Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o le tausiga ma faʻafitauli o le faʻatupulaia o se mutia mo le avanoa e tatala ai le eleele - o le verbena ua maeʻa faʻasalaga

O laau taʻitasi e iai lona lava talaʻaga. O lo latou tupuaga o nisi taimi e lilo i le mealilo ma le togafiti, ma le vervain e le o se mea na tupu. E tusa ai ma lenei laau o le tala lea na tupu mai i le toto o Iesu Keriso ina ua mavae le faasatauroga.

O ona meatotino e puipuia ai agaga leaga, o tagata le faamaoni e taʻua o le lupe po o le mutia o le mutia, ma le solo "Laimata o Juno". Mai lea mea na latou saunia ai se meainu inu, tautau i luga o le faitotoa o se leoleo o le aiga, faamama.

Eseesega faʻamatalaga

O Verbena o se vao mutia mo fanua matala, ae e mafai ona ola e pei o se vao. Verbena e mai Amerika i Saute ma o le aiga Verbenov. O lenei aiga e tusa ma le 250 ituaiga. O Verbena o se laufanua faʻapitoa, ae i Rusia o loʻo faʻatupulaia e avea ma tausaga taʻitasi.

E fefe le fale i fulufulu, ae e mafai ona faʻafeiloaʻi sina malulu. O le laau e gaosi ma matua faigofie lava, e oʻo lava i le au fai togalaau. O le a ola le Verbena pe a totoina i le eleele ma e ala i fatu. O fualaau e tatau ona fai ia Fepuari-Mati.

O se tamai laau e 20-30 cm e fuga mai i fugalaau paʻepaʻe, lanu viole ma piniki ma matagofie le smogitsya i totonu o se moega fugalaau, pusa pusa. feʻau. Verbena, e ui lava o se ituaiga o laau toto, e oti pe a uma fulu, ae fuga seia oo ia Oketopa i Rusia i saute.

Verbena e lelei le tipiina i nisi o taimi o le vavala. O laulaʻau o lo o faʻasalalau ma faʻafefe ma oʻo i le foliga poʻo le faʻaloloa, faʻasolosolo. O le faʻatulagaina o lau o loʻo faʻafeagai. E lua ituaiga: tele-flowered ma le maualalo.

O le krupnotsvetkovaya po o le mammoth e maualuga lona maualuga i le 40 - 50 cm, ma se mea maulalo - 20 - 30 cm ... O fuga o vervain tele-flowered o fetolofi, fugalaau tetele. Laititi maualalo o loʻo i ai faʻamau ma fugalaau e le tele ma lapopoa.

Tuutuuga o le taofia

FUAFUAGA: Vaʻaia e Verbena nofoaga faʻamalamalama ma e matua vevela. O le laau e mafai ona ola i luga o le faapaologa, e le lava le malosi o le sola. Ae pe a tulaʻi i luga o le faapaologa e sili atu ona lelei le mafaufau oi latou o laau mama-alofa.

Toto i le palapala i le amataga o le tautotogo e mafai ai i le vaitau o le mafanafana pe a uma ona totoina i totonu o le eleele ina ia maua ai se fugalaau fugalaau susulu. O le laau e atiina ae le umi, e tusa ma le 3 - 3.5 masina. O le maualuga o le vevela mo laau toto + 14 ° + 18 ° C, i lalo o le ata mai le + 21 ° i le + 24 ° C.

O le eleele vevevain e fiafia i sina alkaline faigofie, faigofie ona faʻafefe ma aloese mai le faʻaleleia o le suavai ma le faʻavaivaia o vai. Mo se ituaiga o laau e talafeagai ma le faʻaleleia o loam.

E mafai e le laau ona faigofie ona faʻafefiloi le la, ae e sili atu le le faatagaina le palapala e faʻamago. O le faʻasusu masani o le a maua ai le ola umi ma le tele o vao, ae afai e le lava le suavai mo ia, ona amata ai lea ona ia fatuina fatu. I le taimi muamua, pe a uma ona toto i le eleele, e tatau ona faasaoloto le fugalaau mai vao leaga, pe a uma le togavao, vao vao vao e le taufaamatau.

A maeʻa le vevela o le vevela, e tatau ona tuʻia le laau ma faʻafeinu tele. I le afa lona lua o le taumafanafana, pe a oʻo i le vevela o le vevela ma le faʻavaveina o le suavai, e faʻaitiitia. Suavai le laau e tatau ona avea ma vai mafanafana e faaopoopo ai le faʻamaʻio ia feedings e tatau ona faia 3-4 taimi i le vaitau.

Faʻamasinoga

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻafefete fatu i le vai, o loʻo faatatau i fatu o le vervain lelei-tipi. O nisi ituaiga ituaiga vervain ei ai se paʻu mafiafia ma e le mafai ona faʻasaina. O ia fatu e manaʻomia ona faʻamautuina e le maalili. O laʻau o loʻo tuʻuina atu i luga o se ie susū ma tuu i totonu o le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa mo le 4-5 aso.

A o lei totoina fatu i le palapala, o le eleele e togafitia i se fomaʻi oona.. O le fatuina o fatu e le maualuga ma e na o le 30% na tupu. Mo le totoina o laau toto talafeagai oneone humus poʻo oneone. O le pusa faʻatasi ai ma le totō o loʻo tuʻuina i se nofoaga mafanafana, susulu ma ufitia i le tioata. faʻafeinu masani ma fufuluina o le susu mai le ipu malamalama, faigofie faʻaleleia o le ea o le a faʻamautinoa le faʻamaina o fatu mo le 20-30 aso. O fualaau e tatau ona momoli atu i se nofoaga malulu.

O le tausiaina o laau toto o le faʻamamaina lea oi latou i se moli aʻo faʻamago le palapala. O le masina pe a uma ona faʻaalia nei laulaau, e tatau ona toso i ni ipu eseese mo ni fatu. O laʻei pito i luga faʻatasi ma mineral fertilizers e tatau ona faia i le lua vaiaso pe a uma ona fetuunai i tulaga fou.

O le toe gaosia o ipu i le eleele e tatau ona faia pe a maeʻa le faʻaleleia o le tau, a leai o le a mate le fale. Verbena o laau toto e tatau ona totoina i totonu o le eleele ma se paʻu o le eleele lea na ola ai o ia i totonu o se ulo. E le afaina ai aʻa o le laau. I luga o le moega fugalaau e tatau ona faia aʻo leʻi totoina le lua, tuʻu tuʻuvae o piliki i le pito i lalo o le lua, maʻa maʻa e faia ai alavai.

Liligi vai i totonu o vaieli ma faʻatali mo ia e alu. A maeʻa ona totō se totogo o le verbena i totonu o le lua ma faʻafefe faʻafefe i le palapala. Afai o le taimi o le vaeluaina pe a uma le timu, ona faʻafefe lea o le palapala e le tatau. O vaomatua i le tau vevela e manaʻomia ona faʻamago, o le a faʻaleleia ai le palapala ma o le a ola lelei ai laau.

Tofiga

TAULAʻI: Faʻasalalau Verbena e fatu ma tipi. O lenei fugalaau e leaga ma e mafai ona palotaina ia lava.

E le mafai e le laau ona tuu le toe faafouga o le gaosiga aʻo le mafai e le tau ona tupu ae pe a mavae se vaitau o le taotoga o le vaitau. Ae na te tuuina mai fatu mai ia te ia lava. O nei fatu pe a totoina i latou o le a matua ese lava mai le matua matua. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻatau lea o fatu e ala i se faʻatau pisinisi.

Toe faʻaleleia e ala i le vaʻaia o le tau ile amataga o le tautoulu. O le laau ua eliina mai le eleele faatasi ai ma le eleele ina ia le faaleagaina ai le vevela root root, ua tuu i totonu o pusa ma teuina i se nofoaga malulu seia oʻo i le tautotogo. I le tautotogo o le tipitipi tipuni ma tuu i totonu o se eleele lelei. Tuutuuga o le tausiga ma tekinolosi e tutusa lelei ma fualaau.

Mataʻituina le vitio i le faʻaleleia o vailaʻau vavalalata:

Faamai ma faafitauli tuputupu ae

Verbena o se fale e susulu-susu, ae afai e aveʻesea oe i le suāinu, e mafai ona aʻafia le aʻa ma lau pala. O le faʻaitiitia o le faiga o le faasusuina o le a fesoasoani e mulumuluina lau o le laau lava ia. E aʻafia ai aʻafiaga ma gaʻo, o le mea lea, e puipuia ai faʻamaʻi pipisi i le eleele, e togafitia i se vaifofo malie aʻo leʻi totoina. E faigofie foi ona ia maua. E mafai ona e faʻaumatia aphids e faʻaaoga ai iniseti.

Verbena o se vaovao laufanua. E faigofie ma e le taua i le tausiga, lea e mafai ai ona tupu ma le manuia tele e oʻo lava i se tagata e le o matua poto masani. O le saʻo saʻo o le suāsusu ma le malamalama itiiti e uiga i lenei laau totō o le a faʻatagaina ai o ia e faʻafiafiaina lona fugalaau seia oʻo ia Oketopa. O le tau e le faatagaina ai le verbena e avea o se laau lauiloa i Rusia.