Maota, fale mautotogi

Laʻau faʻamalosi faʻamalosi: ituaiga, ata, tausiga ma toe gaosia

O le Hibiscus e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le ogalaau i totonu. E foliga mai e mafai ona tupu i totonu o le togalaau le lau o le tino, ae o le eseesega autu o fugalaau lapopoa o lanu eseese.

Mai lenei tusiga o le a e aʻoaʻoina ai faʻamatalaga aoga e uiga i lenei laau ma se faʻamatalaga o ona ituaiga autu. E mafai foi ona e vaʻaia a latou ata.

E le gata i lea, o loʻo taʻuina atu i le auala e faʻaleleia ai le vao vao ma le auala e tausia ai, ina ia fiafia i ona foliga vaaia. E le gata i lea, o lenei mea e aofia ai faʻamatalaga aoga e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai lenei laau.

E uiga i laau

O le vao o le hibiscus o le aiga o Malvaceae. O le meaola laʻau lenei. Faatasi ai ma le malulu, ua mate le vao, ma i le tautotogo o le a toe tuʻuina ai foi pine. E fuga mai ia Iuni ia Oketopa. O fugalaau taitasi e ola i se aso. O pulupulu vaivai, e tusa lava po o le a le vasega, e vave ona sui i mea fou.

O le vao o le hibiscus e taua foi o se kulupu, talu ai ona o ituaiga eseese o laau ua salalau.

O le igoa latina o Hibiscus moscheutos.

O ituaiga sili ona taatele o le hibiscus vao e aofia ai i le ituaiga "Swamp Hibiscus". O lenei ituaiga o manu na maua lenei igoa aua na maua muamua i totonu o laufanua i luga o le Vaitafe o Mississippi. I se taimi mulimuli ane, o nisi o ituaiga o vao vao sa fafagaina i Amerika e uso Fleming. Latou te sopoia ituaiga e tolu:

  • faʻamanuiaga;
  • lanu piniki;
  • mumu.

O lapisi vavave o vao tetele ia i lala saʻo., laulaʻau tele ma fugalaau. O nei mea e sili ona malosi, talu ai o nisi vailaʻau e oʻo atu i le 40 inisi le lautele. E mafai e le hibisc vao ona ola e oʻo i le 3 mita le maualuga.

O le togavao vao e masani lava ona tupu i le vateatea o Amerika i Matu.

Faʻamatalaga o ituaiga o marsh Hibiscus moscheutos ma ata

"Kopper King"

Copper King o se tamaititi laitiiti atu nai lo ona uso.: e mafai ona ola na o le 1.2 mita le maualuga. O laʻau e pei o laʻau lau ma e mafai ona suia lanu e faʻalagolago i le vevela o le ea. O la latou lanu e mai le pogisa lanumeamata i le lanumumu mumu. O fugalaau e tusa ma le 40 inisi le lautele, lanu paʻepaʻe i le lanu ma teuteuina i ni lanu piniki mālū. O le autu o le lanu viole.

O le Copper King o loʻo i ai se faʻafitauli lelei. O le faigata o le taumalulu e maualuga: o lenei laau o le a tumau le malulu e oʻo i le 34 tikeri i lalo o le zero. Laʻau tele.

"Fugau Kuki"

O le Curberry Crash e maualuga lona maualuga mai le 90 i le 120 senitimita. Fugalaau faila e lapotopoto. O laulaau lanu meamata ma lanu violē ma ia iai se foliga faʻapitoa.

Fugalaau e oʻo atu i le 25 simita ma e valiina i se lanu paga mataʻutia ma paʻu o le gaʻo. O le pito i luga e le o toe i ai i se auala e leai ai ni va.

O lenei ituaiga o mea taua, e mafua mai i le maualuga o le toʻa (e oʻo i le -34 tikeri).

"Old Yella"

Old Yella e oʻo ile 1 mita le maualuga. Laʻau malosi, ma le faʻaogaina o fanua mai aʻa. O laulaʻau e matagofie, lanu i le lanu, lanumeamata i lanu, ae maua se lanu viole i le la susulu.

Fugalaau e ola e oʻo i le 30 centimita le lautele ma maua ai ni gaʻo ma se mataʻu. O latou lanu e paʻepaʻe poʻo le kulimi paʻu ma se mumu mūmū sesega. Buds ei ai se paolo malu.

O Street Old Yella e faʻafeoloolo le tau malulu ma o se taumalulu-e malolo: e tumau le malulu e oʻo i le 34 tikeri i lalo o le zero. O lenei togi e faʻailoa.

Tausiga

Fiafia Hibiscus Unpretentious ma manaʻomia le tausiga sili ona faigofie.

  • Totoina lenei laau toto e talafeagai i le tuai o le tautotogo poo le amataga o le taumafanafana. O laau taʻitasi e tatau ona i ai sona lava avanoa - mai le 1.5 i le 3 mita.

    Afai o le eleele i luga o le saite e malulu tele, e tatau ona totō aʻa o le laau pe a totoina.

  • O le nofoaga e talafeagai lelei, ae leai se susulu tuusao. E tatau foi ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga.
  • Mo vaomatua lelei e manaomia le lamolemole ma lelei le palapala. E mafai foi ona e faaopoopo atu i le palapala ile nila.
  • I le taimi o le tuputupu ae ma i le taimi o se lamala, e masani ona manaʻomia le suāsusu, ae e le tatau ona faatagaina le susu. Afai e vevela le ea, ona tatau lea ona totoina le vao i le afiafi.
  • I le tuputupu ae o le laau e tatau ona fafaga. E oo lava i le tautotogo, e mafai ona fuga le fugalaau i mea o meaola, ma e talafeagai lelei le taufuʻu laupapa mo le vaitau o le tautoulu.
  • I le taumalulu, o le gaʻo e tipi i le 10-15 centimita, ona faʻafeinu lea ma ufiufi i sawdust poo lapnik. I le tautotogo ua tupu vave vave le hibiscus.
  • Mo nisi laʻau vave, e tatau ona e togiina le fugalaau totogo.

Tofiga

E mafai ona e faʻaleleia le vao grassy hibiscus:

  • fatu;
  • suluina;
  • poʻo le vaevaeina o se togavao.

O le auala mulimuli e sili ona vave; pe a faʻapipiʻi i le vaʻaiga, e tatau ona faʻatali pe a ma le 2 tausaga, ma pe a totoina ni fatu, e mafai ona e faamemelo i le hipsc atoa pe a mavae le 3 po o le 4 tausaga.

E taua: Tuu atu ia i latou e tupu aʻe fatu ma o le auala pito i sili ona fafagaina, ae o laau totō ua totoina i lenei auala e sili atu ona tetee i le atuatuvale.
  • A oʻo ina faʻaleleia fatu e tatau ona saunia muamua:

    1. tuu mo le 5-7 aso afifiina i totonu o se solo palapala;
    2. pe a uma le fula e mafai ona tuu i totonu o se atigipusa e iai le palapala;
    3. pe a uma ona fufuluina ile eleele ma faʻafefe.

    Pe a ma le 3 vaiaso e tatau ai ona fai ni lauʻeleʻele mo le totoina: e tatau ona ufiufi le atigipusa i tioata ma teuina i se mea manaia ma mafanafana. Afai e tupu mai totogo e le itiiti ifo ma le 2 lau, ona mafai lea ona suavai.

  • Faʻapenaina e ala i laʻau e masani ona faia i le taumafanafana poʻo le tautoulu:

    1. tipi ese mai le pito i luga o le vao ma tuu i totonu o le vai;
    2. ona totōina lea i totonu o se ulo ma faia ai ni fale lauʻeleʻele.

    E naʻo le tausaga mulimuli ane, e mafai ona totō fugalaau i le eleele i se nofoaga tumau.

    'Otiʻoti tipi e tatau ona i ai i se tulaga e le ogatasi.

  • Latou te punouai i le vaevaega i le tautotogo:

    1. ua fugaina se fugalaau;
    2. vaevaeina i ni vaega;
    3. ma toe nofoia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Mai iniseti i vao vao e matautia:

  • aphid;
  • paʻepaʻe;
  • apogaleveleve mite

E mafai ona e tauivi ma nei meaola faalavela ma ni iniseti faapitoa.pe mafai foi ona e suʻeina togafitiga faʻataʻitaʻi: o le fufuluina o le sipisi ma le fasimoli poʻo mailei kelu.

Apiads ua matua lotovaivai e ala i le tuputupu aʻe o lavender.

O le solia o tulafono o le tausiga e afua ai foi ona afaina i le laau:

  1. Laʻau le lelei e taʻitaʻia ai lau paʻu.
  2. Laʻei lalagaina le lelei - i le chlorosis (lanu samasama).
  3. O le maualalo o le timuga e afaina ai le tupu aʻe.

Fugalaau talitutusa

  • O i latou e fiafia i se fugalaau tele i se vao vao e fiafia foi i peony. O le umi o ona fugalaau e mafai ona oʻo i le 26 inisi.
  • O ituaiga o Clematis "Andromeda" ei ai foi se fugalaau-lanu piniki tele, o lona lautele e tutusa ma le 20 simita.
  • O rosa-Roses e mafai ona fatuina ai se tala manaia mo le togalaau, ma o foliga o latou fugalaau e pei lava o fugalaau o le hibiscus.
  • O foliga e tutusa ma le hibiscus ma fugalaau a Mallow Musk.

O le togavao o le togavao e mafai ona avea ma se mea matagofie matagofie o le togalaau: e mafai ona avea o se tala matagofie, ma avea ma fetu autu i le aoina. E le o se mea saʻo, ma e oʻo lava i faifaʻatasiga amata o le a fiafia i lona matagofie.