Laʻau

E faʻafefea ona aveese faʻamalosi i totonu o le togalaau - auala faʻaonapo nei ma faʻalauiloa o tauiviga

O se tasi o togalaau leaga ma le le manaomia i totonu o le togalaau o le fusifusi lea. O lenei vao e mafai ona iloa e se moa felafolafoaʻi 3 m le umi ma fugalaau i foliga o le kalama. O lona fuaina mai e oʻo ai i le tele o mea totino - i luga o le taumafanafana e mafai ai e le laau ona gaosia le sili atu i le 8000 fatu. I le mafau- fau i lenei, o le fesili e tulaʻi mai: pe faapefea ona aveese faʻamalosi i totonu o le togalaau.

O le a le lamatiaga o le fanua o loʻo fusifusia i totonu o le togalaau

O se fusi fugalaau ua fusiina se pa laau po o se pa e ono foliga manaia, ae aua nei galo o le mea moni lenei. Talu ai ona o le aʻafia o aʻafiaga o aʻafiaga, o lenei laau ua faʻaumatia le eleele, e le o fefefe i le oge. Soo se lagolago e talafeagai mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o se fusifusi. E vave ona afifiina se aganuu aoga, sufuluina o vai ma meaʻai mai le eleele, ma tapunia foi le laau afaina mai le la, lea e tau atu i le le manuia i le gaosiga o le photosynthesis. O le a le faigofie ona faasaʻoina fatu fua, e tatau ona e aveeseina ma le lima lenei mutia.

O le a le mea e foliga mai i le fanua e fusifusia?

Taua! O uumi uumi o fusifusia vave ona siosioina soo se laau totō na totō i le togalaau, faʻamalo ai meaʻai ma le susulu o le la.

O le faʻapenaina o lenei vao e tupu mai i fatu ma e ala i aʻa. Fatu mo le tolu tausaga taofia le malosi e tupu ai. Ma o le aʻa (e tusa lava i sina vaega itiiti) faigofie ona aʻa i le eleele ma faʻaalia ai se fale fou. O lenei vaega o le vao e matua tele naua le taua i le taua.

Faʻalafola le fusifusia i le togalaau

O le afaina mai le fusifusia e le muta iina. O ona lau ma fugalaau o se nofoaga e fiafia i ai mo le tele o faʻamaʻi. O le mea lea, ina ia mafai ona aveeseina le togalaau ma le togalaau aina o lenei laau toto, e tatau ona filifili ni metotia lelei ma faʻagasolo ai le aveesea.

Ni auala lelei e faʻaumatia ai vao i le togalaau

Orchid leaves: o faʻamaʻi autu ma metotia e feutagaʻi ai ma i latou

Afai e maua se vao vela i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e faʻaumatia vave loa. E mafai ona e faia lenei mea i le tele o auala:

  • vailaau;
  • masini;
  • meaola.

Vailaʻau

Ina ia foia le faafitauli o le auala e taulimaina ai le tafaoga i le togalaau, o le a fesoa- soani sui o meaola oona. O se tasi o fualaau sili ona lauiloa ma mataalia o le Roundup. Ina ia togafiti vao, e tatau ona e saunia se fofo taulima e aofia ai le 10 lita o le suavai ma le 50-110 ml o le herbicide. E sili atu le sao o le faʻasologa o loʻo faʻaalia i faatonuga ma faʻalagolago i le aganuʻu afaina.

O le maeʻa maeʻa o se togafitiga maeʻaeʻa o laau toto na aafia. Afai e tatau ona faia le galuega i le vaitau o le taumafa, e tatau ona ufiufi. O lenei mea o le a faia i fagu palasitika po o fagu tioata. I le taimi o le pulupulu, e tatau ona aloese le fofo i mea totō, a leai e mafai ona oo atu i le oti.

Togafitiga togavao vao

A maeʻa le faʻatinoga, o le a amata ona mou atu le fusifusi ma o le a le pine ae maeʻa. E le o tatau ona aveeseina mai le aganuu, e tatau ona maua le fualaau faasaina i lona aʻa. I le aso 4, e mafai ona e vaʻaia uluaʻi iuga, ma a maeʻa le 2 vaiaso - aveese vao.

Faʻalogo lelei! O totigilima puipuia e tatau ona ofuina ao taulimaina soʻo se vailaʻau.

Ina ia maua le taunuʻuga maualuga, e tatau ona e filifilia le taimi talafeagai mo le gaioiga. O le mea lea e lua vaega o le bindweed - pe a faʻafefe meaʻai i le itu mai le aʻa i lau ma vice versa. Mo le puleaina o vao e tuʻuina atu ai le maualuga o le taunuʻuga, e tatau ona faʻatautaia i se vaega o le a tafe mai ai vailaʻau mai laʻau i le aʻa.

E mafai ona e foia le faafitauli i le auala e faʻaumatia ai le fusifusia i luga o le 'upega tafaʻilagi e faʻavavau faʻatasi ai ma le fesoasoani a vailaau "Matagi", "Tornado" ma isi. O le faʻatinoga mo le faʻaaogaina o mea tutusa. E taua le muamua suesue i faatonuga ma mulimuli i ana fautuaga.

O le taimi sili e taulima ai lenei vao o le afa lona lua o le tautotogo ma le faaiuga o le taumafanafana. E le gata i lea, e le mafai ona e vave aveeseina le fusifusi ina ia mafai ai e le fualaau faasaina ona galue i luga o le aʻa. A maeʻa aso e 15-20, e mafai ona e faʻamamāina le saite ma eli.

Afai e le saʻo le fuaina o le metotia, o le vaega eleele e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le afaina o aʻa. O le aʻa o loʻo totoe o le a mafai ai e le laau ona tupu pea ma toe i ai o le ai ai se manaʻoga e faʻaumatia.

Mechanical

O se tasi o auala e vavae ese ai le fusifusi mai le togalaau o le velaina lea. O le taualumaga e tatau ona faʻatinoina i se taimi tatau ma masani. O lana galuega autū o le puipuia lea o le mutia vao mai le salalau i luga o le 'upega tafaʻilagi ma vaʻavaʻai ma le faʻaeteete ona vaega uma. E taua tele le mataʻituina o le tulaga o fatu ma le faʻatagaina i latou e fua. A leai, o le taunuuga o le veleina o le a le tumau ma pe a mavae ni nai masina, o le a aliaʻe mai ai ni mama fou o le fusifusia.

Aveeseina o nonoa ma isi weeds

Afai o osofaʻiga o loʻo totōina e le fusifusia o le fanua, o le a mafai ona aofia ai le faʻatinoga loloto o le 'upega tafaʻilagi. Mo se taunuuga lelei, e tatau ai i lenei faagasologa ona aveesea mai le eleele vaega uma o aʻa o le vao. O le suo e masani ai mo le eliina e suia i le togalaau togafiti. E le pei o le meafaigaluega muamua, latou te le faaleagaina le aʻa, aua e oʻo lava i lona vaega itiiti e le mafai ona toe.

O metotia faʻaaoga nei e mafai ona faʻatoʻilaloina ai le vaʻaia:

  • Faʻasaʻoina e le tagata lava ia le aʻa. O le faagasologa e umi ma faigata, e manaʻomia ai le malosi faaletino ma le taimi. O le laau e tatau ona aveese atoatoa i aʻa, a leai o le toe gaosia o le fusifusi o le a faaauau pea. O le galuega autu e le o le tuʻuina atu o se aʻa poʻo se vaega.
  • Taimi umi o le gaosiga. E talafeagai le aveeseina o le togalaau o le aʻeina o vao i le tautoulu po o le tautotogo pe a le o faamoemoeina le totoina i le vaitau o le a sau. Aʻo leʻi oʻo i le taua, e maua ai se ata tifaga eleelea. E mafai ona maua i luga o le maketi o fale ma totonu o le faleoloa o fale. Ina ia faʻaumatia lenei vao, o le eria e ufiufi i se ata tifaga mo le 2-3 masina.
    O le mafanafana o le palapala e fesoasoani i le amataga o le germination o fatu. O le iʻuga, e amata ona ola le fusi, ae latou te le solia le ata ma e le maua ai le la. O nei laau totō ua faʻavalevalea, o la latou laʻau e faʻamaʻavale, ma ua vaivai le aʻa. Ma, o se taunuuga, o le mutia vao e matua mate lava.

E tatau ona e iloa! O lenei metotia e umi le umi, ae e faigofie, lelei ma lelei le siosiomaga.

Biological

E i ai le tele o laau totino i le lata ane o le fanua e faʻasaʻoina e le gafatia. Latou te fesoʻotai i le itu-laau e totō ile eleele ina ia faʻaleleia ai. O lea e mafai ai ona e totoina lau 'upega tafaʻilagi i fua nei:

  • sinapi
  • wiki
  • faʻanofo;
  • pi
  • lanu moana.

O lo latou totoina o loʻo faia i le amataga o le tautotogo ma le maualuga tele. E masani lava, o faifaatoaga i le taua faasagatau i laau ua fusifusia o latou fanua i le buckwheat, oats, mustard or other plants. O le faʻatinoga e faʻatino i le amataga o le tautotogo ina ia mafai ai ona ola muamua le itu i le vao vao.

Lauina o le mutia lanumeamata

O le aoga o lenei metotia e aofia ai le fausia o se vaega mafiafia o fualaau aina aoga e le mafai ai e le ua fusifusia ona taʻe. I le taimi na totoina ai laau totō o le galalaʻau, ae leʻi amata ona totogo, ua faʻafefeteina. E mafai ona faʻaaogaina lauulu i le lumanaʻi mo le mulutuli pe faʻapipiʻiina i le eleele.

Faamatalaga faaopoopo! O aʻa o laau ola maloloina o loʻo tumau i totonu o le palapala o le a pala, faʻaleleia le palapala ma puipuia le tupu mai o vao vao.

Mafiafia atoa o se saite

Paʻu o se orchid: mafuaʻaga o faʻamaʻi ma metotia o feutagaʻi ma i latou
<

O se auala faigofie ma mataalia i vao leaga o le ufiufi lea o le eria ma mea e le mafai ai ona susulu le la. Peitai, e aofia ai le teu faafaigaluegaina o nisi o tau o tupe, faapea foi ma le i ai o se togalaau lapoa pe leai.

O a mea e talafeagai

O le vaega atoa po o se vaega o lea mea e ufiufi i ata paʻu palasitika, pepa pepa, lagona o le taualuga, plywood poʻo isi mea e le mafai ai ona susulu le la. I lenei setete, o le togalaau o le a tumau a itiiti ifo i le vaitau. I luga o le taumafanafana, e tatau ona oti le bindweed i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, ae aua nei galo e uiga i fatu, o le aʻafiaga o le a tumau e oʻo atu i le 3 tausaga.

O fea laau e talafeagai

O le isi filifiliga e aofia ai le tuʻuina o le mulch i totonu o se mea malulu e puipuia ai le fusifusi mai le totoina. Ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, o lenei metotia e tau atu i le vaivai o le mutia, ae le o lona maliu. E tutusa foi le tala e uiga i le totoina o le zucchini, paukini ma isi laau totō, o ona lau lapopoa e mafai ona faanenefu le eria. O lenei filifiliga e mafai ona faʻaaogaina pe afai o le toilalo o le bindweed e laʻititi.

Taofia o le Nofoaga

<

Auala masani o tauiviga

O le faʻamaʻi faʻaleagaina o Kalanchoe: o mafuaʻaga autu o faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai
<

Talu ai ona o le vao leaga o loʻo ola lelei i luga o eleele oona, e mafai ona taofiofi pe a faʻaitiitia le eletise. O le faia o lenei mea, i le tautotogo po o le autumn, pe a eliina se togalaau i totonu o le atunuʻu, faʻafefiloi le lime po o le pefu laupapa i ni aofaiga tele e faaopoopo i le eleele. E fautuaina le lime e faʻaaogaina ma le faʻaeteete, aemaise lava pe a tutupu laau laʻau aina po o laau toto.

I le faaopoopo atu i lenei metotia, e tele nisi auala faigofie ae aoga:

  • Faʻaoga faʻapitoa e faasaga i le fusifusia o le masima laulau, lea e le faʻafefeina e le laau. 1 kilokalama o le masima ua faʻafefeteina i le 20 lita o le vai, o le fofo sauniuni e faʻaaogaina mo le faʻaleleia. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei filifiliga, e taua le iloa e le o mea uma e mafai ona tupu mulimuli ane i le eleele salini.
  • E mafai foi ona aveʻesea le faʻamaʻiina o le fanua i se vai e fufulu faigofie, ma o le vao e matua suamalie. O lenei metotia e talafeagai pe afai e le ola latalata ane laau toto. A leai, ei ai se tulaga lamatia o le susunuina o aʻa.
  • Afai e le totoina pateta i luga o le 'upega tafaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina i le pefu. O vao vao e filifilia le eleele e aunoa ma se uʻamea. Afai o lona faaletonu ua tumu i le efuefu o laupapa, o le a le fiafia le togalaau i vao. O le metotia e le mafai ona faʻaumatia faʻamalosi, o le a na o le taofia o le atinaʻeina o laau fou.
  • Totoina o faatoaga e avea o se auala lelei ma aoga. O lenei laau e le fiafia i le aʻeina o vao, o le mea lea, totōina o saito po o isi mea totō i luga o le nofoaga o le fanua e puipuia ai.

Taofiaga

O le faʻaumatiaina o se togalaau poʻo se mutia mai le vaʻaina o le fanua e le o se mea faigofie. E masani ona manaʻomia ni fua faʻatatau. E tatau ona e iloa le fili i le tino ma faia se faasologa o puipuiga mo le puipuia o au faatoaga mai malo e leʻi valaauliaina:

  1. Vaʻai le togalaau i taimi uma mo lenei vao. Le auala pito sili ona faigofie e faʻaumatia ai i le amataga o le tufatufaina ma aʻo le i faia fatu.
  2. Siaki le palapala ma fugalaʻau na faʻaulufale mai i le saite, talu ai o le tele o vao vao e pa'ū i luga o nofoaga i lenei auala.
  3. Mataʻituina le eletise o le palapala. E mafai ona e ausia lana faailo sili ona lelei e ala i le faʻaaoga o le lime poʻo le efuefu.
  4. Fai se togalaau o le togalaau ina ua uma le seleseleina ma le seleseleina o le teritori. O aʻa o vao vao o le ai luga o le fogaeleele ma oti i lalo o le aafiaga o le maualalo o le vevela.
  5. Aua nei misia le loloto o le eli i le tautotogo. I le taimi lea, o le a aoga le faʻamalamalamaina o aʻafiaga o loʻo i ai nei ma aveeseina mai le saite.
  6. Taimi ese le vevela vao, e aunoa ma le faʻatali mo lona atinaʻe ma le fuga.

Totoina o se togalaau mo togafitiga puipui

<

O le pipiiina o le fanua o se mea masani e masani ona maua i le togalaau. E ui lava i fugalaau mananaia ma faʻamafanafana fasi lalaga e fai, o le laau e mafai ona faʻaleagaina ai isi mea totō. O lona vave vave gaosia e ala i fatu ma le aʻa o le tino e mafai ona faʻalavelaveina ai le faʻagasologa o le faʻagasologa, tosoina i luga mo le tele o tausaga. O le mea lea, i se tulaga itiiti lava e le mafai ona tuʻuina atu mea uma na o ia lava, ma faʻavave ona faia ni auala e aveese ai mai le saite.