Fua o le gaosiga

Faʻamalamalama ma le pelargonium decoco Rococo. Ata, faʻamatalaga ma uiga o le totoina o se fugalaau

O tagata fugalaau i ona po nei latou te ofoina atu le tele o ituaiga o laau matagofie.

Pelargonium o se tasi oi latou. E sili atu lauiloa ituaiga laau, mo se faataitaiga, rococo pelargonium.

O lenei tusiga o le a talanoaina ai uiga o lenei ituaiga, o tulafono mo le tausiga, e uiga i foliga o le toe gaosia, faapea foi ma faamaʻi ma meaola faalafua o lenei fugalaau.

Faamatalaga faʻavaomalo, talafaasolopito ma tau

Pelargonium Rococo o se mea matagofie tele. O se kulupu o le Ivy ma le zonal pelargonium. Na faalauiloaina i le 1981 i le Iunaite Setete. Rococo-pelargonium ma fugalaau piniki tetele ma matagofie, lea e foliga mai o rosebuds. Faatasi ai ma lona tuputupu ae i le va o vine, e foliga tutusa ai ma pelargoniums, ae o laulaau ei ai le ituaiga o ituaiga o le zonal. E ia te ia se lalelei matagofie ma le tele, e tumau i le 9-10 masina i le tausaga.

O le Rococo o se ituaiga vine e manaʻomia ai le tausiga masani, eleele lelei, laʻei pito i luga ma fafaga. Taʻiala o tau o lenei vasega mai le 250 i le 400 ru.

Faamatalaga o foliga vaaia ma foliga

O se vaega o lenei ituaiga o ona lanu piniki tetele ma le pulumu e foliga mai o pulupulu susuga. O fugalaau e lapoa tele ma o lapisi o ni mea e sili ona manaia. O paʻu mumu lanu piniki e tu i tua o le laʻau o se paolo lanumeamata lanumeamata. O le laʻau e faʻapotopotoina i pito i luga.

E totogo lelei, laʻau vavalalata ma vaʻavaʻai poto ma e le tele ni pine.

Ata

Le isi e mafai ona e vaʻaia le ata o le fugalaau.


O fea ma pe faapefea ona tupu?

O le mea lea e le lelei le toto, o lea totoina, tausia ma le totoina o lenei ituaiga e le faigata. A e mulimuli i tulafono faigofie o le tausiga, e te maua se fugalaau matagofie.

E mafai ona totoina le gataifale i totonu o fale, ma luga o se nofoaga o togalaau.

Totoina o laau i totonu

Afai o le a tupu lau tama i le fale, ona Muamua o mea uma e te manaʻomia e maua ai se vaʻa e iai ni alavai. O lona loloto e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 25 simita.

  1. Toto le laau i se pusa mama. Muamua e tatau ona fufuluina le ipu i le fofo o le manganese, lea e mafai ona fasi siama ma le tele o meaola faalafua.
  2. Filifili se mea muamua e mafai ona pasia le vai ma vave faʻagogo. O se faʻataʻitaʻiga o sea palapala o se paluga o le lalolagi atoa, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa fugalaau.
  3. Mo le manuia o le totōina i totonu o le ulo e tatau ona tuʻuina ai se vaega o le omea lautele. Luga i le oneone ma faʻatumu le tele o le fagu i le eleele.
  4. Fai se malologa ma tuu se fugalaau i totonu.
  5. Ia sasaa ma tuu i luga o le windowsill.

Totoina ile laufanua

E faapena E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia i le tautotogo pe a maeʻa le kiona mulimuli. A leai, e mafai ona mate le laau.

  1. Tata le eleele i se suo, eli i le loloto o le 35 cm.
  2. Faʻamuʻu le eleele ma meaʻai. Faʻasao talafeagai mo lenei mea. E tatau ona tufatufaina i luga o le moega 5-10 cm ma fefiloi ma le pito i luga o le eleele.
  3. Fuʻu le pu 25 cm le loloto ma totō laau 60 cm vaelua.
  4. Sulu i lalo i totonu o le pu, fafasi i le eleele ma le vai lelei.

Malamalama ma le nofoaga

E matua fiafia lava Rococo i le malamalama, o lea e tatau ai ona e tuu le laau i se nofoaga lelei. I le paolo, o le fugalaau o le a le totogo, o le a avea lau laulaau ma mea itiiti, ma o le a toso ese le tipu.

Mo le tuputupu ae masani o le fugalaau e tatau ona 4 itula ile aso i le la. I le taumalulu, ina ia mafai ona tuʻuina atu i ai le malamalama, e tatau ona faʻapipiʻiina. Ae ui i lea, i le aoauli o le laau e pritenuyut, ina ia le maua ai ni mu.

Manaomia o le eleele

O le eleele e filifilia le pala ma meaʻai. E mafai ona faʻatau i soo se faleoloa, ma e mafai ona e kukaina oe lava. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • 2 vaega o turupa;
  • 1 le oneone;
  • 1 le vaega o peat land.

E faapena foi o le palapala e tatau ona avea ma sekene ma e sili atu le le mautonu. Pe a faʻaaoga le eleele na saunia e le tagata lava ia, aʻo leʻi totoina, e tatau ona faʻamaʻi pe a fasia siama ma meaola faalafua.

E faʻapefea ona tausi?

  • Lulu E manaʻomia e le fugalaau se vevela lelei. O le vevela talafeagai e +20 ... +23 i le ao ma le + 12 ... +15 i le po. I le vaitau o le taumalulu, faataamilo i le uati e taofia ai le vevela + 12 ... +15 tikeri. I le mafanafana o le vaitau, e mafai ai e le laau ona tupu ma ola lelei i fafo.
  • Faʻasa E tatau ona maualuga ma lelei. Faʻataʻitaʻiga tauagavaʻa fua. Ona o le le lava o le susu, o le a mamae le laau, ma mai le tele o mea, o le a amata le pala. E fautuaina e faia le suasusu pe a magoto le pito i lalo. E taua foi le tele o le vai i le taumafanafana, ma i le taumalulu e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi ile tasi i le 10-14 aso.

    E le manaʻomia le totoina o le laau. I se isi itu, e mafai ona afaina ai o ia. O vai vai e mafai ona tuʻu ai ni mea leaga i laulaʻau, ma i le malulu o le a latou taitaia ai le pala o 'au ma lau.
  • Suiga Ona o lona saoasaoa vave, e manaʻomia ai e Rococo mea e gaosi. Ae e manaʻomia ona faʻatino pe a amata ona faʻaalia aʻa i le faʻavaivai. E sili ona lelei le toe totoina i le tautotogo, ma i le taumalulu, tuu le laau na o ia ma avatu ia te ia le malosi.
  • Laʻei pito sili. Pelargonium e manaʻomia le fafaga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o faʻamalaʻau meli mo le pelargoniuma. I le tautotogo, latou te faʻaaogaina se fafaga faʻatasi ma le maualuga o le kulukoni. I le amataga o le faʻaaogaina faʻaaoga fualaʻau pesi phosphate fertilizers.

    Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina pe a maeʻa ona faʻavasegaina, e le manaomia e le fale le tasi ma le afa masina e fafaga ai. Talu ai o le eleele ua lava le tele o meaʻai ma minerale. E oo lava mo le laeiina e fautuaina e faʻaaoga sauniuniga saunia, mo se faataitaiga, Kemira poʻo Fertik.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

O le lamatiaga mo le rococo pelargonium o:

  • vaʻavave mite;
  • vavae;
  • aphid;
  • mealybug

Afai ua e maitauina le tele o meaʻai po o le laau ua leva ona mafatia i le mama, ona manaʻomia lea ma le faʻaaogaina e le iniseti.

O le faʻamaʻi o le lamatiaga o le vae uliuli poʻo le pala. E tau atu i le oti o le laau ma e le togafitia. Ina ia le mafai ona maʻi le fugalaau, e tatau ona e pulea lelei le fafagaina ae aua nei teuina i totonu o se potu e maualalo le vevela.

Faʻavaeina uiga

O le totoina e mafai ona faia i le tausaga atoa. Ae i le taumalulu, o le a manaomia e le laau se moli faaopoopo. O le mea lea, e sili ona lelei le toto i le tautotogo po o le taumafanafana.

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻamaʻi le eleele:

  1. Salu le palapala i totonu o se vai vai taele;
  2. 'aiʻai i le ogaumu;
  3. mulumulu i le sui fulu.

Ona faatino lea o taga nei:

  1. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o fatu, o fatu e olopalaina i le nusipepa.
  2. Totoina fatu i totonu o se pusa papaʻu (2-3 cm) ma le palapala malulu. O luga o le sapalai i se tamai palapala o palapala.
  3. O le gafatia i fatu e seti i le vevela o + 20 ... +22 tikeri ma faʻafouina pea le eleele.
  4. A uma le germination, tuu le pusa i totonu o le moli.
  5. A maeʻa foliga o ni laulaau, faʻafefete i totonu o ipu laiti ina ia le tanumia ai le ua.
E masani lava e mafai ona e maua se laau e maualuga lona uiga teuteu, ae i le taimi e tasi e le lelei i le tausiga. O se tasi o nei mea o le pelargonium. Ina ia filifili lau fugalaau saʻo, e te fautuaina oe e tilotilo ia matou mea e uiga i lanu samasama e le masani ai, le lauiloa lauiloa o Patricia Andrea, o le lalelei, o le lauiloa Zonartic, o Richard Hudson, le pupula matagofie, Starry, floral princess Clara Sun, Angel angel and the Australian rosebud.

O le Pelargonium Rococo o le a tosina atu ai soo se tagata fugalaau mo lona le mautonu. Ma afai e te mulimulitai i tulafono laiti o le tausiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a fiafia foʻi le mata i se fugalaau matagofie. Ma faafetai i le faigofie o le tausiga, e oʻo lava i se tagata e amataina le vine e mafai ona ola i se laau ola maloloina.