Mo le talimalo

O le tausisia o zucchini i totonu o le potu e le manaʻomia ai se taumafaiga tele mai ia oe.

E le lava le na o le totoina o fualaau aina - e tatau foi ona e teuina. Ina ia mafai ona fafagaina e pele ia te ia ni ipu zucini tele i le taumalulu atoa, e tatau i se faletua lelei ona iloa nisi o auiliiliga o le teuina.

E tatau ona maitauina o zucini e tele fualaau aoga ma vailaau e matua talafeagai mo le tino o le tagata. O a matou fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona tausia le fou zucchini mo le taumalulu i totonu o le pu.

Lafoaʻi le fale

O popolega e uiga i sauniuniga o le potu e tatau ona i ai i le taumafanafana. Ina ia puipuia au fua mai fua ma mamanu, e tatau ona faʻalelei le potu. O le auala sili ona taugofie o le faʻamamaina o puipui i le lime.

Ina ia saunia le lime, o le a e manaʻomia se pakete se tasi o le paluga paluga ma 5-6 pakete vai. O le uʻamea poʻo le uʻamea uʻamea e mafai ona faʻaopopo i le paluga, ave i le fua faʻatusatusa: 1 kg o vitriol i le 1 paʻu paepae.

O se isi faʻalauiloa faʻalelei o le sulfur dioxide fumigationlea e afaina ai meaola faalafua. A maeʻa ona tape le sulfur sulfur poʻo le siasi siasi e tatau ona alu vave loa le potu. Ua tapunia faitotoa i le pulou, ma e le mafai ona ulufale i ai mo ni nai aso. A maeʻa lenei taimi, ona tatala lea o le pulou poʻo le fogafale lalo mo le faʻaleleia.

Ae ia manatua i le ogatotonu o se vevela aso e sili atu le aua le faʻamaʻavale, ona o le mafanafana mafanafana na ulu atu i totonu o le potu o le a mafua ai le faʻaaogaina o luga o luga o puipui ma le taualuga.

O fata uma lava e maua, ato ma atigipusa e sili ona lelei faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona togafitia i latou i se vaifofo o le sulfate suauu po o le formalin, ona ave lea i luga o le auala. O le a le manaia le valiina o fata laupapa i varnish.

Teuina o le vevela

Fautuaina le vevela mo le teuina o patini i totonu o le pu eseese mai +4 i +10 tikeri Celsius. E pei o se mea faʻavevela mo se fale malulu e tatau ona faʻaogaina meaola alumini, faʻaʻataʻitaʻiga, moli polystyrene.

Laʻau maualuga

Laʻau lelei mo le teuina o nei fualaʻau e tusa ma le 85-90%. O totonu o le zucchini maualuga maualuga e vave ona pala. Fans poʻo mea faʻapitoa (absorbent) (mo se faʻataʻitaʻiga, lime masusu, potassium chloride, sulfuric acid) e mafai ona fesoasoani i le tau faasaga i le maualuga o le vevela o le ea. Ae aua nei galo o le tele o le matutu e leaga foi. I totonu o se fale matutu, e mafai e le zucchini ona faʻamago ma leiloloa lona tofo fiafia.

Fiafia ma le manaomia "tuaoi"

Ina ia faʻasaoina fua i le umi e mafai ai, e tatau ona totogi le mafaufau i le tuʻuina atu o le faʻatautaia o oloa. E pei ona e iloa, e le o fua uma e mafai ona teuina faʻatasi, talu ai o nisi oi latou e mafai ona afaina ai isi.

Zucchini e mafai ona saogalemu i tua atu o pika, pepa ma kukama. Peitai, e tatau ona aloese mai le pitonuu ma pateta, aniani ma le karikulu, talu ai ona o nei fua e mafai ona soak zucchini ma o latou manogi, ma o le a leai ai lo latou tofo.

Ma afai e te fesiligia le fesili: "E faʻapefea ona faʻapolopolo zucini mo le taumalulu i le pulou lata ane i le kapisi? E mafai?" Talu ai ona o le kapisi e lafoina le susu ma le vevela, lea o le a faʻaitiitia ai le ola ola o le sukcini. O tuaoi leaga o apples ma tamato, e tuʻuina atu se tele o le ethylene, lea e faʻavaveina ai le fua o fua.

Tulafono taua

Aʻo leʻi amata ona fagatua i le fesili pe faapefea ona tausia zucchini mo le taumalulu i totonu o le pulou, e aoga le mafaufau pe o fea ituaiga e sili atu ona talafeagai mo lenei mea. O le umi o isi e mafai ona teuina ituaiga mafiafia o le taumalulu o le zucchini, e pei o le Golden Cup, Festival, Gribovsky.

Mai le vave amataina o ituaiga mo le teuina e talafeagai: Aeronaut, Pear-shaped, Anchor, Yellow fruit, Arlika, Negro. Italia zucchini zucchini ua lelei ona puipuia, mo se faataitaiga, Zolotinka, Gypsy, lalelei Black, Zebra, Nero de Milano. I le faʻaopoopoga i foliga faʻalanuina, o nei zucchini e eseese i le paʻu mafiafia ma fatu laiti.

Saunia zucchini

E naʻo fua matutua e mafai ona teuina, o le paʻu ua maeʻa ma faʻamaʻa. O lena zucchini e mafai ona iloga e le leo o le leo logonoa, lea e faʻalogo pe a paʻu fua. Iloilo ma le faaeteete ia zucchini. Mo le teuina, na oi latou e leai ni toso poʻo ni nifo i luga o le peel e talafeagai. O fua o le paʻu ua faaleagaina o le a faasolosolo ina faateteleina ma o le fua o fualaau aina uma o le a oʻo i le tulaga lamatia. Tipi le sukcini e tatau ona na o se naifi malosi.

Faʻalogo lelei i le fua o fua. Mo le umi o le teuina, naʻo le squash ma se mea manogi ae o le meaʻai e fetaui lelei o le a talafeagai. O fua ua tumu i le fuʻa ma se vaimamago ua uma ona leiloa lo latou uiga manaia ma o le a le umi le umi.

O le tipiina o le zucini, e tatau ona tuu se vae 5-6 cm, lea e puipuia ai le tamaititi mai le pipisi o pathogens. A maeʻa le seleselega, e tatau ona faʻamamā ma faʻamago le zucini i le la. I lalo o le gaioiga o le aveva o le ultraviolet, o le a sili atu ona mafiafia o latou paʻu ma o le a mafai ona sili atu le puipuia o le meaʻai suamalie. Ae fufulu le squash i se tulaga e le mafai!

O le a le mea e sili atu ona teuina?

O se filifiliga lelei mo le teuina o le a o honeycombs i laupapa ma se apa o le sisi i totonu. Afai e leai sau atigipusa laupapa, e mafai ona e faʻaogaina pusa laulaʻa masani. O nisi tagata nonofo i le mafanafana e filifili e taofi sisi i totonu o mea e faʻapipiʻiina i le taualuga.

O fusi e faʻasusu ai vaovao o le a talafeagai foi mo le teuina. Ae ia manatua lena mea zucchini lelei nofoaga i luga o fata o luga o fagu.

Taimi

O le taimi e teu ai le sukcini e faʻamaonia e le latou vasega. Fugalaau tuai e masani ona teuina e le sili atu nai lo nai masina. O ituaiga taumalulu o le Gold Cup ma Gribovsky o loo taoto filemu seia oo i le ogatotonu o le taumalulu. Eseese Festival e mafai ona teuina i le 10 masina. O se zucini e mafai ona e fiafia i lo latou tofo seia oʻo i le seleselega fou.

Auala eseese

Manatua lena mea zucchini e le tatau ona paʻi le tasi i le isi. Le auala faʻamaonia lelei o le teuina o fua i upega. O zucchini taitasi ua tuʻuina i se isi tuʻulaupapa, lea e tautau mai le taualuga poʻo luga o fata.

Afai e te filifili e taofi le zucini i luga o fata o le fata, tuu i vaovao, nila poʻo le pepa. Zucchini ua naʻo le laina e tasi e faataatia ai. Faʻasaga ia fagu mai faʻamaʻaloga o le ea, aua o le squash e matua maʻaleʻale i le malulu.

E le gata i lea, o fualaau taʻitasi e mafai ona afifiina i le laumei mama, o le a laveaiina ai le zucini mai le malamalama, lea e mafai ona faatupuina ai le fatuina o fatu, ma le malulu. E mafai ona e teu fatu i pusa laupapa poʻo pusa pepa.

Squash, tuʻuina i atigipusa ma atigipusa, ufiufi i le tele o vao matutu, vao po o vaomago. E le manaomia le faatulagaina o pusa i le zucchini i luga o le fola, e sili atu le tuʻu i luga o fata.

Filifilia ituaiga eseese o le malamalama ma le pusa saʻo mo le teuina, tausia o le vevela lelei ma le matauina o isi tulafono faigofie, e mafai ona e tausia au togalaau i le umi e mafai ai. Matou te faʻamoemoe o le fautuaga o lenei tusiga na fesoasoani ia te oe e iloa ai pe faapefea ona teuina le zucini i le taumalulu i totonu o le pu.