Fua o le gaosiga

O mea uma e uiga i le tulaʻi mai o Begonia - mai le A i le Z

O Begonias o ni fale matagofie ma matagofie i totonu. O le faʻaleleia o eleele e faia i le tautotogo, filifilia o se suka poʻo le eleʻele. O nisi taimi o tagata matutua lanu meamata e tutupu io latou olaga uma e aunoa ma le gafa. Le tele o faʻaaogaina le toe faʻafouina ma le faapipiiina.

E faapefea ona toto begonia?

A o totoina i le fale lenei sui o le lau o le lau faamama mama o palapala. I le taimi lava e tasi, o le paʻiina o le aʻa o ia lava e faasaina, aua e mafai ona faigofie ona faaleagaina. O le vaega pito i lalo o le koneteina ua saunia e faatumuina ile suavai. Pusa lelei piliki piliki, pebbles poʻo le uamea lautele. Ina ia puipuia le aʻa mai le pala, e manaʻomia le 3 cm cm o le malala. I luga o alavai ma koala 2 cm mafiafia palapala o palapala. O le laʻau teuteu ua faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le tane. O pito avanoa o le ulo e tumu ile palapala. Talu ai e le o le aʻa sili atu ma le 20 sene, e mafai ona totō le fugalaau i totonu lautele o atigipusa o ni fasipepa taʻitasi. I lenei tulaga, e tatau ona i ai i le va o tagata e le itiiti ifo nai lo le 8-10 inisi. A uma ona totō i tafatafa o le fugalaau e faʻalagolago i le uamea O le a fesoasoani i laumei lanumeamata e ola i luga. Ona faʻamaua tele lea i vai inu ma tuu i totonu o se potu mafanafana ma lelei.

Le tuufaatasiga o le eleele ma eleele mo le begonias


O eleele taumafa e faatauina i faleoloa faapitoa pe saunia taitoatasi. O le oneone mafiafia ma le eleele lauolaola o loʻo faʻafefiloi i tutusa tutusa.
Faaopopo le susu ma susu le peat i le paluga. E mafai ona e faʻapipiʻi le eleele palapeti po o le eleele. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le elemene i le palapala. O le maualuga o le eletise e mafai ona ese mai le 5.5 i le 6.5 pH.

A le mafai ona faʻatagaina le totoina e paʻu i luga le aʻa. A le o lena, o le laau lalelei o le a maua ni ogaumu mu ma mulimuli ane maliu.

Filifiliga talafeagai o le gafatia

Mo le totōina i le fale e sauniuni ai ni atigipusa tetele e le fautuaina. E taua le iloa o le aʻafiaina o aʻafiaga e le mafai ona oʻo i totonu o le eleele. Vai pala e tatau ona i ai le 4-5 inisi le sili atu nai lo le maualuga o aʻa. I ipu "faatasi ai ma se tuaoi" O se fagafao e umi se taimi e aʻa ai. Mo se taimi umi, o fugalaau e le tupu, e afaina mai le suavai ma fuga tele i se taimi mulimuli ane. E talafeagai le faʻaaogaina o se uʻamea lautele poʻo le 'eleʻele.

Taimi talafeagai o le tausaga

O le totoina o totoga e faia i le taimi o le tautotogo e le muamua nai lo Mati. I le taimi nei, o le malamalama mausali ma le umi o le ao ua faʻamautuina, lea e talafeagai mo le atinaʻe lelei ma le aʻafia o le laau. Afai e faia le toto i le tautotogo po o le taumalulu, atonu e leai se taimi e toto ai le laau e "aʻa". O le totōina e aunoa ma se malulu o le ao e afaina ai le le lelei o le tuputupu aʻe, faʻamaʻi, ma le le lelei o fua. E le fautuaina e toto i le taimi o le fugalaau.

Suiga


E faʻafefea ona vaʻaia begonia i le fale? E tusa lava po o le a le aoga o le palapala, e fautuaina e suia i lea taimi ma lea taimi. Faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina, o le lalolagi ua faaitiitia. Pe a faʻapipiʻiina vao e tuʻuina atu tulaga talafeagai mo le faʻaauau pea ona tupu.
Pe a filifilia se togi tele, o le aʻa e sili atu avanoa, ma o le mea lea, faʻaleleia le manava. O le mea autu mo le faʻaaogaina o le faʻapipiʻiina o aʻa i fafo o le faʻavaivai.
Agavale agavale ufiufi le eleele, liliu le atigipusa saʻo ma fugalaau ma togi malie le pito i lalo o le ulo. Afai e ufiufi le pakiaka i le sucker o le la, ia mautinoa ia toe suia. Afai e leai, e tatau ona e toe faafoi i lona nofoaga. E lūlū le eleele. Ua sasaaina le alavai i totonu o le tane, ona avea lea o se vaega o le malala ma le meaʻai.
Peti faʻapipiʻi i le ogatotonu o le tane, o ona gaʻo ua tumu i le eleele. E le mafai ona afaina le eleele, aua e manaʻomia ai le manava manaia. Mai le pito o le koneteina tuʻuina 2-3 senitimita. Na faʻamamaina le fugalaau ma tuʻu i se nofoaga tumau i se potu mafanafana. Aʻo leʻi faʻasusu le isi vai e tatau ona pasia e le itiiti ifo i le 6-7 aso.

Faʻaopoopoga foliga

O togafitiga o fugalaau fugalaau e lelei le faʻafefe. Faʻaalu tupe faʻaalu tasi i le tolu masina aoe tuputupu aʻe. A maeʻa le gasologa, e matuā tele lava le vai ma tuʻu i se nofoaga tumau. I le aluga o taimi, e tuputupu ae ai le tupulaga tele o laʻau eleelea. O le mea lea, ua amata ona faigata ona faia se gasegase e leai se tiga. O nisi o vaega laiti o lenei vaega o loʻo i ai se faʻavaitausaga o mafai ona oʻo atu i le 12 tausaga. Ae i le averesi, o fai togafiti poto e le o se mea e gaosia ai laau, faʻaitiitia le ola o fugalaau i le 3 tausaga. O nisi taimi e tuputupu aʻe ai tagata matutua matutua io latou soifuaga uma e aunoa ma le fesuiaiga. O le tele o tagata na faʻaaogaina le toe faʻafouina e ala i le vavaeina o aʻa ma le faapipiiina. Faatasi ai ma ia ituaiga o taualumaga, e tatau ona i ai ni kopi o fugalaau, talu ai e mafai ona aafia le siama i faamaʻi. I le taimi o le toe faʻafouina, o loʻo faʻapipiʻiina le eleele i se foliga matagofie, talu ai e mafai ona faigofie ona aveesea ona foliga teuteu.

Taimi o le tausaga mo le suʻeina

O le gaioiga e faia i le tautotogo pe a maeʻa se taimi malolo. Afai o le gaioiga e gaosia i le taumafanafana po o le tautoulu - atonu o le fugalaau e le lava le malamalama, vevela, mausali lelei o le ea e faʻamalosia le aʻa. E le taliaina e le togavao le suia i le taumalulu.

Tausiga masani

A uma ona totō pe faʻapipiʻi ipu e tuʻu i luga o le fata. E le fiafia faʻatoʻaga ile toe faʻaleleia mai lea nofoaga i lea nofoaga. Latou te manaʻo e vaʻai se potu mafanafana e aunoa ma ni matagi, faʻataʻitaʻiga. E mafai ona latou tutupu i se paolo. Fugalaau e le fiafia susulu malamalama o le la. I lenei tulaga, o le a mu ai laʻau, o le a amata ona liu lauulu ma paʻu. E le tatau ona masani le faʻatau. Laʻau vai e tele i le vaiaso. Lulu i totonu e le tatau ona sili atu i le 25 ° C, ma pau i lalo ifo o le 15 ° C. O puaa fafaga vevela e manaomia le taʻaloga taʻitasi tausaga taʻitasi. O le mea lea, o le tamaititi lava ia poʻo le ea i tafatafa ane o ia o loʻo faʻafefea i le vai mai se fagu sulu. A uma ona fufulu fugalaau fugalaau e tatau ona aveese. E manaʻomia e tamaʻi fagafao vevela se fafaga lelei. E faʻaaogaina faʻamalaʻau moli i le palapala i le lua vaiaso. E mafai ona e faʻaaogaina masini moa, fafie, moli peel, lauti poʻo le lauti ti lauti.

Totoina ma toe totoina lenei fugalaau sui faia i le tautotogo pe a maeʻa se vaitaimi malolo. Ina ia aloese mai le fesuiaʻiina o aʻa i tane tane e tatau ona faʻaaoga suavai lelei. E le fiafia le faʻaleleia o fanua ile toe faʻaleleia mai lea nofoaga i lea nofoaga. Mo le tuputupu ae lelei oe manaʻomia e filifili ni mumu mafanafana e aunoa ma ni faʻailoga ma se susulu malamalama.

Ata

I le isi itu e mafai ona e vaʻai i ata o le totoina, suia ma tausi le begonia i le fale:

Mea aoga
Lalo o se lisi o tusiga atonu e fiafia ia te oe.

    Ituaiga ituaiga begonias:

  1. Evergreen begonia
  2. Red Begonia
  3. Begonia Elatio
  4. Begonia terry
  5. Begonia sulu
  6. Coral Begonia
  7. Begonia meson
  8. Begonia Borschavikolistnaya
  9. Begonia Ampelnaya
  10. Cleopatra Begonia
  11. Royal Begonia
  12. Pese Begonia
  13. Deciduous Begonia
  14. Begonia Vorotnykovaya
    Fautuaga Tausi:

  1. O togafiti uma o le tausia o fale mo Tuberous Begonia
  2. Taʻitoʻaina o le vevela faʻaseʻe
  3. Tetele Begonias
  4. Maʻi ma mea faʻamaʻi pepe Begonias
  5. Wintering Garden Begonias
  6. Vaʻaia Begonias
  7. Fugalaau Begonias
  8. Garden Begonia Care