Faatoaga faatoaga

Kholmogory Geese: tausia le fale

Faatasi ai ma faifaatoʻaga ma faifaatoʻaga, o Kholmogor geese e lauiloa ona o la latou meaʻai maualuluga ma le le lelei o le galue. I totonu o lenei tusiga o le a matou tuuina atu se faʻamatalaga ma taʻu atu ia te oe uiga autu o lenei ituaiga, faʻapea foi pe faʻapefea ona filifili ma aofia ai le tamaʻitaʻi.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le gase o le Kholmogory ituaiga na aliali mai i le sopoia o laʻau Saina ma Arzamas. O le mea muamua na tusia na taʻua i latou e amata mai i le faaiuga o le XIX senituri.

Le lanu o le Kholmogory e paʻepaʻe, lanu po o le pisia, ae o le paʻepaʻe paʻepaʻe e sili ona taua. O latou vae ma gutu e samasama-lanu samasama. O manulele e malosi le fausiaina ma o se tino tele tino. O le kese 'tua e saʻo, ua umi le ua, ma ua lelei ona atiaʻe ma loloto le pusa.

O faailoga iloga o le Kholmogory o se uʻamea faʻasese ma se tupu aʻe i luma (taofi). O sui o le ituaiga i le paʻepaʻe paʻepaʻe ei ai le lanu moli lanu mumu, i laʻau paʻu ma le lanu uli - pouliuli. I lalo o le gutu latou te maua ai le paʻu o le paʻu (o le "atotupe").

Gaioiga faʻasologa

I le gasologa o le tausaga, o le Kholmogory geese e maua ai le 30-45 fuamoa mai le 180 i le 200 kalama. O i latou o ni moa lelei, o le gaogao o le 50%, e oʻo atu i le 90% ola.

Siaki le lisi o ituaiga aupito sili ona lelei o geese, faʻatasi ai ma se uiga masani o lanu uliuli ma paʻepaʻe papaʻe, ma ia aʻoaʻoina foi mea e uiga i le faʻatoʻaina o Linda ma le White-fronted Goose.

Chicks vave vave ona maua le mamafa ma i le 9 vaiaso ua uma ona oʻo atu i le 4.5 kilokalama. O le maualuga o le mamafa o le gafa matutua e oʻo i le 12 kilokalama, geese - e oo i le 8 kilokalama.

I le oʻo atu i le tolu tausaga le matua, atonu o le a mafai ona maua mai ni fatu seʻesea o lenei ituaiga. O latou faʻamoemoe i le ola i tulaga talafeagai e mafai ona oʻo i le 17 tausaga. Latou te fetuunaʻi lelei i tulaga eseese ona o latou tomai e faʻalauiloa ai.

Tagata e nonofo i le fale

E faigofie le tupuina o kusi o le tama o le Kholmogory, e ui i lea ei ai nisi itu e tatau ona e gauai i ai.

Tuutuuga o le taofia

O se potu vateatea mo geese o le a fesoasoani e tausia le fola o le fale ma mamā ma o le a puipuia le mauga o loʻo nonofo mai le tele o faʻamaʻi. E tatau ona vateatea - 1 sikuea mita mo le tagata lava ia. I ni mafanafana mafanafana, pe a faʻaalu e le vao le tele o latou taimi i fafo, e mafai ona faʻaitiitia le avanoa ile fola i le 0.5 sikuea mita. m

E taua! Mea sili ona talafeagai mo le fausiaina o le kusi - laau, aua e tumau lelei le vevela.

E taua le puipuia o kese mai le faʻataʻitaʻiga, aua e matua lamatia tele i le matagi. E tatau ona faʻapipiʻi le faitotoa i le itu pe a leai se ata.

I le taumalulu, e tatau ona faia ni fola i fafo o mea mo le faasaoina o le vevela e pei o peat ma vaomago i luga o le fola o le kusi. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le oneone po o le oneone e ufiufi i vaovao e faʻaaogaina e fai ma moega. Pe a faʻamama le palapala, e tatau ona sui i se mea matutu, a leai o le a lamatia e tagata o le mauga le malulu.

O khomogorsk geese e fiafia tele i vai, pe afai e mafai ona tuliesea i latou e aau i totonu o le vaitafe pe fausia foi se atigi fausaga mo i latou.

Fafagaina o le Tama

Mai le lelei o mea taumafa o geese e faalagolago i le fua o le mamafa ma le ola maloloina o manulele. Ina ia ola maloloina Kholmogory, o le fafagaina o uiga e tatau ona fetaui ma le vaitau ma le gaosia o fuamoa.

E amata ona faanatinati le kusi mai Fepuari, i le vaitau lea e manaʻomia ai e le manulele 160 g o meaʻai, lea e tatau ona aofia ai fatu, laumei, vao vao ma aʻa. Gander i le vaitau o le faʻatoʻaga e faʻaititia ai le mamafa, o lea o la latou meaai e tatau ona aofia ai meaʻai mai meaola: kusi, fuamoa mata, aano o manu ma le ponaivi.

E tatau i tagata fafaga ona i ai ni penisina ma ni iliili. I le taeao o le a aoga ia kusi meaai susu, ma i le afiafi e malogo. Ina ia mafai e manufelelei ona gaosia lelei meaai, e tatau ona tele a latou mea inu.

O le a aoga foi mo oe e iloa ai pe a amata ona vave oso mai le anufe ile gaʻo nai lo gaʻo.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau i tagata o le Kholmogory ona savavali i le meaʻai, i mea e mafai ai ona latou 'ai e tusa ma le 2 kilokalama o le mutia i le aso.

Totoina o Kholmogorskaya

E maua e Kholmogorskie ni fanau, mai le 3 tausaga. Mo o latou gaosia e le manaʻomia se mea e faʻavevela ai, aua o ni moa lelei ma matua. Peitai, o le tomai ma le onosai i lenei mataupu o le a manaʻomia pea.

I le mulimuli ai i nei tulafono, e mafai ona e oʻo i le 15 goslings i le masina:

  • i luga o laʻau e fa i le lafu e tatau ona tasi le gander;
  • e taua le aoaoina o le kusi e selesele fuamoa i totonu o lona faamoega;
  • o le vaitaimi o le teuina o fuamoa mo le susunuina e le tatau ona sili atu i le 15 aso;
  • E te manaʻomia le siakiina o le kusi mo le malosi e te le alu ese ai le pipisi i tulaga faigata.

E te iloa? E lelei le faalogo a Geese ma iloa leo i se mamao o le silia ma le 50 mita.

I le averesi, o le gaioiga o fuamoa e vevela e 4 vaiaso, ae e mafai ona e faʻaopopo i ai ni nai aso i lenei vaitau. Pe o le a maua mai se moa mai fualaau goose e mafai ona malamalama i le aso 11. E tatau ona latou iloa le mumu i vaʻa e aluese mai ai, o le lumanaʻi lea o le lumanaʻi o le gosling.

Faitau le laulau o le susunuina o fuamoa o le siʻi i le fale, aoao e uiga i foliga o le tuputupu ae o gosles i le incubator.

Vaega o mea o loʻo i totonu o goslings

O le sao o le fafagaina ma le tausiga o pepe moa o le ituaiga o le Kholmogory e faalagolago i le matutua:

  • diurnal goslings. A o le fafagaina, e tatau ona faʻatagaina e faʻamago, ona tuʻu loa loa lea o meaʻai. I aso muamua e tolu e manaʻomia ona fafagaina i latou i le faʻi faʻi 4-6 i le aso, tuʻuina atu ia i latou fuamoa kuka ma fatu saito. E taua le taofi o moa i se pusa umi ina ia le mafai ona latou o ese mai na o latou lava. Ua faapipiiina se moli i luga o goslings ina ia faatumauina ai le vevela o + 28-29 ° C. E tasi le mita sikuea o teritori ua mamanuina mo le 10 goslings;
  • goslings tausaga mai le 4 aso i le masina. I aso e fa aso, o le vevela i totonu o la latou atigipusa e tatau ona tumau i le + 27 ° C, mai le ono o aso o le ola - pe a + 25 ° C, mai le 8 i le 10 aso e tatau ona + 24 ° C, mai le 11 i le 15 aso - + 22 ° C . I aso mulimuli ane, e tatau ona faatumauina le vevela i le + 18 ° C. E amata mai i le vaiaso lona lua, e tatau ona tuʻuina atu meaai e pei o luga o le maupuepue matutua; e mafai ona e faaopoopoina le mutia i le meaai. I le taimi lava e tasi e tatau ona tuʻuina atu i le tina;
  • kusi mai le masina ma le matua. I lenei laasaga, e tatau ona faʻalauiloa i totonu o le protein meaʻai o fualaau toto, punaoa lelei o lenei mea - manogi ma peas. Fafagaina e fa 4 aso i le aso. E le tatau ona sili atu i le lua moa i le sikuea mita.

E taua! O le taimi muamua lava e te manaʻomia e teu ai lau kese ona o le mea lea, afai latou te paʻu i tua i se talavou, o le a le mafai ona latou feʻaʻei i latou lava ma ono oti ai.

O le le mautinoa o le gosles e le o malosi, o lea e mafai ai ona iloa atu le moa i ituaiga eseese o siama. E mafai ona puipuia i latou mai faʻamaʻi e pei o salmonellosis, cholera, pasteurellosis ma isi.

O faʻataʻitaʻiga e masani lava ona fai tui i le matua o le 3-4 vaiaso, ae e tatau ona amanaʻia ia mea e pei o le tuufaatasiga o le tui, le tikeri o le salalau o le maʻi ma le i ai o le puipuiga i matua.

Aoao pe faapefea ona fafaga le tala.

Soifua Maloloina ma Faamai

O le gase o le tama o le Kholmogory e lelei le soifua maloloina ma ola e tusa ma le 17 tausaga, peitaʻi, afai latou te le ogatasi ma tausiga lelei, latou te ono maua ni faʻafitauli o le soifua maloloina.

O manatu autu e tatau ona e gauai totoʻa i ai pe a faʻaeʻeina nei manulele:

  • faʻataʻitaʻiga. Ona o na mea, e mafai ona gasegase ai vao, ma, o se taunuuga, oti;
  • faʻamalosi Afai e le amanaʻia e geese le tele o le tele o le potu, o le a amata ona i ai ni faafitauli ma o latou vae. Afai e mafai, e tatau ona e savali i manulele ma tuu atu ia i latou e aau.

Faatasi ai ma faamaʻi o tagata o Kholmogory o:

  1. Rickets I sui o le faʻamaʻi ma lenei faʻamaʻi, o ponaivi ma ponaivi e faʻamalūlūlūina, o fuʻa e ave fuamoa i ni pulou malulu. Mo togafitiga o kusi, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou e savavali i lalo o le la, ulufale i le taumafataga o le suāuʻu iʻa, lefete ma le vailaʻau D.
  2. Parasite. O tagata taʻitoʻatasi e iai faʻamaʻi pipisi e faʻaleagaina, latou te maua fua maualalo fuamoa. I lenei tulaga, e tatau ona e fufuluina manufelelei ma o latou moa, ona faʻagasolo lea o la latou fulufulu i se suauu faapitoa.
  3. Meaʻai oona. E mafai ona tupu lenei mea pe a fai e nonofo le 'au Kholmogorsk i le le lelei poʻo le le talafeagai o meaai. E ono oʻo i latou i le faʻavevesi, vomiting, manava manava, taumafa maualuga. Togafitiga manulele ma se vaifofo vaivai o le vineta, vodka ma le suauʻu manogi.

Ia e iloa faʻamaʻi matua o geese ma le auala e taulimaina ai.

Auala e filifili ai ma fea e faʻatau ai kusi

E talafeagai le faʻatau o vao mo le faʻatoagaina i totonu o faʻatoʻaga faʻamaonia ma ni iloiloga lelei, pe a iai o se tulaga lamatia e faʻatau ai se mea sese.

E te iloa? E filifilia e Keese se paaga i le tolu ma le tolu ma tumau ai le tasi i le olaga atoa.

O le tamaʻitaʻi e iloa lelei le ola o talavou, ae pe a filifilia se kusi, ia mautinoa e te vaʻai ma le totoa i nei manatu:

  • uiga. O moa ola maloloina e iloga i le le mautonu ma le le mautonu. Ina ia siaki, e mafai ona e lafoina se fasi pepa i totonu o le atigipusa, o le a tali atu i ai le tala lelei o le tala lelei, ma o le a le gauai atu le ua vaivai;
  • fiafia tele. E tele meaʻai e maua mai i le soifua mālōlōina;
  • mumu vaivai ma tapunia le ufiufi umbilical. I tamaʻi moa le lelei i totonu o le manava, e mafai ona maua ni mea sese;
  • lalo O tala lelei o le soifua maloloina o loʻo i ai se malamalama susulu e aunoa ma se lanu paʻu;
  • tali i le leo. E mafai ona e tuʻituʻi i le atigipusa, ma le masila maloloina.

E faʻafefea ona feaveaia manulele

E mafai ona feaveaʻi faʻataʻitaʻiga o loʻo maua i totonu o se atigipusa masani ma pu e faia i totonu. O le pusa e tatau ona lapopoa ina ia le afaina ai le moa. O le pito i lalo e le tatau ona faamalulu ma paʻu, a le o lea e manua manu ma feoti.

O tagata taʻumatuaina latou te feaveaʻi i faletupe faapitoa poʻo cages. E leai se tulaga e tatau ona e tosoina mauga ma tuu i totonu o se ato. E tatau ona tuʻuina atu ia i latou le vai aʻo leʻi oʻo i le felaʻuaʻiga ma vave tuʻuina se vai inu pe a taunuu mai.

O kolimogory geese e le mautonu i la latou tausiga ma faia ma le tatau le tausiga o fanau. I le tausiga lelei, e mafai ona e ola maloloina Kholmogory ma le mamafa lelei ma se maualuga maualuga o fualaau fuamoa.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

mo le faʻafeiloaʻiga aua e le lelei le gaosia o fuamoa ma o le fua o le gaʻo e le o le mea e gata ai, pe afai o lenei ituaiga (holmogory) e pei o Linda poʻo Kuban ma isi fuamoa, ona mafai lea ona faʻatau uma ia fuamoa ma goose
shurik1
//ferma.org.ua/threads/gusi-xolmogorskie.48/page-31#post-39581