Maota, fale mautotogi

E uiga i le auala e gaosia ai moa ma fesoasoani i auala e puipuia ai vave vave ona tupu

E leai se isi e fiafia i le maofa, e le manaʻo e faʻasoa a latou meaʻai ma fale. Faʻasatau ia i latou, salu, ma latou te le fiafia uma lava!

Afai ei ai le vai, o se nofoaga mafanafana ma le faʻamaonia, o le a ia maua se mea e 'ai mo ia ma o le a amata ona faʻateleina.

O le a tatou faia i lenei faagasologa i se auiliiliga auiliili, o le a tatou iloa pe faapefea ona fananau mai i totonu o le fale, pe fia ni anufe e afua mai i le fuamoa se tasi, o le a le mea e foliga i ai se mea e afaina ai le maʻitaga?

E faʻafefea ona gaosia le momotu?

Ua faatulagaina i latou i le poto poto i se auala, o sina mea itiiti, e tele naua. O le mea lea, e le mafai ona faʻaumatia. E mafai ona faʻaititia le faitau aofai o tagata.

O le faitau aofaʻi o tagata e ofoofogia. Faamasino mo oe lava ia. E te iloa le tele o anufe e fananau mai i le fuamoa se tasi?

15-50 tagata taʻitoʻatasi i lea taimi ma lea taimi e osofaʻi mai le tasi lima.. E mafai e le tamaʻitaʻi ona faia ni paʻu se 10 ma sili atu ile taamilosaga o lona olaga. E aliali mai e mafai e se tagata taʻitoʻatasi ona gaosia pe sili atu ma le selau tamaiti. Ma o latou foi, o le a le nonofo i luga o le nofoaga - o le a faaauau pea ona fausiaina ia moa. E faʻapefea ona manumalo? Masalo faʻapitoa ona faʻaumatia fafine?

E faʻapefea ona fuafua le feusuaiga o se paluga?

  1. Tele. Tama, latou te laʻititi.
  2. Vae. I tama, e sili atu ona atiaʻe. E mafai foʻi e le tama ona lele, pe a manaʻomia ona alu i le mea e manaʻo i ai.
  3. Stylus. E i ai i le tama se mea faʻaletagata - o se fua tele i le vaega mulimuli o le tino.

E faia lenei mea e sui o le aiga - faʻamalo (Prusak) ma uliuli (pei o selu). Ae oi latou o loʻo ola i le natura - Madagascar, mo se faʻataʻitaʻiga, - o tane latou te mafaia ma lona fagatua ma fagatua i nifo e maua ai se tamaʻitaʻi.

Na o na o teineiti lava e mafai ona vaʻavaʻaina - e mafai ona latou talotalo laitiiti, ma faʻaalia lo latou naunau e paʻu.

Faitau atili e uiga i ituaiga eseese o moa.

Metamorphosis

Ituaiga o atinaʻe o moa - ma le le atoatoa le taamilosaga liliu, o lona uiga, e misi le tulaga o le pupula.

  1. O le fuamoa.
  2. Nymph - vavalo vavao.
  3. Mafaufau - tagata matutua.
  • 120 aso (4 masina) e tatau ai ona sui le fuamoa i se tagata matua.
  • 30 vaiaso faʻataʻitaʻiga ola ma fanau.
  • 300 tamaiti e mafai ona tuʻuina atu le tasi tamaitai i le taamilosaga o le olaga.

O nei faailo e ono maualuga atu - e faʻalagolago lava i tulaga ola. O le tagata faʻapipiʻi, vevela ma sili atu le susu, o le tele o le gaosia o meaʻai i totonu o le fale.

Oteka e pei o se mokesi

Latou talotalo o latou apaau, matai. Ona amata loa lea o le mea sili ona manaia. O le fafine e fausua fua.

O nei fuamoa e na te le tuʻuina atu i se mea, ae i se kapoti faapitoa - edema.

O se ato paʻu lea e puipuia lelei fuamoa mai le faaleagaina ma le fesuiaiga o le siosiomaga.

O le fafine o le a teuina lenei taga faʻatasi ma ia - tua o le tino. O lenei edema e pei o se siʻusiʻu, ma e taʻua e tagata o le "siʻusiʻu". O le fafine e ave lana tusitusiga i soo se mea ma ia i soo se mea lava e alu ai. Ma e faʻasaʻoloto mai ai na o le taimi lava e sauniuni ai aʻa e alu i fafo.

Afai e te vaʻai i se "tail", ona e iloa lea e sili ona lamatia mo lou fale. Aua, o le oti, o le fafine e iai le taimi e togi ese ai le "siʻusiʻu" - na te vaʻaia saʻo o ia, catapult. Ma o ia, atonu, o le a oti, ae o le "siʻu" e le.

E faʻafefea ona fanau pepe?

O le a oʻo mai le taimi o le fanau mai, ma le 30 tamaʻi tamaititi-tamaiti, e tutoatasi ma mafai ona faʻaaogaina, o le a tafe mai i se mea, i lalo o le paʻu. Ma na toe toesea lena taua laitiiti.

E le o tala faanatura e uiga i le nymph

E le faigata le faʻavasegaina o se naiva mai se tagata matua. Larva nymph e laʻititi lona tele, e leʻi faʻavaeina ona apaʻauma e sili atu le pogisa i lanu. O le alova i le taimi o le tuputupu ae e taʻi 5-6 taimi - tuliesea le tuagane tuai. O le vavalalata i le matua i le matua i le matua, o le susulu atu, liliu mai toetoe lava uliuli i le mumu.

O Nymphs e nonofo i se kolone ma tagata matutua, latou te 'ai foi i le meaʻai e tasi. E tutusa lava tutusa, ae aua le paga.

10 mea manaia lea e mafua ai ona latou malosi:

  1. A maeʻa le vaʻai, o le gasegase o le tane mo se taimi umi o loʻo teuina i totonu o le tino o le fafine, ma le toe faia o le faʻatautaia e mafai ona tupu e aunoa ma le auai muamua o le tane. O lona uiga, e lava mo le tamaitai ona "talanoa" ma le tamaloa i se tasi taimi i lona olaga, ina ia mafai ai e ia mulimuli ane ona ia toʻafilemu ma le aunoa ona tuu lana fanau.
  2. E mafai ona ola e aunoa ma se ulu. O ona totoga uma e faaauau pea ona galue. Ae aunoa ma se ulu o le a le umi le umi e sili atu i le vaiaso mo le mafuaʻaga e le mafai ona inu ma o le a oti ... mai le fia inu.
  3. Taʻu lou manava mo le 40 minute. E talitonu saienitisi o lenei vaega na aoga ia te ia i le fia miliona o tausaga talu ai, pe a le lelei mea uma i le lalolagi.
  4. Mustaches e matua paie lava. Latou te faaaluina le tolu vaefa oo latou olaga i le malologa.
  5. E tamoe vave. Afai e tamoe, ona vave loa lea - 4.8 km i le itula. E tele naua, ona o le tele o ona vae.
  6. E mafai ona 'ai faʻatasi i le masina. Ma e ui e ono i ai mea uma. Mo lenei mea o loʻo ia te ia ni auvae malolosi.
  7. Le mafai ona puʻe. O le a ia lagona oe ma lauulu uma i luga o ona vae. Ma afai e faanatinati e tamoe, o le a suia le auala 25 taimi ile lua. Ua e faʻaumatia i le toilalo.
  8. Faʻafetaia se osofaʻiga o le atomic ma ola ai. E i ai le televave o le taamilosaga o le vaeluaga o le masini ma o le faʻamalositino e le afaina mo i latou.
  9. E lua o latou apaʻau. O le pito i luga o le eleelea ma le paʻu elytra e puipui ai le tino - matou te vaʻaia i latou. Ma o le mea pito maualalo - sili atu le faʻaeteete - natia i lalo o le faʻamoega. Faatasi ai ma i latou, na ia lele.
  10. O le mea aupito sili ona uumi - 9 cm le umi - e le ola i totonu o tatou fale. E fiafia o ia i vaomatua.

Mea moni. Laʻau mumu i le taua ma le uliuli - o le taʻitaʻi:

  • e vave ona oʻo i le matua;
  • sili atu ona lelei;
  • e sili atu le tausiga o lana fanau ma e masani foi ona fafaga i fua o lona fili.

Ata

I le ata o loʻo i lalo, e mafai ona e vaʻaia foliga o moa i vaega eseese o atinaʻe:

I le ata: o se tamaʻi pepe maʻitaga

I luga o lenei ata fuamoa moa:

O se ata lenei o se vavao vavao:

I lalo e mafai ona e vaʻai i se ata o se pepe pepe, o le mea e taʻua o le nati:

Faʻafefea ona taofi le toe gaosia?

Ina ia mafai ai ona taofia le moa mai le fausiaina, aveese mai ia i latou le mea autu latou te fiafia i ai:

  • Lave. Faʻaauau le nofo ai mo sina taimi. I aso tuai sa latou faia - latou te malolo le fale, o iniseti ua mate, ua le mafai ona onosaia togafiti a tagata. O ia ituaiga o auala lauiloa.
  • Suavai. E le mafai ona latou inu. O le mea lea, i fale mautotogi latou te pipii ai i le vai, umukuka, sisi.
  • Meaai. Fausia le mama i le faʻalotu. E leai ni pupuʻu, ni meaʻai, lapisi otaota lapisi. E ui lava i lenei tulaga, ae o le moa e alu i pepa. E toetoe lava a leai sona malosi.

E le gata i lea, e tatau ona ave faʻataʻitaʻiga e tuliesea ai malo mai le fale. E tele meafaigaluega eseese, mai i penivali e pei o Masha, pefu FAS, Maota mama e faʻauʻu mai mailei Faʻatau, Forsyth ma aerosols Raid, Raptor, Get, Hangman.

Se mea manaia! I faʻamaloga faʻapitoa, e masani ona masani ona faʻaaogaina tino maliu o le tino. Mai le palapalū latou te inuina le lauti i luga o masi malogo. Ma faatasi ai ma le manulele, sa latou 'ai le falala ma le galala.

Ma i se tulaga lautele, i aso anamua na talitonuina ai o moa o se faailoga o le tamaoaiga. Afai e leai se mea mo tagata i totonu o le fale, ona leai ai lea o le musele i ai iina. O le mea lea, e le tatau ona tatou soona faitio i se tagata talisapaia o tatou manuia.