Maota, fale mautotogi

Faʻafiafiaga gloxinia: faʻamatalaga o ituaiga o Krasnoyarsk ma le Red Riding Hood, ata o le fugalaau ma nuances o lona faʻatoʻaga

Gloxinia - o se fugalaau faʻavaomalo i le lalolagi atoa. I lalo o tulaga masani, e tupu ai i Amerika Latina. Ma o lona igoa e le mafaagaloina e mafua mai i le lalolagi lauiloa lauiloa o Benjamin Gloxin.

O le gloxinia o le kalapu o se mea faʻafefeteina faʻapitoa ma sina puʻupuʻu ma le tamaoaiga, o laʻau paʻu o lanu lanu meamata. E tutusa lava fugalaau e pei o le logo, e faigofie pe faalua, lanu piniki, mumu, paepae, lanu viole, moa, lanu pe lua-lanu, e oo i le 5 cm le umi ma 7 cm le lautele.

Gloxinia e tele ituaiga o meaola eseese, e ese mai le tasi i le isi i le foliga ma le paolo o fugalaau, o le tele o le laau ma ona lau. O le sili ona manino o ituaiga eseese uma o le gloxinia lanu mumu.

O ai na mauaina le laau?

I le faaiuga o le XVIII senituri, na maua ai le laau e se fomai mai Alsace, Benjamin Gloxin. E taua le matauina o le saienitisi na o le 20 tausaga le matua. O se fugalaau i foliga o se logo logo na ia maua i Pasila ma faia se auiliiliga auiliili o lea.

Mulimuli ane, o se isi saienitisi Europa - Siamani Wilhelm Zinning na maua ma faamatalaina ituaiga eseese o fugalaau - "suauʻu". O le togafiti na latou tutusa le gloxinia, ae o se igoa ese.

Na maua e se tagata German German botanist e faapea o le fugalaau ei ai sona aʻa. Sa iloa e le sosaiete saienisi le mauaina, toe faaigoaina o fugalaau fugalaau, ma amata ona faaigoa o "Syning." Ae o faifaatoaga fugalaau e leʻi faʻapipiʻiina soʻo se taua i lenei mea ma o loʻo taua pea o le "gloxinia".

O a foliga foliga?

I le maualuga, o le fugalaau e mafai ona maua mai i le taʻi 5-6 inimeti, e oʻo atu i le 70 pe sili atu senitimita. O nisi ituaiga o le gloxinia o lauʻau, ao isi o mea ia.. O le mea moni, o laau vao leaga e manumalo.

O le atinaʻeina faaletausaga o laau toto e amata i le amataga o le tautotogo ma tumau seia oo i le faaiuga o le tautoulu. I le maeʻa o le tautotogo ma le taumalulu, o le gloxinia o loʻo moe, ma faʻaitiitia ai lona gaioiga. O le lauusiusi vaega o le fugalaau ua mate, ma le vaega eleele lalo ifo o le taumalulu faatasi ai ma le fesoasoani o meaʻai na maua i le taumafanafana.

I le oʻo mai o ave muamua o le la, e tosoina mai pupuvao, o lau muamua e aliali mai. I le gasologa o ni nai vaiaso, ua osofaʻi mai le eleele ma le fatu laau. I luga oi latou taʻitoʻatasi, e mafai ona i ai mai le tasi i le fitu o fatu e vave ona fuga.

O tulaga iloga o lanu o gloxinia e aofia ai:

  1. E pei o logo.
  2. O le tele o ituaiga lanu fugalaau.
  3. Fuga umi.

O le toʻatele o tagata alolofa e faʻafememeaʻi le gloxinia ma le viole. Ae o nei mea e lua eseese laau totino, o le eseesega vaaia o le tasi mai le isi o le foliga o le fugalaau. I le heroine o lenei tusiga, o ia, e pei ona taʻua, e pei o le logo, ma i le violet - flatter. E le gata i lea, o le fuainumera o fugalaau i le laau o le a sili atu i le mataupu muamua.

Gloxinia o loʻo i ai le tele o filifiliga faʻaleleia.:

  • o aʻa;
  • lau;
  • fatu;
  • vili.

Eseese: faʻamatalaga ma ata

O le mea moni, o faifaatoaga ma fugalaau fugalaau i le tele o atunuu o le lalolagi na sili ona tosina atu i na ituaiga o gloxinia, lea ei ai fugalaau lanumumu. Room razvodchiki tausisia ia lava mea e fiafia i ai. Lanu enaena e matua susulu ma, pei ona latou fai mai i lo tatou atunuu, "tamaoaiga".

Little Red Riding Hood

O le igoa o le ituaiga e mafua mai i le fuifui tele o fugalaau lanumumu, e tutusa ma le pulou. O se pulou faapena e aliali i luga o se tamai laau toto i le vaitau o le vavao. O loʻo i ai se lanu mumu sesega, e faasolosolo malie le pogisa agai i le paʻu paʻepaʻei totonu. O laulaau o se paolo lanumeamata uliuli ma gaugau i lalo.

O le fugalaau e loloto le mumu, o le faai e susulu atu i specks. I le pito i luga o le popo, o se suiga laitiiti o le lanu i le piniki. A oʻo ina fuga e fai se "pulou."

O le laulaa e lanumeamata lanumeamata, malosi, o le pito e gaugau i totonu. Photo gloxinia ma tumutumu "pulou", faʻaalia uma le matagofie o lenei fugalaau

Krasnoyarsk

Laititi eseese lau fugalaau e sili ona e fiafia i ai, o le ata e mafai ona e iloa uma lona matagofie. E matua taua lava le le lava.

A oʻo mai le fugalaau mai se solo, o loʻo faʻalauiloa mai ai se rosette volumous. E i ai sona lanu mumu-lanu piniki i le lanu paʻepaʻe.

E i ai foʻi fugalaau faʻasalalau e aunoa ma ni fusi o se lanu eseese.. O le mutaaga o petals e sili atu le mama nai lo le faavae o le fugalaau.

O le gloxinia lanumoana e tosina atu ai le gauai o tagata fai togalaau ona o lona lanu matagofie ma lanu. Loʻu pele o fugalaau o se lanu vaivai, matou te fautua atu ia e gauai atu i nei ituaiga:

  • lanu piniki lakapika gloxinia;
  • paʻepaʻe terry gloxinia.

Tulitulaloa tulafono

Gloxinia - e matua le lelei i le faʻaleleia o fugalaau. O se tagata galue muamua o le a mafai ona ola lelei i latou. E tatau ona e mulimuli i le tele o tulafono:

  1. Lava le malamalama - Gloxinia e mai Amerika Tutotonu, o lona uiga e manaʻomia tele le malamalama. E tatau ona tuu le laau i luga o le la o lou fale, poo luga o le malamalama o le togalaau. Masalo o mea o le fugalaau i totonu o le penumbra, ae o le a sili atu ona manatuaina le mutia vao nai lo se fugalaau pupula.

    O le a vave ona e iloa o lau fagafao e le lava le susulu o le la peʻa amata ona tupu aʻe laʻau. Pe a tausisia le faiga o le moli, latou te tilotilo i luga pe taʻe.
  2. Lava le vevela - E manaomia e le laau se puleaina o le vevela o lona atunuu, o lona uiga, o le vevela. I tulaga o tikeri - e tusa ma le +20 Celsius. I le faateleina o lenei faailoga i le 8-10 iunite agai i luga, gloxinia taofia le atinaʻeina o pedicels. I le vevela i lalo ifo o le 18 tikeri, e mafai ona oti le gloxinia.

  3. Lava le susu - Gloxinia sili atu ile eleele susu ae le o le ea malulu. O le mea lea, o le tuʻuina atu oi latou i tafatafa o aʻafiaga vevela o le a avea ma se mea sese. O le faʻaleleia ma le faʻasusu e masani ona fesoasoani i le faʻavaeina o se tau vevela mo le laau.

    E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia, ma e le mafai e le vai ona faʻaleagaina ma faʻaumatia le aʻa. O lona uiga, e tatau ona i ai se alavai i totonu o le ulo. O togafitiga faʻapitoa na oʻo mai i se ituaiga o olaga faʻatau mo lenei mea. Ina ia tumau le faapaleniina o le eleele, e mafai ona tuu i luga o le eleele le upega sphagnum. O le a ia ave nisi o le susu ma faasolosolo malie ona tuʻuina atu i le eleele.

Filifiliga eleele

Gloxinia ituaiga mūmū mūmū e tutusa uma lava manaʻoga mo le eleele ma tulaga faʻatupulaia pei o isi uma.

O le eleele e tatau ona matala ma manava.. Mai le eleele e faʻafefiloi mo le faʻaleleia o Gloxinia, o mea uma ma mea faʻafefiloi o eleele paʻu ma oneone e talafeagai. Ole maualuga o le eletise palapala e le tatau ona sili atu nai lo le 6.5 P. Gloxinia o le a le galue malosi i eleele palapala. A o lei totoina, ua fautuaina e faamaligi le palapala i se vaifofo o le manganese e faatamaʻia ai meaola ma pathogens.

Afai e te fuafua e toto se fugalaau e le o totonu o le togalaau, ae i totonu o se ulo, e tatau ona e amanaʻia mea moni nei:

  • o le ipu e tatau ona i ai le lautele lautele;
  • Gloxinia e fiafia i pusa e le o olaola;
  • mea e fai ai le ulo e le afaina.

Mo le taimi muamua na totō ai laau totō talafeagai, e i ai le lautele ole 7-10 centimita. Mo le gloxinia matua lautele e tatau ona faateleina i le 15 simita.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le Gloxinia o loʻo faʻaalia i parakalafa lava e tasi e pei o laau toto uma. Mo vailaʻau o le fale, ioe, o meaola matautia e ola i totonu ole paluga eleele.

O fili sili ona taatele o:

  1. vavae;
  2. vaʻavave mite;
  3. aphid;
  4. caterpillars;
  5. nematodes.

O vailaau masani mai se faleoloa faapitoa o le a fesoasoani e taulimaina i latou pe a faʻaaoga tatau e tusa ai ma faatonuga.

Faatasi ai ma faamaʻi e afaina ai lenei ituaiga o fugalaau, e tatau ona matauina aʻa, blackleg ma le pala. O faʻamaʻi uma o le gloxinia e mafua mai i le le faʻavaivai.. Mo togafitiga, e tatau muamua i le tasi ona faʻaitiitia le maualuga o le eleʻele i le palapala, aveese faʻamaʻi ma togafitia i le fomaʻi.

Faʻatauga auala

O le tumau masani o le gloxinia ma le tulaga uigaese o lona tuaa tupuga na aafia ai togafiti o togafiti. O lenei laau e mafai ona valaʻau saogalemu i le lautele, talu ai o loʻo faʻateleina e toetoe lava o metotia uma e iloa i saienisi:

  • Fatu - lulu i luga o le eleele mai ia Novema e oo ia Fepuari. O pi muamua na aliali mai i le 14 aso. O foliga vaaia o 2-3 leaflets i sina gloxinia, o le a vevelaina pe suia i isi koneteina.
  • Lea - O se laulaau atoa e vavae ese ma le faaeteete mai le laau. O se mimiti e faia i le veto tutotonu ma tuu i totonu o le sima i le eleele faʻamamaina. E le pine ae o mai le pulou mai le vaitusi i luga o le laupepa muamua.
  • Tubers - O fatu lapopoa e vaevaeina i se auala e ono tofo ai pea le vaomatua i vaega taʻitasi. Otioti le eleele ua sausau i le koale ma totō i le palapala susu.
  • Laʻau - vavaeina lelei o laʻau ma vavae ese mai le ogaumu autu o le laau. E tofu totoa taitasi i totonu o se fagu vai, ma pe a uma ona foliga o aʻa ua totoina ile eleele.

Uso e ala i lanu - tutusa laau toto

  1. Hippeastrum - fugalaau puʻu ma le sipisi tele (e oʻo atu i le 20 centimita le lautele) ma se aʻa.
    I le taimi o le fugalaau, faʻafefete fugalaau tetele e lautele e mafai ona oʻo i le telē o le lima o tagata. Fugalaau e tele lanu: lanu mumu, paepae, samasama.
  2. Coleria - O se matua vavalalata o Gloxinia. O se mea iloga - o laʻau fefiloi. Fugalaau e pei foi o logo, ae i ai foliga vaaia e mafua mai ona o lo latou felafolafoaʻiga.
  3. Tuberous Begonia - faʻapea foi le matagofie e fiafia i ai tagata fugalaau o le lalolagi atoa mai se faamalama sill. O Begonias ei ai ni tamai fugalaau lanumoana. O nisi ituaiga e olaola na o le taumalulu, ma nisi - i le tausaga atoa.
  4. Streptokarpus - O le isi gloxinia sootaga. Faʻailoa se isi ituaiga o laulaau, o loʻo i ai se foliga laina ma faʻalanu. O fugalaau e ese foi, e foliga mai i luga o streptocarpus.
  5. Achimenez - faʻatoʻa totogo vao. Fugalaau, foliga e pei o le logo, ei ai se faavae tele. E tusa ai ma lea, latou te foliga faʻaloloa. Fuga - e oo i le lua taimi i le vaitau.
O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga o gloxinia, lea e mafai ai e se fai togalaau ona maua se laau i lou tofo. Matou te fautua atu ia e faamasani ia oe i ituaiga sili ona lauiloa ma tulafono faavae mo la latou tausiga:

  • Gloxinia Shahane - ata o fugalaau ma tulafono mo le tausia oi latou.
  • Aisea e sili ai ona fiafia Rosesind gloxinia i tagata fai togalaau?
  • Faʻamatalaga o Brokada gloxinia, faʻapefea foi ona totoina ma fuga se fugalaau?
  • Terry gloxinia Ioeenia: faʻamatalaga ma ata o le fugalaau; tulafono o togafitiga.
  • Faʻamatalaga ma ata o meaola eseese o Kaiser Wilhelm ma Friedrich.
  • E faʻapefea ona totoina le matagofie o Gloxinia Sonata i le fale?
  • Faʻapitoa o le tuputupu aʻe o gloxinia.

Faaiuga

O le fuga mai o le gloxinia mumu o le a fesoasoani ia te oe e teuteu ai lou fale i totonu po o lau togalaau ma fugalaau susulu ma uumi. Latou te matua le lelei i le tausiga ma o le a le faatupuina ni faigata tele. O le mulimuli i se faasologa o taʻiala faigofie mo tausiga o le a fesoasoani ia te oe e fiafia ai mo le sili atu i le 10 tausaga