Laʻau

Petrocosma - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola

O Petrocosmea o se faʻataʻitaʻiga faʻalelei o le aiga Gesneriev, numera e tusa ma le 30 ituaiga masani, o le tele o ia mea e eseese uma le tasi. O le mea na fanau mai ai le petrocosme o Saina, mai le mea e salalau solo ai le fugalaau i luga o mauga ma vao vao o Southeast Asia.

O se uiga taua e tuufaatasia ai ituaiga uma o le suauu o ni tamai laupepa laiti e tupu aʻe i vaega i luga o taotoga pupuu ma faaputu i totonu o se ele, ae o le lapisi lapotopoto. O foliga o latou foliga e mafai ona ogatasi, fatu-foliga poʻo le faʻaloloa, o le mea lamolemole poʻo le faʻasalalauga.

Petrocosma e fuga i tulaga lelei toetoe lava atoa le tausaga, faʻasalaga maualuga paʻu mai lalo o le laʻau ma fugalaau faʻalelei e pei o vaʻavao vaomatua.

Vaʻai foi i le auala e tupu ai se viole moni i le fale.

Tau maualalo maualalo.
Petrocosma e fuga i tulaga talafeagai toetoe lava o le tausaga atoa.
Le faigata ona tupu le toto. E talafeagai mo se tagata poto masani.
E ola 2-3 tausaga

Petrocosme: tausiga ile. Faʻapuupuu

Tulaga o le vevelaE lata i le vevela o le potu (+ 18- + 22 ° С) i le vaitau o le tuputupu aʻe ola, faʻaititia lalo i le taimi o malologa (+ 15- + 17 ° С).
Faʻamamaga o le eaMaualuluga. E le mafai ona sosolo le petrocosm, ae afai e tatau ai, e mafai ona e tuu se fagu ma se laau i totonu o se pani ma le claydite ua faʻamamaina ile vai.
MalamalamaLisi, e mafai ona tupu i lalo o le paolo po o lalo ifo o se puna malamalama.
FaʻasaFaʻaalia i vavave vavave taimi o le pito i luga.
Sogi mo le suauʻuMama, manava ma manava. O mea faigaluega faʻapitoa mo senpolia faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o le laumei poʻo le falaoamata o le dolomite po o se faʻafefiloi o eleele togalaau, oneone (perlite), peat (humus) i tutusa tutusa.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le vaitau o le tuputupu ae tuputupu aʻe (1 taimi i le masina), o se mea faʻapitoa faʻapalapala mo meaʻai i totonu.
Petrocosme totoinaPe a talafeagai ai, ae le silia le 1 taimi i le 2 tausaga.
TofigaLaʻau, laʻau vavae poʻo le vaevaega o taʻavale.
Tulaga TutupuPetrocosma i le fale e le manaʻomia se toe taui, talu ai e le tupu fua. E le mafai ona ia toleniina le togavao, e mafai ona faia le togafitiga e ala i le taele i lalo o se vai mafanafana.

Petrozhemey tausi ile fale. Auiliiliga

Fugalaau toto

O le meaola i le fale ma le tausiga lelei e mafai ona ola toetoe lava atoa tausaga. O loʻo iai i luga o le maualuga o laʻau ma le tele o fugalaau e tutusa ma vaʻavao vaomatua, e mafai ona valiina i luga o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu moana, piniki, lanu moana ma le paʻu.

Tulaga o le vevela

Mo le petrocosme, o le sili atu le mafanafana o tulaga lelei e tuputupu aʻe ai: o le vevela o le ea i totonu o le potu e tu ai le fugalaau i le taimi o lona tuputupu aʻe ola e tatau ona latalata ile potu vevela (+ 18- + 22 ° С). O le faʻasaina o le vevela ole maualuga ole + 10- + 25 ° °, afai e vevela le potu, o le petrocosm "o le a teena" ia fuga.

O le maualuga o le taumafanafana mo le taimi o le taotoga o laau + 15- + 17 ° С.

Lafoaia

O le totoina tuusao o le gaosiga o le gataifale e faʻasaina: o le susulu o loʻo paʻu i luga o laʻau laʻau e lafoaia ai ni lanu samasama ma stains i luga oi latou. Ina ia faʻalauteleina le faʻamamafana, e mafai ona e palu vai mai le pamu moli i le ea, aloese mai laʻau paʻu e paʻu i luga o laʻau.

Malamalama

E le tele le malamalama e manaʻomia mo se suauʻu, atonu e ola lelei i ni paolo, pei o luga foi i sasae, sisifo pe oʻo foi i faamalama i matu. Mai le susulu o le la, e tatau ona ufiufi le laau.

Afai o le fugalaau e le o se potu e sili atu ona manaia, e tatau ona liua i taimi uma le fagu i le malamalama ina ia tupu lelei ai le rosette laulaau. Ina ia mafai ona fuga ma faʻaauau pea le suauu, i le autumn ma le taumalulu, e manaʻomia ona faʻaopoopoina le faʻalauiloa atili.

Faʻasaina petrocosma

Petrocosma i le fale e leai ni mea faʻapitoa mo le faʻamaina. Mo se laau toto, na o le suavai vai o le eleele e matautia pe a oso le vai i aʻa, lea e mafai ona pala i ia tulaga.

Pe a faʻamaʻa, e taua foi le aloese mai le susu o le susu i luga o laulaʻau, atonu o le a foliga mai samasama samasama io latou luga. O le manaʻoga mo le faʻamalosia e mafai ona faʻamasinoina i le tikeri o le faʻamamaina o le eleele: pe a fai i luga o lona papaʻe papago e loloto ile loloto o le 1.5 cm, a oʻo i le taimi e faʻaleleia ai le fugalaau.

Pulu mo le suauʻu

O le aʻa o le petrocosm e vaivai ma faʻapitoa, o le mea lea e le mafai ai ona toto le laau i totonu o pusa lautele lautele. O le ipu e tatau ona laiti ma papaʻu: mo se laau talavou e iʻu ile 5-7 cm, mo se tagata matua - 11-14 cm. Mo le tuai, togavao, ua filifilia se ipu e fuafua i luga o le lautele o le laʻau.

Soo

O le petrocosm i totonu o le eleele e tupu lelei i eleele gaosi oloa mo le senpolia. O le mea moni, aʻo le i totoina, e tatau ona faʻataʻitaʻiina e ala i le faʻaopopoina o sina lima lima o le lime poʻo le falaoamata o le dolomite. O le meaʻai e mafai ona saunia i se tulaga tutoʻatasi e ala i le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le peʻa (humus) ma le oneone paʻu (perlite) i tutusa tutusa.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O le laau e fafagaina i le na o le vaitau o vao galue (mai le tautotogo i le autumn) e tasi i le masina. Fertilizers filifilia le vai, e aofia ai se seti atoa o mea e manaʻomia ma micro elemene.

O le fofoina o le fofo mo le fafagaina ua saunia mai le afa o le fua fautuaina ole fualaau faasaina.

Suiga

E le fiafia le Petrocosme e faalavelave i lona aʻa, o le mea lea, o laau toto e na o le mea moni e manaʻomia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo ina le atoatoa lona fua). O le faʻatinoga e faʻatinoina e le sili atu ma le 1 le taimi i le 2 tausaga.

O le gaosiga o le suauu e taofia ai le atinaʻeina o le laau mo ni nai vaiaso, o lea pe a maeʻa ona tuu le fugalaau i totonu o se pusa paʻu mo le vave faʻafetaui i tulaga fou.

Teuteu

O le tausiaina o le suauu i le fale e le o se mea e pei o le teuteuina, talu ai e le faia e le laau ni pu ma ni laau. Mo le tausia o mea teuteu, e na o le tatau lava ona aveese taimi taʻitasi otaota ma fugalaau fugalaau faatasi ai ma sima.

Taimi e malolo ai

Petrocosme e le oi ai se taimi e moe ai, ae ui i lea, o le laau e telegese i le tuputupu ae i le vaitau malulu, pe a faʻapuupuuina le ao. A o malolo le fugalaau ma maua le malosi, e teuina i totonu o se potu malulu (i le vevela o + 15- + 17 ° C), faʻafeinu laitiiti i sina mea itiiti - na o le tausia o le felafolafoaiga o lau.

Totoina o petrocosma mai fatu

Petrocosme fatu ua totoina i totonu o se moli malamalama, ua ufitia i tioata po o ata tifaga, o le greenhouse e masani lava ona lele. O le faʻasoaina o mea toto e le talafeagai, o le palapala e faʻamaluluina e ala i le pulupulu. E foliga mai o le a vave ona maua mai ai ni mea lelei, ae latou te alualu i luma ma le malosi. A o latou tuputupu ae, e faalua ona totoina laau laiti, ona totoina lea i totonu o ipu taitasi.

Faʻapenaina o le suauʻu e ala i laʻau

E seleseleina ni meaʻai mai laau matutua i le amataga o le tautotogo, ma tuʻu ai se puʻu puupuu e tusa ma le 1.5 cm le umi mo taʻitasi, aʻa i totonu o le vai poʻo le taimi tonu i totonu o se meaʻai. O tioata ma tipi e tuʻuina i ni lanu-greenhouses mo le vave maua.

O tamaiti e aliali mai ma amata ona faʻaleleia lelei pe a ma le 1.5 masina. E te le manaʻomia ona vavaeeseina pe a oʻo ina matua tupu le laʻau i lau laititi, e mafai ona totoina i totonu o se ipu.

Maʻi ma meaʻai

O faafitauli o le soifua maloloina ma le leaga o foliga vaaia o le laau e masani ona fesootai ma le solia o tulafono mo le tausiga. O tulaga taatele o:

  • Liliu aʻa lea e masani ona fesoʻotaʻi ma le soona inu tele poʻo le mamafa tele o meaʻai. E tatau ona vave totoina le laau mamai i totonu o se eleele fou fou, aveese uma vaega faaleagaina ao le i faia.
  • Lanu samasama i luga o lau o le suauʻu, faʻaalia pe a oʻo mai le susu i luga o se laau o loʻo i totonu o le la susulu. O le totoina o se fugalaau e leai se mea e fautuaina.
  • Petrocosme lau lanu samasama pe afai o le ea e matua vevela lava i totonu o le potu, o le laau ua "lofia" i fugalaisa pe ua leva ona i ai i le la. E mafai ona foia le faafitauli e ala i le aveeseina o mea sese i le tausiga.
  • Ua faʻamago le laʻau o petrocosme i le maualalo o le timuga. E mafai ona e faʻatupulaʻia e ala i le tuʻuina o le laau i luga o se paʻu ma le susu susu poʻo le "faʻaleleia" o le paluga i totonu o se fugalaau faapitoa.

Atonu e fiafia tele le laau i meaola faalafua e pei o le papaflies, mealybugs, moli vavave, fuainumera iniseti ma thrips. Pe a aliali mai, e tatau ona vave togafitia le suauu i se teuteuga o fugalaau iniseti.

Ituaiga o petrocosme fale ma ata ma igoa

Petrocosme Flaxida

Vaʻaia faʻatasi ma lau lanu meamata, lanu meamata, lau laʻau e pei o le lapopoa e aoina mai i totonu o se faasologa faʻaletausaga masani. O fugalaau e laiti, faʻatasi, o loʻo i ai se kiona e sili ona paʻu uliuli.

Petrocosme Forrest

O se mea e sili ona lelei, faʻalelei tele ma se faʻasolosolo saʻo lelei o le paʻu-foliga, o lau laʻau o lau lanu lanumeamata. E fuga mai i fugalaulalalalalalalalala, o ona paluga ua teuteuina i lanu paʻepaʻe ma samasama.

Petrocosme Kerry

Faʻaaliga faʻapitoa e iai laulaʻau lapopoa lanu lanu meamata i luga o petioles uumi, ma maua ai se maualalo maualalo. O fugalaau e laiti, ma paʻu paʻepaʻe-paauli.

Petrocosme Barbate

O se lanu matagofie ma ni paʻu lapopoa o lau o le lau o le emerald green, e fuga mai i nai fugalaau siliva-fugalaau e lanu samasama lanu samasama i luga o petals.

Petrocosme Formosa

O se mea manaia tele ma lauusiusi lanu meamata lanu meamata o se foliga autu, e aoina mai i matala mata, ma fugalaau eseese e le masani ai mo lenei laau, o paluga pito i luga o lanu eleelea ma le pito i lalo o lilac.

Faitau nei:

  • Aloe Agave - tuputupu ae, tausiga ile, ata
  • Zhiryanka - tuputupu aʻe ma tausi i fale, ata o meaola
  • Sinningia - tausiga ile, ata o meaola
  • Tabernemontana - tausiga o aiga, ituaiga o ituaiga ma ituaiga
  • Euphorbia potu