Mo le talimalo

E faʻapefea ona saunia pepa tipi ma kapisi ma kāloti?

Pelu Bulgarian pepa o se meaʻai maloloina lelei ma suamalie. O lea salting e lelei mo soo se taumafataga.

Ina ia saunia lenei oloa, o le fualaau faisua ua faʻafefeteina i le suka, lea e aofia ai le vai, suka, masima, meaʻai ma mea manogi eseese. O le pepa e mafai ona gaosia e ia lava ma o se vaega o se fualaʻau fualaʻau.

O le asō o le a matou taʻuina atu ia te oe le auala e aoga ai lenei fuālaau manaia i lona fugalaau ma tufatufaina mea sili ona lelei mo sauniuniga. Matou te fautua atu foi e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Faʻamatalaga o le faʻamalosi

FUAFUAGA: O le faagasologa o le faʻafefe o le Bulgarian pepa e ese mai fua o le faia o vailaʻau suamalie o lenei fualaau faisua e faʻaaogaina ai mea manogi ma gaʻo e kuka ai. E le gata i lea, o le Bulgarian pepa e mafai ona faʻasusu i isi fualaau faisua, mo se faʻataʻitaʻiga, i apu, kāloti ma kapisi.

O le pepa vevela, e ese mai le Bulgarian fiafia, e masani lava kvass, na o ia lava, e aunoa ma ni faʻaopoopoga faapitoa. E le gata i lea, e mafai ona teuina ni avanoa i le pepa oona e tusa lava pe leai se masini. Faʻatasi ai ma paprika ma isi ituaiga suamalie o lenei fualaau faisua, e le faatagaina lenei faiga o le teuina.

Faamanuiaga ma le afaina

O le aofai o kalori i le Bulgarian pepa e faalagolago i mea na faʻaaoga e fai ai le suka. I le averesi, o lenei ata e sau mai i le 44 i le 70 kcal mo le 100 kalama o le oloa ua maeʻa. E mafai ona faʻaaogaina le pepa o le logo o le logo i soo se meaʻai vevela vevela ma malulu, na o oe poʻo se vaega o se meaʻai.

O le 'ai o le logo talo e aumai ai le tele o aogā i le tino o le tagata. O le mea moni, o le taimi o le sauniuniga o lenei mea e faia i le fale, o le fualaʻau suamalie o le fualaau faisua e tumau pea ma e leai foi se suiga.

Bulgarian pepa o loʻo mauoa i:

  • vitamini C;
  • biotin;
  • uʻamea;
  • vitamini B.

O loʻo aofia ai minerale e manaʻomia mo le gaosiga o le metabolism ma le tino. O lenei oloa e ono afaina ai mo tagata e iai faʻamaʻi eseese o gaʻo, ate ma le gastrointestinal tract. O meaʻai ua maeʻa e le talafeagai mo tamaiti, fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi.

E faapefea ona filifili se fualaau faisua?

O fasi pepa lanu meamata lanu meamata lanu meamata e le talafeagai. Mo le faʻamalosi, fualaʻau, fua o le 'aʻano o loʻo i ai le lanu samasama, lanumoana poʻo le lanu mumu-lanu mumu.

TAULAʻI: O le Bulgarian pepa e tatau ona i ai se tofo suamalie. Aua o le salting e tatau ona filifili na o fualaau faisua, e aunoa ma le pala ma le lanu.

Laasaga i lea laasaga i luga o le auala e faʻamalosi ai mo le taumalulu

O le Bulgarian pepa e mafai ona afaina atoa, o lona uiga, e aunoa ma le tipiina o le ogalaau mai fatu fatu, poʻo le taimi e teu ai, ia vaʻaia ma le faaeteete totonu i se naifi. I le a le ituaiga e selesele ai lenei oloa, e filifili ai le talimalo mo ia lava.

Atoatoa

Auā o le sauniuniga o le fale atoa o le a manaʻomia:

  • suka - 4 tbsp. sipuni;
  • fala ma le pasili - 1 le tele;
  • vai - 1, 5 lita;
  • garlic - 1 ulu;
  • le masima masima e le faʻamaoaigaina i iodine - 1.5 tbsp. sipuni;
  • mea manogi: cloves, cinnamon, pepa aina - ia tofo.

Ua faʻamamaina lelei fua o fualaau 'aina e leʻi faʻamaʻaina ma ua maeʻa ona mulumuluina ma ua amataina le faiga o le faia o tileti fale:

  1. Gisi e tipiina i ni vaega tetele ma se naifi, aʻo tuʻuina atu le garlic i lalo o le mamafa i luga o le masini eleka, ona faʻafefiloi ai lea o mea uma e lua i totonu o se pesini.
  2. Bulgarian pepa pepa o loʻo tuʻu i le pito i lalo o le fagu o le a teuina ai, faʻapipiʻi i lea taimi ma lea taimi i se paluga o laulaʻau ma le kalaka. O le faagasologa e toe fai seia maeʻa le atigi pusa poʻo le mea faʻapitoa mo le saling ua maeʻa.
  3. O lenei e mafai ona e alu i sauniuniga o le suauu. Ina ia faia lenei mea, tuu mea manogi, suka ma masima i totonu o le vai inu. A maeʻa le faʻafefe vai mo le 5-10 minute, e tatau ona faʻamalolo le suālaʻau e maua i le 35 tikeri. E naʻo le maeʻa lenei mea, o le a mafua ai ona tuʻuina atu i totonu o se pusa pepa. E taua tele o fualaau uma e lilo i le vai.
  4. A uma ona liligi, ona latou teuina lea o se atigipusa o tila uamea mo ni nai aso i se potu mafanafana i lalo o le amo. A maeʻa le 5-6 aso, e mafai ona lafoina le mea faigaluega i le fale i lalo. O le a sauni le pepa e faʻaaoga i le afa i le lua masina.

O lenei fua e talafeagai mo pepa faʻamalosi i totonu o soʻo se pusa talafeagai., e mafai ona:

  • laupapa keg;
  • enamel po o se pakete palasitika;
  • tolu le lita.
TALI: O le filifiliga o se pusa talafeagai e faalagolago i le tele o le oloa ina ia faʻafefe ma le auala e teuina ai. I totonu o le atunuʻu, lea e toetoe lava o fale uma o loʻo i ai se pu, e faigofie lava le teu i le paʻu.

Gaʻo Tatau ma le Kapisi

Pepa tipi ma le kapisi e mafai ona saunia i pakete laupepa. O le suāsusu aʻo lei faʻamauina le manaʻo e fufuluina, ma sili atu le faʻafefe i le vai inu. O vaega nei e manaʻomia e saunia ai le fua:

  • Bulgarian pepa - 1 kilokalama;
  • kapisi - 1 kilokalama;
  • masima - 2 tbsp. sipuni;
  • suka - 2 tbsp. sipuni;
  • vai - 2 lita;
  • mea manogi - ia tofo.
  1. Ina ia faia lenei mea, tipi mai le fatu o fatu ma fatu. Ona faʻatumu lea o pepa taʻitasi e faʻapipiʻi le kapeti paepae.
  2. A maeʻa lena mea, o loʻo paʻu pepa paʻu i totonu o se fagu, faʻatumu le avanoa i le va o fua, kapisi.
  3. O lenei e mafai ona e kuka le sasaa. O le faia o lenei mea, suka, masima ma mea manogi (leaf bay, pepa palapala, cloves, onamon) e sasaa atu i totonu o le ipu kuka.
  4. A maeʻa maeʻa le suka i le 35 tikeri, e mafai ona latou sasaa fualaau faisua. E taua tele le ufitia o pepa i le vai.
  5. A maeʻa lena, o le mea faigaluega e ufiufi i mea mama ma tuʻu i lalo o le mamafa i se potu mafanafana.
  6. I le vaiaso, e tatau ona siitia le oloa i se nofoaga malulu mo le teuina.

E mafai ona faatelevaveina le faagasologa o sauniuniga mo le alofa, pe afai o le vailaau e faaopoopo i le suauu, i le aofaiga o le 50 ml i le 2 lita o le vai.

Matamata i le vitio e uiga i le selesele sauerkraut i le pepa Bulgarian:

Faatasi ai ma kāloti

O le salting pepa suamalie e mafai ona i ai faatasi ma kālotiMo lenei mea, e tatau ona e faʻapipiʻiina i luga o se fatuga mamafa, ona faʻaaoga ai lea o fua o le Bulgarian pepa. O le faagasologa atoa o le kuka e foliga tutusa ma le salu o le Bulgarian pepa ma le kapisi. Mo le suʻelaina:

  • masima - 2 tbsp. sipuni;
  • suka - 2 tbsp. sipuni;
  • vai - 2 lita;
  • mea manogi - ia tofo.

O loʻo i ai fua o fualaau faisua uma o loʻo faʻasusu uma pe tilotilotilotila i ni vaega tetele. O le faagasologa o le kukaina o lenei meaʻai e le ese tele mai le masani.

Faʻatasi

Peʻa suamalie logo, pe a 'aina i kāloti ma kapisi. Mea e Manaomia:

  • kāloti - 1 kilokalama;
  • kapisi - 1 kilokalama;
  • Bulgarian pepa - 1 kilokalama;
  • masima - 2 tbsp. sipuni;
  • suka - 2 tbsp. sipuni.

O le faagasologa o kuka e amata i laasaga nei:

  1. E tipi le kapeti, ae le o le papaʻu, ma o le kāloti o lo o faapipiiina i luga o se fatu lapopoa, ma ua maeʻa ona faʻafefiloi i totonu o se fagu loloto.
  2. O le masima, suka ma mea manogi e faaopoopoina i le iʻuga o le faʻafefiloi o fualaau. A maeʻa lena, e tatau ona e faatali mo le sua mai fualaau faisua e tatau ona tafe ma tuʻu ese.
  3. O pepa e faʻamamāina mai le tumutumu ma tumu i le faʻafefiloi o kapeti ma kāloti, ona tuʻuina lea i le pito i lalo o le tane, na fuafuaina e teu ai se faletupe fale. O avanoa avanoa uma i le va o fualaau aina ua tumu i le paluga o kāloti ma kapisi. Ma, i le auala lava e tasi e salalau ai se faʻafanua fou.
  4. A maeʻa le koneteina, ona sasaa lea o pepa i le sua o le suavai na faʻafefe mai le paluga-kāpeti. Afai e le lava le vai, e mafai ona e faʻaitiitia sina masima masima ma suka i le vai mafanafana e kukaina ma faʻaopopo le suauʻu i le muaʻi faʻavae.
  5. O fualaau faisua e tatau ona ufiufi i se fasi mea mama mama ma tuu ai le mamafa. O le pusa o loʻo i ai le pepa e tausia lelei mo le 7-10 aso ona ave lea i le potu mo le teuina.

O a nisi fualaau aina e mafai ona ou faaopoopo?

I totonu o pepa tipi, e mafai ona e faʻaopopo nisi fualaau faisua:

  • lanumeamata lanumeamata;
  • amu eletise;
  • mea vevela;
  • paka.

Teuina

Taofi pepa tipi i soo se nofoaga malulu.. O potu teu oloa ma fale teuoloa e fetaui lelei mo lenei mea.

O a ipu e mafai ona ou faʻaaogaina?

E mafai ona faʻaaoga pepa pepa e saunia ai ipu eseese. O nei mea e mafai ona:

  • salata ma aano o manu ma moa pulou;
  • fualaau faisua;
  • borsch

Faaiuga

Soo se faletua e mafai ona kukaina sauniuniga fale, e faʻaaoga ai fualaʻau ua galo o matou tinamatua. Faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau faisua e mafai ona e faʻalauteleina le lisi o aso taʻitasi.. Mafaufau e na o le natura faʻasao e faʻaaogaina mo le faʻafeiloaʻiga o fale, e faigofie lava ona faaiʻu e sili atu ona aoga nai lo fale gaosiga.