Laʻau

Royal Begonia (Begonia Rex) i le fale

O le Royal Begonia ua manatu o se fale e sili ona lauiloa i totonu. O se fugalaau e mafai ona teuteuina soʻo se potu. O fugalaau e sili ona fiafia i ituaiga o le tupu, lea e masani ona taua o le "puaa o le puaa" ma Rex begonia.

Faʻamatalaga

O le aʻa o le tupu begonia e malosi tele ma fetolofi. O ogalaau o se fale o le fale e ufiufi i paʻu mumu e tino ma laiti i le telē. Laʻau tele e tutusa lelei. Pepa pepa e valiina i lanu paʻepaʻe:

  • lanumeamata
  • mūmū;
  • fuga;
  • lilac;
  • lanu viole
  • siliva.

Rex ituaiga

Vaʻai fafo o veins. I lenei mea, o le begonia o selu e pei o ia.

Ona o le lanu susulu o le laʻau ma le maualuga o lona maualuga, o le vevela o le laulau felafolafoaʻi, lea e mafua ai le faʻasaoina o le tele o le susu. Aganuu o loʻo atinaʻe vave. Faʻasaga i tua o laʻau faʻapipiʻi, faʻapena tufatufa atu le la. O le umi o fugalaau lanu piniki e toetoe lava a oʻo ile 1 cm. A maeʻa lena, o fatu e amata ona fai i totonu o fualaau laiti.

Totoina i le fale

O le Royal Begonia e manaʻomia le faʻamalamalamaina talafeagai. Le susulu o le la e tatau ona pau i luga o le lau. O Begonia Rex e faigata ona faʻafefe aso vevela. E taua tele le tuʻuina atu o le fale i le vevela o le potu i le 25-26 ° C. I masina o le tau malulu, e le tatau ona sili atu i le 16-18 ° C le puleaina o le vevela. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le 48-50%.

Faʻaleleia eleele

Tiger begonia fugalaau (Begonia Bowerae, Bauer begonia)

O atigipusa taʻitasi e tatau ona i ai ni alavai lelei. E sasaa ifo se faʻalavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo. Seiloga pe a maeʻa lenei mea e mafai ona faatumuina le tane i le palapala o loʻo faʻamoemoe mo le tuputupu ae o le Uzambara violet. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e saunia faʻapitoa le paluga eleele ile fale. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi:

  • pepa palapala;
  • eleele paʻu;
  • laʻau oneone tele;
  • se pasene laitiiti o le koko niu;
  • paʻu pine.

Taua! O togalaau ua totoina ma le totoa i lua na eliina ma faapipii i se palapala o le eleele i luga o le aʻa.

Aiga Tausi

Royal geranium - tausiga i fale mo tagata amata

O le tausiga o le tupu begonia (Begonia - Latina igoa) e le faigata. E manaʻomia e ia se fua o le eleele. Ae ui i lea, o le fausua o fugalaau e tatau ona na o le taimi lava e magoto ai le pito i luga o le eleele. I aso vevela vevela, e fautuaina e sulu le lanu lanumeamata.

Tulaga matagofie

Laʻei pito sili

I le leai o se faʻaaogaina faʻaaogaina o le faʻamalo i le palapala, e le mafai e le tasi ona faʻamoemoe e tele le fugalaau mai le begonias. O le faʻalauiloaina o taumafa fafagaina o loʻo faia i le faaiuga o Mati. E tatau ona aofia ai:

  • gaʻo
  • fuamoa;
  • paluka.

Taua! I le tau mafanafana, o lea laei pito i luga e faʻaaogaina faʻatasi ai ma fugalaku. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamalosia lelei le tuputupu ae o le aʻa.

Teuteu

O Begonias e manaʻomia le teuteuina o le faiga. O lenei faiga ma le pine e mafai ai ona e ausia:

  • laʻau vave;
  • toe faafouina;
  • foliga matagofie.

O le faatelevaveina o le tuputupu aʻe o aganuu teuteu e faaosofia ai le vave osooso o fugalaau. Afai e le faia le teuteuina, o le a le toe fiafia le begonia i le fugalaau, ma o le a leai se faailoga o le matagofie matagofie.

O le taimi lava e oʻo atu ai le maualuga o le laau i le 7 cm, e mafai ona e alu i le teuteuga muamua. O le pale e mafai ona faʻatulagaina e amanaʻia ai manaʻoga o lē e ona le fugalaau. A maeʻa ona teuteu, e faʻaitiitia le faʻavaveina o le faʻainu i le amataga o se vaitau o le tuputupu ae malosi. Ina ia fafagu mai le itu i fafo, e fautuaina e le au atamamai le tosoina o tumutumu o lapisi pito i luga e sili atu i le 10 cm le umi.

Faʻalogo lelei! E le mafai ona faʻamaonia le faʻaaogaina o laau toto e ala i le fagogoina o taamilo ma lalo.

E faʻapipiʻi oe i le fale, e fautuaina e faʻaaoga se naifi malosi. Ina ia aloese mai le faagasologa o le purulenti ma faatelevaveina le faagasologa o le faamalologa o vaega, e tatau ona togafitia i latou i le phytosporin poo le koala palu.

Auala e maua ai le fugalaau i le fale

Terry begonia fugalaau i le fale

Ina ia ausia le ulu ma le faʻalauteleina o le fugalaau, e tatau ona aveese faʻamaʻi pepe i le taimi o le tuputupu ae o fatu. Ina ia iloa le tamaʻitaʻi mai le tane, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i mea e le aoga. O le tele ma le terry e aofia ai le tama tane, ma o laʻititi masani laiti laiti ma pusa o fatu e tolu-tolu o se fafine. O lenei togafiti e mafai ai e oe ona maua se aganuu teuteu teuteuina i le fale.

A oʻo ina tupu aʻe se faʻatoʻa tupu, e ono tulaʻi mai ni faʻafitauli, lea e le toe fiafia ai le ituaiga o le Rex i le fugalaʻau, pe ua uma ona taina le tumutumu, vave ona faʻafefe. O lenei tulaga e ono tulaʻi ona o:

  • le lava le malamalama;
  • togi maualalo maualalo;
  • tulaga le lelei talafeagai;
  • faʻataʻitaʻiga;
  • faʻamalosi suavai;
  • leai se ofu aupito sili;
  • le manaʻomia mo le toe maua mai o le vao.

A uma ona suʻeina tulaga o mea o fugalaau, e mafai ona e fuafuaina le mea sese ma faasaʻo.

Laʻau matagofie

Faʻalogo lelei! O le fesuiaʻiina o inflorescences ma laʻau vevela e tatau ona aveese, o le a puipuia ai foliga matagofie o le aganuu.

Tofiga

Ina ia maua ni faagasologa fou o le begonia tupu, e mafai ona e faʻaaogaina ni metotia faʻaleleia. Lalo o auala ia o le toe gaosia ma foliga o la latou talosaga.

Vaevaega Tuber

A o lei totoina le begonia tubers i ipu, e fautuaina e le au faifaatoaga ia latou suʻesuʻeina ma le totoa. I le tulaga o le i ai o mata i luga o tubers, e mafai e se tasi ona amata lo latou vavae ese ina ia mafai ona maua ni pusa fou o begonia. Faʻafefea ona fai:

  1. Vaevae fatu ia e fetaui lelei mo laina i totonu o ni vaega, faʻaaogaina ai se naifi maʻa mafolafola mo lenei faʻamoemoe. A itiiti ifo i le tasi le fatugaʻo e tatau ona tumau i luga o ipu taʻitasi.
  2. Uʻu le fasi 'apa ma le gaʻo. E faʻamago.
  3. Toto le vaega na maua i totonu o ipu e tumu ile palapala. E manaʻomia na o le afa faʻalautele le vaʻaiga.
  4. A oʻo loa i le 6-7 cm le maualuga o tupu totogo, e tatau ona toto laau i totonu o koneteina tetele.

Laʻau

E mafai ona faʻaaogaina le auala mo le faʻalautele i le tautotogo ma masina o autumn. E mafai ona tipi le begonias i aʻa poʻo laʻau.

Faʻavae:

  1. Otioti vaega lelei, o le umi e 6-7 cm.
  2. O le vaega pito i lalo o vaega mo le 5 minute. tuʻu i totonu o se fagu e tumu i se vaega itiiti o le epin poʻo le zircon.
  3. O totoga ua totoina i totonu o koneteina ua tumu i le paʻu oneone.
  4. O koneteina ua tuʻuina atu i le nofoaga malulu. O le eleele e faʻamalūlūina lelei.
  5. O le taina o laʻau e tupu i le 5-7 vaiaso talu ona totoina.
  6. O le taimi lava e maua mai ai aʻa, e mafai ona e amata totoina fatu i totonu o koneteina eseese.

Laʻau faʻapitoa

Lea Lea:

  1. Otioti i se naifi malosi i luga o se laʻau ola lelei, lauolaola ma le petiole.
  2. Faʻafoʻi pito taʻitasi o le petiole i se fofo o le epin poʻo le zircon.
  3. O loʻo momoe Petioles i lalo ifo o sina malulu i totonu o se moli, eleele faʻamamaina. E tatau ona manatuaina o le pito i lalo ole laulaau e le tatau ona fesootai ma luga ole palapala.
  4. O pulu ma laʻau e tuʻuina atu i se potu mafanafana ma lelei. A maeʻa le 14-15 aso, ona amata lea ona amata aʻa i le pito i lalo o le laʻau.
  5. Suʻeina laʻau taʻitasi i pusa eseese e tumu ile palapala. Pulu mo ni nai vaiaso i totonu o se potu paolo. A maeʻa se vaitaimi faʻatulagaina, ia toe faafoi atu i se potu e sili atu le malamalama.

Fatu fatu

O le faʻalautelega o le fatu e lelei pe'ā tatau ona toe gaosia i le tau malulu.

  1. Sasaa se paluga o pepa palapala, peʻa ma le oneone oneone i totonu o ipu.
  2. Sapalai le eleele e susu.
  3. Tufa atu le fatu i luga o le eleele. E tatau ona pipiʻi fatu taitasi ile eleele.
  4. Faʻapipi ufiufi ma mea talafeagai ata tifaga.
  5. Ave faʻamalosi faʻamalosi ata mo le lele.
  6. O le a oso mai uluai fugālaau i ni nai vaiaso. A maeʻa le masina, e mafai ona e fufuluina fualaau i ipu eseese.

Mo faʻamatalaga! O le fugalaau o laau laiti e amata i le tausaga o le totoina.

O laau e pei o le Rex begonia

O Begonia Rex e foliga tutusa ma laau totino e ala ile ituaiga:

  • rosa;
  • ufi;
  • fuchsia;
  • violets.

O le tupu aʻe o se begonia tupu o se mea fiafia tele. O se laau matagofie e le gata ina maua faaeega paia ma foliga matagofie. O le Royal Begonia e mafai ona faʻamamaina le ea ma tuʻuina atu i tagata e tausia fugalaau, malosiaga ma le mafaia ona foia tulaga sili ona faigata.