Legumes

Spring Spring

O le tautotogo o Chinas po o le sachevichik - o se laau e masani ona taatele, ei ai mea taua. A faʻaaoga sese, o le tulaga e avea ma mea oona, ae faʻatasi ai ma se auala talafeagai i le sauniuni ma le faʻaaogaina o le suauu, ua liua i se fualaau faasaina e mafai ona laveaʻiina oe mai le tele o maʻi. Sei o tatou talanoa e uiga i mea taua o lenei laau ma ona fua.

Faamatalaga faʻatau

O Chin o se laau toto o le aiga legume. I le natura, o loʻo i ai uma ituaiga taʻitasi ma faʻalauiloa.

E te iloa? O le tautotogo o le tautotogo na faʻaaogaina lelei i togafitiga masani a Kievan Rus.

Laʻau, lau, fugalaau

O foliga vaaia o le laau ei ai tulaga taua:

  • o laʻau o le tele o tetrahedral, o nisi o loʻo salalau i luga o le eleele, o isi e pipii atu i lagolago pito i tua ma le fesoasoani o sosoʻo vevela;
  • o laulaau ei ai se foliga maualuga, e faatulagaina i paga, faatasi ai ma se mamanu i luga o se lamolemole lamolemole, ma i le pito e i ai o latou miti felanulanuaʻi;
  • o fugalaau o le laau toto e foliga mai i nifo, e tupu i luga o fualaau e oo atu i le 4 vaega, ma o latou lanu e mafai ona eseese o latou leo: mai le paʻepaʻe ma le samasama i le lanu piniki. Mo o latou foliga matagofie ma mea manogi manaia, o tagata mamanu o le laufanua teuteu e pei o le tele o le faaaogaina, ae mo togafitiga faafomaʻi toetoe lava a le faaaogaina fugalaau;
  • i le tau faaiuiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu, o le a avea le taamilosaga ma ni pi e lua-winged e iai ni manu, o fatu fatu i totonu. Faʻalagolago i la latou lanu, e tolu ituaiga o tulaga: pogisa, malamalama ma paʻepaʻe.

E manaia le aʻoaʻoina e uiga i le faʻaaogaina ma le aoga o mea totino o le maualuga o laufanua.

Faasalalau

O aso nei i le lalolagi e tusa ma le 150 ituaiga o sageevich, o loʻo ola i le teritori o konetineta uma. E mafai ona e faʻafeiloaʻi lenei laau i steppes, laufanua ma latalata ane i vaomatua.

O le au faifaatoaga e masani ona faʻaaogaina e faifaatoaga e avea o se faleoloa faʻapitoa ma meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻatumu o falaoamata ma le lanumeamata lanumeamata, aua e vave ona tupu, ma o ona gaʻo ma laʻau e tele mea e aoga ai.

Aoao e uiga i aoga i le tino o isi tagata o le aiga legume: keke, chickpeas, fenugreek, clover red, pi pi, pi, pi pi, pi pi.

Le faʻaogaina ma le faʻasologa o le punavai o le sachevichnik

Ua leva ona faaaoga Chin i togafitiga eseese:

  • bronchitis;
  • pneumonia;
  • tuberculosis;
  • afaina o le gastrointestinal tract;
  • cardiovascular system;
  • dyspepsia;
  • tigā;
  • faʻafitauli pipisi.
Ma o suauʻu ma meaʻai e faʻavae i le decoction o le sachevichnik sa faʻaaogaina ma le faʻaaogaina mo le faʻamaloloina o manuʻa o se faʻafitauli faʻapitoa.
E taua! O se aafiaga taua o le tulaga e maua ai alkaloids o loo maua i laulaau, rhizomes ma gaʻo o le laau. O le mea lea, ina ia faʻasao faʻamalolo o mea totino o le laau, e taua le aoina i le taimi, pe a oʻo i luga o le faʻamaonia o le a avea ma toxins.

Seʻio tatou tilotilo i mea e sili ona lauiloa mo le faʻaaogaina o le spring sachevichnika:

Suavai vai mai le bronchitis:

  1. tsp laʻau mamago e sasaa i totonu o se mea mafanafana ma sasaa 200 ml o vai inu.
  2. Brew mo le 30 minute.
  3. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 15 ml i foliga o vevela.

Tincture mo le faaletonu o le intestinal:

  1. f. mea matutu matagogo mo le 200 ml o le vai vevela.
  2. Faʻamauina mo le afa itula.
  3. Manua ma faʻaaoga 50 ml pe a uma se taumafataga.

E te iloa? O le tele o aganuu e faʻauluina le gaʻo o meaai: o ona pi o loʻo ufiufi, ma o lālā ma 'upega o loʻo aofia i soupeti ma salakeke.
Laʻau teuteu mo le malulu:
  1. Liligi 1 tsp. Sachevichnika lafoaʻi ma se ipu vai.
  2. Suauu mo le 10 minute ona faʻasolo mo le afa itula.
  3. Inu 1 tbsp. 3-4 itula mo ni nai aso.

Se fua mo le tiga o le fatu:

  1. Mo le 2 ipu vai vevela ave 1 lepp. otaota laʻau.
  2. Tuu mo le 4-5 itula, ona faʻavaivai ai lea.
  3. Ave 1 tbsp. taeao ma le afiafi 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.
Mo faʻamaʻi o le vevela o le oral, o le susu e tasi e faʻaaogaina mo le fufuluina.

Afai ei ai ni faʻafitauli i le cardiovascular system, faʻalogo i lanu lanu meamata, Caucasian Dioscorea, manini cumin cine, vine vine, hellebore, geranium.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O tino ma teuteuga o le tulaga e le tatau ona faʻaaogaina mo fafine maʻitaga ma fafine lapatai. I le tulaga o le maualuga, e mafai ona faia le latarism - oona e ala i pulusese. E mafai e se tasi ona aʻoaʻoina lenei maʻi faʻapitoa o le neurology e ala i le paʻu o pito ma le paʻu.

I faʻamuamua o faʻamaʻi, o se manaʻoga faanatinati e fefesoʻotai se fomaʻi, ma ao le i taunuu, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o auala:

  • 1 l o le vai faatasi ma le carbon activated i totonu (30 g mo le 1 l);
  • 0.1% vaifofo o le paseka e masani ai;
  • saline laxative.
O le toe faʻaleleia o le soifua maloloina o le tulaga na faʻaaogaina i aso anamua, ae leʻi leiloa lona lauiloa i aso nei. E taua le faʻaaoga lelei o le laau, ma mo le lelei sili ona lelei, e fautuaina e feutagai muamua ma lau fomaʻi e fuafua le fua ma le taimi o le pulega. A le o lena, o taunuuga o le faʻaaogaina o se vailaʻau malolosi atonu e le mafaamatalaina.