Mo le talimalo

Filifili mai le sili, pe faʻapefea ona teuina le lauloki mo le taumalulu i le fale: i totonu o le pusaaisa poo totonu o faletupe?

O keke o se faʻaopoopoga sili lea i au mea e fiafia i ai. E maua ai se tofo vevela ma meaʻai e le lelei..

E faʻaaogaina i le kuka ma togafitiga faʻale-aganuʻu, e manaʻomia i totonu o umukuka uma ma e lelei tele le lelei o le kalama.

E teuina mo se taimi umi ma e le faʻaitiitia, ae na o lalo lava o tulaga uma. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e teuina ai le keleti i le fale i totonu o se fale mautotogi?

Sauniuniga

E faʻapefea ona saunia le ololiki mo se taimi umi e teuina ai? Sauniuniga e amata mai le taimi o le seleselega.

Ata e 2 ituaiga, o le taimi ma uiga o le aoina e faalagolago ia i latou:

  • Taʻeleʻele - o se ituaiga, e lauiloa foi o le sikalo o le taumafanafana. Faamamaina ina ua lanu samasama laʻau ma amata ona paʻu i lalo ma taoto i le eleele. Taimi o le seleselega i totonu o le amataga-ogatotonu o Aukuso;
  • taumalulu po o le taumalulu - na aoina i le faaiuga o Iulai. E mafai ona fuafua le sauniuni e ala i ni faailoilo: samasama o laulaau, vevela o fua, vavao i le paʻu o faʻalavelave.

Pe a eliina le galala, e taua le aua nei faʻaleagaina., e pei o ulu ua le lelei ona aoga mo le teuina o taimi uumi. E sili atu le aveeseina i se suo poʻo se tui. Ona fufulu lelei lea o le kelati i lalo ole la o le la pe lalo ifo o se pulou.

Faʻalagolago i le metotia filifilia e tipi ai naʻau (sei vagana ai le teuina i faʻamaʻi). O le saogalemu o le kalakeke e faalagolago i lona saogalemu mo se taimi umi.

E le mafai ona alu:

  • ulu avanoa;
  • aafia i le pala po o isi faʻamaʻi;
  • maoaʻi, faaleagaina, paʻu.

A maeʻa uma taualumaga sauniuni, ua oʻo i le taimi e faʻaauau ai i le filifilia o se auala e teu ai.

Aua e te faʻavaivai pe afai e le fetaui lelei nisi o le silati mo le teuina o taimi umi, e le mafai ona faʻamago ma faʻaaogaina le siʻosiʻomaga i lenei pepa, ae mafai ona e gaselese o se isi togafitiga umi mo le umi umi e le tatau ona faʻagaloina.

E iloa e faletua uma e mafai ona e faʻamaloloto meaʻai e pei o zucchini, uka, logo ata, kāloti ma aniani, ma le itiiti ifo mo le kalala.

E mafai ona e iloa pe faapefea ona eli ma saunia le laukalama mo le teuina i lenei vitio:

E faʻapefea ona teu le garlic i le fale mo le taumalulu?

Le filifiliga o le nofoaga ma le afifiina

Garlic o se faʻamaumauga faʻamau i totonu o togalaau togalaau mo togafitiga uumi.

I le a ma pe faapefea ona le gata ina teuina: ma i taga, ma i faletupe, ma isi. I le taimi lava lea e mafai ai ona ia taoto i le taumalulu ma e oo lava i le seleselega fou. Aʻau e tumau seia oʻo i le tautotogo, i le mafanafana ma le malulu. E eseese ese le eseesega o le olaga i auala eseese.

E faʻapefea ona teuina le garlic i totonu o le fale? O fea e teuina ai le kelo i le taumalulu i totonu o le fale? O lapisi e mafai ona teuina i le tele o nofoaga.:

  • i totonu o le pulou (subfield);
  • i totonu o le pusaaisa;
  • i soo se potu malogo;
  • i luga o le loggia ua faʻaaogaina po o le faletusi.

I le auala, i totonu o le pusaaisa, aemaise lava pe afai e sili atu i le tasi le pusaaisa, mo se faʻataʻitaʻiga, o se pusaaisa ma se pusaaisa e mafai ona e teuina lelei le 'elekiniki, broccoli poʻo le falelola.

E faʻapefea ona teuina le garlic i totonu o se fale? O le nofoaga lelei e teuina ai le keloni i totonu o le falemalo i le taumalulu e manatu o le a lalo ifo, pe afai o le fale e le o iai, e foliga mai o loʻo i ai se nofoaga faapena.

E teu lelei le pulu i totonu o le pusaaisa, ae e teu se avanoa iina. E le faigofie i taimi uma, ae afai e leai se isi filifiliga, o le pusaaisa o se faʻaolataga.

I luga o le auala e saunia ai mo le teuina i totonu o le pusa tioata mumu vevela ma le Bulgarian pepa, tagaʻi i mea taʻitasi o la matou 'upega tafaʻilagi.

Laʻau o loʻo teuina i pusa, faʻamaʻi, totini i le vevela i soo se mea matutu.. Loggia foi e fetaui lelei mo laau o le kalani i ipu e tolu-lita poʻo atigipusa, pe a faʻamalama ma faʻapala.

Avanoa masani mo pusa, pusa mo le puipuia o le kalaka i le fale:

  1. Pusa. E le faʻamafieina le kālati, tuʻuina i luga o ulu atoa i pusa talafeagai. Faʻalagolago i mea e fiafia i ai le talimalo falaoamata po o le masima.

    Pusa e lelei tele le faʻaaogaina o le plywood, e tatau ona i ai ni avanoa poʻo ni pu mo le vaʻaia o le ea. I pusa e fautuaina e faaputu ma teu ia aniani.

  2. PusaO se tasi o auala faigofie e teu ai le keke i le taumalulu i le fale. Ulu o kiliata tuʻu i ato ma teu i le fale. O le lalagaina o ato e fausiaina ai se avanoa faifai pea o le faʻaogaina o le ea.

    O ato o le a lagona lelei i tulaga o le potu ma apu fou.

  3. Nylon pantyhose poʻo totini"Metamatua" metotia o le teuina o le garlic i le fale i le taumalulu. Ua leva ona faʻaaogaina, ae o loʻo talafeagai pea.
    O nai vaʻa laiti i le va o le lalagaina o kapota e tuʻuina atu i luga le ea, lea e maua ai le garlic i se avanoa e ola ai i le taumalulu.

    O paʻu laau e tautau maualuga i luga o le pu. O lenei mea e laveaʻi avanoa i totonu o le falemaʻi, ma ua teuina le kalama mo se taimi umi. E masani ona teu oloa i totonu o totini.

  4. FaletupeE faʻapefea ona teu le garlic i le fale i le taumalulu i faletupe? I totonu o ipu e tolu-lita ua gaugau e pei o le kelati matagofie. Na teuina iina i se foliga mama, masima, suauu.

    Faletupe i luga o le pusaaisa poʻo luga o le faletusi. Faʻalagolago i mea o loʻo i ai, ia faʻaavanoa pe tapunia ia pusa paʻu. I totonu o faletupe, e teuina foi le maile mo le teuina o le taumalulu.

  5. Faʻailoga.O nisi e fiafia e tuua le lauʻeleʻele e aunoa ma le afifi. Tuʻua - teuina i faʻamaʻi. O fugalaau e fusia faatasi ma se maea poʻo se twine.

    O se tagata faʻamalosi e mafai ona le gata o se auala e puipuia ai le keleka, ae o se faʻaopoopoga lelei foi i totonu. I le ala, e mautinoa lava ua vaʻaia e tagata uma ia le itiiti ifo ma le tasi i le olaga ma le sipisi, latou te lalagaina mo le faʻamagoina lelei o le fualaʻau.

O lapisi e tatau ona matua faʻamago mo soʻo se auala e teu ai.. O le nofoaga e teu ai e tatau ona vevela, faʻafefe o le susu e mafai ona faʻaleaga uma garlic.

Faʻataʻitaʻiga aʻoaʻoga i luga o le lalagaina o kāpuni uʻamea poʻo fusi i totonu o lenei vitio:

O le mea moni e faapea, o le keleni o se vaitau sili ona matagofie e iloa e tagata uma. Na e iloa e faʻaaogaina foi mo isi faʻamoemoega?

Faitau faʻamatalaga pe faʻapefea ona aveʻesea paʻu o le apogaleveleve i luga o fugalaau i totonu ma le kalaka.

Tulaga sili ona lelei

Laʻau o se laau tulagaese, e le lelei i tulaga o le teuina. E mafai ona puipuia atoatoa i le taumalulu uma, i le mafanafana ma le malulu.

Ae ui i lea, o loʻo i ai pea tapulaa:

  • pe a teuina i le vevela, o le vevela sili ona lelei e mai le +15 i le +20 ° C;
  • malulu malulu e mafai ona maua i le vevela mai le +2 i le +4 ° C.
E le tatau ona matutu tele i le nofoaga e teu ai, e pei ona mafai ona faʻamago le garlic. E le taliaina foi le maualuga o le timuga, aua o le a amata ona pala le garlic.

Ae ui i lea, o le maualuga o le suamalie atonu e i ai i le lautele mai le 50 i le 80%, o se vaitaimi lautele.

Auala

I faletupe

O se tasi o auala sili ona fiafia i ai mo le tele o faletalimalo o loʻo teuina laulani i fagu tioata.

Sauniuniga mo le taumalulu o le kalaiki i totonu o faletupe e faia i ni tulaga:

  1. Faʻasese ulu i luga o nifo.
  2. Fufulu i latou i le vevela o le potu pe a ma le 5 aso.
  3. Tuu fasi laikisi i totonu o fagu.
  4. Aua nei tapuni le tapuni, tuʻu i se mea matutu.

I totonu o le pusaaisa

E mafai ona ou teuina le garlic i totonu o le pusaaisa? Failautusi - faʻaolataga i mataupu o le saogalemu o meaʻai. I le masani ai, e tausia e tamaʻitaʻi auma kulini, broccoli, pepa, selu ma isi fualaau faisua i totonu o le pusaaisa.

Le tausia o le keke i totonu o le pusaaisa e te manaʻomia:

  1. Fufulu lelei ulu.
  2. Gagau i totonu o taga pepa.
  3. Afai e manaʻo ai, fufuluina i le masima poʻo le sipisi.
  4. Teu i totonu o le pusaaisa eseese mai isi fualaau faisua.

O luga o le peni peel e mafai foi ona faʻatoatoa lelei le koko.

Le auala e teu ai le kelati i le pusaaisa i lenei vitio:

I le masima

Alofagia e le tele o faletua. O le teuina o le sukalati i le masima e te manaʻomia:

  1. Saunia le laikisi mo le teuina: faʻapipiʻi, faʻagogo.
  2. Ave pusa o plywood.
  3. Faaopopo le masima i le pito i lalo o pusa.
  4. Tuu se laina o le kalaka.
  5. Ufiufi i le masima.
  6. Tuu le laina i luga.

O ia laina e mafai ona tuʻuina atu i le 4-5 i le pusa e tasi. Laʻau i le masima ua lelei ona teuina i totonu o fagu.

E taua tele le sasaaina o va i le va o ulu ma ia mautinoa latou te le paʻi le tasi i le isi.

Tualua i se fai meaʻai

Afai o le a amata ona faasolosolo ina leaga le ulu i le faasaoina o fualaau aina uma, faaaoga lenei auala e teu ai. Mo lenei:

  1. Latou te filifilia ni nifo lelei, o le veleina o fasi pepa e lafo i fafo.
  2. Taʻu le kele.
  3. 'Oti ma se mea e fai ai meaʻai.
  4. Suamalie.
  5. Tuu i totonu o faletupe.
  6. Faletupe faʻatapulaʻa faʻatasi ai ma pusa paʻu.
  7. Tuu i totonu o le pusaaisa.

O lenei filifiliga e talafeagai e le gata i le tulaga o le faaleagaina o le fua, ae o se tasi o auala e teu ai. Afai o le seleselega e tamaoaiga tele, e sili atu le teuina o nisi o le silati. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina lenei paluga lauʻeleʻele mo le faʻasaoina faʻafuaseʻi o nisi o oloa mai le faʻapala, mo se faataitaiga i le fale.

O le le lelei o lenei auala o le olaga puupuuae o le lelei o le i ai pea o le poloka kuliki i luga o le lima.

I se mamanu mamanu

Peeled garlic e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. E pei lava o lena, i lona tulaga masani o le a le pepelo mo se taimi umi. Le faʻalauteleina o le ola ola o le galala lena e mafai ona tuʻu i se fagu ma sasaa le suauu.

O le isi mea o le teuina o le keleni solo i totonu o se fagu vailaʻau. Mo le faia o lenei mea, fufulu mama mama, mago, pipiʻi i totonu o se fagu muamua, faʻapipiʻi le tapuni palasiti ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

I le suauʻu

O le faʻaaogaina o lenei metotia, o le faʻaopoopoga lea i le faʻasaoina o le kāleni, o le gaosiga o se suauu ma se manogi matagofie.

E faigofie lava le ala:

  1. Taʻu faʻamalo laʻau.
  2. Liligi sina mea i totonu o le fagu e tofo ai: olive, sunflower, etc.
  3. Gagau le kusika i totonu o se fagu pata.
  4. Kuni le tapuni, tuu i totonu o le pusaaisa.

O lenei metotia e mafai foi ona faʻaaoga e teuina ai aniani lanu meamata.

I taga lalaga

Ave ni taga soʻo e mafai ona e fufulu ai oe mai le toega o le laʻau e le manaʻomia. Faʻasoa taga i se malosi malosi o le saline. A maeʻa lena, faʻagogo. I totonu o le "salty" taga o le kalaikiki na gaugau. O le masima na afaina ai le ie, ona o lenei mea e mafua ai se faʻalavelave mo siama faʻamaʻi. Ata e tumau umi.

I le auala, e mafai ona e teuina fualaʻau mamago, e pei o le broccoli poʻo le kāpuni kuka, i luga o taga lalaga.

I paraffin

O le auala e le masani ai, ae aoga. O ulu o le keke na totoina i parafini fausua. Na te ufiufiina i latou ma faʻasao. Laʻau i totonu o se atigi paratala e teuina mo le ono masina. O le auala lava lea e tasi e faʻaaogaina ai mo le teuina o buliolus bulbs.

I le falaoamata

O laʻau e tuʻu i totonu o fagu lita e tolu ma ulu i le tulaga na latou ola ai i le togalaau. Liligi i laina taʻitasi o le falaoamata karika. O ia faletupe e teuina i totonu o se nofoaga malulu: se pusaaisa poʻo luga o se faletupe.

I le vao

Nai lo o le masima ma le falaoamata, ua sasaa le keta i le vaimasi fou, e sili atu pe a fai o le vao o laupapa coniferous. I le taimi lava e tasi, e tuʻuina le keke i plywood po o atigipusa ma teuina i se mea malulu ma malulu. I le auala, e tele faletua o loʻo faʻamanuia lelei faletiti i le oisa.

E faʻapefea ona taofi le garlic i le fale seia oʻo i le tautotogo? 12 auala e teuina ai le keloka i lenei vitio:

Taimi o le teuina

  • E le sili atu i le 2 masina le teuina o le garlic.
  • I le falaoamata, masima, salu, paraffini, taga lino, i lalo o le vevela ma le susu - e tusa ma le 5 masina.
  • I le suauʻu - o le maualuga o le 3 masina.
  • I totonu o le pusaaisa i ato pepa - e tusa ma le 3 masina.
  • I totonu o le faletupe, e teuina ni pulves eleelea mo le tusa o le 3 masina.

Faʻapitoa

Ua sili atu le leaga o le silati o Winter, o lea latou te taumafai e faʻaaoga vave. Tausalisi puna - lelei mo le teuina o taimi uumi. E ave uma le mafanafana ma le malulu.

Afai o le filifiliga o le teuina o le garlic i le fale na paʻu i luga o le lalagaina i totonu o ni meaʻai, na o punavai puna e mafai ona faʻaaogaina. E talafeagai lelei mo metotia uma, e aofia ai le tautau i totini i le vevela o le potu.

E mafai ona teuina faʻasoa ma le kalama i le taumalulu? Teu ia aniani ma le kalaka e mafai ona faʻatasi.

O pusa sili ona lelei mo lenei mea o plywood pusa. faatasi ai ma vaalele.

E sili ona lelei le tuu o aniani, kiliki i totonu o pusa ma tuu i luga o le paleni vevela.

I le faʻaopoopoga, o laʻau sasisi ua sisi i le masima, e mafai ona e teuina ia aniani ma galala faatasi. Pusa laupapa e talafeagai lelei mo ia faamoemoega.. Tuu i totonu o se nofoaga malulu.

O le mea lea, o le kalama e tausia lelei i le fale. Faatasi ai ma le tele o auala eseese o le a maua ai e tagata uma le mea silisili mo i latou lava. Ua sauni le kuka e taoto i le taumalulu uma i tulaga eseese e mafai ona e faʻaaoga i le tele o metotia i le taimi e tasi. I lalo o aiaiga uma, o le a i ai pea le kele i le fale e faʻavavau.