Maota, fale mautotogi

Mafaufau i mea e 'ai e taʻalo: o le a le ituaiga gutu o latou mea, o a latou meaʻai ma pe faapefea, e mafai ona latou ola e aunoa ma se meaai mo se taimi uumi

I le lalolagi e sili atu ma le 100,000 ituaiga eseese o moega. Latou te ola latalata i le salafa o le lalolagi.

O le taʻutaʻua sili ona taʻutaʻua na avea ma 'ie o le moe - meaʻai e fafaga i le toto o le tagata. Ae ui i lea, o se vaega itiiti lava lea i le aiga tele o nei iniseti.

E i ai foi laau toto e fafaga i luga o laau totō, ma tagata e sili ona leaga o latou e 'ai isi iniseti poʻo iʻa.

Seʻi o tatou talanoa e uiga i meaʻai a nei iniseti: o a mea latou te 'ai, pe fia aisa e ola e aunoa ma ni meaai, o a mea latou te' ai e aunoa ma le toto?

Faʻamatalaga:

    Faʻafefea ma le a le mea e 'ai?

    O le a le mea faʻapitoa mo moega? Lui ma suʻiO lenei ituaiga o meafaigaluega e faʻaaogaina ai mea taumafa vai.

    FESOASOANI! I le faaopoopo atu ia i latou, o isi iniseti o loʻo fafaga i laau ma meaola manu e tutusa lava - aphid, fuainumera iniseti ma isi, faʻapea foʻi ma meaʻai toto - namu, lice, fuʻa.

    O le masini e suia le lemu pito i lalolea na avea ma foliga o se paʻu umi umi. E fetaui lelei le atiina aʻe o le pito i luga o le paʻu poʻo le aʻa. I le malologa, o lenei ogalaau o loʻo mamafa i le pito i lalo o le ulu poʻo le pusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pusi i luga o le vaega pito i lalo o le tino o loʻo i ai se notch faapitoa pe a natia.

    I le amataina o le fafaga, e filifilia e le pest se nofoaga mo se pupuʻu, tuʻu le pito o le tui i luga ma amata ona faia ni suiga i le ulu ma lona ulu. O le pulu e fai sina pisi, e maua ai le avanoa i se nila faapitoa e tuia ai le tapuni. O le faʻasalaga lava ia e vave faʻaofiina i ai.

    Meaʻai Taumafa e lua ni laina e tutusa. O le tasi i le tasi, o se enzyme faʻapitoa e maua mai ai o le vaega o loʻo eliina meaai. I le tulaga o pusa toto, o loʻo i ai pea e aofia ai mea faʻapitoa, ina ia le lagona e le tagata manua se mea. Ona foloina lea o meaai e iniseti e ala i le laina lona lua.

    E tusa ma le 1-1.5 μl o meaʻai (vai, toto) e faʻaalu i le taimi e tasi. A maeʻa lena ona ia alu ese lea ma toe fai le taotoga.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o se ituaiga masini e ono o le ono i le fitu o manu e tumau i le tino o le tagata. E maitauina faʻapitoa i tamaiti.

    O le a le mea e 'ai ai moega? E mafai ona vaevaeina tolu vaega lapopoa - faʻasologa, mea taufaasese ma herbivores.

    Latou te 'aʻai tasi i le 5-10 aso.

    FESOASOANI! E fia fatu e ola e aunoa ma ni meaai? O nei iniseti e lelei ona fetuunai i taimi o le fiaai, ma atonu e umi se taimi e pau atu ai i se setete anabiosis. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaalu e pusa vai i lenei pepa mo 5-6 masina.

    O meaʻai e lauiloa i moega uma (ie lino), tolu o taʻai ma le tele o isi mea faapena. O a mea latou te 'ai? E masani ona nonofo i se fale mautotogi po o se fale, i le po latou te osofaia tagata momoe ma manu ma fafagaina o latou toto. O meaʻai e laiti, ae o le mago.

    E le gata i lea, triatomid bug o se vailaʻau matautia matautia o Chagas, lea e leai se tui puipui i le taimi nei. I se tulaga lautele, o soʻo se mea leaga ma lamatia i tagata. O le mu e talitutusa ma le fale, ae ui i lea, i le gasologa o le paʻu, e oʻo atu i le 5 cm le lapopoa ma le vevela tiga ma allergies.

    O le mea lea, e taua tele i uluaʻi faailoga o le faʻaali mai o nei iniseti i totonu o lou fale, o le a vave loa ona e faʻaumatia. Siaki la matou vaega ile auala e taulimaina ai. E mafai foi ona e faitauina se toe iloiloga o togafitiga sili mo moega.

    O a meaʻai e 'ai sei vagana ai le toto? Faiga e fafaga ai isi iniseti, invertebrates. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se vai vai ma Gladysh e 'ai i algae, iniseti ma o latou aʻa, tadpoles ma fry ua pauu i totonu o le vaituloto. O le belostomatidy tele e mafai ona osofaia frogs, newts. Laʻau laau e 'ai i iniseti e afaina i meaʻai - aphids, lago, anufe.

    Samoa ituaiga o moega fafaga i laau toto. Faatasi ai ma a latou faʻasologa umi, e mafai ona latou tuleiina le paʻu enaena o laau laʻititi pe oʻo atu i capillaries i laulaʻau ma fatuga. O iniseti faasasaʻo sili ona alofa i laau totoa ma le igoa e tasi.

    O i latou o se faʻalavelave moni mo le radisi, kapisi, fueseed ma le tele o isi mea totō. O se fatu fatu e leʻi leva ona oti na maliu pe a uma le osofaiga.

    E i ai foi falepanoa, tuʻufaʻatasia o le taliaina o meaʻai ma meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fitafita mumu, e masani i tagata uma, e fafagaina i luga o le va o laau totő, o fatu na paʻu i le palapala, faʻapea foʻi ma toega o invertebrates maliu. E masani lava ona mafai ona vaaia i tino oo latou lava uso ua maliliu.

    I le lalolagi o loo i ai le tele o ituaiga o pusi, lea e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se tolu. O le a le mea e 'ai ai moega? Lua - e ala i le toto o se tagata poʻo meaola, mea faʻatauvalea - e ala i iniseti, invertebrates, fry, ma herbivores - e ala i le sua o le laau. O i latou uma e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe se mea faʻapitoa e suʻe ai le faʻafofoga o mea faʻapitoa, ma o loʻo latou togiina ai le manua meaai. Na matou taliina foi se fesili masani: e fia pepe e mafai ona ola e aunoa ma le toto?

    TAIMI FAATASI! O se lisi lenei o togafitiga faʻapitoa mo moega o gataifale: faʻamaʻalele lelei o Combat, Raptor, Reid, pulupulu mo le faʻafefe i vai ma togafitiga mai le sprayer Executioner, Karbofos, Fufanon, Forsyth, Cyfox. E mafai ona e faʻatuatua i tagata tomai faapitoa oeo loʻo i ai masini tekonolosi ma o le a mafai ona fesoasoani ia te oe i se taimi puupuu.