Laʻau

Tetrastigma Vuagnier - tausiga ile, ata

O le Tetrastigma volerer (Tetrastigma voinerianum) o le vave tuputupu ae o totonu o vine.

Tetrastigma Vuagnier i le ituaiga Tetrastigma o le aiga vine, potu vine - O se lauiloa iloga mo potu vateatea. O se mea maualuga e iai le pale maa faʻamalama e masani lava ona oʻo mai pe afai e manaʻomia ona totoina le pito i totonu o le fale i se taimi puupuu. I totonu o se falemautotogi laitiiti, e tatau ona e tipiina le tele ina ia taofia ai le alualu i luma.

O le ituaiga e aofia ai ituaiga e 90, e nonofo i saute ma sautesasae o Asia, ae na o le tasi e maua i totonu o Ausetalia i matu. Ae ui i lea, e le sili atu i le 2-3 ituaiga o meaola e faʻaaogaina e pei o le teuteuga o laau toto. O le mea sili ona taatele i le aoina o fugalaau o le Woignier tetrastigm, na faaigoaina i le fomai Farani o M. Voinier, o le na muamua mauaina se lauiloa i Laos po o Vietnam i Matu.

Maualuga maualuga, mai le 60 i le 100 cm i le tasi vaitau.
E le seasea lava le fuga o le liana totonu.
Ua vave ona tupu le laau.
Laʻau tele.

Foliga vaaia o fuga

I le natura, o le laau o se vine e vave ona ola ma se paʻu lanu manulele ma le lanumeamata lanumeamata po o le paʻu, o lona umi e oo atu i le 50 m, ae i le fale e tupu ai fua e oʻo atu i le 3-4 m.

Laʻau tamatamai lima, ma le 3, 5 poʻo le 7 lobes, o loʻo faʻatulagaina faʻatasi i luga o pago i luga o laina uumi. O loka taʻitasi faʻatasi ai ma pito faʻamau ma se mea faʻapitoa, o lona tino mafolafola lapisi ua ufiufi i vevela faʻaalia. O le itu pito i lalo o laulaau laʻau o loʻo ola mai ma se mūmū mūmū mūmū mūmū ma faʻapipii i togitogi pupula o le suamalie suamalie e faʻamalo ai mata, lea e masani ona le saʻo mo faʻamaʻi. I luga o pagone o le antennae, faatasi ai ma le fesoasoani lea e sailia ai ni togi mo le lagolago mo le tuputupu aʻe.

Fugalaau i tetrastigma Woigner i foliga o laulaau, faʻapipiʻi ai faʻaoga faamalu. O uʻamea masini e samasama poʻo le lanumeamata, ma le 4-blade stigma peeks mai lo latou nofoaga tutotonu, ma tuʻuina atu le igoa i laau uma o le ituaiga: i le Latina, tetra o lona uiga o le "fa," ma le stygma o lona uiga "faʻailoga". I tulaga o potu, e feteʻenaʻi le liana, ae e faaopoopo le 60 i le 100 cm i le tuputupu ae i le tasi vaitau.

Tausiga o mea faʻapipiʻi Wuanye i le fale (faʻapuupuu)

LuluI le tau mafanafana, o vine e teuina i le 23-28 tikeri Celsius; i le taumalulu, o le sili ona taua e 10 tikeri nai lo zero.
Faʻamamaga o le eaE aupito sili atu i le 45%, i tulaga maualalo o loʻo totoina le fale.
MalamalamaLulu mafolafola pe vaeluaina i se mamao e le sili atu ma le 1 m mai le malamalama - o le itu i sisifo poʻo sasaʻe.
FaʻasaTetrastigma Vuagnier i le fale e masani ona faasusu i le taumafanafana - e oʻo i le 2 taimi i le vaiaso, ma le faʻaleleia lelei i le taumalulu - aso uma 15.
SooSoʻo se faʻafefiloi o le eleele ma le faʻaopoopoga o le oneone mo le tatalaina. O le eleele e saunia e le tagata lava ia e tutusa vaega o turf, leaf and garden soil ma le 0.5 vaega o le oneone tele.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le vaitau o le tuputupu ae, latou te fafaga tasi i le 2 vaiaso. Faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa e faʻavae i luga o le vailaʻau oona ma luga o laʻei.
SuigaO faʻataʻitaʻiga talavou e faʻaluaina i le tausaga mo le 2 tausaga muamua o le soifuaga, ona taʻitasi tausaga i le tautotogo, faʻateleina le limite o le fuga o le gaʻo e 2 lapopoa. A taunuu i se ipu e 30 cm, na o le pito i luga o le coma e suia.
TofigaE faʻapipiʻiina i le tipi i le tautotogo, ae faʻatagaina i isi taimi o le vaitau tuputupu aʻe.
Tulaga TutupuE le fiafia le laau i le ea malulu, faʻataʻitaʻi ma le susulu o le la. Lagolago mo le feaveaia o paʻu e manaʻomia. Nofoaga le talafeagai i tafatafa o pupuni lautele.

O vine i totonu e faigofie lava ona faʻaleleia. O le a le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa ma le tausiga o le taimi, e aofia ai le faʻavalaina o le suavai, laʻei pito i luga ma teuteuina.

Totogi o le fugalaau

Aiga e le faʻapitoa E le mafai e le Wologer ona fausiaina ni aʻa. E matua faigata lava ona ausia le fugalaau i se fale masani masani. E na o lalo lava o le faʻavaeina lelei o tulaga e fetaui lelei mo le liana, faʻapipiʻi faamalu o fugalaau laiti lanu samasama poʻo le lanumeamata lanumeamata e aliali mai i totonu o laʻau.

E laiti mea teuteu ma toetoe a le mafai ona vaaia, e oo lava i fua o le laau i foliga o lanu lanu po o lanu moli po o lanu lanu e sili atu ona manaia.

Tulaga o le vevela

O vine vine i totonu o se laau toto ma ola lelei pe a maualuga le vevela i totonu o le potu o loʻo i ai - mai le 23 i le 28 tikeri i luga o zero i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe.

I le taumalulu, e mafai ona tuu i lalo le vevela i le 15 tikeri, ae le itiiti ifo i le 10, a leai o le fugalaau tuai i le fale o le a amata ona leiloloa lau lau.

Lafoaia

Mo vailaʻau, e le o iai se galuega faʻapitoa i le siosiomaga, e le o se mea e sili ona taua i le susu. E tupu lelei ma se faailoga o le 45%, ae i le vevela, afai e maualuga le vevela i totonu o le potu, o le a totoina le laau i le taeao. E lelei le matauina o lenei faiga, a faʻapea o le a foliga mai o le a lafoaʻi laupepa i le aso atoa.

Malamalama

E fiafia le lauiloa i le susulu o le malamalama, o lea e fautuaina ai e tuu i tafatafa o faamalama e agai i sisifo po o sasaʻe. I itula vevela o le aoauli, e tatau ona puipuia le laau mai le susulu o le la i luga o laulaau laʻau, ma tuu ai ni lanu enaena lanu enaena i luga o latou foliga lalelei.

Faʻasalaina tetrastigma

E le talia e Liana le faamamaina o le eleele, o le mea lea i le vaitau o le tuputupu ae e masani ona faasūsūina, e oʻo i le 2 taimi i le vaiaso, ma taumafai e faʻaauau pea le eleele i totonu o le ulo i se tulaga susu susu.

I le taumalulu, o le humidification e itiiti le tele ma e le masani ona fai - tasi taimi i vaiaso uma, ae tatau ona e taulai atu i le faagaoioia o le masini faʻavevela. I totonu o potu vevela vevela, e mafai foi ona maua se paʻu i lalo o le vai.

Pusa tetrastigma

Filifiliga o ipu mo le totoina o le tetrastigma Le silasila o le Woigner i taimi uma ma se pito i lalo o le ogaumu pe a faatusatusa i le faataamilosaga o aʻa. O le laau e vave ona tupu, ma o le potoa fou o le a vave ona avea ma se mea e leai sona sao. O le mafuaʻaga lena e sili atu ona faʻapipiʻi faʻataʻitaʻiina ai faʻataʻitaʻiga talavou nai lo vine mama.

Laʻau mo le tetrastigma

Soo se eleele lautele i totonu o le ato e ofoina mai e faleoloa fugalaau e fetaui mo le totoina, pe afai o le a foliga mai o le a le gaoia ma lelei.

Tetrastigma i le fale e totōina i se faʻafefiloi o le eleele e saunia e le tagata ia lava, lea e aofia ai le tutusa o ituaiga o togalaau ma le turf, o le leafy leaf humus ma le ½ volumes o le vaitafe o le vaitafe poʻo le perlite.

Fertilizer ma le faʻamalolo

E fafagaina le laau ile 15 aso mai le tautotogo i le tautoulu, i le taimi o togavao faʻamalosi, ma le faʻaogaina o mea faʻapitoa mo mea teuteu ma teuteu i totonu o fugalaau, e faʻaogaina foi okeni i soo se taimi e mafai ai. I le tautotogo, o le tele o le vailaʻau o loʻo faʻaaoga i totonu o fale faʻalavelave atonu e laʻititi tele nai lo le isi vaitau o le vaitau tuputupu aʻe. I le taumalulu, ua taofia le fafaga.

Toto a le Tetrastigma

A o laʻitiiti, e vave ona tupu le liana, o lea e tatau ai ona faʻavasegaina i le ono masina. Mo vaomatua, e tasi lava le taʻi tausaga e tasi. O se fugalaau fuga fou e tofu le gafa ma le lapisi i le lua lanu.
O tagata matutua matutua o loʻo faʻatuputeleina i totonu o ipu e tusa ma le 30 cm e mafai ona suia le pito i luga o le faʻafefiloi o le eleele ma le mafiafia o le 3 cm e aunoa ma le toe totoina.

Teuteu

O le tuputupu aʻe-faʻasaina le faapaleina o palealii e tatau ona tatau pe a tupu le fuga o le Wohera tetrastigma. O le tausiga i le fale mo le liana e aofia ai le teuteuina masani o pagone e sili atu i le amataga o le tuputupu ae o le vaitau ma i le gasologa o le vaitau seia oʻo i le tautoulu.

Afai e atiae le laau aemaise lava le malosi, o le faatumuina i le faapipiiina o se mea telē o le potu, i le taimi o le toe totoina, ua totōina i totonu o se fagu fufulu, i le selesele muamua o aʻa.

Faʻapenaina o tetrastigma

I totonu o le fale, o vine i totonu o vine e faatoa fua mai fua - mea e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o meaʻai e totoe i le tele o mea pe a uma le teuteuina o le tautotogo O le tipi ma 2-3 laʻau ua tanumia i totonu o se paluga o oneone ma faʻafeinu lelei.

O le masani lava o le totoina e tupu e aunoa ma ni faafitauli, ae ui i lea, o nisi faifaatoaga latou te faaaogaina le togafitiga o le vaega pito i lalo o le seleselega ma aʻa po o isi aʻafiaga o aʻafiaga ma fai mai ai i totonu o se tamai faletalama i lalo o se ata palasitino, o aʻa e vave ona tupu.

Maʻi ma meaʻai

  • Brown i luga o laupepa tetrastigma tulaʻi mai o se taunuuga o le aafia i le vevela o le la, e mafua ai le mu i laʻau mūmū o laulaau laulaau.
  • O lanu o Liana o loʻo faʻaloloa, ma o lau o le tetrastigma e laiti mai le le lava o le malamalama. O le laau e tatau ona toe faʻalautele latalata atu i le moli punavai poʻo le faʻamalamalamaina faʻamalamalamaga faaopoopo i le fila.
  • Tetrastigma e lafoaʻi samasama mai le mativa po o le leai o meaʻai i le palapala. Faʻasaʻo le tulaga e ala i le fetuutuunai o le faʻavaivai ma fafagaina.

Aphids, whiteflies, miti vaʻavave, mealybugs, faʻapea foʻi ma mea e iloagofie ai i totonu o meaola faalafua o Wuanye tetrastigma.

O vine vine i totonu o se vine e televave le lauiloa i le faʻaogaina o fanua. E faʻaaoga saʻo i na mataupu pe a taua ni vaitau pupuu mo le faia o se tulimanu lanumeamata i totonu o se ofisa, fale ulufale poʻo se potu nofo masani masani.

Faitau nei:

  • Gloriosa - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o meaola
  • Stefanotis - tausi fale, ata. E mafai ona tumau i le fale
  • Alocasia fale. Totoina ma le tausiga
  • Scheffler - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata
  • Spathiphyllum