Lafumanu

E faʻapefea ona faʻasolosolo mai le salalau i lapiti

O faʻamaʻi pipisi e le faasaoina ai tagata poʻo meaola. O se tasi o nei faamai, matautia mo lapiti, e sili ona lelei. I meaola, e mataʻituina le lauulu, e tele lava ina latou. O le faʻamaʻi vave lava e aʻafia ai tagata soifua maloloina ma mafai ona salalau atu i tagata. Ina ia mafai ona faaauupegaina atoatoa, e tatau ona iloa mafuaaga o lenei maʻi, ona faailoga ma metotia o togafitiga.

Faʻamaumauga o

Faʻataʻitaʻiina o se maʻi faʻaleagaina e tuʻuina atu e pusi poʻo ni taifau i luga o le faʻafesoʻotaʻi pe ala mai i mea na afaina. E mafai ona tupu i le faagasologa o le molimauina, e ala i le tatalaina o manuʻa mai le tipi, ma le mafuaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e faʻaitiitia ai galuega puipui o le tino.

Moult

Suʻeina o le fulufulu mamoe i le lapiti o se faiga masani lea e faalua i le tausaga: i le tautotogo ma le autumn. Afai e amata ona malepe le lauulu fou i luga o pitonuʻu, e masani lava. Ae afai e le tupu lenei mea, ona tatau ai lea ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai e ono faʻaalia e le paʻu le atinaʻeina o le faoa.

E te iloa? O le fua tele o lapiti e mafua mai i le mea moni e mafai e le lapiti ona onosaia ni fanau se lua i le taimi lava e tasi, e fananau i taimi eseese, talu ai ona o le fausaga o le tuatotonu o loʻo i totonu o lona fatu.

Faʻasusu ma togi

O loʻo faʻapipiʻiina nei meaʻai e inu ai le toto o pusi ma'ie. Faʻatasi ai ma se taimi umi i luga o le tino o le manu, e mafai e le lapiti ona atiaʻe allergies ma, o se taunuuga, gau o lauulu. Mai i iniseti ua afaina ai manua, lea e mafai ona maua ai se maʻi pipisi.

Tui ma manuʻa

O manuʻa matala i le tino mai le tipiina ma le afaina foi e avea ma se taufaʻatau ma avea ma nofoaga mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Hormonal le le atoatoa

O lenei faʻamaʻi, mafua mai ile tausia lelei o manu, lea e tupu:

  • ona o le leai o vitamini K, E, seleni, e tau atu i le avitaminosis;
  • mai le tele o meaʻai susu ma soya, lea e aʻafia ai le gaosia o ana lava hormones.
O le taunuuga o le le atoatoa o le leaga lea o le peleue ma ona mea e leiloa.

E taua! Lichen e matautia e le gata i le saoasaoa o le faasalalauina, ae faapea foi i le mea moni e faapea o siama e mafua ai ona ulu atu pulusala faagasolo i totonu o le tino e ala i le paʻu ua afaina.

Faailoga

E tele ituaiga o vailaʻau o le laisene, o le tele lava o lenei faʻamaʻi e aafia ai lapiti laititi po o tagata mamai e maualalo le puipuiga. Mauaina le faamaʻi e mafai ona i luga o mafuaaga nei:

  1. Itching - o le manu e masani lava ona tosoina o ia i ni paʻu po o paʻu i nofoaga o le foʻio le faʻamaʻi.
  2. Lulu o lauulu - o se vaega tino le lavalava o loʻo faia i luga o le upega tafaʻi. I le taimi o le moliaga, e le mafai ona iloa lenei uiga.
  3. O le vaega i luga o le paʻu i foliga o se oval - o le fulufulu mamoe i lenei nofoaga e peiseai ua teuteuina, o le paʻu o le piniki lea i lanu, o le lanu o le pito o le nofoaga e sili atu ona tumu, o le paʻu ua fulafula, ua pala.
  4. Uluaʻi maʻi - faia, pe a le amata togafitiga. Mulimuli ane na latou oso i le faʻamalolo o le faʻamalo ma le tulei.

Ituaiga ituaiga laisene

Ae e te leʻi amata togafitiga, e tatau ona e fuafua po o le a le ituaiga o faʻanoanoa e tatau ona tau ai. E mafai ona e faʻapipiʻi i foliga vaaia.

Pink

E mafua ona o se siaki piniki piniki. E le afaina, mo le 45 aso o le tino o le lapiti lava ia e aʻafia ai ma le siama.

Ringworm

O lenei ituaiga o laisene ei ai lona uiga faʻaleaga. O le faʻamaʻi e televave ona salalau solo i foliga o mea e pei o le oval (2 cm), lea e faʻalauteleina le lapopoa. O le faailoga autu o lenei ituaiga laisene o se mea pupuu, gau le lauulu i liona. I luga o le paʻu, ua fuaina ai fua e faʻaauau pea.

Vitio: Ringworm i le lapiti

Ata

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se maʻi faʻaleagaina. O lanu eseese o lanu eseese e faia i luga o le paʻu: piniki, samasama, lanu enaena. I le taumafanafana, i lalo o le malosi o le susulu o le la, e malamalama ai le la, ma i le taumalulu e faʻapogisa. O le peleue e le pagatia, ma o pitonuu e mafai ona vaaia i totonu o le ofutele.

Vae

O le isi igoa o le faʻamaʻi, o le taunuuga lea o se mea e le o le pipisi. O le mea muamua o le mea itiiti o le faʻafefeteina lea e liua i le faʻanoanoa. Fofo o faʻamaʻi e lanu mai le piniki i le lilac, pala, pala ma vaeluaina.

Shingles

O le amataga o le siama o le herpes. Faʻaalia i se numera tele o namu i totonu o le manava ma le intercostal area. O loʻo iai le vai i totonu o le vai, ma pe a latou paʻu, o se pepa faʻapala i luga o le paʻu.

Togafitiga metotia

Mo le togafitiga o fomaʻi afaina i togafitiga o vailaʻau faʻatele, o togafitiga eseese o togafitiga e faʻaaogaina: tui, uu, vailaau faʻamaʻi ma masini.

Faitau foi e uiga i auala e togafitia ai isi faʻamaʻi o lapiti ma pe o latou o se lamatiaga i le soifua maloloina o tagata.

Uu manogi

Mo togafitiga o le laisene, e mafai ona e faʻaogaina nei mea manogi:

  • Miconazole;
  • "Clotrimazole";
  • Saprosan;
  • "Suauu manogi."
O le meafaigaluega e faigofie lava ona ufiufi i totonu o le paʻu i luga o nofoaga ua afaina, lea e muamua ona tuusaunoa mai le fulufulu mamoe. Togafitiga e tatau ona faia i le 2-3 taimi i le aso, ae e sili atu le feutagai ma se fomai vailaau i luma o lenei.

Vaʻa

Ua fautuaina e fomaʻi tui faʻatasi ma Vakderm ma Microderm fualaau faʻasaina mo le puipuia o le mama ma le laisene. E maua le tui i le faʻagogo ma le vai. E faʻamamaina i le saline poʻo le vai faʻafefeteina i le ratio 1: 1 ma e tuiina i se tui i le ogavae. O le faʻatinoga o loʻo faia mo lapiti na oʻo atu i le 2 masina le matua, 2 taimi faʻatasi ai ma se malologa e oʻo atu i le 2 vaiaso. O fualaau faasaina e mafua ai le moe ma se tamai tosinaga i le nofoaga o tui, lea e ave i ai.

E taua! Ole tui e mafai ona faia pe a maeʻa togafitiga ma le vailaʻau o le Griseofulvin (15 aso talu ona uma le togafitiga).

Sulu

Mo le togafitiga o kesi e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa faapitoa, e pei o le "Doctor" ma le "Nizoral". Latou te galue e avea ma sui o le antifungal ma le antiseborrheic agent. E faʻaaogaina le paʻu i le paʻu susu, faʻamamaina seia oʻo i le fulufulu, tausia mo le 2 minute, ona fufulu lea. O le faʻatinoga e faʻatinoina ile 2-3 aso. Mo faʻalavelave ogaoga e faʻaaoga ai nei soʻo e le aoga, e tatau ona faʻaoga mea faʻapipiʻi faatasi ma vailaʻau.

Vaʻaia

I le vailaʻau vailaʻau e masani ona faʻaaogaina vailaʻau faʻamaloilo "Griseofulvin", lea e faʻalavelaveina ai le tupu aʻe o suauu fungal. Pe a faʻamalosia, e teuina i le fulufulu ma le pulu o vaega o le epidermis, ma puipuia ai mai le siama. Tusa i feces ma urine.

Tofia i lapiti 2 taimi i le aso faatasi ma le vaeluaga o le 12 itula i se fua o le 25-40 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o manu. Ua faaopoopo le vailaʻau i le fafaga i le 3-5 vaiaso. A o ave le vailaau faʻasa, o le manava manava e mafai ona tupu, lea e vave pasia pe a maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

E taua! E le tatau ona tuʻuina atu i le maitaga ma le lactating rabbiti.

Fuafuaga puipui

O le tausisia o tulaga tumama ma le tumama ma manaoga mo le tausia o meaola o le a fesoasoani e aloese ai mai faafitauli e pei o kesi.

O nei tulafono e pei ona taua i lalo:

  1. Ole fufuluina o le fale i aso uma e lua ma le faʻapalapalaina taimi (mama masani ile sootaga ile vai 1:10).
  2. Tausia o fagafao i potu vevela e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga, ae faʻamafana lelei, ma puipuia mai le malulu. Faʻataʻitaʻi atonu e mafua mai ile maalili.
  3. Meaʻai e tatau ona maeʻa - meaʻai lanu meamata, supplements o vaitamini, vaomago, fafaga faʻatoʻaga.
  4. Faʻatagaina o le puipuiga o meaola fou.
  5. Vaitaimi vave o lapiti.
  6. Pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le maʻi, e tatau ona vavae le tagata mamaʻi, ma suesue lapisi o loʻo totoe i luga o aso taitasi, ona o le taimi e faʻasili ai e mafai ona 5 i le 7 aso.
  7. Faatasi ai ma le tausiga o tagata teuteu i totonu o le fale, o le puipuiga o mea tutusa. Afai e faʻaalia le faʻamaʻi, e tatau ona vevela le kapeta ma meafale ua teuteuina.
E te iloa? O le lapiti maʻi e puipuia mai i le maʻi. O le toe faia o faʻamaʻi e le mafai ona aveesea ai le manu. Vaccine "Mentavak LTG - 135" e puipuia ai le puipuiga o le manu ma maua ai puipuiga mai le dermatomycosis e oʻo atu i le 4 tausaga.

E matautia mo tagata?

Talu ai ona o le lichen o se maʻi faʻaleagaina, faʻafesoʻotaʻi ma se peti maʻi e ono aʻafia ai le faʻamaʻi pipisi o lona fale. O le mea sili ona faigofie i faʻamaʻi o tagata ia ua faʻaititia galuega a le tino ona o se malulu, tagata mamaʻi ma le AIDS, syphilis ma le kanesa. E faʻamalosi e aʻafia uma le maʻila ma le paʻu o le paʻu. O laititi laiti e foliga mai, lea e sili atu i le taimi e faateleina i le lapoa e oo i le 3 inisi le lautele, ona tupu lea i ni mama e susulu i luga o le paʻu. O le mama e maua ai le toto mumu-toto ma fua i lona ogatotonu, lea o loʻo tauaveina le faʻamaʻi. O le mea lea, o faifaatoaga o loʻo fafagaina le lapiti mo le tele o tausaga, ia fautuaina ia faia uma galuega i lapiti ma totini lima paʻu ma seevae aveese.

O le tausiga lelei o lapiti ma le tausisia o tulaga mama uma o le a faaitiitia ai faafitauli i le aveesea. Ma afai o le faʻamaʻi na aliali mai lava ia, o le a fesoasoani le tausiga faʻapitoa ma taimi talafeagai e aloese mai faʻafitauli mai le vave ona salalau.

Faʻamatalaga:

Ua ou togafitia (ma faamalolo) se varicolor o le lichen chubby licend in my rabbit with betadine. ae ou te manatu e le o malamalama uma ia gaʻo. E masani lava ona togafitia faʻamaʻi fomaʻi ma le nizoral (shampoo, suauu, papa). ae o le togafitiga saʻo (o le a le mea tonu e faʻaaoga ai, tootoo) e tatau ona faʻatonuina e le fomaʻi, ma mafaufau i suʻesuʻega ma suʻega.
leo
//kroliki-forum.ru/viewtopic.php?id=3916#p80698

O lau lapiti na maua foi i le "le maua" ma e le i fesoasoani le tui, o le togafitiga ma iodine o le paʻu na fesoasoani mo sina taimi ma le fulufulu na amata ona ola, ae ina ua mavae le aveesea o ia, na atili ai ona tupu ... Na faia e le rabbit lenei mo aso e 20 ma o mea uma e foliga mai masani, e leai ni mea e aafia ai paʻu.
Lavea
//fermer.ru/comment/1074145121#comment-1074145121

Vitio: laisene i le lapiti