaʻi, e tatau ona usitai i fautuaga a tagata tomai faapitoa oeo le a faatagaina oe e totoina se laau ola maloloina i vao tuitui, e fiafia i le fuga o laau.

Laʻau matagofie

Faʻasa

E tatau ona fafaga vai i aso uma e 4-5 i masina o le taumafanafana, i le 2 vaiaso i le amataga o le tautoulu. E fautuaina le susu i le palapala pe a uma le goto.

Taua! O taimi taʻitasi pe a uma le suāsusu, e tatau ona vaʻaia le palapala, pe afai e le faʻaaogaina le auala o mulching.

Laʻei pito sili

O tausaga taʻitasi, e tatau ona fafagaina le rosa. Mo lenei faamoemoe, e tatau ona e faʻatau i se faleoloa faapitoa:

  • mea faʻapipiʻi sauni;
  • paluga ma vailaʻau oona.

O faʻalapotopotoga e faʻafeiloaia faʻapitoa i le 24 masina. E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o le faapalaga, paʻu o le ponaivi ma le humus i lenei tulaga.

Teuteu

O tautotogo uma lava, e tatau ai ona asiasia le vao laau i ni meaʻai ma aveese pamu ma o nisi mafuaaga e le mafai ona ola ai le malulu. A maeʻa lena mea, e mafai ona e alu i luga o le teuina o togi na totoe.

A oʻo mai le autumn, e mafai ona e tipi ese fugalaau mamago. E faʻapuupuuina pupuʻu i le 1/3 o le uumi. E sili atu ma le 36 masina le matua e teu ai e aunoa ma le faʻanoanoa. O lenei mea o le a aloese mai le faʻaitiitia o le lelei o le fugalaau.

Sauniga o le taumalulu

E ui lava i le lelei o le malulu o le lauiloa, e manaʻomia e Laguna le malulu o le taumalulu. Mo lenei mafuaʻaga, ua aveʻesea ia lagolago, o loʻo faʻapipiʻi puʻu i luga o le eleele. O avanoa avanoa e tumu i nilala. O se aganuu teuteu ma mea manogi e ufiufi i le pala, o le taualuga ma le laupapa.

Agai aʻe luga

Fuga

White hydrangea - o le a le togalaau o hydrangeas

O laʻau tele e valiina i le lanu mumu. O vaega pito i luga o tumutumu o loo faasino i luga. O le tele o fugalaau fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 9-10 cm. O fuga ulu taʻitasi e aofia ai 55-60 petals, lea e aoina i ni pulumu e 7-8 fasi.

E manaia lenei mea! Laguna ua tulaʻi, ma le tausiga lelei, o loʻo faʻaalia ai se fuga matagofie faapea o le laʻau i lenei vaitau e toetoe lava a le vaaia.

O le ituaiga e mafai ona faʻafiafiaina i le fugalaau faifaipea, e le maualalo ifo i le matagofie o le galu muamua.

I nisi tulaga, atonu e le fuga mai le vao. O le mafuaʻaga o lenei faʻafitauli o se tausiga le talafeagai, e aofia ai:

  • totoina laau i se ata;
  • leai se ofu aupito sili;
  • le teuteuina le saʻo;
  • faʻamaʻi leaga i aganuu;
  • leai se togafitiga mo le siakiina o nisi faamaʻi.

Faʻalogo lelei! O le faʻalauiloaina o se fuainumera tele o fomaʻi faʻamafanafana e ono aʻafia ai le tupu aʻe. O ia laei luga e faʻavaveina ai le tuputupu ae o le laumei lanumeamata.

Tofiga

Le faʻalauteleina o vao vao Laguna, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o fatu, ae faʻamavae foi. E le faʻaaogaina le metotia o le fatu i le faʻatinoga, i le silasila i le tulaga faigata.

O le tipiina o laau e faia i laʻasaga:

  1. E seleseleina selesele mai ogalaau matutua. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻaaogaina lālā ua uma ona fuga.
  2. E tatau ona i ai i le taʻavale taitasi se lua o tulafono. O le fasi pepa e faia i le maualuga o le 45 tikeri.
  3. Ua aveeseina laʻau mai le auala. O se vaega itiiti o le paranesi o loʻo i luga aʻe o le fatugaʻo ua vavae ese mai le pito i luga.
  4. O se faʻafefiloi o le eleele lafulemu ma le oneone e sasaa atu i totonu o koneteina na saunia muamua.
  5. O afaina e ulu i totonu o le palapala ile lua sikimita.
  6. O le koneteina e ufiufi i se ata tifaga ma toe faʻaleleia i totonu o se vaʻa malamalama.
  7. O le ata tifaga na faʻaaogaina mai le koneteina mo le faʻaleleia o le ea. E faʻamamaina le palapala i se fana fana.
  8. A maeʻa le 2-3 vaiaso, ona maua lea o aʻa. I le mavae ai o le 21 aso, e mafai ona totoina i totonu o le eleele.

Taua! Pe a filifilia se auala e faʻaleleia ai, e tatau ona manatuaina o le auala o le faapipiiina e mafai ai ona maua le aʻafiaga vave o totogo ma faʻasaoina le lelei o le ituaiga.

Faatoaga Manua - Rose Lagoon

Maʻi ma faʻamaʻi

O Rosa Laguna e le mafai ona aafia i faamaʻi ma meaola faalafua, ae o le le tausisia o tulafono o le tekonolosi mea taufaatoaga e ono mafua ai se osofaiga:

  • aphids, sufuluina o sua mai se laau ma faʻavaivaia;
  • apogaleveleve mite e saofagā i le faʻaleagaina ma le oti o pepa laulaau.

Faʻalogo lelei! Ina ia feagai ma meaola faalafua, ua fautuaina e le au atamamai le togafitia o avanoa lanu meamata e pei o Actellik ma Fufafon. Faʻaauau le faʻaleleia faalua i le tolu aso.

O le aʻeaʻe luga Lagoono o se laʻau matagofie lea e mafai ona fetaui lelei i soʻo se faʻataʻitaʻiga. O le taupulega i le taimi o le olaola o le laau ma vao tuitui o le a maua ai se manogi masani ma o le a avea ma faailoga o le lotoa. O le le mautonu o le aganuu e mafai ai foi ona amataina i le fanua o le faatoʻaga e ola aʻe ai se Lagoono.