Laʻau

E faʻapefea ona totoina se mea e sili ona lelei ma tuʻuina atu ia te ia le tausiga lelei

O le Primula (Primula) e faatatau i laau toto o le aiga muamua. O lona igoa i le faa-Latina o lona uiga "muamua", ma sa taua e tagata o le tamai mamoe, o se talisman o le fiafia, o ki. I aso anamua, o le fugalaau na maua i le mana malosi ma aofia ai i le tuufaatasiga o mea eseese. O le totōina o le meaʻai ma le tausiga o loʻo i ai nisi o foliga, ma afai e te gauai lelei le laau, o le a fuga mai i mata e pei o le ata.

Vaega o le tuputupu aʻe o le faʻaleleia o mea e pei o se togalaau faʻatoʻaga

I totonu o le vao, e mafai ona maua ai le mea muamua i soʻo se vaipanoa suamalie ma eleele lelei. O loʻo faʻamatalaina e le tele o meaola eseese, o nisi o nei mea o loʻo lisiina i le Red Book of the Russian Federation. Ona o le matagofie o le fugalaau ma le le lelei i le tausiga, ua maua ai e le laau le tele o tufatufaga i le togalaau.

I le natura, o fugalaau muamua e laiti nai lo ituaiga eseese

O le mea sili ona taua o se laau maualalo laʻititi ma se lauulu manaia, laititi, mafiafia, lamolemole pe lalaga mai o le lapotopoto, faʻalelei pe leai foi. O lona lanu, e faalagolago i ituaiga, e mai i le lanu meamata i le apamemea. O pito e mafai ona sulu pe ula. O laulaʻau e aoina mai i totonu o se pusa vaʻavaʻagofie, mai le ogatotonu o loʻo i ai ni pusa malolosi. O faamalu po o ni mea e le mafaamatalaina o lanu eseese o lanu eseese o loo i luga o latou pito i luga. I nisi o ituaiga, o fugalaau laiti e tasi. E i ai le manogi matagofie o le laau. E mafua ona o le i ai o se numera tele o suauu taua i ona laʻau ma fugalaau. I le faaiuga o le fuga, o fualaau pusa ma fatu laʻititi o se lanu uliuli enaena ua faia i luga o vao.

O le mea muamua e faatatau i fualaau vevela. Afai e totōina ile laufanua, ona sauniuni ai lea mo le taumalulu, e faʻafeiloaʻi ai gutu e oʻo i le 30 ° C. I le tau mafanafana, o nei fugalaau o le a maua se mafanafana lelei mai le 18 i le 25 ° C, ae e manaʻomia lou tuʻuina atu ia i latou o le maualuga ma le faʻamafanafana. Faafetai i nei uiga, e mafai ona ola i le toetoe lava o le teritori atoa o lo tatou atunuu. Ae o le mea e sili ona talafeagai mo le faʻatoʻaga o loʻo i ai ia laufanua malulu ma malulu.

O le togalaau vao e fuga mai se tasi o muamua

E le gata i lea, o nei laau totō e mafai ona ola i le fale, totoina i ni fugalaau laiti poʻo ni tu i luga o le faletusi mai sasaʻe poʻo sisifo. I le amataga o le vaitau o le tautoulu, e tatau ona aumai ia pusa i totonu o le fale ma tausia le mea muamua e pei o se fale, ma ia maua ai se taimi malolo i masina o le taumalulu.

E fautuaina le tuʻuina o fugalaau i totonu o se potu pogisa ma le malulu o le ea e 12 i le 16 ° C ma le vai e sili atu ma le faalua i le masina. I le tautotogo, e tatau ona siitia atu fugalaau i se malamalama lelei, mafanafana, toe faaauau ona fafagaina ma faʻasusu. Faatasi ai ma le amataina o le malulu o le ea, e mafai ona toe ave i fafo i le pusa.

E manaʻomia e le fale mea maualuga e manaʻomia i le tuufaatasiga o le palapala. O le a tuputupu ae lelei ma fuga mai naʻo le mataga, susu-ma le manava, nutimomoia ma lelei le palapala. Pe a sauni le saite mo le totoina, e fautuaina e talosaga mo sikuea sikuea taʻitasi o le suʻe:

  • humus - 3 kg;
  • oneone laititi - 10 kilokalama;
  • vermiculite - 2 kilokalama;
  • moss sphagnum - 2 kilokalama.

Fufulu le palapala i le loloto e tusa ma le 50 cm ma faʻalelei lelei. O Primrose e sili atu le vaivai o le aʻa. O le mea lea, i le faagasologa o le tuputupu aʻe, e tatau ai ona ave faʻamalosi vao vao e maua ai le susu ma meaʻai mai le palapala faʻataʻamilo i laau, ma mulch le eleele.

Matafaioi i le faʻafanuaina

O le faigofie o le fausiaina, fugalaau matagofie, le faigofie o le totoina ma le tausiga ua avea ai le togalaau ma se tasi o laau sili ona lauiloa i laau teuteu.

O le Primrose e sili ona lelei i le pito i lalo ole mauga maumaututu poʻo le pito i lalo ole papa

Faatasi ai ma ituaiga eseese eseese o laau i totonu o le togalaau, e mafai ona e fatuina ni vaega o loo faaauau pea ona tupu mai i le ogatotonu o le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana. O nei fugalaau e fautuaina ina ia tuʻu i luga o moega fugalaau, laʻau, teuteu togalaau poʻo taʻavale ma i latou. O se laau o le tele o lanu susulu, totoina i pupuni po o le rabatka, e foliga lelei.

Fugalaau ma nei fugalaau o le a teuteuina lelei le ulufale i le fale poʻo le gazebo.

Ulutala aloʻese tele e masani ona ola i fugalaau

Talu ai o le primrose e faatatau i laau mama, e manaia tele i tafatafa o vai ma mafai ona avea ma se mea teuteu lelei, mo se faataitaiga, i le sami o le vaituloto.

Muamua o se tasi lea o uluai laau e totogo i le amataga o le tautotogo.

O le mea muamua e mafai ona avea ma se elemene o se fugalaau fugalaau. E tatau ona manatua i lona mafaufau o le a lelei lana vaʻaia ma le faʻafeiloaʻi, fetu, fern, geyhera, kaluga, irises, saponaria, goryanka, hellebore, hyacinths, cereal cereals. O tuaoi matagofie mo lenei mea totino o daffodils, tulip, peonies, phlox ma roses. E foliga lelei i le tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma le maualalo o le lauʻeleʻele ma le vao.

Afai e te faʻapipiʻi saʻo ituaiga o mea muamua, ona fuga ai lea o Columbus mo le 4 masina

O mea masani masani ma a latou ata

I le taimi nei, e tusa ma le 500 ituaiga o meaola masani e masani ona iloa mo le tele o tausaga, e ese mai vailaʻau varietal na gaosia e le au faifaatoʻaga. O mea masani e masani ona faʻaaogaina i le totoina o togalaau.

Common (Primula veris)

O le laau e oʻo atu i le maualuga e 10 i le 25 cm. O loʻo faʻaalia i se laʻau faʻafefeteina o lanu lanu meamata. Fugalaau lanu samasama ma se fatuga o se lanu uliuli e aoina i le paʻu i lalo o le faamalu o le faamalu. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Aperila.

O lenei meaola e le gata ina teuteu, ae o mea aoga foi. E mafai ona faaopoopo ona laʻau i salati ma faia mai ia i latou mo togafitiga o faʻamaʻi eseese. E leai se aoga tele o aʻa ma fugalaau o le laau.

E sili atu le fiafia o le aufaipese i nofoaga sili ona malamalama

Auricular poʻo le Ear (Primula auricula)

O le maualuga o lenei ituaiga e mai i le 15 i le 45 cm. O le laʻau mumu lanu o loo i ai se lanu meamata lanu meamata, o le mea e le o iai ni fugalaau e iai ni peti e lima. O latou lanu e mafai ona sinasina, kulimi, lanu samasama, lanu violē po o le paʻu. E mafai e ituaiga eseese o vailaʻau ona faʻafefiloi le tele o lanu. O fugalaau e amata mai i le amataga o Me seia oo i le faaiuga o Iuni.

O le amataga muamua o le tuputupu ae lemu o le primrose, ae faigata

Fusi (Primula pubesce)

O le laau o se uʻamea, o laʻau lanu meamata lanu meamata, o le maualuga o le rosette e mafai ona oʻo mai i le 10 i le 30 cm. O faʻalavelave faamalu e aofia ai fugalaau lapopoa tetele, lea, e fuafua i le eseesega, e mafai ona i ai se lanu eseese o petals ma le ogatotonu. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Aperila ma e toeitiiti atoa le masina.

O se paʻu o le earrose taliga e tumu i lanu mai le sinasina paʻepaʻe i le lanu uliuli

Lelei laʻau (Primula denticulata)

O se vaega taua o lenei ituaiga o ituaiga e tele lapopoa, laʻau faʻamalosi ma pala, ma faia ai se ele ma eleelea e oʻo i le 30 cm le maualuga. I luga o ponuncles (e oo atu i le 70 cm) le tele o laʻau o le paʻepaʻe, lilac, lanu piniki, lanu viole poʻo le paʻu. Eseesega o lenei meaola e ola vave pe a uma ona paʻu le kiona, o le a faʻaauau pea ona faʻaauau pea taʻavale mo le masina ma le afa.

Ina ua uma ona totoina ia Aperila, o le mea sili ona lelei e pei o se fern.

Maualuga (Primula elatior)

O le laau e mafai ona oʻo i le 30 cm le maualuga. O laʻau muʻamuʻa o loʻo i ai foliga matagofie ma lanu meamata lanu meamata, i luga o puipui puipui o loʻo i ai le faʻaogaina o faamalu mai nai logo laiti. O a latou gaʻo ma laʻau e ese la latou lanu, lea, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona i ai le tele o lanu. O lenei ituaiga o meaola e faʻauluina i le ola umi, lea e amata mai i le ogatotonu o Aperila i le ogatotonu o Iuni.

O le maualuga maualuga e tele ituaiga o ituaiga o lanu eseese

Cortus (Primula cortusoides)

Faafetai i ona laʻau matagofie ua gaosia ma lapopoa lanu lanu meamata, o vailaʻau varietal o nei ituaiga o meaola e sili ona teuteu. O le maualuga o laau toto e oʻo i le 20 cm, inflorescences-o faamalu e faia e tamai fugalaau lanumoana ma le lanu violē. O le fugalaau e amata ia Me.

E lua taimi e fuga ai le Cortus primrose i le vaitau

Julia (Primula juliae)

E laʻititi ma faʻapipiʻi le laau, o lona maualuga e le sili atu ma le 10 cm. O tamai fugalaau e tasi e lanu piniki, lanu viole po o fugalaau ma se vaeluaga samasama. O Primrose Julia e fuga mai mai le amataga o Aperila i le ogatotonu o May.

O se vaaiga laititi o primrose o loʻo maua i Eastern Transcaucasia.

Orchidaceae (Primula vialii)

O lenei meaola e televave i le foliga ma le lanu o mea e tutupu. E foliga mai o pyramid na faia e mumu lanumumu mumu, lea, pe a tatalaina, liliu i ni logo laiti lilac. O le lanu lanumeamata, laititi le mafiafia, laʻau faʻamalosi e fai ai se roetette e oo i le 30 cm le maualuga. O le fuga e tupu ia Iuni ma e tumau seia oʻo i le faaiuga o Iulai.

O le ulu muamua o le orchid ei ai se foliga matagofie e pei lava o le fuga mai

Mealy (Primula farinosa)

O le laau e oʻo i le maualuga i le 10 i le 30 cm. O le lafoaʻiina, lau lanu meamata lanu meamata e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe. O fugalaau o le paʻepaʻe, lilac po o le lanu violē ei ai le lanu samasama ma faʻapotopotoina i totonu o le faamalu malu. O le puluper primrose e fuga mai ia Me.

I le natura, e mafai ona maua i le Far East, i Europa i Matu ma Siperia.

Auala faʻaleleia

Ina ia totoina muamua, e tatau ona e filifilia ni vaega paolo o le togalaau. O ave avega e afaina tele ai laau toto, vave ona mou ese, amata ona mago ma mafai ona mate atoa i le amataga o le tautoulu. Afai o le togalaau e susulu tele, e mafai ona e tuu nei fugalaau latalata i le fale, le pa poʻo lalo ifo o laʻau laiti ma laau. O le nofoaga e tulaʻi ai e tatau ona lelei le faʻaleleia. O le faʻaleleia muamua o le togavao i le togalaau togalaau e faia i le faʻaaogaina o laau toto, vavae poʻo le vaevaeina o laau matutua matutua.

Tuputupuina fatu mai fatu

O fua o la latou lava aoina e mafai ona faʻaaogaina e maua mai ai fatu laau toto. O le fatu o le fatu o varietal hybrids e le taofia ai ona uiga faanatura, o lea e tatau ai ona faatauina i faleoloa faapitoa.

O fualaau e fautuaina i le amataga o le tautotogo e tusa ai ma fautuaga nei:

  1. Faatumu pusa o fatuga ma se alavai. Faʻaopopo le eleele faʻaleleia, lea e aofia ai le 4 vaega o lau laʻau laʻau, 2 vaega o le eleʻele, 1 vaega o le oneone lapoʻa.
  2. Tufatufa mea totō e oʻo lava ile luga o le palapala, faʻapipiʻi ma fufulu.
  3. Faʻapipiʻi pusa faʻatasi ma le polyethylene film ma faʻafeiloaʻi atu i se potu malulu faʻatasi ma se vevela o le ea e tusa ma le 20 ° C.
  4. E tatau ona ave faʻasili i aso uma e faʻafefe ma faʻamamaina ai togavao.
  5. A uma ona tupu pupu, e tatau ona aveese le ata.

    O le nofoaga mo le totoina o le primrose e tatau ona manaia

  6. Pe a oʻo mai ni laupepa se tolu, e tatau ona latou totoina fualaau i totonu o ni ipu laiti.
  7. A maeʻa le taufaamatau o le kiona o le tautotogo ma le mafanafana o le palapala e oo atu i le 10 ° C, e mafai ona totōina laau toto i fanua tatala. E tusa ai ma le itulagi, i le 2018 e tatau ona totoina uluai primroses mai le ogatotonu o Aperila seia oo i le faaiuga o Me. Afai o le vevela o le po pe a uma le totoina e itiiti ifo nai lo le 5 ° C, e manaʻomia ona ufiufi laau talavou.
  8. O fualaau o meaola laiti e tuʻuina i se mamao e 15 cm mai le tasi ma le isi, 30 - 30 cm le lautele - 50 cm.

Vitio: totoina muamua o le popo e tupu mai fatu i luga o le eleele

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Afai e mafai ona faʻatau ni fasipepa o se ituaiga e sili ona fiafia i ai muamua, ona mafai lea ona e totoina lau laau e ala ile tipi. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. I le popofou o le tautotogo, filifili ni laʻau ola maloloina ma lelei ona atiaʻe i luga o se tagata matua ma tipi i lalo.
  2. Tuu mea totō i totonu o koneteina ma se paipa alavai lelei ma faʻafefiloi oneone.
  3. Sasaa le togalaau, ufiufi i fagu tioata ma tuʻu i se nofoaga mafanafana.
  4. A maeʻa le tele o laulaau laiti e aliali mai i lalo o petioles, e tatau ona e totoina fualaau i pusa taʻitasi ma faʻafeiloaʻi i se potu malamalama.
  5. I le oʻo mai o tulaga lelei o le vevela, e manaʻomia ona totō laau laiti i luga o se fasi fanua ua saunia i le togalaau.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Faʻasalaga lelei, e vave tele ona olaola le meaʻai i totonu o le togalaau, ae o ona laʻau ma inflorescences e laʻititi.

Mo le vaevaega e sili atu ona lelei le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga talavou

Mo le puipuia o mea teuteu o laau toto, ua fautuaina e suʻeina i latou i le 3-4 tausaga, vaevaeina i ni vaega. O le vaevaega e faia i le tautotogo, e faʻaaoga ai le metotia nei:

  1. O le togavao e filifilia mo le faʻalauteleina e tatau ona faʻamaluina ma le faʻaeteete ma faʻamaʻaina le aʻa o eleele.
  2. Faʻaaogaina se naifi malosi, vaevae le rhizome i ni vaega. E tatau ia i latou uma ona i ai se tulaga tuputupu aʻe.
  3. O keke e tatau ona togafitia i le gaʻo ua gaosia.
  4. Toto faʻasalaga i se isi pu, faʻamama ma mulch i le selu poʻo le peat.

Vitio: auala e fefaasoaai muamua ai i le autumn

Tausia i totonu o le togalaau mai le taimi o le totoina ile eleele

O le tausiga o le mea muamua i totonu o le togalaau e le faigata tele. E manaʻomia e ia faʻavaitaimi masani, faʻaulu luga, veleina ma tatala. Afai o nei taualumaga e faʻatinoina i se taimi talafeagai, o le a tali le laau i le fuga o le lauulu ma le umi.

E manaʻomia e le Primrose le faʻaleleia faifaipea

Faʻaiga ma fafaga

O le faʻatau o se vaega taua tele i le tausiga. I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona tele, ae e aunoa ma le faʻavaivai. O le eleele e faʻataʻamilo i le vao e tatau ona sina susu. E tatau ona sasaa saʻo le vai i lalo o le aʻa, e le tatau ona faʻatagaina e oso i luga o le laʻau ma faʻavao. O lenei mea e mafai ona mafua ai le vevela o le laau. Ma afai e lolovaia le ogatotonu o le laina, ona amata loa lea o lona pala. A maeʻa ona toto, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le fafaga. I le amataga o Aukuso, e tatau ona toe faʻafouina e faʻafefe ai le tuʻuina o laulaau fou ma fugalaau o le vaitau e sosoo ai. Vai le vai e tatau ona mafanafana ma suamalie.

I le vaitau atoa o le tuputupu ae, e fafagaina le fagaina ile lua vaiaso. Aʻo le i faia le pupuʻu, e mafai ona faʻaaogā faʻamalositisi oona, e pei foi o se fusi o le manure (1 kg i le 10 lita o le vai) poʻo le manulele o manulele (100 g i le 10 lita o le vai). O ia laʻei pito i luga o le a fesoasoani i le fausiaina vave o le masini teuteu. A maeʻa lena, e fautuaina e suia i latou i ni mea e maualuga ai le fuamosa ma le potassium. O nei elemene o le a maua ai le fuga ma le tele o fua.

O mea matagofie i totonu o le togalaau e faia mai i le muamua ma isi fugalaau

Teuteu

O le teuteuina o le lauulu o le launiva e fautuaina i le amataga o le tautotogo, pe a uma le kiona. O le faia o lenei mea i le tautoulu e le aoga, o le laʻau o se punavai o mea taumafa mo le vaivai o le aʻa i gutu malulu. Ma o lau vevela o le a avea ma puipuiga faaopoopo o le laau mai le malulu. I le taimi o le fugalaau, ua fautuaina e tipi ese pulupulu otaota i se taimi talafeagai ina ia latou le aveesea le malosi o le laau.

Faʻafitauli na feagai ma le au faifaatoaga pe a faʻatupulaʻia le ola

Ole tele o faʻafitauli masani pe a tupu aʻe le mea muamua e mafai ona matauina:

  • Talia ma le faʻagogoina o lālā. E mafai ona tupu lenei mea ona o le le lava o le suāvai poʻo le tele o le susulu o le la i laulaau. I lenei tulaga, e tatau ona e fetuutuunai le faʻafeinu poʻo le faia foi o se mea e sili atu ona vevela i taimi vevela o le aso.
  • Pau o le aʻa. O le faagasologa e mafai ona mafua mai i le vevela poʻo le faʻavaivai i le vai malulu.
  • Laʻau fugalaau. O le faʻavaeina o se numera toʻaitiiti ma fugalaau laiti e mafai ona fesootaʻi ma le le lelei o meaai.I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le saʻo o le fafaga. Afai o le laau matua ma lapoa, atonu atonu e manaomia e ia se mea e gaosi i le vaevaeina o le vao i ni vaega.

O le tele o meaʻai o se laau faʻamalosi lea e manaʻomia ona tuʻuina atu ma le tausiga lelei, ma totoina totō laau e mautinoa ai le ola maloloina.

O le totoga na totōina i vaega tetele e foliga matagofie

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei lava o soʻo se togalaau poʻo le fugalaau o le fale, e faʻaalia i le tele o siama ma faʻamaʻi pipisi.

O le tele o latou e aofia ai:

  • Malosiaga palapala, lea e faʻaalia ai lava i le faia o lanu enaena ma le paʻepaʻe paʻepaʻe luga o le laʻau.
  • Gaga pala, lea e ufitia ai laulaʻau ma lala o le laau i lanu samasama ma se lanu enaena.
  • O le palapala, i luga o siama na mafua ai ona ufiufi le pito i fafo o le laʻau i ni lanu mumu-lanu enaena. I le vaega pito i lalo, o le afaina o le tubercles o loʻo faʻaputuina ai le gasegase oona.
  • Anthracnose, lea o loʻo ufiufi ai laulaau i se paʻu pogisa ma sina lanu enaena ma le lanu violē poʻo le samasama.
  • Peronosporosis, faʻaalia i le fausia o ni mea manino i luga o le laʻau. I totonu, o laulaau ua televave i le paʻepaʻe paʻepaʻe.
  • Chlorosis, o le lanu o le laau ua vevelaina, o le a le lelei le faʻavalea ma o le tuputupu ae o le fugalaau i lona atoaga o loʻo taofia.

A oʻo ina afaina i nei maʻi, e tatau ona faʻamavae vaega uma o loʻo aʻafia ai. A maeʻa lenei mea, e tatau ona togafitia nofoaga o le tipi i le gaʻo ua gaosia ma faʻamalolo laau toto ma se vaifofo malie. E tatau foi ona e sasaaina i latou ile eleele.

I le tautotogo, mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e togafitia muamua le laʻau ma le vai Bordeaux

O meaola faalavela e afaina ai le laau, aphids, miti vaʻaia, thrips, slugs e tatau ona matauina. Latou te suʻe uma le sua mai le laau, lea e mafai ona oʻo atu i lona oti. Afai o iniseti poʻo uiga o la latou gaioiga taua o loʻo maua i luga o vao, ia fufulu loa i se fasimoli ma faʻafefeteina i se vailaau iniseti. Afai o faʻapipiʻi foliga i luga o le laau, ona tatau lea ona aoina ma le lima. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le fugalaau.

E faapefea ona saunia se laau mo le taumalulu

I le faaiuga o le tautoulu, e tatau ona e faaopoopoina le eleele paleni i lalo o le vao. E manaʻomia lenei mea e faʻapipiʻi ai aʻa. Ona tatau lea ona e mulumulu le eria i le sawdust pe peat. I le umi o le paʻu ma le maualuga o le vevela, o nisi ituaiga o mea muamua e mafai ona fuga faʻaola. Aua le faatagaina lenei mea, talu ai o le a faʻaalu e le fale le tele o le malosi mo le fausiaina o mea leaga ma o le a le gafatia le lelei o le taumalulu. O le mea e tupu mai ai e tatau ona vave aveese.

I totonu o le itulagi i saute, o loʻo amata ona sulufaʻi lelei le mea muamua e aunoa ma se fale faʻapitoa. I nofoaga o loʻo iai ni matagi malulu, i le faaiuga o le tautoulu, e tatau ona ufiufi laau vao i laau matutu ma ufiufi i lala paʻu. A uma le pa'ū o le kiona, e mafai ona e fausia nisi malutaga mai ai. E fautuaina ia vailaʻau Varietal ina ia eli i luga, totoina i fugalaau ma ola aʻe i totonu o le potu vevela seia oʻo i le isi vaitau.

Iloiloga aoga o tagata fai togalaau

Ia, ua paʻu le kiona, sa ou ufiufi le pito i lalo i le ultrasound i ni laulau se lua ma le kiona. Ua manumalo atoatoa, o lau lanu lanumeamata, matagofie !!!!!!

olga

//pticedvor-koms.ucoz.ru/forum/59-565-2

E i ai o tatou lauulu e amata mai i lea tausaga ma lea tausaga. O le pito sili ona malosi o le amataga lea o lanu samasama laiti. Na ola o ia i le malulu sili ona malulu, ua fuga mai nei ma le ofoofogia.

Londa

//indasad.ru/forum/72-mnogoletniki/1109-sadovye-primuly

Latou te totō fatu fatu muamua, tolu ituaiga. Ua ola lelei, ua tupu lelei ae le i pa'ū. Mo le taumalulu sa ufitia lelei i laʻau, ona luga lea i luga o mea, ae na o le lua vao na ola. Na latou misia le faʻatapulaʻaina o sina mea itiiti e vaevaeina, ua amata ona ia lafo ese le lanu iina, ma e tatau ona ia faanatinati ona totoina.

klim

pticedvor-koms.ucoz.ru/forum/59-565-3

O le mea muamua o le malulu, malulu-faapalepale ma le le lelei. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a le gata ina teuteu ai le togalaau ma lona fugalaau susulu, ae faʻamaoaigaina foi le ea ma se mea manogi lelei ma manaia lelei. Laʻau faʻapitoa faʻapitoa e faʻapupulaina e pei o se faga fale.