Fua o le gaosiga

Fautuaga faʻapitoa i le faʻaogaina o geraniums. Faʻapitoa o le faʻatinoga i le fale ma i le malae vaʻaia

Mo le tele o tausaga, o geranium sa masani ona nofo i Soviet window window lea na mafai ai e le toatele ona tatipi nifo. Ae o le le amanaiaina o lenei mea totino e le saʻo atoatoa, aua o geraniums nei e naʻo le vavao e pei lava o laau ua gaogao e mafai ona maua i nisi o faʻalapotopotoga. Luga lanu meamata, o le tele o lanu o petals ma mamanu i luga o laulaau ua manumalo manuia ai a latou 'autau laiti o tagata, lea e tupu mai lea tausaga i lea tausaga.

Geranium o le fale e leai se lelei. O se tasi o nai mea e mafai ona afaina tele ai o ia o se gaioiga. I le tusiga o le a matou laa atu i lea laasaga e taʻu atu pe faapefea ma le taimi e mafai ai ona e faʻapipiʻi geranium i le fale pe a maeʻa ona faʻatauina pe i isi tulaga, matou te faʻaali se ata o le laau pe a uma ona totoina.

O afea e mafai ma e tatau ona faʻatulaga?

O fugalaau i totonu ole taimi e manaomia ona toe toto, pe a tupu mai le laau mai le ipu muamua, ma o le palapala ua leiloloa ona mea aoga. I le tulaga o geraniums, e tatau ona faia lenei taotoga ile 2-3 tausaga. Ae o loʻo i ai lava i taimi uma se taimi e tatau ai ona faʻatulaga se gaioiga i fafo o le fuafuaga:

  • pe afai o loʻo aʻafia aʻa i totonu o le fagu (o aʻa e mafai ona vaaia i le pito i luga o le meaʻai ma totonu o le alavai);
  • afai o le laau ua liu samasama ma ua mou atu, e le malogo atoa le eleele ma ua masalosalo le pala;
  • afai, e ui i le tausiga lelei, e le tupu le geranium ma e le fuga (o se tasi o mafuaʻaga talafeagai o le eleele le talafeagai);
  • afai i le amataga o le autumn o le a tatau ai ona faʻafeiloaʻi le laau mai le laufanua toe foʻi i le potu.
E taua! A aunoa ma se mafuaaga lelei, e sili atu le aua le toe totoina le geranium, aua e tali tigaina i lenei faiga ma ave le faagasologa o fetuutuunaiga i le eleele fou ma le mamafa o le ipu.

E mafai ona faia i se laau totō?

O le toe totoina o se laau i le vaitaimi ole vaitau e le fautuaina talu ai ona e le o ia te ia le malosi e taulima ai ma le manuia ia faafitauli. E tatau ona faatali mo le fuga o le geranium, a le o lea o le a le toe i ai ni tumutumu, o le a amata ona liu lanu samasama ma e mafai lava ona oti le fugalaau.

Afai e manaʻomia vave se mea faʻapipiʻi ma e leai se auala e faʻatali ai seʻia oʻo i le iʻuga o le fuga, e tatau ona faia ma le faʻaeteete, e ala i le fesuiaiga. O fuga fugalaau uma e vaeluaina. O lenei mea o le a mafai ai e le faʻalapotopotoga ona taulai atu i le toe faʻaleleia o le aʻa, e aunoa ma le faʻaaluina o le malosi i le faʻateleina o le fugalaau ma le fatuina o fatu.

Taimi talafeagai

O le taimi aupito sili i le gaosiga o geraniums o le iuga o le taumalulu ma le amataga o le tautotogo. (e amata mai ia Fepuari ia Aperila). O le mea e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o nei laau e sili ona lelei.

E mafai ona faʻatagaina le faʻatinoina o le taualumaga i le taumafanafana?

E mafai ona ou toe totoina i le taumafanafana? I le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, e mafai ona e saogalemu i le faʻatinoga o le faʻatinoga, pe afai e le fetaui lelei ma le fua o le fuga.

Ae faapefea le autumn?

I le faaiuga o le taimi mafanafana, o le geranium e ola i luga o le eleele e tatau ona toe faafoi atu i le fale. Suiga i lenei mataupu e matua talafeagai lava ma o le a faʻaaogaina e le laau e aunoa ma se tupe gau faʻaletonu (pe a fai e faia le faʻatinoga e tusa ai ma tulafono uma).

Faʻalogo! Toe totoina o lenei laau i le taumalulu e le fautuaina. E foliga mai o le a le mafai ona toe maua mai ma o le a fano.

Tulaga

Filifili le pu

E le manaomia se aofaiga tele o le geranium substrate, aua o le totoina muamua o se ipu talafeagai o le 10-12 cm le lautele. I gaioiga faasolosolo faasolosolo e tatau ona filifilia 2-3 cm sili atu nai lo le muamua. O se ipu e sili mamao atu i le tele o le aʻa o le a vave ona oʻo atu i se mea e faʻaleleia ai le eleele, lea e mafua ai le oti o le laau.

O le suka sili atu o le a sili atu ona lelei i totonu o se ipu fagu nai lo se ipu palasitika. E mafai e Clay ona aveese mai le palapala le tele o le susu ma salima, lea o le a sili ona aafia ai le tuputupu ae o le laau.

Gaosiga Gaosi

Geranium o se tasi o laau e sili ona le lelei, pe a oʻo i le lelei o le palapala, e mafai ona tupu i le fanua masani o togalaau ma i totonu o se mea faʻapitoa mo fualaau totō. E i ai foi ni mea faʻafefiloi faʻapitoa, o ni nai faʻavaega nei:

  • humus, eleʻele eleele, oneone oneone i le fua faatatau o le 2: 2: 1;
  • fanua o togalaau, peʻa, oneone i tutusa tutusa;
  • eleele eleʻele, lau laufanua, peʻa, oneone i tutusa tutusa.

A o le toe totoina se laau i se mea fou, e tatau ona faʻamaʻi. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.

Laveaga o le toto

E leai ni auala faʻapitoa e faafaigofie ai le gaosiga o le totoina. O le mea taua o le filifili lea o le taimi sao (e le mafai ona e faʻavasega i le taumalulu ma i le taimi e ola ai). I le afiafi o le laʻau e tatau ona fafagaina tele, ina ia tumu atoatoa le soʻo i le susu - o le a fesoasoani lea e faigofie ona aveese le fugalaau mai le ulo. E mafai foi ona e faʻaaogaina mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae o se faʻamautinoaga faaopoopo o le a toe manuia le geranium.

Laasaga faasolosolo faasolosolo faatonuga

Matou te taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le geranium i le fale ma i luga o le auala.

I le fale

Ae e te leʻi amataina le totoina, e tatau ona e saunia se ipu fou, eleele, alavai, naifi manua po o seleulu ma le vai mo le faʻavaivai. E le gata i lea, o le taualumaga e faigofie:

  1. Tuu se alavai i le pito i lalo o se fagu fou (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalautele le gaʻo poʻo le piliki piliki).
  2. Taʻu le palapala faʻafefe ile eleele.
  3. Aveese le laau mai le fagu tuai. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le uʻuina o le geranium i le pito i lalo, liliu i luga, ona toso malie lea o le ulo.
  4. Vaʻaia ma le faaeteete le aʻa ma aveese vaega uma mago pe pala i se naifi poo seleulu. Afai e le o vaʻai le faʻaleagaina, e sili atu le aua le faʻalavelave le lalolagi com.
  5. Tuu le geranium i le totonugalemu o le fagu fou ma sosolo lemu le eleele i se liʻo e aunoa ma le afaina.
  6. Tele le suavai ina ia faʻamalieina uma ai le palapala i le vai.

I nofoaga tatala

E le feteenaʻi ma le talitonuga lauiloa, o le geranium e le na o se fale e toto ai, e ola matagofie i totonu o se togalaau poʻo totonu o se fugalaau i le taimi mafanafana.

Mo le toe totoina o se fugalaau i le auala, e taua tele le filifilia o le taimi e faʻamautu ai le vevela ma le malulu e le lamatia ai le laau. O le faaiuga o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana e sili ona talafeagai.

O le faʻaleleia o le faʻaleleia o tupe maua e maua mai i lalo:

  1. E tatau ona tatala lelei le eleele (pe a ma le 35 cm le loloto).
  2. Tili se pu o le tele e mafai ona faʻaleleia uma le aʻa o se geranium totoina.
  3. Lafoaʻi se vaega o le faʻafefiloi o le eleele i le pito i lalo o le lua (o se mea talafeagai poʻo se tasi o filifiliga o loʻo taʻua i luga e talafeagai).
  4. Aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo ina ia le faaleagaina le aʻa ma tuu i le ogatotonu o le lua.
  5. Ma le isi, e tatau ona e sulu i se liʻo i le eleele, o lea na matua tapunia ai aʻa.
  6. Tuʻu faʻafefe vai.

O le geranium ua totoina i le togalaau e mafai ona fiafia i lona totogo seia oʻo i le tautoulu, o nisi ituaiga o meaola e mafai ona manuia lelei, ae sili atu le toe faafoi atu o le laau i le fale ma se malulu malulu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le totoina o geraniums i luga o le eleele tatala:

E faʻapefea ona maua se fugalaau i le fale mai le auala?

Toe totoina o geraniums i tua o le ulo e tau i le amataga o Setema. ao lei amataina le tau muamua malulu.

O taualumaga i lenei mataupu o le a faapenei:

  1. Lafoaʻi toto, ina ia tumu uma le aʻa i le susu.
  2. Liligi le alavai ma se vaega itiiti o le meaʻai i totonu o le ipu ua saunia.
  3. Ia eli ma le faʻaeteete le laau faʻatasi ma le o loʻo siomia ai le eleele.
  4. Aveese le tele o eleele ma suʻesuʻe ma le totoʻa aʻa. Afai o le aʻa ua lautele lautele, e mafai ona vavaeina, faapea foi nofoaga uma mago ma faaleagaina.
  5. Tuu le geranium ma le isi vaega o le eleele i totonu o le ulo ma fufuluina le eleele i se liʻo. I le pito i luga o le ulo e tatau ona tumau i le 1 cm.
  6. Faʻamamaga masani, ina ia tumu le palapala i le susu.

Ata

I le ata o loʻo i lalo, e mafai ona e vaʻavaʻai i le auala e tepa ai le geranium i le toe totoina, luga o le auala ma i le fale i totonu o se ulo:





Tausiga

Ona o le mea moni o le geranium e matua nofouta lava i le faagasologa o le totoina, ao faagasolo lenei vaitau e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa. E ui lava i le mea moni, i taimi masani, o lenei laau e lagona le lelei i le itu i saute poʻo le itu i sasaʻe o le faamalama i lalo o le susulu o le la, e sili atu le faʻapipiina o le fugalaau i totonu o se fale paolo mo le tusa o le vaiaso.

E tatau ona faia lelei le faʻatau, mataʻituina ma le faʻaeteete pe faʻapefea ona malo le palapala. E le manaomia e Geraniums le tele o le susu, ua masani o ia i le vevela o le tau. O se taunuuga, e mafai ona afaina ai le suavai, aemaise lava pe a vaivai le laau pe a uma ona gaosia.

E taua! E le manaʻomia e Geraniums le faʻalauteleina o le susu, e matua le fautuaina lava e faʻamalolo, e mafai ona taʻitaʻia ai ma le tupuga o faʻamaʻi.

E le manaʻomia le faʻamafanafanaina o le fugalaau mo 2-3 masina i le maea ai o le faʻavasegaga, o elemene uma e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o loʻo aofia ai i se aofaʻiga talafeagai i le eleele faʻafouina. I le lumanaʻi, o le faʻamafanafanaina e mafai ona faia faʻa-tasi i le masina, meafaigaluega faʻapitoa mo geranium, poʻo fomaʻi lautele mo le totoina o fausaga fale. A e muamua fafagaina, e taua le faʻaititia o le tui ile 2-3 taimi ina ia aloese ai mai le faaleagaina o aʻa, ona faʻaaoga lea o le fugalaʻau e tusa ai ma faatonuga.

Na faʻamaonia foi eo matou tinamatua o le geranium e mafai ona ola ma oʻo lava ina fuga mai i soo se tulaga: i se auala faigofie, e le o le tamaoaiga i meaʻai, i lalo o le vevela o le la pe o ese mai i luga, i luga o le faapaologa, lea e oo lava i le taumafanafana e mafai ona paʻu ifo le vevela i lalo +10.

Geranium e mafai ona tatalia toetoe lava o mea uma, sei vagana ai se faʻaopoopoga le saʻo ma faʻaopoopoina sina suauu tumau. Ae e le o lona uiga o tulaga ogaoga e masani ona masani ai mo lenei laau toto, e pei o isi fugalaau i totonu, e manaʻomia e geranium le tausiga, ona toe foʻi mai lea.